Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pluginy, dodatki dla KODI - pytania, sugestie, problemy.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
424 odpowiedzi w tym temacie

#76 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 14:06

Witam,

@tasteofhoney,

sprawdzilem przed chwila--->dziala.

Pozdrawiam

GAMA007

#77 tasteofhoney

tasteofhoney
  • 19 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 20:38

@GAMA007, gdy klikam na dany kanał to jest "working" , ale nigdy nie odpala... Masz jakąś radę? :)

#78 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 14 sierpnia 2012 - 13:50

Witam,

@tasteofhoney,

Odpaliłeś to na :

-ATV2
-Komputer

Czy żaden kanał nie daje ci obrazu / głosu?

Pozdrawiam

GAMA007

#79 enoch

enoch
  • 74 postów
  • SkądWarszawa/Szczecin

Napisano 14 sierpnia 2012 - 21:51

@tasteofhoney, też mi tak nie działa :) Co ciekawe, po zainstalowaniu listy francuskiej, działają TF1/2/3/4/5 (w wersji SD). Pochwal się proszę, gdyby udało Ci się rozwiązać ten problem

#80 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 07:48

Witam,

LINK

zassajcie najnowszy xbmc.xml i dajcie znac.

Pozdrawiam

GAMA007

#81 enoch

enoch
  • 74 postów
  • SkądWarszawa/Szczecin

Napisano 16 sierpnia 2012 - 19:56

Losowo to działa :), jest np. chanel 4, i publiczne hiszpanskie, za to nie działają np. filmowe (choc działają te w folderze film and sitcom channels). Ale generalnie działa dużo więcej niż poprzednio, więc wielkie dzięki!

#82 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 16 sierpnia 2012 - 21:37

Mam wątpliwości co do kwestii off-topic tematu, ale zaryzykuję: Jestem obecnie na "występach gościnnych" u cioci, która ma Neostradę o prędkości 1 MB/sek. (slownie: jeden megabit na sekundę). Podłączyłem ATV1 (srebrne), na którym zainstalowany mam XBMC i Weeb.tv. Wszystko "śmiga" bez zająknięcia, odpalają się nawet kanały HD (o nieco pogorszonej jakości w porównaniu do prędkości, jaką mam w domu <60 MBit/sek>). Jestem w szoku, bo z kolei materiały z Youtube potrzebują dobrych kilku minut, żeby "odpalić", w zasadzie nie da się tego oglądać... Co Wy na to???

#83 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 11:52

Witam,

@Marriu,

weeb-tv działa idealnie nawet po sieci 3G, spowodowane jest to tym:

-serwery na których produkowana jest ta usługa maja dobry materiał wejściowy i dobry materiał wyjściowy dla usera, czyli dla nas.

Wadą YT jest, gdy zwęszą kiedy masz słabe łącze, wówczas dostajesz tylko stream słabej jakości równy szybkości twego internetu.
Uwzględniając kiepską jakość materiału YT.

Pozdrawiam

GAMA007

#84 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 20:43

Wadą YT jest, gdy zwęszą kiedy masz słabe łącze, wówczas dostajesz tylko stream słabej jakości równy szybkości twego internetu.
Uwzględniając kiepską jakość materiału YT.

Pozdrawiam

GAMA007

Może i tak, ale niezupełnie: YT wgrywał sie powoli pewnie dlatego, że odtwarzał maksymalną rozdzielczość filmu: 720p. Filmiki wgrane do YT a nagrane starą kamerą sony w systemie DV (kasety) działały podobnie - też się długo wgrywały. To jakaś magia dla nie...

#85 alpinista11

alpinista11
  • 2 postów

Napisano 25 sierpnia 2012 - 23:37

witam kupiłem appla tv2 i po wpisaniu hasła alpine wywala mi brak dostępu. c\zy hasło ktoś zmienił jeżeli tak to jaka jest możliwość odczytania hasła

#86 cyqanek

cyqanek
  • 28 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 sierpnia 2012 - 00:13

witam kupiłem appla tv2 i po wpisaniu hasła alpine wywala mi brak dostępu. c\zy hasło ktoś zmienił jeżeli tak to jaka jest możliwość odczytania hasła

a jailbreaka zrobiles?

#87 alpinista11

alpinista11
  • 2 postów

Napisano 26 sierpnia 2012 - 11:02

tak zrbiłem odpaliłem na telewizorku wszystko śmiga sprawdziłem ip ale problemy zaczynają się podczas prób połaczenia z apple tv w celu instalacji mbmc tzn.programem puTTy łącze sie odnajduje host a po podaniu hasła alpine wyskakuje odmowa dostępu

#88 mickelk

mickelk
  • 144 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 26 sierpnia 2012 - 16:44

Może mi ktoś pomóc z instalacją dodatku z EPG który dodał @djprzemcio123 ? zainstalowalem script.tvguide-v1.3.5.zip ustawieniach XMLTV file wybierałem plik xmltv_poland i po odpaleniu programu mam tytuły stacji ale nie mam programu TV

#89 pastorek23

pastorek23
  • 127 postów
  • SkądOstrów Wlkp. , PL

Napisano 05 września 2012 - 13:18

tak zrobiłem odpaliłem na telewizorku wszystko śmiga sprawdziłem ip ale problemy zaczynają się podczas prób połączenia z apple tv w celu instalacji mbmc tzn.programem puTTy łącze sie odnajduje host a po podaniu hasła alpine wyskakuje odmowa dostępu

mam ten sam problem czy już ktoś znalazł rozwiazanie ?

#90 mastafoka

mastafoka
  • 12 postów

Napisano 06 września 2012 - 19:44

mam ten sam problem czy już ktoś znalazł rozwiazanie ?

Jeśli używasz PuTTy to w login as: wpisujesz samo root i enter , potem hasło alpine i śmiga :)

Pozdrawiam

#91 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 07 września 2012 - 16:23

Jest jakaś wtyczka, która umożliwia oglądanie ekino.tv? Jeśli tak to proszę o podanie linku bądź nazwy.

#92 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 08 września 2012 - 00:16

W niektorych wtyczkach potrzebny jest dodatkowy plik xml.

By go dodac do wtyczki nalezy wykonac nastepujace czynnosci:

Na przykladzie wtyczki Live TV

Live TV

Live Tv.xml

Plik Live Tv.xml nie działa po kliknięciu na Download pisze: "Not Found".
Mozesz wrzucic to jeszcze raz?

#93 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 08 września 2012 - 12:47

Witam,

@adrian1990_02,

TUTAJ na dole masz moj aktualny plik.

Pozdrawiam

GAMA007

#94 BobTob

BobTob
  • 2 postów

Napisano 08 września 2012 - 17:55

witam link z file nie dziala mozesz podac jeszcze raz? ma ktos moze opis jak zrobic Guide na weeb.tv plugin Bob

#95 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 08 września 2012 - 18:49

Witam,

@BobTob,

Dzieki za info, juz poprawilem.

Co do weebtv. guide-tv ,to z tego co mi wiadomo nie dziala.

Pozdrawiam

GAMA007

#96 BobTob

BobTob
  • 2 postów

Napisano 09 września 2012 - 04:47

dzieki

#97 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 09 września 2012 - 09:51

Dlaczego jak dodałem TVLive + xml to po kliknięciu na np. TVP1 pisze że wczytuje po czym po chwili znika napis i nic się dalej nie dzieje? Co jest nie tak? mam 10Mb neostrade

#98 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 09 września 2012 - 14:58

Dlaczego jak dodałem TVLive + xml to po kliknięciu na np. TVP1 pisze że wczytuje po czym po chwili znika napis i nic się dalej nie dzieje? Co jest nie tak? mam 10Mb neostrade

Witam,

@adrian1990_02,

odpowiedz jest bardzo prosta:

"wszystkie kanaly ktore po kliknieciu nie otwieraja sie zostaly wylaczone lub zawieszone"

Wtyczka XBMC CHANNEL1

Milego odbioru

Pozdrawiam

GAMA007

#99 wxtester

wxtester
  • 10 postów

Napisano 11 września 2012 - 13:12

Filmy ONLINE by wxtester & noobroom.com v 1.0

Filmy ONLINE by wxtester & noobroom.com v 1.0

Witam! :) To jest mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym się przywitać :)

Chciałbym się z Wami podzielić dodatkiem który wykonałem do programu XBMC. Dzięki niemu możemy oglądać filmy online prosto z serwisu noobroom.com. NoobRoom.com jest serwisem, dzięki któremu możemy za darmo i legalnie oglądać filmy w jakości 720p. Nie znajdziemy tutaj filmów z polskim lektorem, jest tylko angielska ścieżka dialogowa. Oczywiście istnieje możliwość wyświetlania napisów do tychże filmów :)

Mój dodatek nie jest typowym pluginem, gdyż nie znam pythona :) Jest oparty na wygodnych moim zdaniem listach odtwarzania.

Instalacja dodatku:

1. Pobieramy dodatek stąd: [URL="http://bit.ly/FilmyOnlineXBMC"]Pobierz dodatek![/URL]
2. Dla różnych systemów przechodzimy do następujących ścieżek:

Windows XP: Documents and Settings\\Application Data\XBMC\userdata\playlists\
Vista/Windows 7: Users\\AppData\Roaming\XBMC\userdata\playlists\
Mac OS X: /Users//Library/Application Support/XBMC/userdata/playlists/
iOS: /private/var/mobile/Library/Preferences/XBMC/userdata/playlists/
Linux: $HOME/.xbmc/userdata/playlists/

3. Rozpakowywujemy folder Filmy ONLINE by wxtester & noobroom.com do katalogu video! Po rozpakowaniu ma to wyglądać tak:

/playlists/video/Filmy ONLINE by wxtester & noobroom.com/ *** tutaj pliki ***

4. Zamykamy przeglądarkę plików. Uruchamiamy XBMC.

5. Z menu wybieramy Wideo (nie pluginy), dalej Playlisty, następnie Filmy ONLINE by wxtester & noobroom.com.

Dołączona grafika

6. Wybieramy film który nas interesuje. W obecnej wersji dodatek ma zaimplementowanych 788 filmów.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

7. Wybieramy jeden z dostępnych trzech serwerów. Jeśli jeden serwer nie będzie dostępny, wybieramy kolejny :)

Dołączona grafika

8. Cieszymy się płynnym seansem w jakości HD 720p.

Obsługa polskich napisów:

1. Z repozytorium XBMC.org Add-ons [domyślnego] z kategorii napisy instalujemy dodatek XBMC Subtitles.

Dołączona grafika

2. W karcie wybór języka ustawiamy na polski i jeśli ktoś dodatkowo chce - angielski

Dołączona grafika

3. Ważne! Z listy Wybierz serwis wybieramy TYLKO OpenSubtitles.org. Pozostałe polskie serwisy nie działają (przynajmniej mi :)).

4. W zakładce Zaawansowane ustawiamy wg screenów:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Proponuje odznaczyć ostatnią opcję, gdyż i tak automatyczne pobieranie nie działa z tym dodatkiem :)

5. Zamykamy ustawienia. Przechodzimy do filmu, który chcemy obejrzeć z napisami. Klikamy pierwszą ikonkę z brzegu, służy ona do pobierania napisów.

Dołączona grafika

6. Powinna się nam wczytać lista dostępnych napisów. Polecam pobierać napisów z 720p lub HD w nazwie, zazwyczaj są lepiej dopasowane. Po zaakceptowaniu możemy już oglądać film z napisami :)

Dołączona grafika

[url]https://dl.dropbox.com/u/63137012/xbmc/zrzut_ekranu-XBMC%20Media%20Center-7.png[/url]

Pozdrawiam i proszę o oceny dodatku :) Dodatek był testowany na systemie Ubuntu 10.04, nie posiadam ATV, dlatego też nie wiem czy dodatek będzie u Was działał. Powinien :)

#100 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 11 września 2012 - 15:41

Witam,

@wxtester,

Witaj na forum, dziękuję za dobry FAQ.
Podlinkuję go do FAQ XBMC.

update:

Sprawdzilem;

-sam plugin oraz filmy dzialaja bez zadnego problemu
-pkt6 napisy nie wczytuja sie niestety....

Sama jakosc filmow bardzo dobra.

Pozdrawiam

GAMA007

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych