Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Futerały, etui itp.

• Please log in to reply
8842 replies to this topic

#2601 Danio02

Danio02
  • 369 posts

Posted 30 November 2011 - 00:42

Może coś takiego: Bumper more. Tyre Collection Jelly Ring [Black], Opaska dla iPhone 4S/4 ??
Cena trochę wysoka jak na "kawałek gumy", ale chyba i tak o połowę tańsze niż bumpery Apple ;)

Dzisiaj odkryłem, że w Apple Store można kupić bumper za 130 zł. Zadzwoniłem na infolinię, aby upewnić się, czy będzie pasować do 4S. Po krótkiej rozmowie okazało się, że wraz z premierą 4S, Apple przeprojektowało ten produkt ;)

#2602 f0x

f0x
  • 9 posts

Posted 30 November 2011 - 02:21

A ja ponowie pytanie o wsuwke? Co polecacie?

Witam!
Ze swojej strony mogę polecić hard sleeve od momo design.
[url=http://www.cellularline.com/catalog/en/catalogo_cellular_line/protezione_e_utilita/custodie_per_iphone/momo_design_hard_sleeve_for_iphone_4s_4]Cellularline - MOMO DESIGN HARD SLEEVE for IPHONE 4S/4[/url]
Używam i chwalę sobie. Nie powiększa znacząco wymiarów, a z pewnością dość dobrze chroni. Wykończenie wewnętrzne robi wrażenie swoją miękkością, telefon wsuwa/wysuwa się dosyć ciasno, ale dzięki temu nie musimy się martwić, że przypadkowo się wysunie.

#2603 dawid1972

dawid1972
  • 316 posts

Posted 30 November 2011 - 08:29

Witam!
Ze swojej strony mogę polecić hard sleeve od momo design.
Cellularline - MOMO DESIGN HARD SLEEVE for IPHONE 4S/4
Używam i chwalę sobie. Nie powiększa znacząco wymiarów, a z pewnością dość dobrze chroni. Wykończenie wewnętrzne robi wrażenie swoją miękkością, telefon wsuwa/wysuwa się dosyć ciasno, ale dzięki temu nie musimy się martwić, że przypadkowo się wysunie.

Tego typu pokrowce nie chronią telefonu w ogóle, co będzie jak wyciągniesz go z pokrowca i wypadnie Ci z ręki z wysokości 1,5m na twardą posadzkę??

#2604 f0x

f0x
  • 9 posts

Posted 30 November 2011 - 12:54

Tego typu pokrowce nie chronią telefonu w ogóle, co będzie jak wyciągniesz go z pokrowca i wypadnie Ci z ręki z wysokości 1,5m na twardą posadzkę??

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Poli_x pytał o wsuwkę, więc opisałem produkt, który użytkuję. Korzystam z niej "na czas transportu/przenoszenia". Gdy znajduję się u celu, wyjmuję z etui i zwyczajnie kładę na biurko/stół etc... Oczywiście wtedy już chroniony nie jest od ewentualnego upadku, jak również podczas korzystania z niego. Dlatego osobiście zastanawiam się nad "większą ochroną gołego iP". Zastanawiam się nad dwoma produktami: [URL="http://www.tigerdesign.co.kr/data2011/blade_pic.jpg"]Tiger Design Blade Case[/URL] lub [URL="http://www.elementcase.com"]Element Case Vapor 4/Pro[/URL]. Wydaje mi się, że screen/back protector plus metal bumper dałby ochronę w niemalże każdej sytuacji. :roll:

#2605 dawid1972

dawid1972
  • 316 posts

Posted 30 November 2011 - 13:39

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Poli_x pytał o wsuwkę, więc opisałem produkt, który użytkuję. Korzystam z niej "na czas transportu/przenoszenia". Gdy znajduję się u celu, wyjmuję z etui i zwyczajnie kładę na biurko/stół etc... Oczywiście wtedy już chroniony nie jest od ewentualnego upadku, jak również podczas korzystania z niego. Dlatego osobiście zastanawiam się nad "większą ochroną gołego iP". Zastanawiam się nad dwoma produktami: Tiger Design Blade Case lub Element Case Vapor 4/Pro. Wydaje mi się, że screen/back protector plus metal bumper dałby ochronę w niemalże każdej sytuacji. :roll:

Blade nie znałem bardzo ciekawy ale jest do Iphona 4 nie będzie pasować do IP4s natomiast Vapor jak najbardziej. Musisz zwrócić uwagę abyś miał dostęp do przycisków głośności iphona a nie żeby obudowa je zastępowała.Bo jeśli to będzie dedykowane do IP4 to będzie problem z przyciskami. Mam nadzieję że dość jasno napisałem??

#2606 f0x

f0x
  • 9 posts

Posted 01 December 2011 - 01:47

Blade nie znałem bardzo ciekawy ale jest do Iphona 4 nie będzie pasować do IP4s natomiast Vapor jak najbardziej. Musisz zwrócić uwagę abyś miał dostęp do przycisków głośności iphona a nie żeby obudowa je zastępowała.Bo jeśli to będzie dedykowane do IP4 to będzie problem z przyciskami. Mam nadzieję że dość jasno napisałem??

Opisane jest jasno. :) Ja właśnie jest posiadaczem iPhone'a 4. Moja wina - nie uzupełniłem profilu dot. posiadanego iP. [URL="http://www.gadgetmac.com/gadgetmac/top-5-best-aluminum-iphone-4-bumpers.html"]Tutaj[/URL] jest ciekawe zestawienie metalowych bumperów. Ciekawe rozwiązanie zastosował Graft Concepts stosując dźwigienkę do "spinania" elementów "ochraniacza". Pomyślę i rozważę czy zmieniać dotychczasową wsuwkę na blade case lub vapora.

#2607 karas2002

karas2002
  • 308 posts
  • SkądWilkasy

Posted 01 December 2011 - 15:18

A ja ponowie pytanie o wsuwke? Co polecacie?

Jak już pisałem ja mam zero od: Genuine Leather Cases by Beyzacases | Apple iPhone Cases, Apple iPad Cases, Apple iPod Cases, MacBook Cases, Blackberry Cases, Samsung Cases, Motorola Cases, iPhone 4S Cases, i jest super (teraz jest 15% taniej), polecam również: Sena Cases - Designer Leather Cases : BlackBerry case, iPhone case, Treo case, iPod Touch case, and other PDA cases

#2608 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 02 December 2011 - 13:06

Odkryłem ostatnio fajne etui: Desmay Slight. Wiecej na Desmay - Site

Naprawdę iPhone prezentuje się teraz bardzo elegancko w tym etui.

#2609 djshaker

djshaker
  • 1 posts
  • SkądKielce

Posted 02 December 2011 - 14:34

wiecie moze czy sa w ogole jakies fajne bumpery na 3gs ?

Prawie bumper, XtremeMac Microshield Accent:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=4YhNMxfz5v0]XtremeMac Microshield Accent for iPhone 3G and 3Gs - YouTube[/url]
[url=http://www.xtrememac.com/en/]iPhone Accessories, iPhone Cases, iPod Accessories & Cases: XtremeMac[/url]

#2610 rybulek

rybulek
  • 87 posts

Posted 02 December 2011 - 16:33

ja polecam wsuwkę Sena Case Slim używałem do 3GS, teraz mam taką na 4S - rewelacja, wysoka jakość wykonania

#2611 01Johny

01Johny
  • 23 posts

Posted 02 December 2011 - 19:19

Witam - Desmay Slight extra tylko gdzie to dostać ? może ktoś wie czy jest dostępny w polsce ?

#2612 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 03 December 2011 - 16:30

Witam - Desmay Slight extra tylko gdzie to dostać ? może ktoś wie czy jest dostępny w polsce ?

W PL raczej nie dostaniesz w " stacjonarnym " sklepie.
Ja kupiłem on-line, ale wymagane jest konto na Paypal.

Przesyłka expresowa z Hong Kongu dotarła po trzech dniach.

#2613 hugi

hugi
  • 5 posts

Posted 03 December 2011 - 20:09

Witam za tydzien dostaje iphona 4s czarnego i myśle w co go ubrać.Czytam ten temat,i juz 100 stron przelecial i dalej nie moge sie zdecdować.Moja pierwsza wersja to folia moshi ivisior plus bumer(ale jaki?)a druga wersja to folia+switcheasy nude(najlepiej jak by wszystko bylo na stronie ithings bo tam jest folia ale jak polecicie z innej strony to nic się nie stanie).A wy co polecicie dla iphona zeby nie stracił swojego uroku a był przy tym dobrze chroniony?

#2614 vvv

vvv
  • 35 posts
  • SkądŚląsk

Posted 03 December 2011 - 21:40

Ja od wczoraj mam folię puro privacy calkiem fajnie to dziala tylko mam wrazenie ze ekran jest mniej czuly na dotyk, bo sama folia jest znacznie grubsza od standardowych, z tyłu też folia puro tylko ze clear. No i na to bumper.

#2615 01Johny

01Johny
  • 23 posts

Posted 04 December 2011 - 09:11

Witam możesz podać cenę z Hong Kongu ? ze sklepów sieciowych znalazłem za 25$ i 20GP Pozdrawiam

#2616 coolbart

coolbart
  • 141 posts
  • SkądWiry, Poland

Posted 04 December 2011 - 10:52

A ja dostałem dziś od znajomych taką obudowę :) Przywieźli z Chin, ale Made in Korea:

Dołączona grafika

#2617 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 04 December 2011 - 11:26

Czesc. ;) Moglibyscie podrzucic mi bumpera, ktory by dobrze chronil iPhone 4, urzadzenie nie traciloby uroku, a bumper nie spadal przy wyciaganiu z kieszeni. ;)

#2618 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 December 2011 - 17:32

Czesc. ;)
Moglibyscie podrzucic mi bumpera, ktory by dobrze chronil iPhone 4, urzadzenie nie traciloby uroku, a bumper nie spadal przy wyciaganiu z kieszeni. ;)

Puro Clear Bumper Cover :)

#2619 Jarson

Jarson
  • 139 posts

Posted 05 December 2011 - 03:46

A ja kupiłem tani, jednak solidny i funkcjonalny kejsik z aukcji poniżej:
LUXURY SLIMLINE LEATHER FLIP CASE COVER 4 APPLE IPAD 2 | eBay
Zależało mi przede wszystkim na tym, by było łatwo i szybko można zdjąć ipada, żeby nie było żadnych obwódek wokół niego (przypomina wtedy trochę takie nokie czy siemensy w pokrowcu za paskiem), no i żeby miała funkcje stania i pracy, pryz tym jest idealnie cienka i tania. Mogę zrobić video jak chcecie. Polecam :)

#2620 dexter77

dexter77
  • 120 posts

Posted 05 December 2011 - 08:20

ja polecam coś takiego jak Macally Protective Case etui/stand

iPod, iPhone, iPad :: Akcesoria iPad :: Etui :: Macally Protective Case etui/stand do iPada 2 (czarne) - Cortland - systemy graficzne

bardzo schludnie wygląda, miło się na tym pracuje : )

#2621 darqha

darqha
  • 119 posts
  • SkądMielec, Poland

Posted 05 December 2011 - 10:06

ja polecam coś takiego jak Macally Protective Case etui/stand

iPod, iPhone, iPad :: Akcesoria iPad :: Etui :: Macally Protective Case etui/stand do iPada 2 (czarne) - Cortland - systemy graficzne

bardzo schludnie wygląda, miło się na tym pracuje : )

Rzeczywiście jest praktyczny. Choć ma wady.
U mnie odkleił się magnes (prawy dolny róg). Ostatnio wklejałem. Szkoda, że nie posiada magnesu przy czujniku budzenia. Zostawia na ekranie ślady na załamaniach (ale to chyba każdy tak ma). Po pół roku używania wytarły mi się rogi od wewnętrznej strony w przykrywce. W domu używam iPada bez etui i zawsze przy zdejmowaniu boję się (pewnie to jakieś irracjonalne), że mocowanie na wcisk uszkodzi urządzenie.
W pozycji "stojącej" ma tendencje do przewracania się (iPad powoli zaczyna pochylać się do tyłu). Zawsze stawiam coś stabilnego za, żeby trzymało.
Jak na razie sprawował się w miarę (używany na wyjazdach i wyjściach), choć średnio leży w dłoni. Wolę trzymać "gołe" urządzenie mimo małej grubości. Jednak w głównym zastosowaniu leży z założoną okładką na tył, więc jest spokojnie i spełnia swe zadanie.
Jednak następne etui jakie kupię będzie solidniejsze.

#2622 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 05 December 2011 - 14:56

Używam od samego początku drewniany cover Miniot'a
Miniot Cover

Super wykonanie, lekki, zgrabny. Bardziej mi odpowiada niż Smart Cover.
Dołączona grafika

#2623 piotr falba

piotr falba
  • 866 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 December 2011 - 15:29

SGP Snow!

#2624 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 05 December 2011 - 15:54

iPhone mam czarnego. :)

#2625 luq

luq
  • 29 posts

Posted 05 December 2011 - 19:40

Chcę sobie sprawić dobrą ochronę dla mojego iP 3G.

Mam aktualnie taki pokrowiec: Etui GUMA iPhone 3G / 3GS iPhone 4 SILIKON + FOLIA (1972005082) - Aukcje internetowe Allegro - 1,2,3 zdjęcie.

Czy jest sens zastąpywać go takimi:

4539 ETUI PANEL IPHONE 3G 3GS GRIFFIN OUTFIT (1952270737) - Aukcje internetowe Allegro

4514 ETUI SILIKON IPHONE 3G 3GS BELKIN GRIP ERGO (1959748777) - Aukcje internetowe Allegro

Czy może zostawić, tak jak jest? Który z powyższych lepszy? Który lepiej chroni?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users