Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Please log in to reply
698 replies to this topic

#601 wicius

wicius
  • 852 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 September 2007 - 20:34

Moment, u mnie youTube nie działa... a mam odblokowany software'em.

#602 Vizir

Vizir
  • 300 posts
  • SkądParyż

Posted 16 September 2007 - 21:39

U mnie tez nie dziala, moglby ktos pomoc?

#603 andy76

andy76
  • 406 posts
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Posted 16 September 2007 - 21:40

zgodnie z instrukcja, ktora pisal andy youtube dziala... sam zdejmowal simlocka i w instrukcji napisal:
Gratulacje. Telefon jest aktywowany (funkcjonalność iPod'a z YouTube). Jeszcze tylko dwa kroki. Ale po kolei Części 3. Instalacja Installer.app oraz aktywacja SSH.

Tak dokładnie jest, ale tylko w przypadku najnowszej wersji iNdependence 1.2.1a. Wcześniejsza wersja nie miała takiej możliwości. W przypadku tej starszej wersji aktywacja telefonu przebiegała trochę inaczej, tak jak to jest to opisane na tym forum. Przypominam jeszcze raz aby nie korzystać z tego opisu.
W przypadku starszej wersji iNdependence pomocna może być deaktywacja i ponowna aktywacja telefonu najnowszą wersją. Nie potwierdzę tego jednak ponieważ nie sprawdziłem.

YouTube działa ale nie każdy film się otwiera. Nie wiem od czego to zależy. Może miałem problemy z łączem.

#604 rafalz

rafalz
  • 343 posts

Posted 16 September 2007 - 21:54

YouTube działa ale nie każdy film się otwiera. Nie wiem od czego to zależy. Może miałem problemy z łączem.

U mnie You Tube nie działa ale sam nie majstrowałem i nie chce mi się /nie mam czasu/ochoty na zabawe z tym. iPod 4GB/metoda software'owa. Leję na to. Wszystko inne działa i to sie liczy :-).

#605 Remi

Remi
  • 9 posts

Posted 17 September 2007 - 12:37

Witam mam pytanie chce odblokować iphona podanym sposobem pod windows: 1. Sciągnij i rozpakuj iBrickr 2. Sciągnij i rozpakuj anySIM-1.01.pxl 3. Uruchamiamy iBrickr przy podłączony iPhone (Musi byc uaktywniony w wersji podstawowej oraz z softem 1.0.2) 4. Klikamy Applications i wybieramy instalacje pliku PXL 5. Używamy plik anySIM-1.01.pxl 6. Czekamy 30 sekund i restartujemy iPhone 7. Klikamy na ikonkę, potem robimy “slide to unlock”. 8. Cieszymy sie uaktywnionym iPhone Ale doczytałem się wcześniej, że w którymś momencie trzeba wyciągnąć kartę AT i włożyć swoją, mógłby ktoś mi napisać po którym punkcie albo lepiej uzupełnić tą instrukcję. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam

#606 wicius

wicius
  • 852 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 September 2007 - 16:15

Po aktywacji iPhona teoretycznie nie jest już ona potrzebna. Czyli przed wrzucaniem anySIM'a do iPhone możesz wyjąć kartę.

#607 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 September 2007 - 16:20

Nawet do Aktywacji karta nie jest potrzebna

#608 drackula

drackula
  • 1 posts

Posted 17 September 2007 - 17:30

Czesc, Mam dosc proste a zarazem skomplikowane pytanie. Generalnie do uzytkowania iPhona potrzebne aktywowanie go w AT&T. Ale czy mozna zdjac simlocka z telefonu bez aktywowania go? Tzn, kupuje telefonic w sklepie Appla i czy da rade zdjac simlocka podanym wyzej sposobem? Znajomek bedzie w US za kilka dni i moglby mi kupic telefonik ale moze sie rozmyslec jesli jakies skomplikowane opercaje wejda w rachube. dzieki za info.

#609 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 17 September 2007 - 17:34

Czesc,

Mam dosc proste a zarazem skomplikowane pytanie. Generalnie do uzytkowania iPhona potrzebne aktywowanie go w AT&T. Ale czy mozna zdjac simlocka z telefonu bez aktywowania go? Tzn, kupuje telefonic w sklepie Appla i czy da rade zdjac simlocka podanym wyzej sposobem? Znajomek bedzie w US za kilka dni i moglby mi kupic telefonik ale moze sie rozmyslec jesli jakies skomplikowane opercaje wejda w rachube.

dzieki za info.

Czytaj albo jak brak Ci sił to opcja szukaj !! Ludzie Prosze

#610 darcio

darcio
  • 14 posts

Posted 18 September 2007 - 01:33

czy jest ktoś z Krakowa lub okolic kto sam odblokował iPhona???

#611 Remi

Remi
  • 9 posts

Posted 18 September 2007 - 03:27

Dzięki za wszystkie odpowiedzi niestety anysim mi nie odblokował poradziłem sobie innym programem [url]http://appleblog.pl/odblokowywanie-iphoneinstrukcja-po-polsku#comment-11085[/url]

Ale tu mi się pojawił kolejny problem mianowicie jest tam komenda AT+CLCK="PN",0,"00000000" po której ma wyświetlić się OK a ja mam cały czas error, po drugiej komendzie mam ok powtarzałem ta czynność już 30 razy ale cały czas mam error, wiec zrestartowałem iPhona i takie mam rezultaty: w Plusie działa wszystko, w Orange tylko przychodzące (a na tej mi zależy) ery nie sprawdzałem. Jeżeli ktoś ma receptę na ten error proszę o napisanie jak się go pozbyć.

#612 knodr

knodr
  • 529 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2007 - 09:50

Witam jestem nowy dostałem I Phona / Wogle go nie podłaczałem pod komputer ani wogle go nie włączałem / co powinienem zrobic zeby zdjęc sim locka gdyz czytam te wszyskie wersje i nie wiem czy on powinienen byc podłaczony czy nie . Poprostu mam go wyjętego ale nawet nie włączonego . Co dalej robić a jak ktos z poznania był by w stanie sciągnąc / Simlocka Było by super.. Oczywiscie Płace za Usługę ;0

#613 massiwo

massiwo
  • 116 posts

Posted 18 September 2007 - 09:55

wicius jest z pzn, oferowal pomoc... pare stron do tyl, andy wrzucil dokladna instrukcje jak zdjac simlocka ;) zacznij od naladowania iphone'a do maksa

#614 knodr

knodr
  • 529 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2007 - 10:07

hmm widzialem ta pomoc 4 czesci ale nei wie od jakiej zacząc totalnie jestem lajikiem w tych sprawach

#615 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 September 2007 - 10:32

hmm widzialem ta pomoc 4 czesci ale nei wie od jakiej zacząc totalnie jestem lajikiem w tych sprawach

A nie ma przypadkiem jakiejś łatwiejszej metody na odblokowanie iPhone'a??? Po co są te programy z GUI??? Metoda andy76 jest długa i skomplkowana.....

#616 lookman23

lookman23
  • 108 posts
  • Skądzabrze

Posted 18 September 2007 - 11:24

a dla mnie metoda andy`ego wydaje sie prosta jak sikanie choc iphone`a w rece nie mialem...

#617 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 September 2007 - 11:34

To po co w takim razie te programy typu anySIM czy iUnlocker???

#618 lookman23

lookman23
  • 108 posts
  • Skądzabrze

Posted 18 September 2007 - 11:37

wlasciwie to mnie to nie interesuje... za tydzien pojde metoda andy`ego i tyle... nie wnikam po co na co ... ma dzialac... :)

#619 wicius

wicius
  • 852 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2007 - 13:07

Poznaniacy pisać PW na pewno pomogę... i na windows (odblokowałem znajomemu) i na Mac (odblokowałem sobie).

#620 Remi

Remi
  • 9 posts

Posted 18 September 2007 - 14:25

Ok zrobiłem unlockiem 20min poszło wszystko bez błędów, mieszkam w Żywcu i tak w Plusie działa wszystko OK w Orange działają przychodzące, sms, wychodzące nie działają ale z tego co sie doczytałem jest to winna sieci ery jeszcze nie sprawdzałem. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc.

#621 knodr

knodr
  • 529 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2007 - 16:48

no to pytanie czy sprawdzal ktos go na play działa? i drugie pytanie nikt nic nie pisz o viscie czy iphone wspolpracuje z Vista ? niby Itunes działa ;) ale czy iphone

#622 wicius

wicius
  • 852 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2007 - 16:50

Jeżeli działa iTunes, to i iPhone będzie działał. Co do PLAY- gdzieś mi przemknęło na forum, że działa, ale pewien nie jestem. Simlock to simlock, jak się go zdejmie, działają wszystkie sieci.

#623 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 18 September 2007 - 17:20

oczywiscie gsm :P

#624 marekwro

marekwro
  • 5 posts

Posted 18 September 2007 - 17:31

Witam! Mam problem z odblokowaniem mojego Iphonea. Mam Itunesa 7.3 ,sciagnalem uaktualnienie dla mojego Iphonea i przeprowadzilem caly proces instalacji.Teraz nie moge przejsc do kolejnego etapu “uwalniania” za pomoca iBrickr, utknalem na etapie “Download the Iphone firmware” klikam na “Check again” i nic sie nie dzieje. Zgodnie z instrukcja na tym etapie kiedy zacznie sie sciagac uaktualnienie firmware przez Itunes powinienem odlaczyc Iphona czego nie zrobilem (nie mialem az tak dokladniej instrukcji). Jak moge usunac to co pobral Itunes? Moze jest jakies inne wyjscie?

#625 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 September 2007 - 17:33

Sciagnij sobie to http://www.nullriver...ppInstaller.exe
Ten program sciagnie soft i przestawi ci iPhone w tryb “jailbreak"

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users