Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Please log in to reply
698 replies to this topic

#651 Narsil

Narsil
  • 14 posts

Posted 28 September 2007 - 12:30

LOl ludizska wyluzujcie troche. Nie każdy w tym siedzi a kto pyta nie błądzi. Zachwujecie sie jak jakies wyrostki o_O. Zycie to nie tylko komputery i spzret elektroniczny, a wy zachwoujecie sie jakby to byla karta na lepszy swiat o_O. I bardizej takie najezdzanie pozostawiam bez komentzrza. A żeby nie bylo off to znalazlem "szufladke" z "otworkiem" ;]

#652 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 28 September 2007 - 13:45

hahaha xD No to pojechałeś człowieku.. My po prostu śmiejemy się z takich głupich pytań, bo mógłbyś zajrzeć do instrukcji..

#653 konrad_prelude

konrad_prelude
  • 8 posts

Posted 28 September 2007 - 15:22

Witam wszystkich :) to mój pierwszy post na apple forum, czytam Was już od miesiąca i wreszcie zdecydowałem się odezwać :D dzień po odblokowaniu iPhone'a wczoraj o 20 otrzymałem iPhone'a od znajomych którzy wrócili właśnie z USA, rozpieczętowałem i po godzinie stresów a potem godzinie odblokowania radośnie zacząłem korzystać :D wszystkie opisy odblokowania które znalazłem mi nie pasowały idealnie, musiałem zrobić swego rodzaju hybrydę :) wszystko dokładnie opiszę dzisiaj wieczorem bądź jutro pierwsze wrażenia: REWELACJA, dokładnie tak jak pisaliście naprawdę cicho słychać w samej słuchawce rozmowę - korzystając ze słuchawek jest super wifi działa super, niestety autoryzacja w proxy u mnie w firmie miała pewne problemy (za stare safari i coś nie czaiło, na szczęście przepuszczono mnie bez autoryzacji przez proxy, więc necik działa) imapowe konta emailowe działają (tzn moje firmowe), niestety moje konto na poczta.o2.pl coś nie chce banglać, ale pewnie po jakimś czasie da radę i to YouTube śmiga, ale musiałem przegrać pare pliczków po wszystkim cały opis już niedługo mam nadzieję, że wszystkim w odblokowaniu pomoże - także tym przerażonym że itunes chce im wgrać 1.1.1 :) do odblokowania mojego iphone itunes w ogóle nie musi być zainstalowany... ale o tym później pozdrawiam, Konrad

#654 Narsil

Narsil
  • 14 posts

Posted 28 September 2007 - 16:42

hahaha xD

No to pojechałeś człowieku..

My po prostu śmiejemy się z takich głupich pytań, bo mógłbyś zajrzeć do instrukcji..

Heh, jak twoje poczucie humro dostosowujesz do twego rozumu to nic dizwnego ze przez takich ludzi Polska jest w zacofaniu ;]. Pozdr :)

#655 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 28 September 2007 - 17:27

Heh, jak twoje poczucie humro dostosowujesz do twego rozumu to nic dizwnego ze przez takich ludzi Polska jest w zacofaniu ;]. Pozdr :)

Twierdzisz, że jestem idiotą?

#656 Narsil

Narsil
  • 14 posts

Posted 28 September 2007 - 18:48

Twierdzisz, że jestem idiotą?

Nie twierdze tego, bo Cie nie znam. Proste. Wiesz moze jestes czlowiek z którym dobrze by sie piwo pilo lub cos, nie wiem. Chodzi mi ze to wysmiewanie to rzecz smieszna ;]

#657 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 28 September 2007 - 19:39

Dobra przesadziłem z tym wyśmiewaniem - przepraszam.. Ale naprawdę warto czasem zajrzeć do instrukcji ;)

#658 Narsil

Narsil
  • 14 posts

Posted 28 September 2007 - 21:54

Spoxik :P. Jak mieszkasz kolo Worcka zapraszam na piwo haha :P

#659 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 28 September 2007 - 21:56

uu odpada - Radom ;) ale dziękuję za zaproszenie ;)

#660 andy76

andy76
  • 406 posts
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Posted 29 September 2007 - 10:08

bez komentarza :D

Na górze (między wejściem na słuchawki a sleep/wake buton) masz 'szufladkę' z 'otworkiem'.. Podważasz to agrafką, spinaczem, igłą etc..

P.S. I pomyśleć, że specjalnie zakładał konto, żeby zadać to pytanie :lol:

Z tego co mi wiadomo nie podważsz tylko wkładasz i naciskasz. Szuflada sama wyskakuje.

#661 ttoomm

ttoomm
  • 8 posts
  • SkądToulouse, FR

Posted 10 January 2008 - 01:06

jak zrobic unlock iPhone w wersji 1.1.2

Witam serdecznie wszystkich

niedawno zakupiłem nowego iPhona w wersji 1.1.2 ( firware version to : 04.02.13_G )

tak czytam co piszecie i nie mogłem sie doczytać czy ktoś już zdołał odblokować tą wersje 1.1.2 , udało sie komuś to ??

jesli tak to prosze sie podzielic tym bo puki co mój iPhone to bezużyteczna zabawka hehe....

aha..... może ktoś poleci mi jakiś sprawdzony program do połaczenia iPhona z kompem na XP SP2, czy iTunes wystarczy?? czy sa jakies lepsze ??

i takie pewnie banalne pytanie może to niektórych śmieszyć :) ale jak wyciągnąć karte sim ?? jak otworzyć ?

dzięki z góry za pomoc
ttoomm

#662 łodafaka

łodafaka
  • 123 posts
  • Skądfafa

Posted 10 January 2008 - 01:40

niedawno zakupiłem nowego iPhona w wersji 1.1.2 ( firware version to : 04.02.13_G )

tak czytam co piszecie i nie mogłem sie doczytać czy ktoś już zdołał odblokować tą wersje 1.1.2 , udało sie komuś to ??

odblokować simlock z bootloaderem 4.6 = nie. aktywować do poziomu ipod toucha - chyba każdy.

jesli tak to prosze sie podzielic tym bo puki co mój iPhone to bezużyteczna zabawka hehe....

na ten moment na BL4.6 jest tylko karta typu stealth (turbosim, nextsim, stealthsim, hypersim).

i takie pewnie banalne pytanie może to niektórych śmieszyć :) ale jak wyciągnąć karte sim ?? jak otworzyć ?

spinaczem.

http://www.myapple.p...ead.php?t=53552

#663 ttoomm

ttoomm
  • 8 posts
  • SkądToulouse, FR

Posted 11 January 2008 - 00:41

dzięki za pomoc łodafaka ... dzięki za info :) piszesz że da sie iPhona aktywować do poziomu iPod toucha ..... wiesz jak to zrobić bo szukam różnych informacji i nic :( dzięki jeszcze raz Tomasz

#664 KromuS

KromuS
  • 184 posts
  • SkądEłk / Ostrołęka

Posted 11 January 2008 - 02:21

tutaj masz wszystko bardzo dokładnie opisane, a jeśli nie rozumiesz po angielsku, to albo poszukaj na forum, albo poczekaj do jutra na tłumaczenie :)

http://www.hackint0s...ead.php?t=18284

#665 ttoomm

ttoomm
  • 8 posts
  • SkądToulouse, FR

Posted 12 January 2008 - 12:22

jutro będe działał :) dzięki za linka KromuS :D jutro mam cały dzień wolny będe działał ostro heheh.... TTOOMM

#666 gbling

gbling
  • 120 posts

Posted 12 January 2008 - 12:39

stronka pokazująca status zdjecia sim locka z 1.1.2 otb www.miniurl.pl/ipending

#667 ttoomm

ttoomm
  • 8 posts
  • SkądToulouse, FR

Posted 14 January 2008 - 00:49

DZIAŁA!!! :) dzięki serdeczne za pomoc !!! wszystko działa dzieki linkowi który podesłał mi KromuS - dzięki puki co to niby iPhone ale na poziomie iPoda słyszałem że jest już wersja 1.1.3 więc może to kwestia dni lub tygodni by ktoś sie już zajął odblokowaniem wersji 1.1.2 :) i wytłumaczył jak to sie robi ;)... ttoomm

#668 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 14 January 2008 - 11:07

słyszałem że jest już wersja 1.1.3

ttoomm

Ja tam nie słyszałem a bywam tu praktycznie codziennie no ale może coś przeoczyłem ;) Podobno jutro jeśli dobrze pamietam ma coś być ale w mojej subiektywnej opinii nic nie bedzie.

#669 ttoomm

ttoomm
  • 8 posts
  • SkądToulouse, FR

Posted 14 January 2008 - 17:45

odnośnie wgrywania do iphona zainstalowałem iTunes i teraz nie moge sobie poradzić z dograniem muzy filmów i zdjęć do iPhona ( importuje synchronizuje a w iPhonie nic :( ) kurde co robie nie tak :) pomocy !!!! :) i z góry dzięki .... ttoomm

#670 adiviking

adiviking
  • 446 posts

Posted 14 January 2008 - 17:55

Raczej nie ten temat ale ustawiles zeby ci zsynchronizowalo playlista ktora masz w iTunes?

#671 Cale

Cale
  • 5 posts

Posted 14 January 2008 - 19:30

Witam Wszystkich Przekopałem wiele wątków na temat iPhone oraz forumowe FAQ. Dowiedziałem się, że na chwilę obecną nie można programowo zdjąć sim-locka, jednak można zrobić jailbreak i aktywację. Nie zdołałem jednak znaleźć odpowiedzi na pytanie po co robić jailbreak i omijać aktywację ? Czy może to ktoś konkretnie wytłumaczyć ? Sprawa druga to kwestia kart NextSim itp... Na allegro można znaleźć sporo ofert, w których sprzedawcy prześcigają się w oryginalności, jakości i niezawodności swoich kart. Piszą, że można je przeprogramować po wejściu softu 1.1.3 itp "bzdury ?". Czy nie jest tak, że owe karty są jedynie emulatorami, czy też konwerterami do kart sim AT&T i bez względu na soft iPhone będą działać ? Czy poza jailbreak i aktywacją nie trzeba robić nic więcej by zastosować taką kartę ? Jakie karty polecacie, jakie stosujecie? Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam

#672 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 14 January 2008 - 20:45

Witam Wszystkich

Przekopałem wiele wątków na temat iPhone oraz forumowe FAQ. Dowiedziałem się, że na chwilę obecną nie można programowo zdjąć sim-locka, jednak można zrobić jailbreak i aktywację. Nie zdołałem jednak znaleźć odpowiedzi na pytanie po co robić jailbreak i omijać aktywację ? Czy może to ktoś konkretnie wytłumaczyć ?

np po to aby móc korzystać ze wszystkich funkcji iPhona jak internet, gry, iPod itd z wyjatkiem funkcji GSM

Sprawa druga to kwestia kart NextSim itp... Na allegro można znaleźć sporo ofert, w których sprzedawcy prześcigają się w oryginalności, jakości i niezawodności swoich kart. Piszą, że można je przeprogramować po wejściu softu 1.1.3 itp "bzdury ?". Czy nie jest tak, że owe karty są jedynie emulatorami, czy też konwerterami do kart sim AT&T i bez względu na soft iPhone będą działać ? Czy poza jailbreak i aktywacją nie trzeba robić nic więcej by zastosować taką kartę ? Jakie karty polecacie, jakie stosujecie?

Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.
Pozdrawiam

co do kart to wydaje mi się że te tanie chyba nie są programowalne na nowo natomiast TurboSIM bladoxa chyba tak ale tutaj proszę o odpowiedź osób które się znają [ja na szczęście ni epotrzebuje :)]

natomisat dodam od siebie że gdyby Apple chciało [zobaczymy jutro] to takie karty nie są dla nich problemem i iPhona mozna bardzo latwo zabezpieczyć przed używaniem tego typu kartami

#673 Darrarski

Darrarski
  • 469 posts
  • SkądWarszawa / Piastów

Posted 14 January 2008 - 20:48

Nie zdołałem jednak znaleźć odpowiedzi na pytanie po co robić jailbreak i omijać aktywację ? Czy może to ktoś konkretnie wytłumaczyć ?

Jailbreak / ominięcie aktywacji daje Ci to że możesz używać iPhona jak iPod Touch - czyli słuchać muzyki, przeglądąć YouTube, grać, surfować po internecie...
Bez jailbreaka nie zrobisz tego w iPhonie. Nowy telefon po włączeniu prosi o podłączenie do komputera, a jak podłączysz to możesz tylko aktywować kartę w sieci AT&T przez iTunes i... nic więcej nie możesz zrobić. Generalnie jedyna rzecz którą możesz zrobić z iPhonem nie aktywowanym w AT&T to wykonać połączenie alarmowe.

Jakie karty polecacie, jakie stosujecie?

Ja używam NextSima i nie mam z nim najmniejszych problemów. Wystarczy włożyć go do telefonu i już możesz dzwonić (oczywiście jeśli telefon przeszedł Jailbreak), nie są potrzebne żadne dodatkowe zabiegi.
Osoba od której kupiłem NextSimi zapewniała że będą one pracować wraz z oprogramowaniem 1.1.3 - ale to będę mógł potwierdzić dopiero jak sam sprawdzę, bo tak naprawdę to na tą chwilę nikt tego nie wie.
Pozdrawiam.

P.S.: LoBo, wyprzedziłeś mnie z odpowiedzią :-)

#674 łodafaka

łodafaka
  • 123 posts
  • Skądfafa

Posted 14 January 2008 - 23:51

natomisat dodam od siebie że gdyby Apple chciało [zobaczymy jutro] to takie karty nie są dla nich problemem i iPhona mozna bardzo latwo zabezpieczyć przed używaniem tego typu kartami

myślę tak: zrobienie aktywacji tak jak to zrobili jest wystarczająco upierdliwe dla nich również.
każde zabezpieczenie to koszty: ma to sens do pewnego momentu. apple zarabia na każdym iphonie, nie tylko na tym w legalnych sieciach. bardziej niż simlock upierdliwa jest dla mnie procedura aktywacji i upgradów systemu. poza tym jak nie dadzą furtki dla developerów to ugotują ten niezły kawałek sprzętu. nadzieja upgradów to jailbreak, karty można dostosować, ale bez jailbreaku one nie mają znaczenia.

#675 adiviking

adiviking
  • 446 posts

Posted 15 January 2008 - 09:44

Cos nowego z hackintosha:

There are a lot of people working on this. Geohot and ta_mobile included.

They are close, but at the same time there is still a lot of work to do.

You havent heard anything because there is no update- as of yet.

The good part is, when 1.1.3 is officially released, there will be more people working on this.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users