Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7549 odpowiedzi w tym temacie

#3076 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 18 listopada 2012 - 07:36

Ja na zimę używam Bookbook'a i jestem bardzo zadowolony. :) Przynajmniej nie czuję zimnego iPhone.

#3077 Wahuu

Wahuu
  • 15 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 23:58

Co polecacie do iphone 4?

#3078 chele

chele
  • 4 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 14:04

Czy może ktoś ocenić to etui, jak się sprawuje i czy w rzeczywistości wygląda tak jak przedstawiają to zdjęcia?

[url=http://allegro.pl/etui-sgp-iphone-4-4s-linear-nowosc-folia-fv-i2746563669.html]etui SGP iPhone 4/4s Linear NOWOŚĆ + folia FV (2746563669) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#3079 Wahuu

Wahuu
  • 15 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 15:02

Co lepsze? Switcheasy NUDE ULTRA czy Switcheasy VULCAN? Zależy mi żeby pokrowiec był jak najmniejszy żeby nie zrobić z telefonu kloca ale również żeby był trwały(w razie upadku telefonu ochraniał wyświetlacz, tylną szybkę przed pęknięciem).

#3080 Takeshy

Takeshy
  • 27 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 16:28

Witam, jakie etui do iphona 4s polecacie?

#3081 AndrzejC

AndrzejC
  • 35 postów
  • SkądNadarzyn, Poland

Napisano 20 listopada 2012 - 16:55

Chciałbym połączyć przyjemne z pożytecznym, ale zastanawiam się jaki wpływ może mieć nadajnik iPhona na paski magnetyczne kart. To dosyć silne pole magnetyczne a karty są bardzo blisko. Myślicie, że nie uszkodzą się zapisy na paskach? [ATTACH=CONFIG]12345[/ATTACH]

#3082 Valkiria

Valkiria
  • 42 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 17:53

Nie wiem, jaki ma to wpływ na paski magnetyczne, ale ja używam i tak się do tego przyzwyczaiłem, że nie wyobrażam sobie iPhone w gumce... ;) Klasa etui, a do tego znacznie podnosi komfort przy dłuższym korzystaniu ze smartfona (czytanie, pisanie, granie itp.). POLECAM!!!

#3083 HaVoK

HaVoK
  • 6 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 23:21

A jak jest z robieniem zdjęć w tym futerale? Bo z aukcji na allegro widziałem, że nie ma tam otworu na obiektyw. Jeżeli chce pstryknąć zdjęcie muszę za każdym razem wyjmować telefon z futerału? Pytam bo nie wiem czy decydować się na BOOK BOOK'a czy na bumpera od SGP.

#3084 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 14:50

Czy może ktoś ocenić to etui, jak się sprawuje i czy w rzeczywistości wygląda tak jak przedstawiają to zdjęcia?

etui SGP iPhone 4/4s Linear NOWOŚĆ + folia FV (2746563669) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mam od jakiegoś roku, pod względem desingu genialne (brat kupił sobie biały na swojego iPhone i też bardzo dobrze się prezentuje), ale jest jedno ALE;D W przypadku mojego telefonu strasznie porysowała mi się srebrna ramka, na której jest masa odprysków. Pamiętam, że cześć miałem po rocznym używaniu bumperów (oryginalnych!), nie wiem więc jak dużo pojawiło się od używania tego etui (sprawdzę wieczorem stan ramki u brata, który używał tylko tego etui). Poza tym, super ochrona, kilka razy telefon mi upadł, nic się z nim nie stało, bo uderzenie idzie na etui (samo etui też się jakoś specjalnie nie rysuje, ryski są i tak niewidoczne).

Tak btw, za dwa tygodnie zamawiam 5tkę i zastanawiam się nad jakimś etui. Obawiam się jednak, że znowu porysuje mi ono ramkę (nie wiem, czy to odrobiny piasku czy kurzu się tam dostają i tak ją rysują?). Jak to wygląda u was, macie jakieś ryski na obudowach?

#3085 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 17:00

Mam kupioną już 5, teraz czekam tylko aż doleci do mnie bumper poetic illuminate i skórka sgp, którą teraz używam na 4 i jestem z niej bardzo zadowolony. Zobaczymy jak będzie sprawował się powyższy zestaw.

#3086 bartoszk

bartoszk
  • 7 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 20:03

Właśnie odebrałem SwitchEasy Tones, niestety nie dotarł jeszcze mój iP5 więc nie moge za dużo powiedzieć. Z tego co narazie wiem to fakt, że faktycznie obudowa jest śliska - szczególnie twarda część obudowy, ale to podobno wina jakiegoś preparatu używanego przy produkcji (który naszczęście z czasem sie wyciera). Jakość wykonania, jak na cenę 84pln jest bardzo dobra (przynajmniej na pierwszy rzut oka), jak dostanę wkońcu swojego iP to napisze coś więcej na temat tej obudowy.

#3087 Valkiria

Valkiria
  • 42 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 20:45

A jak jest z robieniem zdjęć w tym futerale? Bo z aukcji na allegro widziałem, że nie ma tam otworu na obiektyw.
Jeżeli chce pstryknąć zdjęcie muszę za każdym razem wyjmować telefon z futerału?
Pytam bo nie wiem czy decydować się na BOOK BOOK'a czy na bumpera od SGP.

To wbrew pozorom genialnie bezpieczne i praktyczne rozwiązanie. I niczego nie musisz wyciągać.
Zwróć uwagę na fakt, że to obiektyw jest najsłabszym fizycznie elementem iPhone. W sytuacji przypadkowych upadków najłatwiej o jego uszkodzenie, zwłaszcza gdy nie jest chroniony. W BookBook'u jest chroniony, a jak potrzebujesz zrobić zdjęcie, to tylko wysuwasz telefon na tyle, by obiektyw był poza etui. Wielki plus za możliwość trzymania otwieranej części futerału i podparcia telefonu np. kciukiem. Drugą ręką trzymasz iPhona i wyzwalasz migawkę. Naprawdę ciężko o poruszone foty. Komfort wykonywania zdjęć czy kręcenia filmów nieporównywalnie większy od standardowych rozwiązań.

#3088 HaVoK

HaVoK
  • 6 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 22:28

To wbrew pozorom genialnie bezpieczne i praktyczne rozwiązanie. I niczego nie musisz wyciągać.
Zwróć uwagę na fakt, że to obiektyw jest najsłabszym fizycznie elementem iPhone. W sytuacji przypadkowych upadków najłatwiej o jego uszkodzenie, zwłaszcza gdy nie jest chroniony. W BookBook'u jest chroniony, a jak potrzebujesz zrobić zdjęcie, to tylko wysuwasz telefon na tyle, by obiektyw był poza etui. Wielki plus za możliwość trzymania otwieranej części futerału i podparcia telefonu np. kciukiem. Drugą ręką trzymasz iPhona i wyzwalasz migawkę. Naprawdę ciężko o poruszone foty. Komfort wykonywania zdjęć czy kręcenia filmów nieporównywalnie większy od standardowych rozwiązań.

Dzięki za odpowiedź.
A jak jest z dostępnością tego futerału w Polsce? Na allegro widzę tylko jedno ogłoszenie i dodatkowo mam wrażenie że to podróbka. (Na stronie producenta kosztuje 60$ a na allegro ok 80 zl).
Jest możliwość zakupu tego w PL z pewnego źródła?

#3089 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 22:52

Cortland albo Apple Online Store

#3090 HaVoK

HaVoK
  • 6 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 23:05

[url=http://www.cortland.pl/index.php?cid=0&subcats=Y&type=extended&pname=Y&sort_by=popularity&match=all&q=iPhone+BookBook&dispatch=products.search]Cortland[/url] albo [url=http://store.apple.com/pl/browse/home/shop_iphone/iphone_accessories/cases#m.iphoneCompatibility=iphone5&m.manufacturer=twelve_south]Apple Online Store[/url]

Ahh myślałem że są już dostępne do 5'tki :/
No nic trzeba będzie poczekać, a póki co zamówić jakiegoś bumpera.

#3091 chele

chele
  • 4 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 19:08

Bardzo dziękuję North za wyczerpującą odpowiedź. Chciałem kupić ten pokrowiec, ale po tym co napisałeś chyba się powstrzymam. Byłbym Ci wdzięczny gdybyś faktycznie sprawdził jak sprawuje się etui brata, który nie używał wcześniej bumperów.

Zastanawiam się jeszcze nad takimi:

[url=http://www.cellularline.com/catalog/en/catalogo_cellular_line/protezione_e_utilita/custodie_per_iphone/momo_design_flap_for_iphone_4s_4]Cellularline - MOMO DESIGN FLAP for IPHONE 4S/4[/url]

[url=http://www.cellularline.com/catalog/en/catalogo_cellular_line/protezione_e_utilita/custodie_per_iphone/momo_design_convertible_for_iphone_4s_4]Cellularline - MOMO DESIGN CONVERTIBLE for iPhone 4S/4[/url]

Przeszkadza mi jednak trochę klapka, która w przypadku umieszczenia telefonu w uchwycie w aucie np. jako nawigacja bardzo by mi przeszkadzała. Ta druga jest do kupienia w marketach RTV.

