Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

Futerały, etui itp.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8844 odpowiedzi w tym temacie

#3176 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 05 maja 2012 - 14:03

A ja ostatnio zakupiłam takie etui na iP4:
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Składana, gumowana ramka, która bardzo ładnie trzyma telefon oraz mocny i gruby tył :) Pewnie się trzyma w ręce, ale jednocześnie bezproblemowo można go włożyć do kieszeni.
Gumowanego guziczka nie polecam, sam się wciska :/

#3177 Zekiv

Zekiv
  • 15 postów

Napisano 05 maja 2012 - 14:17

Albo taką kasetę retro :D tyle, że za takie pieniądze to chyba nie będzie jakoś jakościowo najlepszy produkt :) [url=http://zolti.pl/iphone-4/626-silikonowe-etui-retro-skin-case-cassette-iphone-4-4s.html]Silikonowe etui Retro Skin Case Cassette - iPhone 4 / 4S - Zolti.pl | invisibleSHIELD, Case-Mate, Bugatii, Belkin, Wrapsol[/url]

Dołączona grafika

#3178 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 06 maja 2012 - 09:13

@kajtek: gdzie i za ile można dostać to etui? Jest fantastyczne :D

#3179 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 06 maja 2012 - 09:41

@kajtek: gdzie i za ile można dostać to etui? Jest fantastyczne :D

Albo na allegro u osób które mają z Azji takie etui(Sklep_iKama powinna móc załatwić, ew strazz-pl), albo Taobao :) A! Tutaj również są genialne etui Etsy

#3180 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 06 maja 2012 - 21:48

Po miesiącu użytkowania mogę coś napisać na temat swojego zestawu czyli Smart Cover + Puro Crystal Cover +Hama IPAD ETUI SOFTBOARD CZARNE. Jeśli chodzi o plecki od Puro + Smart Cover to jest prawie super. Jedne co mnie boli to to, że SC nie możemy złożyć tak aby iPad był pod większym kątem. Poza tym.... bez zastrzeżeń 8-). Jeśli chodzi o coś do przenoszenia sprzetu to szukałem czegoś co zmieści zarówno SC jak i Puro. No i znalazłem. Za małe pieniądze i swietnie chroni. Na prawdę solidny produkt.

#3181 gh0st81

gh0st81
  • 9 postów

Napisano 07 maja 2012 - 09:43

Jeśli chodzi o plecki od Puro + Smart Cover to jest prawie super. Jedne co mnie boli to to, że SC nie możemy złożyć tak aby iPad był pod większym kątem. Poza tym.... bez zastrzeżeń 8-).

Mógłbyś rozwinąć ? nie do końca rozumiem co masz na myśli pisząc o tym większym kącie, a kupiłem już plecki i chce kupić SC.
Ogólnie, to plecki puro są super, chociaż martwi mnie trochę, że dość szybko się rysują...

#3182 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 maja 2012 - 13:13

A słuchajcie, co sądzicie o tym: SOX Elegance Leather Poach Magnet [Matte Black] Sklep internetowy iThings.pl ? Szukałem właśnie czegoś tego typu, ale nie za bardzo znam tą firmę więc się pytam ;P

#3183 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 07 maja 2012 - 16:40

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pokrowca PURO Plasma dla iPhone 4?
Co o nim uważacie? Czy warto go kupić, jakie macie doświadczenia z nim związane?

Wczoraj zamówiłem taki pokrowiec, jak dojdzie dam znać jak się prezentuje

#3184 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 07 maja 2012 - 20:47

Mógłbyś rozwinąć ? nie do końca rozumiem co masz na myśli pisząc o tym większym kącie, a kupiłem już plecki i chce kupić SC.
Ogólnie, to plecki puro są super, chociaż martwi mnie trochę, że dość szybko się rysują...

Plecki się rysują ale od tego właśnie są :)
Co do kąta nachylenia to chodzi mi o to, że SC umożliwia ci ustawienie iPada w 2 pozycjach. 'Prawie' na leżąco i 'prawie' na stojąco. Zeta Cover pozwala ustawić urządzenie w pozycji pomiędzy tymi dwoma (około 45 stopni), na które pozwala SC. Może szczegół ale mi tego bardzo brakuje. Poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń.

#3185 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 maja 2012 - 22:21

Wczoraj zamówiłem taki pokrowiec, jak dojdzie dam znać jak się prezentuje

O, dzięki wielkie za informację. ;)
W takim razie czekamy aż dojdzie. :D

#3186 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 08 maja 2012 - 02:43

Wychodzę z tego samego założenia. Osobiście lubię trzymać "gołego" iPada w rękach i dlatego też dla mnie najlepszym rozwiązaniem też jest pokrowiec typu koperta. Mam taki i jest bardzo przyzwoity-

Targus Hughes Leather Portfolio Slipcase for iPad: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

#3187 quebec18

quebec18
  • 27 postów

Napisano 08 maja 2012 - 17:33

witam

Korzystał ktoś może z Etui SGP iPhone 4 Ultra Silke R - Niebieski Etui SGP iPhone 4 Ultra Silke R - Niebieski | iPhone 4 | Etui | SGP etui | iPhone | IPad | Etui | Pokrowce | Folie | iPod | SGP-shop.pl Oryginalne produkty SGP ?
Jak tak to jak to sie sprawuje ? nie denerwuje przy wkladaniu do kieszeni ? bo z gumowymi to typowy problem

#3188 blackholesun

blackholesun
  • 6 postów

Napisano 09 maja 2012 - 11:53

może jakieś fotki ?:)

[URL="http://www.superunknown.superhost.pl/SwitcheasyVulcan/"]Kilka fotek[/URL] białego iPhone'a w etui.

#3189 Maciek18

Maciek18
  • 8 postów

Napisano 09 maja 2012 - 13:13

Witam, zastanawiam się nad zakupem etui do iPada 2, zależy mi na czymś chroniącym jednocześnie przód i tył. iPada będę nosił w torbie/plecaku z różnymi rzeczami dlatego zależy mi na wytrzymałości. Dodatkowo na zajęciach będę prawdopodobnie używał klawiatury na bluetooth wiec fajnie by było gdybym mógł regulować pozycję iPada. Zastanawiałem się nad dwoma firmy Puro - Zeta Cover i Booklet Cover. Prosiłbym o opinie kogoś kto już miał przyjemność korzystania z tych etui, a może ktoś by polecił coś innego :) Pozdrawiam

#3190 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 maja 2012 - 13:19

Booklet Cover nie polecam z Zeta nie korzystam.

#3191 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 maja 2012 - 13:22

Ja posiadam i jestem zadowolony ;-)

http://myapple.pl/ip...tml#post1867990

#3192 Maciek18

Maciek18
  • 8 postów

Napisano 09 maja 2012 - 14:14

Booklet Cover nie polecam z Zeta nie korzystam.

Czemu nie polecasz ? :)

Ja posiadam i jestem zadowolony ;-)

[url]http://myapple.pl/ipad/175174-ipad-2-new-ipad-w-czym-nosic-59.html#post1867990[/url]

Z tego co widziałem na zdjęciu na stronie [url=http://www.switcheasy.com/product/CANVAS_ThenewiPad]The new iPad / iPad 2 cases | CANVAS for For the new iPad / iPad 2 | SwitchEasy[/url] wygląda na to, że iPada można ustawić pod dowolnym kątem. Może się mylę. Jak to wygląda w praktyce ? :)

#3193 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 maja 2012 - 14:23

Czemu nie polecasz ? :)

Nie jest to trwałe etui mimo, że iPad używany jest tylko w domu. Elementy plastikowe szybko zaczęły pękać.

#3194 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 09 maja 2012 - 16:07

O, dzięki wielkie za informację. ;)
W takim razie czekamy aż dojdzie. :D

Etui dziś dotarło , jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania.
Wszystko jest idealnie spasowane. Etui delikatnie zachodzi na na taflę ekranu, jak dał mnie to dobrze.

Jedynym minusem jest odrobine złe spasowane przyciski od glosnosci, ale tylko minimalnie pewnie dla tego ze jest to etui dla iPhone 4/4s. Jednak nie ma problemu z ich użyciem. Widać to tylko jak dobrze się przypatrzysz.

Także polecam

#3195 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 maja 2012 - 18:25

Okej, super, dzięki za odpowiedź *Zologongolo*! Kiedyś miałem już dwa pokrowce Puro (dla iPoda Touch), lecz nie były one wykonane z TPU tylko ze zwykłego, miękkiego silikonu. Puro faktycznie pod względem jakości robi bardzo dobre produkty (choć niestety wcale nie takie tanie, ~60zł), myślę więc, że i tym razem nie będę zawiedziony kupując Puro Plasma Cover dla iPhone 4/4S. ;)

Jeszcze tylko jedna sprawa: jak przedstawia się sytuacja z folią na ekranie? Bo skoro etui lekko zachodzi na krawędź ekranu, to chyba musi także delikatnie podważać naklejoną na niego folię? A to według mnie jest bardzo uciążliwe i osobiście strasznie mnie to denerwuje (bo wygląda to po prostu nieestetycznie). Nie wiem czy coś takiego występuje w tym etui, ale w każdym razie taką sytuację miałem w innym pokrowcu - też niby z tego samego materiału, ale za to innej firmy (model dla 3GS), dlatego pytam. ;)

Podejrzewam, że masz czarnego iPhone 4. Który kolor pokrowca wybrałeś (biały czy czarny)? :P

#3196 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 09 maja 2012 - 18:34

Czy ja wiem czy takie drogie ? Ja kupiłem za 55 plus wysylka gratis, a do tego dostałem zniżkę 10zl na kolejny zakup. Powiem tak, jeśli dobrze nakleisz folie to powinno być ok, mi trochę to nie wyszło i mam mały pecherzyk powietrza ale taki mały ze praktycznie etui go zakrywa i jest nie widoczny. Także nie przeszkadza mi to. Etui minimalnie przykrywka krawędzie foli więc jak dobrze nakleisz to nic nie powinno się dziać Ja wybrałem szary dymiony, tak się to chyba nazywa i myśle ze pasuje, mam czarnego 4s. Wycięcie na głośniki i mikrofon z dołu są idealnie wycięte, co do milimetra a o to bałem się najbardziej.

#3197 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 09 maja 2012 - 20:17

witam

Korzystał ktoś może z Etui SGP iPhone 4 Ultra Silke R - Niebieski Etui SGP iPhone 4 Ultra Silke R - Niebieski | iPhone 4 | Etui | SGP etui | iPhone | IPad | Etui | Pokrowce | Folie | iPod | SGP-shop.pl Oryginalne produkty SGP ?
Jak tak to jak to sie sprawuje ? nie denerwuje przy wkladaniu do kieszeni ? bo z gumowymi to typowy problem

Nie polecam! Bardzo szybko guma się rozłazi, odkształca i ostatecznie etui wręcz spada z telefonu :/

#3198 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 11 maja 2012 - 22:15

Jeśli chodzi o Switcheasy to taki sobie ale plus jest taki, ze z zestawie sa folie na ekran i dodatkowe zaślepki z tego co jest w opisie
SwitchEasy | Etui iPhone | Etui iPad | Etui iPod | Produkty | noyw iPad / iPad 2 | CANVAS

#3199 jardins

jardins
  • 160 postów

Napisano 11 maja 2012 - 23:46

Hej!
Ja mam taki oto zestawik do iPada 3:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Cover Buddy (Wersja odnowiona do iPada 2012) jest spasowany idealnie. Materiałem jest plastik, który bardziej przypomina gumę w dotyku.
Kolorem nie różni się zbytnio od Smart Covera. W komplecie są jeszcze 2 pary zatyczek do docka i słuchawek (już widzę jak je gubię).Jedyny minus to zapach, który jest niezwykle intensywny. Pewnie parę dni i wywietrzeje.
Mam obiekcję co do SmartCovera, czy nie porysuje iPada swoim magnetycznym zapięciem - metal o metal.

Kupione w iSpot Złote Tarasy

#3200 sheeple

sheeple
  • 204 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2012 - 15:13

Odradzam iLuv, reklamowane w iSpotach. Przy pierwszym wyjęciu telefonu etui popękało. Jest to model "Regatta" z warstwą gumy na spodzie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych