Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

Futerały, etui itp.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8842 odpowiedzi w tym temacie

#4901 MagdaMagda

MagdaMagda
  • 14 postów
  • SkądWarszawa/Lublin

Napisano 11 listopada 2013 - 22:48

Jeżeli ktoś z Was ma w swoim mieście TK Maxx'a to zdecydowanie tam polecam poszukiwanie futerałów i obudów do Iphonów (głównie 4, 4S i 5). Pamiętam jak swego czasu zakupiłam za 19,99 obudowę marki Cygnett, która na allegro i w sklepach z akcesoriami do telefonów chodziła po 99 zł :) Jakość i i wytrzymałość pierwsza klasa.

#4902 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 16:55

Poleci ktoś coś przezroczystego na 5S? Żeby też w miarę chroniło :)

#4903 vooxie

vooxie
  • 81 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 listopada 2013 - 17:20

Poleci ktoś coś przezroczystego na 5S? Żeby też w miarę chroniło :)

Polecam PURO Plasma Cover [Transparent], Etui dla iPhone 5/5S / Sklep internetowy iThings.pl - jest silikonowe, więc amortyzuje w razie upadku i nie połamie się jak plastikowe. To pierwsze etui, które kupiłam do swojej 5-tki i nadal do niego wracam jak gdzieś wyjeżdżam, a na co dzień jakieś kolorowe cudaki noszę. Jego minusem jest to, że nie dają folii na ekran w zestawie...

#4904 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 18:20

Polecam PURO Plasma Cover [Transparent], Etui dla iPhone 5/5S / Sklep internetowy iThings.pl - jest silikonowe, więc amortyzuje w razie upadku i nie połamie się jak plastikowe. To pierwsze etui, które kupiłam do swojej 5-tki i nadal do niego wracam jak gdzieś wyjeżdżam, a na co dzień jakieś kolorowe cudaki noszę. Jego minusem jest to, że nie dają folii na ekran w zestawie...

Możesz jakieś zdjęcia tego podrzucić?

#4905 arthi3

arthi3
  • 16 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 12 listopada 2013 - 18:36

Ja kupowalem u tego uzytkownika [url=http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24508970]Przedmioty użytkownika echo-soft - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] i jestem zadowolony.

Dzieki za podpowiedź , szkoda ze białych nie ma, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.
Kontakt nawiązalem niebawem zakupie.
Cześć

#4906 gosu001

gosu001
  • 81 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 19:09

Posiadam taki sam pokrowiec do swojej 5'tki i faktycznie do codziennego użytkowania nadaje się bardzo dobrze (odpowiednio chroni przed upadkiem, a przy tym nieznacznie pogrubia telefon). Jednak przy noszeniu non stop w kieszeni, etui bardzo nieładnie straciło swoją przezroczystość i zżółkło. Próbowałem czyścić je różnymi środkami jednak nic nie pomaga. Także jeśli ktoś chce używać etui codziennie i nosić je w kieszeni to musi się z tym liczyć. Podejrzewam, że inaczej może być w przypadku czarnej wersji etui.

#4907 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 19:26

Już sami nie wiem. Zastanawiam się jeszcze nad oryginalnym pokrowcem od apple - w kolorze czarnym. Jakieś opinie, ktoś coś?

#4908 Slomsik

Slomsik
  • 49 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 21:47

Ktos widzial moze kiedys Flip Cover do ip4? Klapke niepogrubiajaca na przod ? A moze ktos poleci cos podobnego?

#4909 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 23:08

Już sami nie wiem. Zastanawiam się jeszcze nad oryginalnym pokrowcem od apple - w kolorze czarnym. Jakieś opinie, ktoś coś?

Moze Puro Clear Cover?
Czarna ramka i z tylu przezroczysta szybka

#4910 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 01:10

Moze Puro Clear Cover?
Czarna ramka i z tylu przezroczysta szybka

A jak z ochroną ekranu?

#4911 Coleiro

Coleiro
  • 35 postów
  • SkądZ Daleka :)

Napisano 13 listopada 2013 - 09:11

Polecam od siebie solidną firmę mniej znaną na Polskim rynku, którą jest LJY Sword 5+. Telefon użytkuję od pół roku w aluminiowym bumprzerze i mogę powiedzieć wam szczerze, że jestem mega zadowolony! W takich warunkach jakich mój iPhone 5 pracuję to aż dziwie się, że nie zauważyłem do tej pory żadnej rysy! Bumper trzyma się solidnie telefonu i nie ma żadnych luzów. Oczywiście nie obeszłoby się bez folii na pleckach :) Telefon w tym bumperze nie dość, że wygląda elegancko ale jest bardzo lekki i lepiej leży w dłoni niż bez bumpera! Nie zauważyJeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem to szczerze polecam! Już kilkanaście paneli/bumperów miałem w swoich rękach ale ten jest wart każdej złotówki jeżeli chodzi o wygląd i ochronę waszego iPhona. Na koniec załączam kilka zdjęć mojej 5teczki :) Pozdrawiam. [ATTACH=CONFIG]18285[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18286[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18287[/ATTACH]

#4912 zala07

zala07
  • 16 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 11:36

Jeśli ktoś szuka etui typu Smart Case to polecam to

[url=http://allegro.pl/show_item.php?item=3654125398]Skorzane etui do ipad 2/3 new ipad LUKSUSOWE SKÓRA (3654125398) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

Przyszło do mnie wczoraj i jestem bardzo zadowolony. Mimo ze nie jest sygnowane przez żadna firmę jest z PRAWDZIWEJ skóry i bardzo dobrze dopasowane. Wykonanie oceniam tez bardzo dobrze, nie jest idealne w 100% ale to norma przy rzeczach skórzanych, zwłaszcza w takiej cenie.

Za taką cenę warto, jak ktoś jest zainteresowany mogę zrobić fotki ;)

#4913 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 13 listopada 2013 - 16:22

do mnie leci juz lifeproof do 5s:) używam tylko przy pracy natomiast normalne nie zakładam nic.

#4914 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 22:50

A jak z ochroną ekranu?

Ramka wystaje kekko ponad ekran

#4915 arekm

arekm
  • 18 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 11:29

Mam "SPIGEN SGP Case Neo Hybrid EX Slim Metal Series for iPhone 5s/ 5 Gunmetal Colour " (z spigena uk) ale to jednak nie jest to. Wygląd, jakość - super ale ... kable lighting pasują tylko oryginalne, amazonowy już nie wejdzie (za gruba wtyczka).

Ogólnie szukam czegoś do zabezpieczenia tel w przypadku noszenia go w kieszeni spodni gdzie mogą się trafić inne gadżety oprócz telefonu. Bumpery, obudowy itp powoli przestają mi się podobać z powodu włażącego kurzu rysującego to i owo.

Ktoś naście stron temu w wątku rzucił wsuwką Mujjo:
Mujjo iPhone 5(s) Sleeve - Brown Leather Edition

Coś w tym stylu bardziej od mujjo polecacie, preferowany kolor czarny?
Poszukiwane cechy - minimalne rozmiary, cienka - ot po prostu ideał do kieszeni. Przed upadkiem nie musi super chronić. Budżet ~150pln.

Edit:
bugatti pure premium?

#4916 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 15 listopada 2013 - 12:02

Ja puki co kupiłem z Otulfilcem białe etui. Może podkleję go od spodu folia z GelaSkins.
Jeśli uda mi się sprzedać iPada1 to pewnie zakupie oryginał Smart Case. A że w 1 mam etui SGP skórzane, i przez te wszystkie lata sprawdziło się idealnie.

Etui dostępne na rynku to Puro, Kensington

#4917 Maciej Smoła

Maciej Smoła
  • 34 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 15 listopada 2013 - 12:38

Witam. Szukam jakiegoś minimalistycznego etui na iPhone 5. Coś w stylu produktów Desmay, ale niestety zależy mi też na ochronie góry i dołu telefonu, przy zachowaniu wyglądu "slim". Co do ramki wokół ekranu - najlepiej jeśli wystawałaby tylko minimalnie, nie potrzebuję wielkich brzegów na których spoczywałby telefon kładąc go ekranem do dołu. Nie ma potrzeby, aby etui było wsuwane (dwuczęściowe) - bez udziwnień :) Wcześniej używałem Speck Mesh Case dla iP 4s, ale był jednak dość obszerny i pogrubiał telefon. Nie mniej jednak - polecam. Dziękuję z góry za odpowiedzi

#4918 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 17:53

Witam serdecznie, chciałem się pochwalić swoim nowym odkryciem :) Ostatnio mocno wałkowałem temat obudów do iPhone. Kupiłem sobie jedną Cellular Line oraz Elago i są super, ale mają mankament w postaci wysokiej ceny. Będąc kilkanaście dni temu w Auchanie na zakupach natknąłem się na fajne obudowy do iPhonów (4/4S/5/5S). Są bardzo cieniutkie i dobrze leżą na telefonie. Nie mają tego wycięcia przy klawiszach głośności i wyciszania co mi się osobiście nie podoba. W dodatku zapakowane w estetyczne pudełko i jest kilka kolorów do kupienia (m.in. czarny, czerwony, biały, niebieski). Obudowy są matowe i nie ślizgają się w dłonie, są IDEALNIE spasowane! Tak mi się spodobały, że kupiłem dwie. Czarną noszę od początku na swoim iPhone 4S i do dzisiaj wspaniale wygląda. Zapraszam do galerii zdjęć w której jest niebieska. Zdjęcia trochę ciemne i nie odzwierciedlają koloru, ale ogólnie można zapoznać się z towarem. No i najważniejsze na koniec - koszt jednej obudowy to uwaga 9,11 brutto naszych polskich złotówek :D Pozdrawiam! [ATTACH=CONFIG]18354[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18355[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18356[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18357[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18358[/ATTACH]

#4919 pisara2

pisara2
  • 131 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 18:22

Oryginał Smart case niebieski, dopasowany idealnie i śliczny, ale cena... No ale nikt nie odpowiedział na mojego post czy będzie tańszy zamiennik, wiec stanęło na oryginale ;)

#4920 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 18:30

Ja na razie mam smart cover z apple. W kolorze czerwonym. Sprawdza się idealnie.

#4921 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 16 listopada 2013 - 00:48

Oryginał Smart case niebieski, dopasowany idealnie i śliczny, ale cena... No ale nikt nie odpowiedział na mojego post czy będzie tańszy zamiennik, wiec stanęło na oryginale ;)

Case czyli skóra??

#4922 fortuna

fortuna
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 listopada 2013 - 07:03

tak case jest ze skóry, a cover jest z poliyretanu

#4923 mkamelg

mkamelg
  • 166 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 11:58

iPad Air

Ja sobie zamówiłem na przód Brando Workshop Ultra-Clear Screen Protector (iPad Air), a na tył Simplism Smart Back Case for iPad Air.

Informacja dla tych co nie są w temacie - można tam płacić za pośrednictwem PayPal, o tej porze roku aż do jego końca wysyłka jest gratis (normalnie kosztuje US$3).

Jak przyjdzie mój Air z AOS i okaże się jakimś porządnie wykonanym egzemplarzem (czyli że nie bedę od razu robił zwrotu), to pokażę później na zdjęciach jak wygląda ubrany w jedno i drugie.

#4924 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 12:06

Czarny smart case do czarnego aira, wyglada super.

#4925 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 listopada 2013 - 13:39

Polecam puro zeta slim. Mam kolor czerwony. Wygląda tak samo jak apple smart case a kosztuje dużo mniej

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych