Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Please log in to reply
7549 replies to this topic

#3101 Vincent4

Vincent4
  • 12 posts

Posted 25 November 2012 - 18:55

Witam, iPhone 5 już do mnie leci a ja zastanawiam się w co go opakować.. BookBook mnie zauroczył ale tak samo szybko zrównał z podłożem swoją ceną. Znajdując alternatywy, zauważyłem, że żaden z tych (eko)skórzanych książeczek nie mają zamknięć, magnesów, pasków. Otworzy mi się cholerstwo w luźniejszej kieszeni (bojówki, kurtka) i może zarysować. Straciłem trochę pewność pierwszego wyboru. Wróciłem do szukania od podstaw i do najprostszych rozwiązań, tych, które koledzy polecają w ostatnich postach. W sumie, dlaczego miałbym udziwniać tak sexy wyglądające urządzenie. Pytanie brzmi, czy taki Nude od SwitchEasy (1mm) czy Ozaki iCoat (0,4mm) zapewniają jakieś zabezpieczenie dla telefonu czy w pogoni za coraz cieńszymi tworzywami sprawują się w tym celu podobnie jak nałożona na telefon prezerwatywa? ;) Wiadomo, że nie mam zamiaru rzucać iPhonem o ścianę, nie znam się też na technologii nowych materiałów i projektowania w tym zakresie, ale czy tak cienka warstwa tworzywa weźmie na siebie część siły zderzenia z twardszą powierzchnią?

#3102 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 25 November 2012 - 21:15

Witam,

iPhone 5 już do mnie leci a ja zastanawiam się w co go opakować.. BookBook mnie zauroczył ale tak samo szybko zrównał z podłożem swoją ceną. Znajdując alternatywy, zauważyłem, że żaden z tych (eko)skórzanych książeczek nie mają zamknięć, magnesów, pasków. Otworzy mi się cholerstwo w luźniejszej kieszeni (bojówki, kurtka) i może zarysować. Straciłem trochę pewność pierwszego wyboru.

Wróciłem do szukania od podstaw i do najprostszych rozwiązań, tych, które koledzy polecają w ostatnich postach. W sumie, dlaczego miałbym udziwniać tak sexy wyglądające urządzenie.

Pytanie brzmi, czy taki Nude od SwitchEasy (1mm) czy Ozaki iCoat (0,4mm) zapewniają jakieś zabezpieczenie dla telefonu czy w pogoni za coraz cieńszymi tworzywami sprawują się w tym celu podobnie jak nałożona na telefon prezerwatywa? ;)
Wiadomo, że nie mam zamiaru rzucać iPhonem o ścianę, nie znam się też na technologii nowych materiałów i projektowania w tym zakresie, ale czy tak cienka warstwa tworzywa weźmie na siebie część siły zderzenia z twardszą powierzchnią?

na pewno trochę zabezpieczy ale raczej ich funkcją jest ochrona przed zarysowaniami

#3103 bebelily

bebelily
  • 1 posts

Posted 25 November 2012 - 22:15

Mam pytani, czy warto kupić taka nakładke:
[url=http://allegro.pl/oryginal-premium-etui-nakladka-apple-iphone-4-4s-i2787004874.html]ORYGINAŁ Premium Etui Nakładka Apple iPhone 4 / 4s (2787004874) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] ?
Czy to tylko strata pieniedzy?

#3104 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 26 November 2012 - 14:11

Początkowo miałem kupić folię full body firmy Wrapsol. Zmieniłem jednak zdanie i zamówiłem Nude SwitchEasy,jednak po przeczytaniu opinii w internecie anulowałem zamówienie. Ostateczny wybór padł na ETUI SGP Spigen Bumper iPhone 5 Neo Hybrid EX trochę kosztowało ale myślę że będę zadowolony :)

#3105 Vincent4

Vincent4
  • 12 posts

Posted 26 November 2012 - 14:33

Zmieniłem jednak zdanie i zamówiłem Nude SwitchEasy,jednak po przeczytaniu opinii w internecie anulowałem zamówienie.

Mógłbyś napisać co dokładnie Cię zniechęciło do tego rozwiązania? Sam przymierzam się właśnie w stronę Nude

#3106 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 26 November 2012 - 14:46

Proszę,w mailu sprzedawca przyznał się że czytał tą recenzję i powiedział że nie ma problemu i mogę anulować zamówienie (na szczęście)

SwitchEasy NUDE UltraBlack dla iPhone 5 – nie polecam! | macnow.pl

#3107 Pati007

Pati007
  • 265 posts
  • SkądSuchy Las, PL

Posted 26 November 2012 - 15:19

Szukam bardzo cienkiego hardcase do iPhone 5 - doradzicie coś? Najlepiej, żeby było dostępne w PL, nie bardzo chce mi się bawić w wysyłki z zagranicy...
Ewentualnie bardzo spodobało mi się też takie - Set Your Location - czy ktoś z Was wie gdzie to można zamówić w Europie (lub najlepiej PL)?

