Simlock w iPhone złamany?
Napisano 28 września 2007 - 12:30
Napisano 28 września 2007 - 13:45
Napisano 28 września 2007 - 15:22

Napisano 28 września 2007 - 16:42
hahaha xD
No to pojechałeś człowieku..
My po prostu śmiejemy się z takich głupich pytań, bo mógłbyś zajrzeć do instrukcji..
Heh, jak twoje poczucie humro dostosowujesz do twego rozumu to nic dizwnego ze przez takich ludzi Polska jest w zacofaniu ;]. Pozdr

Napisano 28 września 2007 - 17:27
Heh, jak twoje poczucie humro dostosowujesz do twego rozumu to nic dizwnego ze przez takich ludzi Polska jest w zacofaniu ;]. Pozdr
Twierdzisz, że jestem idiotą?
Napisano 28 września 2007 - 18:48
Twierdzisz, że jestem idiotą?
Nie twierdze tego, bo Cie nie znam. Proste. Wiesz moze jestes czlowiek z którym dobrze by sie piwo pilo lub cos, nie wiem. Chodzi mi ze to wysmiewanie to rzecz smieszna ;]
Napisano 28 września 2007 - 19:39

Napisano 28 września 2007 - 21:54

Napisano 28 września 2007 - 21:56

Napisano 29 września 2007 - 10:08
bez komentarza
Na górze (między wejściem na słuchawki a sleep/wake buton) masz 'szufladkę' z 'otworkiem'.. Podważasz to agrafką, spinaczem, igłą etc..
P.S. I pomyśleć, że specjalnie zakładał konto, żeby zadać to pytanie
Z tego co mi wiadomo nie podważsz tylko wkładasz i naciskasz. Szuflada sama wyskakuje.
Napisano 10 stycznia 2008 - 01:06
Witam serdecznie wszystkich
niedawno zakupiłem nowego iPhona w wersji 1.1.2 ( firware version to : 04.02.13_G )
tak czytam co piszecie i nie mogłem sie doczytać czy ktoś już zdołał odblokować tą wersje 1.1.2 , udało sie komuś to ??
jesli tak to prosze sie podzielic tym bo puki co mój iPhone to bezużyteczna zabawka hehe....
aha..... może ktoś poleci mi jakiś sprawdzony program do połaczenia iPhona z kompem na XP SP2, czy iTunes wystarczy?? czy sa jakies lepsze ??
i takie pewnie banalne pytanie może to niektórych śmieszyć

dzięki z góry za pomoc
ttoomm
Napisano 10 stycznia 2008 - 01:40
niedawno zakupiłem nowego iPhona w wersji 1.1.2 ( firware version to : 04.02.13_G )
tak czytam co piszecie i nie mogłem sie doczytać czy ktoś już zdołał odblokować tą wersje 1.1.2 , udało sie komuś to ??
odblokować simlock z bootloaderem 4.6 = nie. aktywować do poziomu ipod toucha - chyba każdy.
jesli tak to prosze sie podzielic tym bo puki co mój iPhone to bezużyteczna zabawka hehe....
na ten moment na BL4.6 jest tylko karta typu stealth (turbosim, nextsim, stealthsim, hypersim).
i takie pewnie banalne pytanie może to niektórych śmieszyć
ale jak wyciągnąć karte sim ?? jak otworzyć ?
spinaczem.
http://www.myapple.p...ead.php?t=53552
Napisano 11 stycznia 2008 - 00:41

Napisano 11 stycznia 2008 - 02:21

http://www.hackint0s...ead.php?t=18284
Napisano 12 stycznia 2008 - 12:22

Napisano 12 stycznia 2008 - 12:39
Napisano 14 stycznia 2008 - 00:49

Napisano 14 stycznia 2008 - 11:07
słyszałem że jest już wersja 1.1.3
ttoomm
Ja tam nie słyszałem a bywam tu praktycznie codziennie no ale może coś przeoczyłem

Napisano 14 stycznia 2008 - 17:45

Napisano 14 stycznia 2008 - 17:55
Napisano 14 stycznia 2008 - 19:30
Napisano 14 stycznia 2008 - 20:45
Witam Wszystkich
Przekopałem wiele wątków na temat iPhone oraz forumowe FAQ. Dowiedziałem się, że na chwilę obecną nie można programowo zdjąć sim-locka, jednak można zrobić jailbreak i aktywację. Nie zdołałem jednak znaleźć odpowiedzi na pytanie po co robić jailbreak i omijać aktywację ? Czy może to ktoś konkretnie wytłumaczyć ?
np po to aby móc korzystać ze wszystkich funkcji iPhona jak internet, gry, iPod itd z wyjatkiem funkcji GSM
Sprawa druga to kwestia kart NextSim itp... Na allegro można znaleźć sporo ofert, w których sprzedawcy prześcigają się w oryginalności, jakości i niezawodności swoich kart. Piszą, że można je przeprogramować po wejściu softu 1.1.3 itp "bzdury ?". Czy nie jest tak, że owe karty są jedynie emulatorami, czy też konwerterami do kart sim AT&T i bez względu na soft iPhone będą działać ? Czy poza jailbreak i aktywacją nie trzeba robić nic więcej by zastosować taką kartę ? Jakie karty polecacie, jakie stosujecie?
Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.
Pozdrawiam
co do kart to wydaje mi się że te tanie chyba nie są programowalne na nowo natomiast TurboSIM bladoxa chyba tak ale tutaj proszę o odpowiedź osób które się znają [ja na szczęście ni epotrzebuje

natomisat dodam od siebie że gdyby Apple chciało [zobaczymy jutro] to takie karty nie są dla nich problemem i iPhona mozna bardzo latwo zabezpieczyć przed używaniem tego typu kartami
Napisano 14 stycznia 2008 - 20:48
Nie zdołałem jednak znaleźć odpowiedzi na pytanie po co robić jailbreak i omijać aktywację ? Czy może to ktoś konkretnie wytłumaczyć ?
Jailbreak / ominięcie aktywacji daje Ci to że możesz używać iPhona jak iPod Touch - czyli słuchać muzyki, przeglądąć YouTube, grać, surfować po internecie...
Bez jailbreaka nie zrobisz tego w iPhonie. Nowy telefon po włączeniu prosi o podłączenie do komputera, a jak podłączysz to możesz tylko aktywować kartę w sieci AT&T przez iTunes i... nic więcej nie możesz zrobić. Generalnie jedyna rzecz którą możesz zrobić z iPhonem nie aktywowanym w AT&T to wykonać połączenie alarmowe.
Jakie karty polecacie, jakie stosujecie?
Ja używam NextSima i nie mam z nim najmniejszych problemów. Wystarczy włożyć go do telefonu i już możesz dzwonić (oczywiście jeśli telefon przeszedł Jailbreak), nie są potrzebne żadne dodatkowe zabiegi.
Osoba od której kupiłem NextSimi zapewniała że będą one pracować wraz z oprogramowaniem 1.1.3 - ale to będę mógł potwierdzić dopiero jak sam sprawdzę, bo tak naprawdę to na tą chwilę nikt tego nie wie.
Pozdrawiam.
P.S.: LoBo, wyprzedziłeś mnie z odpowiedzią :-)
Napisano 14 stycznia 2008 - 23:51
natomisat dodam od siebie że gdyby Apple chciało [zobaczymy jutro] to takie karty nie są dla nich problemem i iPhona mozna bardzo latwo zabezpieczyć przed używaniem tego typu kartami
myślę tak: zrobienie aktywacji tak jak to zrobili jest wystarczająco upierdliwe dla nich również.
każde zabezpieczenie to koszty: ma to sens do pewnego momentu. apple zarabia na każdym iphonie, nie tylko na tym w legalnych sieciach. bardziej niż simlock upierdliwa jest dla mnie procedura aktywacji i upgradów systemu. poza tym jak nie dadzą furtki dla developerów to ugotują ten niezły kawałek sprzętu. nadzieja upgradów to jailbreak, karty można dostosować, ale bez jailbreaku one nie mają znaczenia.
Napisano 15 stycznia 2008 - 09:44
There are a lot of people working on this. Geohot and ta_mobile included.
They are close, but at the same time there is still a lot of work to do.
You havent heard anything because there is no update- as of yet.
The good part is, when 1.1.3 is officially released, there will be more people working on this.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych