iPad Air 2 jako netbook? Dlaczego nie! Incipio ClamCase Pro Aluminum załatwi sprawę.

Zawsze sceptycznie podchodziłem do sprawy przekształcania urządzeń w inne. Choć oczywiście nie które pomysły wydawały mi się fajne i udane to mimo wszystko wolałem kilka urządzeń, które były przeznaczone do konkretnych celów. Może i moje podejście nie zmieniło się w tym kierunku jakoś znacząco to obudowa Incipio ClamCase do iPad Air 2 oraz iPad Pro 9,7 pokazała mi, że warto jednak spojrzeć w tym kierunku i dać im szansę.

Obudowa prędko wyjąłem z ładnego estetycznego pudełka. Pierwsze co rzuciło się w oczy to jakoś wykonania która jest na najwyższym poziomie (aluminum i dobrej jakość plastik), ale z drobnymi problemami… pękającymi plastikami. Choć od razu należy zaznaczyć, że nie otrzymałem nowej obudowy tylko już po kilku testach a nie każdy tak jak ja ostrożnie podchodzi do takiego gadżetu:) Sądzę, że w moich rękach nie było by takiej sytuacji. Dlatego nie będę tego zaliczać jako wadę.

Obudowa prezentuje się świetnie, iPad wygląda w niej doskonale, jak jedna całość… właśnie jak netbook.Nie nie jak netbook jak MacBook Air! Oczywiście jest grubszy, cięższy ale coś za coś. Na klawiaturze piszę się świetnie choć dla mnie ma ona za duży skok klawiszy, tylko należy tu wziąć pod uwagę, że ja używam MacBook-a 12”, który ma minimalny skok klawiszy. Oczywiście obudowa łączy się z Ipadem poprzez bluetooth i ma wbudowaną baterię która wytrzymuje 100h pracy! A ładowanie do pełna zajmuje tylko 120 min!

Na klawiaturze znajdziemy wszelkie możliwe klawisze funkcyjne, tak więc na ogół nie trzeba naciskać placem na ekran naszego iPad-a. Dla mnie jednak największą wadą jest brak gładzika, ale oczywiście to nie wina ClamCase tylko apple. Ale touchpad na pewno podniósł by użytkowość tego sprzętu. Ale nie można mieć oczywiście wszystkiego.

Podsumowując sprzęt w szczególności dla osób dużo piszących, klawiatura zdecydowanie lepsza niż ekranowa. Nie ma się też co ukrywać zwiększa ona funkcjonalność iPad-a, jednak wadą dla niektórych może okazać się cena.
Tu dodatkowe zdjęcia mojego autorstwa jak i test.
Użytkownik EMU edytował ten post 07 lipca 2016 - 10:05