Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Futerały, etui itp.

• Please log in to reply
8842 replies to this topic

#2701 Eduardo

Eduardo
  • 101 posts
  • SkądPuławy / Kraków

Posted 28 December 2011 - 16:58

Ja zrobiłem swoje etui z książki:) Oto link z dokładnym opisem co i jak:
http://www.carrypad....-booksafe-case/
Jeżeli zależy Ci na ładnym wyglądzie etui, a nie chcesz wydawać dużo kasy, to warto poświęcić kilka godzin na samoróbkę. Po pierwsze, to oszczędność kasy. Mnie wszystko wyniosło 20 zł (książka 9zł, klej i materiał). Druga sprawa to bezpieczeństwo. Jeżeli przypadkiem na chwilę zostawisz gdzieś torbę, to ktoś kto będzie chciał coś "pożyczyć", nie zainteresuje się książką. Moje etui zrobiłem z książki, której w innym przypadku nigdy bym nie kupił:) iPad jest bezpieczny. Chyba, że będziesz go nosić na basen ;) Jeżeli na uczelnię, tak jak ja, to możesz być spokojna. Moje etui upadło kilka razy (nie z mojej winy) i iPad jest cały, ale muszę zrobić nowe w wolnym czasie, ponieważ mocno mi się obiło i przez noszenie w torbie, okładka jest lekko podarta:) Dodatkowo obiłem materiałem miejsce w którym leży iPad i dodałem magnes, aby książka sama się nie otwierała. Kilka godzina, a efekt jest bardzo ładny:)

#2702 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 28 December 2011 - 17:01

Posiada ktoś taki pokrowiec ? zależy mi na dobrym wykonaniu i jakości materiału.
Etui Speck PixelSkin HD na telefon iPhone 4S - Apple Store (Polska)

#2703 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 28 December 2011 - 17:47

Ha, widziałem to i też o tym myślałem, ale stwierdziłem, że znajomi mnie wyśmieją :D. No i oczywiście nie chciało mi się. Ja iPada noszę w bookstandzie od Macally, często w torbie, plecaku i na razie jestem zadowolony. Wygląda bardzo ładnie, ma funkcję usypiania urządzenia po zamknięciu, funkcja bookstandu również się przydaje. Nie wiem jak z wytrzymałością, bo dbam o swoje urządzenie, ale przynajmniej nie muszę uważać przy odkładaniu go chociażby na biurko, gdzie bez pokrowca zawsze wszystko musiałem przetrzeć i delikatnie odłożyć iPada ;p. Cena też przystępna, generalnie polecam.

#2704 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 December 2011 - 19:27

SwitchEasy Vulcan polecam. :)

Ja właśnie założyłem swojego Vulcana, wymienieni bo Nude drażnić mnie tym ze strasznie sie palcuje i jestem załamany Vulcanem...palcuje sie strasznie, nie jest idealnie dopasowany i telefon w nim zamiast prostokatny jest jajowaty.... no i folia przy krawedziach jest podnoszona przez pokrowiec czego konsekwencja są bable z powietrzem....

#2705 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 December 2011 - 19:34

To chyba masz jakas wadliwa sztuke. Ja musialem tez swego Vulcana wymieniac, bo byl zly, a teraz mam naklejona folie, zalozony pokrowiec, nic nie odstaje, folia nie ma bąbli, a to ze sie palcuje, to chyba normalna sprawa...

#2706 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 28 December 2011 - 19:35

ja mam SGP neo hybrid fajny i pasuje do 4S'a

#2707 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 December 2011 - 21:04

To chyba masz jakas wadliwa sztuke. Ja musialem tez swego Vulcana wymieniac, bo byl zly, a teraz mam naklejona folie, zalozony pokrowiec, nic nie odstaje, folia nie ma bąbli, a to ze sie palcuje, to chyba normalna sprawa...

Sam już nie wiem, zaczęło mnie to irytować więc wyrzuciłem folię i założyłem pokrowiec bez folii, wszystko eleganco leży, nic nie odstaje, aż mi się nie chce wierzyć że cienka folia przeszkadzała w dopasowaniu pokrowca...tak czy inaczej folii już nie zakładam, chyba wyświetlacz nie jest jakiś podatny na zarysowania.

#2708 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 December 2011 - 21:35

Nie jest. :)

#2709 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 28 December 2011 - 21:54

Sam już nie wiem, zaczęło mnie to irytować więc wyrzuciłem folię i założyłem pokrowiec bez folii, wszystko eleganco leży, nic nie odstaje, aż mi się nie chce wierzyć że cienka folia przeszkadzała w dopasowaniu pokrowca...tak czy inaczej folii już nie zakładam, chyba wyświetlacz nie jest jakiś podatny na zarysowania.

różnie z tym bywa, swego 3GS'a tak podrapałem że od tamtego czasu koniecznie folia.

