Dziś dotarł do mnie bumper/case firmy SGP, a dokładnie SGP Linear EX w kolorze Satin Silver. Na szybko co mogę powiedzieć… Jeśli kogoś interesuje ten bardzo „skromny” a zarazem elegancji i bardzo „minimalny” bumper, to pewnie już wie, że składa się on z dwóch części, które się składają razem. Gdy dziś założyłem case na telefon pojawiło się lekkie rozczarowanie, gdyż: 1) Case średnio jest spasowany do telefonu, przez co jest wrażenie że iphone sobie w nim „lata”; 2) przyciski głośności i blokady są tak luźne, że gdy potrząśniemy telefonem to wszystko wręcz dzwoni… Po chwili stwierdziłem że trzeba to wszystko jakoś uszczelnić i w kilku miejscach oraz na przyciski przykleiłem po małym pasku taśmy izolacyjnej i teraz jest wszystko wręcz super. Wszystko idealnie przywiera, zero luzów, przyciski nie dzwonią, pracują jak trzeba ;D Do tego dochodzą w zestawie dwie bardzo dobrej jakości folie na przód i tył telefonu, wszystko razem bardzo dobrze zabezpiecza telefon przed rysami (raczej przed upadkiem nie zabezpieczą). Tak czy inaczej telefon w bumprze prezentuje się bardzo fajnie, poniżej kilka fotek.
Aha, dodam jeszcze, że posiadam także bumper tej samej firmy, a mianowicie SGP Neo Hybrid 2S, także w kolorze satin silver, który jest bardzo podobny, jednakże w jego skład wchodzi silikonowa cześć, oraz plastikowe wykończenie które zakładamy na silikon. Przez tę właśnie silikonową pierwszą część, która jest w kolorze białym, telefon wygląda o wiele grubiej (być może z czarnym silikonem prezentowało by się to lepiej). Tak czy siak, wersja linear bardziej mi się podoba

Gdyby ktoś miał jakieś pytania odnośnie tych dwóch bumperów zapraszam na priv, koszt każdego z nich to koło 120 – 130 zł.
Edit:
Dodam jeszcze, że wersja Hybrid ma problemy ze współpracą z dockiem firmy Puro, Linear działa elegancko
Fotki: