Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Futerały, etui itp.

• Please log in to reply
8842 replies to this topic

#1076 mr.locash

mr.locash
  • 33 posts

Posted 31 March 2010 - 22:28

używam vulcana od 3tyg. jest idealny i nie zamieniłbym na żaden inny. wygląda jak bez pokrowca. mam czarnego 3gs i zamówiłem czarny pokrowiec wygląda perfekcyjnie.ludzie się dziwią że jest w jakimś pokrowcu. dla mnie iphone pokrowcu rebel/torrent wygląda jak transformers. użyłem też folii którą dostałem w komplecie ale szybko się rysuje i wygląda średnio. czy używał ktoś matowej folii na ekran? ostatnio znajomy ma w hero i wygląda działa fajnie. ktoś używał przy IP ?

#1077 kisio

kisio
  • 414 posts
  • SkądBartoszyce

Posted 01 April 2010 - 13:11

Ostatnio znajoma spytała mnie czemu nie używam pokrowca na telefon, mialem wtedy zalozony SwitchEasy Vulcan. Jak widać - to dobry sprzęt.

#1078 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 April 2010 - 18:07

używam vulcana od 3tyg. jest idealny i nie zamieniłbym na żaden inny. wygląda jak bez pokrowca. mam czarnego 3gs i zamówiłem czarny pokrowiec wygląda perfekcyjnie.ludzie się dziwią że jest w jakimś pokrowcu.
dla mnie iphone pokrowcu rebel/torrent wygląda jak transformers.
użyłem też folii którą dostałem w komplecie ale szybko się rysuje i wygląda średnio.

czy używał ktoś matowej folii na ekran? ostatnio znajomy ma w hero i wygląda działa fajnie.
ktoś używał przy IP ?

Dokładnie - napisałem nawet obszerną recenzję tego pokrowca, można ją znalźć tutaj i na myiphone.com.pl ;]

Uważam to samo o rebelu i torrencie ;p

#1079 depe

depe
  • 484 posts

Posted 01 April 2010 - 20:01

Też pisałem (str. 88) Podzielam zdanie przedmówców. Vulcan Rulez!

#1080 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 01 April 2010 - 21:12

Witam, proszę o polecenie jakiegoś pokrowca , który ochroni iphone 3g przed upadkami.

Ja używam czegoś takiego do mojego ipod touch'a [url=http://www.shopmania.pl/shopping~online-akcesoria-do-odtwarzaczy-mp3-i-mp4~kupowac-etui-krusell-ipod-touch-8-16-32gb~p-2442615.html]Etui Krusell iPod touch 8/16/32GB, ceny[/url] i super się sprawdził, ipod touch wiele razy upadł i ten pokrowiec całkowicie ochronił zarówno przed stłuczeniem szybki, jak i przed jakimś uszkodzeniem mechanicznym boków.
Co polecicie w cenie do 100 zł. ?

#1081 twec

twec
  • 175 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2010 - 22:40

Do oryginalnej nie wejdzie. Działa tylko w dockach z uniwerslanym adapterem. Do obudowy dołączony jest adapter. Wygląda to mniej więcej tak:

A co to masz za białe etui? ;) Jakiś link, gdzie można takie kupić w miarę szybko?

#1082 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 April 2010 - 22:41

Zapraszam na PW.

#1083 holas

holas
  • 38 posts

Posted 02 April 2010 - 08:36

Hey, tez chce nabyc pokrowiec do 3gs i przekonalem sie do SwitchEasy Vulcan (black) jednak nie widzie na allegro. Jakis pomysl gdzie go mozna dostac i za ile? THX

#1084 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2010 - 09:06

Pisz do mnie na PW.

#1085 majkkel

majkkel
  • 14 posts
  • SkądStolica

Posted 02 April 2010 - 09:21

Znajomy polecił mi futerał Macally Protective Snap-on Cover (dłuuuga nazwa).
Na początku byłem bardzo sceptyczny żeby to zamówić bo od jakiegoś czasu używałem niezniszczalnego Incase Slidera Case.

Ale do rzeczy. Z samego rana kurier przywiózł paczuszkę z Cortlandu z owym etui.
I jestem bardzo mocno zadowolony z zakupu.
iPhone świetnie się trzyma, nie ślizga się, etui jest bardzo przyjemne w dotyku, te żebra bardzo poprawiają komfort i faktycznie pogrubia tylko o 1mm. Aaa i phonik świetnie przy tym wygląda :)

Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wieczorkiem porobić jakieś fotki.
Tymczasem poglądowo:
Dołączona grafika

#1086 Bukaj

Bukaj
  • 37 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 April 2010 - 09:35

Osobiście polecam SwitchEasy Torrent, używam od tygodnia, świetna sprawa! Dobrze leży w dłoni, zapewnia dobry chwyt, znakomicie chroni telefon. Do tego podstawka genialna w swej prostocie, teraz iPhone ładnie leży/stoi obok monitora i wszystko jasne! Jeszcze raz polecam!

#1087 ContactLost

ContactLost
  • 430 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 April 2010 - 09:51

A używa ktoś z was jakiegoś armbanda, bo się zastanawiam nad zakupem, jednak cena za kawałek neoprenu mnie nieco przeraża ;) Widziałem na allegro jakieś no-name i może ktoś używa czegoś takiego? POKROWIEC SPORTOWY NEOPREN IPHONE 3G 3GS BDG FV (974824219) - Aukcje internetowe Allegro

#1088 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 posts

Posted 02 April 2010 - 15:29

Tak więc już od dwóch miesięcy używam SwitchEasy Torrent i tak jak w przypadku RebelSerpent im dłużej używam tym coraz mniej mi się podoba. Ogólnie obudowa była by idealna gdyby nie fakt, że tak jak w poprzedniej sylikon(?), guma(?) się odkształca.Przez pierwszy okres oczywiście jest świetnie, wszystkie chromy są zasłonięte i obudowa przylega tak jak powinna. Jednak z biegiem czasu zaczyna się odkształcać i tym samym odsłaniać chromy. Nawet z zaślepką na docka miałem dzisiaj problem bo obudowa go wypychała. Będzie to chyba mój ostatni zakup jakiejkolwiek obudowy bazującej na tym systemie. Na szczęście pokrowiec jest na gwarancji i z tego co się orientuje to powinni go wymienić.

#1089 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 02 April 2010 - 19:10

shreek2oo7 odważyłem się i pomalowałem szkielet z torrenta xd. Najpierw ocynkowałem go takim czymś co się płoty cynkuje :) a później pokryłem lakierem bezbarwnym. Zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie schnie. Dam foto z efektami eksperymenu:).

#1090 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2010 - 19:14

Wow na to bym nie wpadł. Jak wyjdzie u Ciebie to to samo zrobię z Incasem. U mnie na razie praca stoi.

#1091 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 02 April 2010 - 19:34

A używa ktoś z was jakiegoś armbanda, bo się zastanawiam nad zakupem, jednak cena za kawałek neoprenu mnie nieco przeraża ;) Widziałem na allegro jakieś no-name i może ktoś używa czegoś takiego? POKROWIEC SPORTOWY NEOPREN IPHONE 3G 3GS BDG FV (974824219) - Aukcje internetowe Allegro

Ja biegam z belkinem, widze ze to jego podrobka, ale jak dobra podobka to za ta cene napewno warte, za belkina dalem 30€

BELKIN SPORT na ramię IPHONE 3G 3GS ŁÓDŹ sklep (973213796) - Aukcje internetowe Allegro

#1092 xlucass

xlucass
  • 5 posts

Posted 02 April 2010 - 21:12

najlepiej wejdz na iCase.pl napewno cosik znajdziesz

#1093 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 02 April 2010 - 22:29

Jedni malują jajka na wielkanoc, ja pomalowalem szkielet od pokrowca switcheasy torrent. A dokładniej ocynkowałem i zaimpregnowałem xd. Oto efekty. Szkielet wygląda jak brokatowa bombka. Błyszczy się. Jest ślisko matowy. Nie zdziera się dobrze leży w dłoni. Narazie wszytko jest ok. Sorry za bycze zdjęcia ale efekty musi być widać :) Mam problem ze zdjeciami kurde

http://zapodaj.net/4...d69168.jpg.html

#1094 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2010 - 22:36

Muszę przyznać, że wygląda zaje****** :D
A teraz napisz jak dokładnie to zrobiłeś krok po kroku i najlepiej podaj nazwę farby i lakieru.

---- Dodano 02-04-2010 o godzinie 23:41 ----
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

---- Dodano 02-04-2010 o godzinie 23:44 ----
Zmatowiłeś to jakoś papierem ściernym najpierw czy od razu farba?

#1095 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 02 April 2010 - 22:47

Dzięki shreek2007 za upload zdjęć. Nazwy lakieru i środku do ocynkowania podam jutro bo już nie chce mi się lecieć do garażu i sąsiada xd. Zaczęło się od tego, że sąsiad cynkowal płot i to podsunęło mi pomysł. Najpierw posmarowalem pędzelkiem szkielet torrenta środkiem do ocynkowania. Nic nie czyściłem papierem ściernym bo ta obudowa jest zbyt cienka. Następnie odstawiłem na 3 godziny, aż wyschnęło i pokryłem lakierem bezbarwnym. Dzięki temu błyszczy się i jest zabezieczone przed odpadaniem ocynku. :) Ocynk można nawet kupić w spray. Wydaje mi się, że taki byłby nawet lepszy i można by było dokładniej pokryć szkielet.

---- Dodano 03-04-2010 o godzinie 00:13 ----
Pokrywałem tylko zewnętrzną warstwę szkieletu. Efekt na żywo naprawdę zarąbisty :)

#1096 kisio

kisio
  • 414 posts
  • SkądBartoszyce

Posted 03 April 2010 - 10:06

Coraz wiecej osób pyta dlaczego nosze tak drogi telefon bez pokrowca, musze im uświadamiać że posiadam założony Vulcan Black..

#1097 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 posts
  • SkądPrzecław

Posted 03 April 2010 - 14:48

W kieszeni

#1098 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 April 2010 - 14:50

W kieszeni

Z pewnością to wielu osobom pomoże…
W życiu bym na to nie wpadł ;) .

#1099 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 posts
  • SkądPrzecław

Posted 03 April 2010 - 14:52

Z pewnością to wielu osobom pomoże…
W życiu bym na to nie wpadł ;) .

Powiem Ci, że ja na to nie wpadłem sam wpisałem na Google i tam było napisane.
Pozdrawiam

#1100 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 April 2010 - 16:43

Nie mogłem już wytrzymać i też sobie kupiłem vulcana. Oczywiście wersję przeźroczystą. Jest zdecydowanie najcieńszy ze wszystkich które mam. Jest to jedyna obudowa w której iPhone siedzi pewnie w pozycji pionowej w podstawce dodawanej do innych etui switcheasy.
Zdjęcia:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users