Jest jeszcze coś takiego ale to chyba nie daje całkowitej ochrony.
[url=http://www.cellularline.com/catalog/en/catalogo_cellular_line/protezione_e_utilita/custodie_per_iphone/momo_design_cover_for_iphone_4s_4]Cellularline - MOMO DESIGN COVER for iPhone 4S/4[/url]

#3092 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 22 listopada 2012 - 19:25

Jeśli chodzi o bookbook'i na allegro, to nie kupujcie Panowie. Nawet te po 150zł co mają na aukcjach to podróbki chińskie. Nie ma oryginalnych na allegro, choć zdjęcia pokazują że są. Ja kupiłem i byłem zmuszony oddać. A od kilku miesięcy posiadam oryginalnego z AOS i jest bardzo zadowolony, jest genialny. Co do kart noszonych w nim to nie powinno się nosić telefonu i kart do bankomatów, bo telefon je rozmagnetyzuje. A jeśli chodzi o iPhone 5, to polecam te case firmy SGP, wyglądają super i recenzje też mają dobre. No i tego nowego bookbook'a na iP5 co wchodzi w tym miesiącu do sprzedaży. :D

#3093 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 21:50

Bardzo dziękuję North za wyczerpującą odpowiedź. Chciałem kupić ten pokrowiec, ale po tym co napisałeś chyba się powstrzymam. Byłbym Ci wdzięczny gdybyś faktycznie sprawdził jak sprawuje się etui brata, który nie używał wcześniej bumperów.

Zastanawiam się jeszcze nad takimi:

Cellularline - MOMO DESIGN FLAP for IPHONE 4S/4

Cellularline - MOMO DESIGN CONVERTIBLE for iPhone 4S/4

Przeszkadza mi jednak trochę klapka, która w przypadku umieszczenia telefonu w uchwycie w aucie np. jako nawigacja bardzo by mi przeszkadzała. Ta druga jest do kupienia w marketach RTV.

Jest jeszcze coś takiego ale to chyba nie daje całkowitej ochrony.
Cellularline - MOMO DESIGN COVER for iPhone 4S/4

Jeśli chcesz używać w aucie jako nawigacja to z klapką odpada.
Będzie Ci dyndać i wkurzać.

#3094 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 22 listopada 2012 - 21:51

MA ktoś może etui Ozaki iCoat 0,4mm? Dołączona grafika Warte to jest kwoty 70zł?

#3095 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 24 listopada 2012 - 00:02

od dwóch dni posiadam Iphone 5,jak narazie obchodzę się z nim jak z jajkiem. Planowałem kupić jakieś etui lecz ostatecznie padło na folię full body Wrapsol. Myślę że się sprawdzi :)

#3096 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 24 listopada 2012 - 15:44

Ja zdecydowałem się (do 5 którą odbieram w poniedziałek) na bumper + folia tylko mam pytanie czy warto kupować Spigen SGP Neo Hybrid Ex czy wystarczy jakiś zwykły bumper w stylu Apple lub Puro. Po prostu nigdzie nie mogę "organoleptycznie" sprawdzić jaka jest jakość produktów SGP, a wszystko co leży w komisach to podróby :( Jestem ciekawy szczególnie opini osób które posiadają lub posiadały produkty SGP. Chyba, że ktoś poleci mi jakąś inną firmę :)

#3097 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 listopada 2012 - 18:57

Ja bym brał na twoim miejscu w ciemno. Zobacz na yt jak świetnie wyglądają i wyglądają na solidne. Sam biorę jak wyjdzie 5S.

#3098 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 22:31

@chele Sprawdziłem stan obudowy u brata i jest znacznie lepiej, właściwie nie ma żadnych rys, jedynie przycisk Power jest lekko wytarty na brzegach.

#3099 prostreet

prostreet
  • 75 postów
  • SkądKalisz PL

Napisano 24 listopada 2012 - 23:24

Witam
Który pokrowiec polecacie ? Może macie jakiś sprawdzony Taki aby jak najmniej zakrywał piękno telefonu

Zastanawiam się między tym a tym .

iLuv

iPhone 5 cases | NUDE For iPhone 5 | SwitchEasy

#3100 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 24 listopada 2012 - 23:49

Bardziej mi odpowiada Nude od SwitchEasy :) Chyba zmienie swoje zdanie i zakupie ten case zamiast folii full body Wrapsol

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych