Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#626 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2007 - 17:36

A przypadkiem iBrickr nie prosi o podanie ścieżki do firmware na dysku które to musisz ściągnąć ze strony Apple? - stąd masz komunikat "Download the iPhone firmware"

#627 marekwro

marekwro
  • 5 postów

Napisano 18 września 2007 - 17:45

norbertcala mam Xp , nie MAca,
zawalilem sprawe z tym ze nie odlaczylem Iphone kiedy Iyunes sciagal te 91MB, zainstalowalo sie to i teraz nie moge przejsc na kolejny etap w Ibrick (utknalem tam gdzie jest "CHeck again"

---- Dodano 18-09-2007 o godzinie 18:58 ----
Oto co zrobilem po wydobyciu Iphone z pudelka.
Mam Win XP.
Zainstalowalem Itunes 7.3.
Przytrzymalem przycisk menu i wlączenia az pojawil sie napis na Iphonie ""Please connect to iTunes"
Odpalilem Itunes kliknalem RESTORE i w tym momencie powinienem odlaczyc Iphona ( tak sie mi wydaje).
Pobralem 91 MB i zainstalowalo sie to.
Dalej w Ibrickr klikam na Check again i nic sie nie dzieje.
Malo tego kiedy przytrzymuje teraz rzycisk menu i wlączenia nie pojawia sie napis na Iphonie ""Please connect to iTunes".
Zapala sie i gasnie na przemian Apple Jabluszko, kiedy wczesniej po 10 sek pojawial sie ""Please connect to iTunes".
Nalezy chyba jakos przywrococ stan Iphona do etapu sprzed pobrania i instalacji przez Itunsa tych 91 mB tylko nie mam pojecia czy to jest dobra droga czy nie?

#628 Remi

Remi
  • 9 postów

Napisano 18 września 2007 - 18:16

norbertcala mam Xp , nie MAca,
zawalilem sprawe z tym ze nie odlaczylem Iphone kiedy Iyunes sciagal te 91MB, zainstalowalo sie to i teraz nie moge przejsc na kolejny etap w Ibrick (utknalem tam gdzie jest "CHeck again"

---- Dodano 18-09-2007 o godzinie 18:58 ----
Oto co zrobilem po wydobyciu Iphone z pudelka.
Mam Win XP.
Zainstalowalem Itunes 7.3.
Przytrzymalem przycisk menu i wlączenia az pojawil sie napis na Iphonie ""Please connect to iTunes"
Odpalilem Itunes kliknalem RESTORE i w tym momencie powinienem odlaczyc Iphona ( tak sie mi wydaje).
Pobralem 91 MB i zainstalowalo sie to.
Dalej w Ibrickr klikam na Check again i nic sie nie dzieje.
Malo tego kiedy przytrzymuje teraz rzycisk menu i wlączenia nie pojawia sie napis na Iphonie ""Please connect to iTunes".
Zapala sie i gasnie na przemian Apple Jabluszko, kiedy wczesniej po 10 sek pojawial sie ""Please connect to iTunes".
Nalezy chyba jakos przywrococ stan Iphona do etapu sprzed pobrania i instalacji przez Itunsa tych 91 mB tylko nie mam pojecia czy to jest dobra droga czy nie?

Ok musisz znależć soft i go skasowac nazwa pliku to : iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw normalnie szukasz go w wyszukiwarce plikow windows tylko musisz zaznaczyc zeby szukalo wszystkie pliki ukryte jak ci go znajdzie kasujesz i opdalasz itunsa i zacznie ci znou sciagac napisz na pw dam ci gg

#629 japok

japok
  • 120 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 września 2007 - 18:32

co do ibrickra tez mialem taki problem. moim zdaniem wynika to z tego ze sciezka do tego poszukawinageo pliku to (...)/dane aplikacji/(...) i dlatego ibrickr nie moze go znalezc.ja zrobilem pierwsze to:

http://www.hacktheip...ng_windows.html

po angielsku ale baardzo proste potem to:

http://www.hacktheip...sh_windows.html

tylko do 12 (bez 12) czyli tak jakby zrobilem jailbreak bez ibrickra. potem wlaczas ibrickr i juz normanie dziala :grin:

pozdro japok

#630 darcio

darcio
  • 14 postów

Napisano 18 września 2007 - 20:03

Kolejny wolny i bez simlock iPhone, chyba pierwszy w Krakowie.
Szczególne podiękowania dla: andy76, vizir, gegon.

Przy okazji zauważyłem dwa problemy:
1. to bardzo cicho słychać moich rozmówców (pomimo pogłośnienia na max.)
2. mam w domu WiFi z wolnym i otwartym dostępem (w ogóle nie zabezpieczoną) i nie mogę się połączyć z serwerem, dostaje komunikat na iPhne „Safari can’t open the page because it can’t find the Server.”
Orientuje się ktoś czy da się coś z tym zrobić?

#631 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 września 2007 - 02:22

http://versatile.vox...-breakdown.html
niedługo nowysoftware gdzie jest ta klawiatura polska :)

#632 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2007 - 08:06

Strona Andyego

http://web.mac.com/a...one/Wstęp.html

#633 Laserek

Laserek
  • 26 postów

Napisano 19 września 2007 - 15:28

Fajnie że można odblokować maszynkę, ale: Pomimo zmiany formatu numery podczas wybierania jest problem z rozpoznawaniem numeru przychopdzącego i przypisywania go do kontaktu. Po porostu w telefonach jest ważne 7-9 ostatnich cyfr tu całość. Czyli jak mamy kogoś w książce z +48 lub 0, a podczas połczenia przychodzącego jest tylko numer to jest on nierozopznawalny przez telefon. Może ktoś wie jak to zmienić :( :)

#634 dzigi

dzigi
  • 241 postów
  • SkądSK [PL]

Napisano 19 września 2007 - 16:06

Do osób, które już używają iPHONE u nas w PL. Nie doczytałem się na forum czy ktoś używa go pod HEYAH? oraz jak długo trzyma bateria? :)

#635 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 19 września 2007 - 16:39

A czemu w Heyah nie miałby działać? Jak ściągasz blokadę to przecież możesz używać telefonu w każdej sieci...

#636 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 19 września 2007 - 16:58

http://versatile.vox...-breakdown.html
niedługo nowysoftware gdzie jest ta klawiatura polska :)

ciekawe kiedy wychodzi i czy blokuje na amen iUnlock.

#637 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 19 września 2007 - 17:11

ciekawe kiedy wychodzi i czy blokuje na amen iUnlock.

Trzeba bedzie sprawdzić :) swoją drogą wnosi troche fajnych opcji których brakowało :)

#638 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 19 września 2007 - 17:25

Fajnie się zapowiada ten nowy soft ;) Pewnie Ci co mają lutowanego będą mieli łatwiej odblokować telefon :)

#639 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 19 września 2007 - 18:03

Pewnie Ci co mają lutowanego będą mieli łatwiej odblokować telefon :)

Oj przestań już :)

Będą mieli tak samo trudno, jak Ci drudzy :P

#640 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 20 września 2007 - 08:13

Niezupelnie. W sieci Tracfone w USA nie dziala - sprawdzalem i to 2 iPhony. Zdjecie simlocka za modmyiphone.

#641 tyskisiwy

tyskisiwy
  • 17 postów

Napisano 20 września 2007 - 09:47

Jest ktos moze z okolic Tychow Katowic kto sciagnął sim locka i moglby to zrobic jeszcze raz ? Prosze o wiadomosc na PW ...

#642 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 20 września 2007 - 14:41

Dołączona grafika

Jakby ktoś miał problem :)

#643 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 20 września 2007 - 15:05

Dołączona grafika

Jakby ktoś miał*problem :)

Hehehe... Dobre... Czego ci Amerykańcy nie wymyślą... :D Ale tak perfidnie się rozstawili pod tym AT&T...

#644 Remi

Remi
  • 9 postów

Napisano 21 września 2007 - 11:00

Dołączona grafika

Jakby ktoś miał problem :)

Hahaha dobre :lol:

#645 karamia

karamia
  • 49 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 września 2007 - 04:43

moze jestem nudny ale jak aktywowac tego drania pod winda?

#646 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 24 września 2007 - 05:14

moze jestem nudny ale jak aktywowac tego drania pod winda?

Metod jest wiele. Na Hackint0sh wiele osob sobie chwali te metode http://iphone.unlock.no/.
Inna instrukcja - http://hackint0sh.or...read.php?t=6637

Teoretycznie najprostsza metoda to anySIM, ale duzo osob zglasza problemy.

(do zabawy z iPhone stety/niestety przydaje sie angielski... Chyba, ze ktos podejmie sie napisania guide'a po polsku).

#647 Narsil

Narsil
  • 14 postów

Napisano 28 września 2007 - 07:55

Witam wlasnie zakupilem iPhona i chcialbym odblokowac simlocka. Prosze o najlepszy sposob i dosc prosty w obsludze. I moje drugie pytanko czy moge do tego telefonu dawac karty SIm i zachowac swoj stary nr i nie tracąc kontaktów ?? Jesli tak to jak ?? Z gory bardzio dziekuje :)) PS. Jeszcze jedno pytanko czy dla roznych modeli iPhona są inne instrukacje jak sie pozbyc simlocka ?? I jak moge spr jaki to model, bo szczerze nie widze na gwarancji dokladnego opisu :P

#648 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 28 września 2007 - 08:10

A oglądałeś chociaż ten telefon z każdej strony?

#649 Narsil

Narsil
  • 14 postów

Napisano 28 września 2007 - 09:06

A oglądałeś chociaż ten telefon z każdej strony?

tak oglądalem. Mam wypisane ilu jest ma GB oraz jego serial i IMEI. No chyba ze to o to chodzi :roll:

#650 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 28 września 2007 - 10:54

bez komentarza :D Na górze (między wejściem na słuchawki a sleep/wake buton) masz 'szufladkę' z 'otworkiem'.. Podważasz to agrafką, spinaczem, igłą etc.. P.S. I pomyśleć, że specjalnie zakładał konto, żeby zadać to pytanie :lol:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych