Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Please log in to reply
7548 replies to this topic

#2751 tomson93

tomson93
  • 341 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2012 - 18:58

Mam nadzieję że nie wymieniałeś tych iP z powodu pęknięć? ;p
Folia... no na tył to mnie nie przekonuje. Coś takiego może ochronić iP?

Poza tym Speck na Allegro chodzi już od 50 zł... czy to drogo? Patrząc na ponad 100zł za "ładne" GelaSkins ?
Nie sądzę ;p

Nie Iphony znalazły swoich nowych właścicieli i były w idealnym stanie . Po prostu ja zmieniam telefon średnio raz na miesiąc . ;)

Wierz mi że ochroni :) No może nie przed upadkami , ale przed wszelkimi rysami na 100% . Ja tam nie patrze gdzie telefon kłade czy na opiłkach metalu czy w miejscach gdzie jest piasek często przesuwam po biurku , i owszem folia jest cała porysowana , ale raz na 3 miesiące wystarczy wymienić i telefon jak nowy .

Uważaj na podróby bo 90% akcesoriów na allegro to podróbki jak coś co u producenta kosztuje 30$ czyli koło 120zł może kosztować 50zł ( liczysz że ktoś ci odda za pół ceny za jaką kupuje ) ??

#2752 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 29 July 2012 - 20:22

Mam nadzieję że nie wymieniałeś tych iP z powodu pęknięć? ;p
Folia... no na tył to mnie nie przekonuje. Coś takiego może ochronić iP?

Poza tym Speck na Allegro chodzi już od 50 zł... czy to drogo? Patrząc na ponad 100zł za "ładne" GelaSkins ?
Nie sądzę ;p

Speck za 50 zl to na bank nie oryginal.
Co do folii to zgadzam sie z przedmowca. Ja uzywam folii na przod i tyl marki Wrapsol i etui clear marki Puro

---------- Wpis dodano o 21:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:20 ----------

Speck za 50 zl to na bank nie oryginal.
Co do folii to zgadzam sie z przedmowca. Ja uzywam folii na przod i tyl marki Wrapsol i etui clear marki Puro

Tylko, ze folia wrapsol jest droga ale warto tyle zaplacic

#2753 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 29 July 2012 - 21:42

Ja się dziś namacalnie przekonałem, jak wytrzymały jest OtterBox. Telefon zaliczył takiego "dzwona", że podnosiłem go z myślą, kiedy ostatni raz robiłem kopię zapasową. Okazało się, że jest tylko lekkie obicie na plastiku pokrowca, a telefon sprawny w 100% i nadal nówka sztuka. Zdecydowanie, iPhone 5 powędruje również do takiego pancerza, choćbym miał go ze Stanów sprowadzać.

#2754 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2012 - 22:03

Ja się dziś namacalnie przekonałem, jak wytrzymały jest OtterBox. Telefon zaliczył takiego "dzwona", że podnosiłem go z myślą, kiedy ostatni raz robiłem kopię zapasową. Okazało się, że jest tylko lekkie obicie na plastiku pokrowca, a telefon sprawny w 100% i nadal nówka sztuka. Zdecydowanie, iPhone 5 powędruje również do takiego pancerza, choćbym miał go ze Stanów sprowadzać.

Ale iphone bardzo źle w nim wygląda ;p (jak dla mnie )

#2755 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 29 July 2012 - 22:12

Wygląda nieciekawie, ale ja nie zwracam na to uwagi. Przeżył, a to najważniejsze. Jedyna wada tego etui, to że mu skórka silikonowa ciągle złazi z plastikowego stelaża. Wnerwia jak diabli. Próbowałem podklejać, kombinowałem, ale ten silikon niczego się nie trzyma. Swoją drogą, chyba mam najbardziej zabezpieczony telefon na forum. Na wyświetlaczu i pleckach folia, a całość w pancernym pokrowcu który również ma folię na wyświetlacz. Niezamierzone, ale gdybym u kogoś zobaczył coś takiego, to miałbym, delikatnie mówiąc, mieszane uczucia wobec tej osoby :D

#2756 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 29 July 2012 - 22:28

Szukam ochronnego etui, które będzie stworzone z dość elastycznej gumy, chociaż niekoniecznie elastycznej. Odraziły mnie twarde plastikowe etui, konkretnie biała ochronka PURO. Była to wiotka, cieniutka, plastikowa ochronka. Nosząc telefon w tym etui w kieszeni, odbarwiła się, z białego uzyskałem kolor brudny... Wodą nie szło wyczyścić, więc przeszedłem na lakier do paznokci. Więc po chwili czyszczenia zszedł lakier, został mi kawałek plastiku który pasuje na iPhone 4... Powracając do poszukiwań, nie chce żeby to był bumper na sam obwód telefonu, tylko całe etui zakrywające tył, krawędź z przodu najlepiej jakby była wyżej niż ekran, by go nie rysowac kładąc go na podłożu. Prosze o jakieś propozycje, ja szukałem już sporo na ten temat i w tym wątku też, ale niestety nie mogłem się odnaleźć w tym nadmiarze propozycji. Prosze o słowo opini i propozycje etui. Peace

---------- Wpis dodano o 23:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:23 ----------

Na wyświetlaczu i pleckach folia, a całość w pancernym pokrowcu który również ma folię na wyświetlacz. Niezamierzone, ale gdybym u kogoś zobaczył coś takiego, to miałbym, delikatnie mówiąc, mieszane uczucia wobec tej osoby :D

Ja rozumiem, bo sam mam folie na przodzie i tyle, do tego etui gumowe, kupione za 15 zł -.-, dlatego że to pierwsze ochronne etui, byleby chronić telefon :)

#2757 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 31 July 2012 - 09:21

dzisiaj mój iPhone zaliczył pierwszy "lot" z wysokości ponad 1 m. Upadł prosto na ekran, obijajac się kilka razy po drodze. Na szczeście nic mu się nie stało - dzięki Puro Clear Cover i folii Wrapsol. Uff...

#2758 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 31 July 2012 - 12:13

Poleci mi ktoś coś. W końcu temat też od tego...

#2759 Eragon pl

Eragon pl
  • 16 posts

Posted 31 July 2012 - 12:16

Ponownie ja i kolejne pytania...

Najpierw obejrzyjcie filmik:
[url=http://youtu.be/b8IENCSAISY]Speck CandyShell Fake Vs Real Cases - YouTube[/url]

Ten Case trochę chyba czasu już ma na rynku... Jest coś podobnego równie dobrego? Bo ogółem zastosowane tam rozwiązania podobają mi sie i chyba kupię :D Na Allegro... i tutaj mam Wam do pokazania aukcje.
Spójrzcie na tą, cena fake'owa ale zdjęcia wyglądają na oryginalne... (patrz porównanie na filmie) :
[url=http://allegro.pl/speck-candyshell-iphone-4-4s-zobacz-najtaniej-i2499814250.html]Speck Candyshell iPhone 4/4s ZOBACZ, NAJTANIEJ! (2499814250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

A ta? Zdjęcia oryginalnej... i że z Usa, no i drożej , oryginał? ;p
[url=http://allegro.pl/speck-candyshell-iphone-4-4s-bumper-obudowa-biala-i2509327312.html]Speck CandyShell iPhone 4 4S Bumper Obudowa Biała (2509327312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

To chyba na 100% oryginał xD
[url=http://allegro.pl/oryginalne-etui-speck-candyshell-iphone-4-bialy-i2509256722.html]ORYGINALNE ETUI SPECK CANDYSHELL, IPHONE 4 BIAŁY (2509256722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

No i tu również: [url=http://allegro.pl/etui-do-iphone-4-4s-speck-candyshell-oryginal-i2504687628.html]ETUI DO IPHONE 4/4S SPECK CANDYSHELL ORYGINAŁ (2504687628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Więc co gadacie... wyglądają na realne ;p Ale pomóżcie ! Rzecz jasna chcę oryginał jak najtaniej (Polska ;p ).

Ps. Mam ładowarkę do iPada (niemieckiej firmy... dokupywana) i czy mogę ją do iP 4s podłączyc? Co komentarz na necie to inne zdanie xD ;((((
PS2. To etui wyszło przed 4s.... Ale pasuje do niego? Wyciszanie da się "ładnie" przełączyc? Sądzę że tak... mam inną obudowę (chyba) z 4 i na 4s po prostu przycisk jest bliżej jednej strony... ale tak to luz .