#3108 tulqas

tulqas
  • 1 posts

Posted 26 November 2012 - 16:59

Czy mozecie powiedziec cos sensownego na temat futeralow firmy OtterBox? Moja 4 zaliczyla kilka powaznych updakow powodujac pekniecie tylnego panelu, powgniatane krawedzie i boczna ramka... poza tym kilkla odpryskow. Wiem, ze futeraly typu SwitchEasy na nic sie zdadza przy upadku na chodnik... to raczej ochrona przed rysami a nie upadkami. Co myslicie o tym egzemplarzu? [url=http://ithings.pl/pl/p/OtterBox-Commuter-Black-Etui-do-iPhone-5/1089]OtterBox Commuter [Black], Etui do iPhone 5 / Sklep internetowy iThings.pl[/url]

Ten defender to chyba juz troche za "gruby"... [url=http://ithings.pl/pl/p/OtterBox-Defender-Black-Etui-do-iPhone-5/1091]OtterBox Defender [Black], Etui do iPhone 5 / Sklep internetowy iThings.pl[/url]

#3109 Vincent4

Vincent4
  • 12 posts

Posted 26 November 2012 - 19:36

Myślicie, że[URL="http://allegro.pl/sgp-neo-hybrid-ex-dla-iphone-5-etui-folia-i2796622975.html"] ten SGP Neo Hybrid EX[/URL] jest oryginalny?
Wysyłka z Niemiec, sprzedający 100% pozytywów. Sama oferta jest bardzo atrakcyjna cenowo.

Lepiej kupić ten SGP czy Puro Clear?

#3110 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 26 November 2012 - 21:06

Szukam bardzo cienkiego hardcase do iPhone 5 - doradzicie coś? Najlepiej, żeby było dostępne w PL, nie bardzo chce mi się bawić w wysyłki z zagranicy...
Ewentualnie bardzo spodobało mi się też takie - Set Your Location - czy ktoś z Was wie gdzie to można zamówić w Europie (lub najlepiej PL)?

Przezroczyste czy jakies kolor?

#3111 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 26 November 2012 - 21:07

Wedlug mnie podrobka. Sam kupilem dzisiaj orginalny i zaplacilem 139 zl

#3112 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 26 November 2012 - 21:10

Myślicie, że ten SGP Neo Hybrid EX jest oryginalny?
Wysyłka z Niemiec, sprzedający 100% pozytywów. Sama oferta jest bardzo atrakcyjna cenowo.

Lepiej kupić ten SGP czy Puro Clear?

W Puro Clear dodatkowo jest zabezpieczenie na tyl-przezroczyste

#3113 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2012 - 23:30

Poleci ktoś przeźroczystą folię na plecy do iPhone'a 5 ?

#3114 djksyy

djksyy
  • 272 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 26 November 2012 - 23:56

Jak folia to tylko Wrapsol:)

#3115 deejayscream

deejayscream
  • 163 posts
  • SkądWałcz

Posted 27 November 2012 - 08:53

A jak ten Wrapsol sprawuje się jeśli chodzi o kurz?Dostaje się coś pod spód?Wiele pozytywnych recenzji widzę i słyszę dookola.

#3116 Pati007

Pati007
  • 265 posts
  • SkądSuchy Las, PL

Posted 27 November 2012 - 11:11

Przezroczyste czy jakies kolor?

Może być przezroczyste lub jakiś jasny kolor - biały, jasnoszary, jasny błękit itp, może być ze wzorkami. Najważniejsze by było jak najcieńsze (żeby jak najmniej powiększało iPhone)

#3117 belmondoo

belmondoo
  • 78 posts

Posted 27 November 2012 - 12:54

Po kilku dniach użytkowania mogę śmiało polecić bumper poetic illuminate - jest to ramka wykonana wewnątrz z plastiku, natomiast zewnętrzna część wykonana jest z aluminium - do wyboru srebrny i czarny. Bumper leży idealnie, a poprzez to, że jest wykonany wewnątrz z plastiku nie wpływa negatywnie na zasięg telefonu. W mojej opinii jest to jeden z lepszych wyborów i bije na głowę plastikowe bumpery sgp.

#3118 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 November 2012 - 14:11

Jak folia to tylko Wrapsol:)

OK ale ja szukam czegoś tylko na tył a nie na cały telefon ;) Chodzi o zabezpieczenie przed rysami.

#3119 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 27 November 2012 - 21:20

A jak ten Wrapsol sprawuje się jeśli chodzi o kurz?Dostaje się coś pod spód?Wiele pozytywnych recenzji widzę i słyszę dookola.

Nic sie nie dostaje, Wrapsol idealnie dopasowane.

- - - Połączono posty - - -

OK ale ja szukam czegoś tylko na tył a nie na cały telefon ;) Chodzi o zabezpieczenie przed rysami.

Napisz na wrapsol.pl
pomoga Ci

#3120 tomson93

tomson93
  • 341 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 November 2012 - 16:52

Mam pytanie do użytkowników foli wrapsol na Iphona 5 . Jak ona wygląda w rzeczywistości ? Widać ją bardzo ? Oglądając filmik na youtube : Apple iPhone 5 Forklift Drop Test! 15ft - Wrapsol - YouTube nie prezentuje się ona za pięknie na Iphonie . Naprawde wygląda to tak źle jak na filmiku ??

#3121 Sendil

Sendil
  • 140 posts
  • SkądBiałystok

Posted 28 November 2012 - 19:10

Wygląda zupełnie jak na tym filmiku. Fakt za piękna nie jest. O ile przód wygląda całkiem normalnie, to tył strasznie rzuca się w oczy- ładniej wyglądała firmowa folia, ta od nowości na iPhonie. Dodam jeszcze ze te boczne naklejki są tak na prawdę o kant dupy otłuc. Za wąskie o jakieś 2-3 mm chronią tylko względnie wąski pasek środkowy po bokach telefonu. Jakbym mial drugi raz wybierać- zastanowiłbym się nad inną firmą. P.S. Z tym idealnie dopasowaniem to Attiss pojechałeś. Przód i tył o dobre 1-1.5mm za małe, a otwór na głośniczek z przodu woła o pomstę do nieba. To nie jest tylko moja opinia. Poczytajcie komentarze pod Youtubem, czy na angielskojęzycznych forach.

#3122 tomson93

tomson93
  • 341 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 November 2012 - 19:40

Właśnie tego się obawiałem . Na 4S folie wyglądały ładnie (nie wrapsol ) , a tutaj widzę straszny paździerz jest , chyba jedyny wybór poza folią który jako tak nie szpeci telefonu to PURO You Move It Moves | Kategorie

#3123 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 28 November 2012 - 21:49

Właśnie tego się obawiałem . Na 4S folie wyglądały ładnie (nie wrapsol ) , a tutaj widzę straszny paździerz jest , chyba jedyny wybór poza folią który jako tak nie szpeci telefonu to PURO You Move It Moves | Kategorie

Teraz pojawily sie nowe folie Wrapsol, ktore sa ciensze od poprzednich jednoczesnie nie tracac na ochronie
Wrapsol Xtereme

Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - Apple

Chodi o to aby folia byla komatybilna z etui.

- - - Połączono posty - - -

Wygląda zupełnie jak na tym filmiku. Fakt za piękna nie jest. O ile przód wygląda całkiem normalnie, to tył strasznie rzuca się w oczy- ładniej wyglądała firmowa folia, ta od nowości na iPhonie. Dodam jeszcze ze te boczne naklejki są tak na prawdę o kant dupy otłuc. Za wąskie o jakieś 2-3 mm chronią tylko względnie wąski pasek środkowy po bokach telefonu. Jakbym mial drugi raz wybierać- zastanowiłbym się nad inną firmą.

P.S. Z tym idealnie dopasowaniem to Attiss pojechałeś. Przód i tył o dobre 1-1.5mm za małe, a otwór na głośniczek z przodu woła o pomstę do nieba. To nie jest tylko moja opinia. Poczytajcie komentarze pod Youtubem, czy na angielskojęzycznych forach.

Ja mam zalozona i jet idealna
wszystko dobrze wyciete i idealnie spasowane.

Moze kupiles podrobke?
albo trafiles na felerna sztuke

#3124 chele

chele
  • 4 posts

Posted 29 November 2012 - 22:59

@chele

Sprawdziłem stan obudowy u brata i jest znacznie lepiej, właściwie nie ma żadnych rys, jedynie przycisk Power jest lekko wytarty na brzegach.

dzięki North, sam już nie wiem co kupić. Z drugiej strony to mam telefon od miesiąca i jeszcze nie zacząłem go używać, wolę swoją nokię 6300.

#3125 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 01 December 2012 - 09:24

W poniedziałek ma przyjść do mnie iphone 5. Zastanawiam się jaką obudowę wybrać na plecy telefonu? Etui Zolti CASE Strong - czarne - iPhone 5 | iPhone 5 \ Obudowy | Sklep z akcesoriami Zolti.MyApple.pl co myślicie o takim produkcie?
Jestem akurat we Wrocławiu, więc mógłbym coś wybrać z oferty ispot, co polecacie?

Czy przy zakładaniu folii ochronej Folia invisible Shield High Definition (HD) na ekran - iPhone 5 | iPhone 5 \ Folie ochronne | Sklep z akcesoriami Zolti.MyApple.pl jest sen kupowania pleców do ip, czy wystarczy sama folia na przód i tył?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users