#2710 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 December 2011 - 22:06

Ale iPhone 3GS, to nie 4ka, 4ka jest bardziej wytrzymala, ma taki sam ekran jak Touch 4, jest bardzo wyrrzymaly. :)

#2711 franex

franex
  • 72 posts

Posted 28 December 2011 - 22:31

Mam kilka pytań do osób używających SwitchEasy Vulcan:
1. Czy udało się Wam włożyć telefon (z naklejoną na ekran folią z zestawu) do etui tak precyzyjnie, jak Użytkownikowi Tom-3k (tak, żeby na folii nie pojawiły się bąbelki)?
2. Jakiej jakości jest folia z zestawu? Czy po jej założeniu obraz na ekranie wygląda tak dobrze, jak bez folii?

Mógłby ktoś odpowiedzieć?

#2712 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 December 2011 - 22:40

Mógłby ktoś odpowiedzieć?

1. Mi sie nie udało, folia odeszła w jednym rogu co kiepsko wyglądało, po założeniu i dociskaniu krawędzi pokrowca powodowało to podnoszenie folii i efekt był taki sam, ogólnie kiepski. Teraz mam bez folii i jest dużo lepiej.
2. Co do przezroczystości folii jest ok ale ogólnie jakościowo jest fatalna, po wygaszeniu ekranu rożne kolory tęczy...co wyglada fatalnie no i folia jest bardzo podatna na zarysowania.

#2713 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 December 2011 - 22:42

Nie wiem, co Ty masz z tą folią - mi sie nakleiła idealnie, nie mam żadnych kolorów tęczy po wygaszeniu.

#2714 franex

franex
  • 72 posts

Posted 28 December 2011 - 22:51

Dzięki za odpowiedzi Panowie. :-)

#2715 Master6

Master6
  • 6 posts

Posted 28 December 2011 - 22:58

wsówka z auchan za 10zł , mój ipod touch 4g po miesiącu użytkowania wygląda jak nowy , bez rysek z tyłu w ogóle, wystarczy nosić i kłaść na stole na tej wsówcę

#2716 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 December 2011 - 23:05

A jak wyciagniesz z wsuwki i będziesz chciał sprawdzić e-mail i ktoś Cie szturchnie i upuścisz iPoda to będzie po ekranie. :)

#2717 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 28 December 2011 - 23:07

A jak wyciagniesz z wsuwki i będziesz chciał sprawdzić e-mail i ktoś Cie szturchnie i upuścisz iPoda to będzie po ekranie. :)

Jak ktoś pierdo*** w ekran młotkiem, to też będzie po ekranie :)

To tylko rzeczy i do użytku!!

#2718 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 December 2011 - 23:10

Arturciusz - owszem, zgadza sie - ale można o nie dbać, prawda? I też nie każdy ma kasy, jak lodu.

#2719 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 December 2011 - 23:15

Nie wiem, co Ty masz z tą folią - mi sie nakleiła idealnie, nie mam żadnych kolorów tęczy po wygaszeniu.

już nie mam:) ale zarówno ta która dostałem z Nude jak i ta dzisiejsza od Vulcana była kiepska i dawała efekt tęczy po wygaszeniu :) może ja mam jakiś specjalny egzemplarz bo to wkoncu z Orange :)

#2720 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 December 2011 - 23:17

A, no to się nie dziwię... :P

#2721 Eduardo

Eduardo
  • 101 posts
  • SkądPuławy / Kraków

Posted 29 December 2011 - 00:21

Moi znajomi na początku zaczęli się śmiać i pytać co ja czytam:) Potem gdy im to pokazałem, po co tak naprawdę noszę taką książkę... to byli pod wrażeniem pomysłowości:) Teraz podłapał to mój kolega i on ma przerobiony słownik angielskiego (?) :D

#2722 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 December 2011 - 08:20

Żeby nie być gołosłownym

Dołączona grafika

Tak jest w każdym rarożniku a przy dociśnięciu pokrowca również na krawędzi telefonu.

#2723 wojtkson

wojtkson
  • 5 posts

Posted 29 December 2011 - 22:31

Witam. Jaki polecacie pokrowiec/case od ipoda 4g ? Hard case czy moze taki silikonowy? cce wydac jak najmniej napotkalem cos takiego : [url=http://allegro.pl/etui-gear4-ipod-touch-4g-angry-birds-rozne-promo-i2014500593.html]Etui GEAR4 iPod Touch 4g ANGRY BIRDS RÓŻNE PROMO!! (2014500593) - Aukcje internetowe Allegro[/url] lub [url=http://allegro.pl/etui-moshi-hard-case-ipod-touch-4g-gratis-poznan-i2014500620.html]Etui MOSHI hard case iPod Touch 4g + GRATIS POZNAŃ (2014500620) - Aukcje internetowe Allegro[/url] to sa chyba takie hard case czyli plastikowe tak ? Czy moze lepiej cos silikonowego/gumowego ?

#2724 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 29 December 2011 - 23:59

Z tych co wymieniles to tylko ten Moshi - rozwaz kupno silikonowego - wejdz w Allegro i tam w szukajce wpisz haslo "tpu gel iPod Touch" - polecam te etui. :)

#2725 Dawidos

Dawidos
  • 568 posts

Posted 30 December 2011 - 00:36

Też sądzę, że z tych wymienionych to najlepszy jest MOSHI hard case

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users