Wypowiadajcie i dziękuję z góry ;)

#2760 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 31 July 2012 - 12:22

Poleci mi ktoś coś. W końcu temat też od tego...

? Mogę polecić pastę do zębów Elmex ; )
Czego szukasz? Z pewnością znajdziesz odpowiedź w tym temacie, przejrzyj ostatnie 10 stron...

#2761 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 31 July 2012 - 13:31

Najpierw obejrzyjcie filmik:
Speck CandyShell Fake Vs Real Cases - YouTube

Ten Case trochę chyba czasu już ma na rynku... Jest coś podobnego równie dobrego? Bo ogółem zastosowane tam rozwiązania podobają mi sie i chyba kupię :D Na Allegro... i tutaj mam Wam do pokazania aukcje.
Spójrzcie na tą, cena fake'owa ale zdjęcia wyglądają na oryginalne... (patrz porównanie na filmie) :
Speck Candyshell iPhone 4/4s ZOBACZ, NAJTANIEJ! (2499814250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A ta? Zdjęcia oryginalnej... i że z Usa, no i drożej , oryginał? ;p
Speck CandyShell iPhone 4 4S Bumper Obudowa Biała (2509327312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To chyba na 100% oryginał xD
ORYGINALNE ETUI SPECK CANDYSHELL, IPHONE 4 BIAŁY (2509256722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

No i tu również: ETUI DO IPHONE 4/4S SPECK CANDYSHELL ORYGINAŁ (2504687628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Więc co gadacie... wyglądają na realne ;p Ale pomóżcie ! Rzecz jasna chcę oryginał jak najtaniej (Polska ;p ).

Ps. Mam ładowarkę do iPada (niemieckiej firmy... dokupywana) i czy mogę ją do iP 4s podłączyc? Co komentarz na necie to inne zdanie xD ;((((
PS2. To etui wyszło przed 4s.... Ale pasuje do niego? Wyciszanie da się "ładnie" przełączyc? Sądzę że tak... mam inną obudowę (chyba) z 4 i na 4s po prostu przycisk jest bliżej jednej strony... ale tak to luz .

Wypowiadajcie i dziękuję z góry ;)

jeśli masz 4S to etui do 4 nie będzie pasowało.
Co do przedstawionych aukcji to wnioskuję, że albo etui sa własnie do 4 albo nie są oryginalne :D Za niskie ceny...
poniżej kilka linków - wyglądają bardzej realnie ale cena jest wyższa (cos za coś):
SPECK CANDY SHEL CARD ETUI POKROWIEC IPHONE 4 4S (2520868300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
SPECK CANDY SHELL VIEW ETUI IPHONE 4 4S WHI (2520868574) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

co do ładowarki to wydaje mi się, ze można.
W druga stronę nie (tzn jeśli od iPhona to do iPada nie pasuje)

---------- Wpis dodano o 14:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:30 ----------

Czego szukasz? Z pewnością znajdziesz odpowiedź w tym temacie, przejrzyj ostatnie 10 stron...

dobre ;D

#2762 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 31 July 2012 - 14:16

daruj sobie z elmexem, poza tym pytasz czego szukam skoro post wczesniej zadałem pytanie w poście na pół strony... -.- a pozatym nie wystarczą same obrazki tylko chciałbym o zdanie opinii, z resztą wszystko napisane było

#2763 BornInBlood

BornInBlood
  • 30 posts

Posted 31 July 2012 - 18:35

witam ,
zastanawiam się nad kupnem case'a na Ip4 lecz nie potrafię podjąć decyzji.
Switcheasy Eclipse - http://www.switcheas...CLIPSE_iPhone4S czy może Puro clear bumper cover - http://www.ispot.com...rna_p33209.html ?
Zależy mi na wytrzymałości w razie upadku.
Pozdrawiam

#2764 pattom

pattom
  • 25 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 July 2012 - 18:52

Czołem,

Kupiłem:
Wrapsol Ultra - Folia przód + tył iPhone 4/4S
Założyłem, poczekałem 24h żeby wszystkie mini bąbelki powietrza wyszły (i faktycznie nie było nic), popatrzyłem, poodtykałem i ściągnąłem folię bo mi zupełnie nie pasowała w dotyku. Czuć ją, widać mimo wszystko, jednak nie dla mnie :). Wydaje mi się również, że na brzegach folii zbiera się kurz co mnie bardzo denerwuje.
Zostaję przy czystym iPhone, lubię materiały, z których został zrobiony :)

#2765 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 31 July 2012 - 22:53

Wybrałem dwie opcje. Czytałem że ludzie sobie chwalili te dwie etui. Opcja 1: SwitchEasy | Etui iPhone | Etui iPad | Etui iPod | Produkty | iPhone 4/4S | Vulcan
Opcja 2 : PURO You Move It Moves | Kategorie

Czy ktoś z forumowiczy miał styczność z tymi akcesoriami ? Nie mogę sie zdecydować, pomożecie ? Wybierałem pod kategorią wyglądu, czy jest dość elastyczne( gumowe czy twardy plastik) oraz czy nachodzi na ekrani wystaje kilka mm ponad. Prosze o wasze opinie na ten temat i różne przeżycia z nimi.Prosze pomóżcie mi w wyborze ;)

#2766 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 01 August 2012 - 10:04

Na górnej belce tematu jest genialna opcja "Przeszukaj temat"! Sprawdź to @wojteqq13 ; )

#2767 Xaroso

Xaroso
  • 60 posts

Posted 01 August 2012 - 12:10

Witam, poszukuję jakiegoś sensownego okrycia dla iP4S, zafascynowały mnie popularne "bumpery" (wg mnie bardzo ładnie wygladają, i nie ślizgają się po powierzchniach). Po przeczytaniu paru stron zauważyłem że chwalicie sobie firme "Puro" której to strone przejrzałem, i znalazłem to:

PURO You Move It Moves | Kategorie

Warto w takie coś zainwestować ? Naturalnie, by chronić go przed otarciami poprzez tarcie między innymi po powierzchniach (biurko, stół, schowki w samochodzie etc) oraz przed upadkami (wiadomo, nie rzucam telefonem, zawsze trzymam go w bezpiecznym miejscu, nie mniej jednak przypadkiem zawsze telefon może się gdzieś wysunąć i wtedy będzie afera). Czy taki bumper ochroni w jakimś stopniu iP'ka?
Nie chce oszpecać telefonu, wydaje mi się że bumper tego właśnie nie zrobi. Pytanie tylko, na stronie producenta nie znalazłem wersji białej (czarna opaska na białym telefonie - średni kontrast), a na Allegro znalazłem białą opaskę - czyżby podróbka ?

Proszę o opinie ;-)

EDIT: Pozatym, piekielnie drogie są te etui i inne pancerze, nie ma czegoś tańszego - równie fajnego i dającego rade z małymi obrażeniami mechanicznymi ?

#2768 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 01 August 2012 - 12:10

http://myapple.pl/se...archid=29682383
http://myapple.pl/se...archid=29682416

Linki nie wchodzą ;)

#2769 przemekmazur25

przemekmazur25
  • 61 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 August 2012 - 13:53

Witam, poszukuję jakiegoś sensownego okrycia dla iP4S, zafascynowały mnie popularne "bumpery" (wg mnie bardzo ładnie wygladają, i nie ślizgają się po powierzchniach). Po przeczytaniu paru stron zauważyłem że chwalicie sobie firme "Puro" której to strone przejrzałem, i znalazłem to:

Warto w takie coś zainwestować ? Naturalnie, by chronić go przed otarciami poprzez tarcie między innymi po powierzchniach (biurko, stół, schowki w samochodzie etc) oraz przed upadkami (wiadomo, nie rzucam telefonem, zawsze trzymam go w bezpiecznym miejscu, nie mniej jednak przypadkiem zawsze telefon może się gdzieś wysunąć i wtedy będzie afera). Czy taki bumper ochroni w jakimś stopniu iP'ka?
Nie chce oszpecać telefonu, wydaje mi się że bumper tego właśnie nie zrobi. Pytanie tylko, na stronie producenta nie znalazłem wersji białej (czarna opaska na białym telefonie - średni kontrast), a na Allegro znalazłem białą opaskę - czyżby podróbka ?

Proszę o opinie ;-)

EDIT: Pozatym, piekielnie drogie są te etui i inne pancerze, nie ma czegoś tańszego - równie fajnego i dającego rade z małymi obrażeniami mechanicznymi ?

Posiadam ten model i powiem Ci że trochę się zawiodłem. Miałem kilka takich sytuacji że musiałem zdjąć tego bumpera bo zbierał się brud po ramką. Po 3-4 takich akcjach bumper najzwyczajniej się rozciągnął. Ten luz nie jest może wielki ale będziesz musiał żyć ze świadomością że jednak jest :) Zamówiłem sobie teraz biały bumper Apple i zobaczymy jak to będzie się sprawować.

#2770 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 01 August 2012 - 14:37

Poniżej dwa moje posty sprzed prawie dwóch lat, dotyczące tego bumpera:
Opinii o nim nie zmieniłem.

Mam w zapasie dwa nowe bumpery, jeden Apple, a drugi SGP. I mimo, że ten opisywany w postach piękny nie jest, jednak nadal siedzi na iP ;) Dobry w obsłudze też nie jest, o czym już pisałem, ale z pewnością braków w trwałości zarzucić mu nie można, skoro nadal jest :) Jednak nie polecam go, lepiej weź np. SGP, bo oryginały patrząc na posty użytkowników niszczą obudowę iP.

#2771 Xaroso

Xaroso
  • 60 posts

Posted 01 August 2012 - 14:45

Posiadam ten model i powiem Ci że trochę się zawiodłem. Miałem kilka takich sytuacji że musiałem zdjąć tego bumpera bo zbierał się brud po ramką. Po 3-4 takich akcjach bumper najzwyczajniej się rozciągnął. Ten luz nie jest może wielki ale będziesz musiał żyć ze świadomością że jednak jest :) Zamówiłem sobie teraz biały bumper Apple i zobaczymy jak to będzie się sprawować.

http://ispot.com.pl/...rne_p39992.html

O tym mowa ? To się będzie godnie sprawować ? Cena taka sama jak za PURO, wygląda elegancko.

A co byście polecili z folii na ekran ? Przede wszystkim czy są one bardzo wyczuwalne pod palcem.

http://ispot.com.pl/Folie_c5234.html

#2772 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 01 August 2012 - 15:46

A co byście polecili z folii na ekran ? Przede wszystkim czy są one bardzo wyczuwalne pod palcem.

Apple iSpot Premium Reseller Folie

Podobno najlepsze folie są firmy wrapsol, też zbieram sie na jej kupno

#2773 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 01 August 2012 - 19:11

Apple iSpot Premium Reseller i-Luv Edge Bumper opaska ochronna do do iPhone 4S/4 idealne do ochrony przed upadkiem - czarne - iPhone 4S/4

O tym mowa ? To się będzie godnie sprawować ? Cena taka sama jak za PURO, wygląda elegancko.

Apple iSpot Premium Reseller Folie

Nie, chyba nie o tym.

---------- Wpis dodano o 20:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:07 ----------

Proszę o opinie ;-)

Juz kilka razy pisalam - polecam Puro clear, bumper z ochronna, przezroczysta szybka na tyl + folia Wrapsol
Sam bumper dla mnie jes bez sensu

#2774 BornInBlood

BornInBlood
  • 30 posts

Posted 02 August 2012 - 17:12

Switcheasy Eclipse - iPhone 4/ iPhone 4S cases | ECLIPSE for For iPhone 4/ iPhone 4S | SwitchEasy czy
Puro clear bumper cover - Apple iSpot Premium Reseller PURO Clear Bumper Cover – Silikonowa opaska z osłoną iPhone 4 - czarna - iPhone 4S/4 ?

#2775 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 03 August 2012 - 11:35

Switcheasy Eclipse - iPhone 4/ iPhone 4S cases | ECLIPSE for For iPhone 4/ iPhone 4S | SwitchEasy czy
Puro clear bumper cover - Apple iSpot Premium Reseller PURO Clear Bumper Cover – Silikonowa opaska z osłoną iPhone 4 - czarna - iPhone 4S/4 ?

tak jak poniżej
jestem za Puro clear

12 user(s) are reading this topic

0 members, 12 guests, 0 anonymous users