Moja żona też używa SE bez niczego ale spada jej na siemię średnio raz w tygodniu. Wygląda jak po wojnie ale jest cały i sprawny. Wiem, że inne dotykowe już dawno by się rozleciały. Uważam SE za bardzo konkretną konstrukcję.
Tutaj chodzi jednak głównie o 7+.
Moja żona miała SE rose gold przez kilka tygodni. Noszony w torebce z wszystkim, co w niej jest (a jest wszystko

. Wyglądał średnio. Rysy, odpryski, itd. Bardziej jak telefon roczny i więcej niż trzymiesięczny.
Teraz ma 6 Plus Silver (SE był dla niej jednak za mały). Ma go od mniej więcej dwóch miesięcy. Czyli podobnie jak SE. Prezentuje się o wiele lepiej.
Wszyscy rozprawiają w co ubrać iPhone. A ja odważnie zapytam, kto nosi go bez żadnej obudowy? Szczególnie zależy mi na odpowiedziach użytkowników 7+.
Mam co prawda 6s Plus, ale noszę bez etui, więc się dołączę. Telefon jest na tyle piękny, że nie chcę go ukrywać w etui (choć rozważałem skórzany storm gray). Telefon użytkuję od lipca i obudowa prawie idealna. A biegam z nim i jeżdżę na rowerze 4-5 razy w tygodniu. Nigdy mi nie wypadł, to fakt.
Teraz zamówiłem skiny z UKarbon. Miałem je na swoich poprzednich telefonach i doskonale sprawdzają się jako zabezpieczenie telefonu przed rysami z biurka, kieszeni, itd. Oczywiście przy upadku nic nie dają. No i doskonale personalizują telefon (zamówiłem czarny karbon). Wygląda genialnie.