Pluginy, dodatki dla KODI - pytania, sugestie, problemy.
Napisano 13 sierpnia 2012 - 14:06
@tasteofhoney,
sprawdzilem przed chwila--->dziala.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:38
Napisano 14 sierpnia 2012 - 13:50
@tasteofhoney,
Odpaliłeś to na :
-ATV2
-Komputer
Czy żaden kanał nie daje ci obrazu / głosu?
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 14 sierpnia 2012 - 21:51
Napisano 16 sierpnia 2012 - 19:56
Napisano 16 sierpnia 2012 - 21:37
Napisano 17 sierpnia 2012 - 11:52
@Marriu,
weeb-tv działa idealnie nawet po sieci 3G, spowodowane jest to tym:
-serwery na których produkowana jest ta usługa maja dobry materiał wejściowy i dobry materiał wyjściowy dla usera, czyli dla nas.
Wadą YT jest, gdy zwęszą kiedy masz słabe łącze, wówczas dostajesz tylko stream słabej jakości równy szybkości twego internetu.
Uwzględniając kiepską jakość materiału YT.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 17 sierpnia 2012 - 20:43
Wadą YT jest, gdy zwęszą kiedy masz słabe łącze, wówczas dostajesz tylko stream słabej jakości równy szybkości twego internetu.
Uwzględniając kiepską jakość materiału YT.
Pozdrawiam
GAMA007
Może i tak, ale niezupełnie: YT wgrywał sie powoli pewnie dlatego, że odtwarzał maksymalną rozdzielczość filmu: 720p. Filmiki wgrane do YT a nagrane starą kamerą sony w systemie DV (kasety) działały podobnie - też się długo wgrywały. To jakaś magia dla nie...
Napisano 25 sierpnia 2012 - 23:37
Napisano 26 sierpnia 2012 - 00:13
witam kupiłem appla tv2 i po wpisaniu hasła alpine wywala mi brak dostępu. c\zy hasło ktoś zmienił jeżeli tak to jaka jest możliwość odczytania hasła
a jailbreaka zrobiles?
Napisano 26 sierpnia 2012 - 11:02
Napisano 26 sierpnia 2012 - 16:44
Napisano 05 września 2012 - 13:18
tak zrobiłem odpaliłem na telewizorku wszystko śmiga sprawdziłem ip ale problemy zaczynają się podczas prób połączenia z apple tv w celu instalacji mbmc tzn.programem puTTy łącze sie odnajduje host a po podaniu hasła alpine wyskakuje odmowa dostępu
mam ten sam problem czy już ktoś znalazł rozwiazanie ?
Napisano 06 września 2012 - 19:44
mam ten sam problem czy już ktoś znalazł rozwiazanie ?
Jeśli używasz PuTTy to w login as: wpisujesz samo root i enter , potem hasło alpine i śmiga
Pozdrawiam
Napisano 07 września 2012 - 16:23
Napisano 08 września 2012 - 00:16
Plik Live Tv.xml nie działa po kliknięciu na Download pisze: "Not Found".W niektorych wtyczkach potrzebny jest dodatkowy plik xml.
By go dodac do wtyczki nalezy wykonac nastepujace czynnosci:
Na przykladzie wtyczki Live TV
Live TV
Live Tv.xml
Mozesz wrzucic to jeszcze raz?
Napisano 08 września 2012 - 17:55
Napisano 08 września 2012 - 18:49
@BobTob,
Dzieki za info, juz poprawilem.
Co do weebtv. guide-tv ,to z tego co mi wiadomo nie dziala.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 09 września 2012 - 04:47
Napisano 09 września 2012 - 09:51
Napisano 09 września 2012 - 14:58
Dlaczego jak dodałem TVLive + xml to po kliknięciu na np. TVP1 pisze że wczytuje po czym po chwili znika napis i nic się dalej nie dzieje? Co jest nie tak? mam 10Mb neostrade
Witam,
@adrian1990_02,
odpowiedz jest bardzo prosta:
"wszystkie kanaly ktore po kliknieciu nie otwieraja sie zostaly wylaczone lub zawieszone"
Wtyczka XBMC CHANNEL1
Milego odbioru
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 11 września 2012 - 13:12
Filmy ONLINE by wxtester & noobroom.com v 1.0
Witam! To jest mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym się przywitać
Chciałbym się z Wami podzielić dodatkiem który wykonałem do programu XBMC. Dzięki niemu możemy oglądać filmy online prosto z serwisu noobroom.com. NoobRoom.com jest serwisem, dzięki któremu możemy za darmo i legalnie oglądać filmy w jakości 720p. Nie znajdziemy tutaj filmów z polskim lektorem, jest tylko angielska ścieżka dialogowa. Oczywiście istnieje możliwość wyświetlania napisów do tychże filmów
Mój dodatek nie jest typowym pluginem, gdyż nie znam pythona Jest oparty na wygodnych moim zdaniem listach odtwarzania.
Instalacja dodatku:
1. Pobieramy dodatek stąd: [URL="http://bit.ly/FilmyOnlineXBMC"]Pobierz dodatek![/URL]
2. Dla różnych systemów przechodzimy do następujących ścieżek:
Windows XP: Documents and Settings\
Vista/Windows 7: Users\
Mac OS X: /Users/
iOS: /private/var/mobile/Library/Preferences/XBMC/userdata/playlists/
Linux: $HOME/.xbmc/userdata/playlists/
3. Rozpakowywujemy folder Filmy ONLINE by wxtester & noobroom.com do katalogu video! Po rozpakowaniu ma to wyglądać tak:
/playlists/video/Filmy ONLINE by wxtester & noobroom.com/ *** tutaj pliki ***
4. Zamykamy przeglądarkę plików. Uruchamiamy XBMC.
5. Z menu wybieramy Wideo (nie pluginy), dalej Playlisty, następnie Filmy ONLINE by wxtester & noobroom.com.
6. Wybieramy film który nas interesuje. W obecnej wersji dodatek ma zaimplementowanych 788 filmów.
7. Wybieramy jeden z dostępnych trzech serwerów. Jeśli jeden serwer nie będzie dostępny, wybieramy kolejny
8. Cieszymy się płynnym seansem w jakości HD 720p.
Obsługa polskich napisów:
1. Z repozytorium XBMC.org Add-ons [domyślnego] z kategorii napisy instalujemy dodatek XBMC Subtitles.
2. W karcie wybór języka ustawiamy na polski i jeśli ktoś dodatkowo chce - angielski
3. Ważne! Z listy Wybierz serwis wybieramy TYLKO OpenSubtitles.org. Pozostałe polskie serwisy nie działają (przynajmniej mi ).
4. W zakładce Zaawansowane ustawiamy wg screenów:
Proponuje odznaczyć ostatnią opcję, gdyż i tak automatyczne pobieranie nie działa z tym dodatkiem
5. Zamykamy ustawienia. Przechodzimy do filmu, który chcemy obejrzeć z napisami. Klikamy pierwszą ikonkę z brzegu, służy ona do pobierania napisów.
6. Powinna się nam wczytać lista dostępnych napisów. Polecam pobierać napisów z 720p lub HD w nazwie, zazwyczaj są lepiej dopasowane. Po zaakceptowaniu możemy już oglądać film z napisami
[url]https://dl.dropbox.com/u/63137012/xbmc/zrzut_ekranu-XBMC%20Media%20Center-7.png[/url]
Pozdrawiam i proszę o oceny dodatku Dodatek był testowany na systemie Ubuntu 10.04, nie posiadam ATV, dlatego też nie wiem czy dodatek będzie u Was działał. Powinien
Napisano 11 września 2012 - 15:41
@wxtester,
Witaj na forum, dziękuję za dobry FAQ.
Podlinkuję go do FAQ XBMC.
update:
Sprawdzilem;
-sam plugin oraz filmy dzialaja bez zadnego problemu
-pkt6 napisy nie wczytuja sie niestety....
Sama jakosc filmow bardzo dobra.
Pozdrawiam
GAMA007
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych