Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wibracja iphone4 vs iphone 4s

• Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 ktmracing

ktmracing
  • 635 posts

Posted 30 January 2012 - 11:56

Witam
Dzisiaj porównałem wibracje mojego iphona 4 z iphonem4s.
Jak widać na poniższym filmiku,który nagrałem dziwnie brzmi wibracja z iphone 4(po prawej stronie) po lewej iphone 4 s.
W iphone4s jest jakby bardziej ona wytłumiona.
Czy coś z moim iphonem4 jest nie tak? i czy wg was wibracja mojego IP4 nie działa głośniej od IP4s?
Filmik przedstawiający: Iphone 4 vs Iphone 4s wibracja - YouTube

#2 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 30 January 2012 - 12:11

To normalne, w 4S jest ona po prostu cichsza.

#3 ktmracing

ktmracing
  • 635 posts

Posted 30 January 2012 - 12:14

Ahaa.... Czyli jednak prócz aparatu,procesora i anteny to w IP4s zmienili również wibrację?

#4 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 30 January 2012 - 12:22

Na to wygląda. U mnie działa identycznie, jak na filmie, zarówno w iPhonie 4, jak i 4S.

#5 graber

graber
  • 31 posts

Posted 30 January 2012 - 14:46

Taaa.. Bez urazy ale niedługo będziecie nagrywać filmy, że folie ochronną z ekranu inaczej się zdejmuje w nowym modelu niż w starszym. :)

#6 ktmracing

ktmracing
  • 635 posts

Posted 30 January 2012 - 14:48

Taaa.. Bez urazy ale niedługo będziecie nagrywać filmy, że folie ochronną z ekranu inaczej się zdejmuje w nowym modelu niż w starszym. :)

Zbędna twoja wypowiedź jest tutaj.

#7 Pedro407

Pedro407
  • 597 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 January 2012 - 14:55

W moim iP4 wibracja była tak głośna, że nawet kiedy telefon w nocy leżał na czymś miękkim to potrafił mnie obudzić hałasem wibracji. 4S jest o wiele lepszy, bo przecież nie o to chodzi w alarmie wibracyjnym, żeby robił hałas..

#8 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 30 January 2012 - 15:18

Nie przyczepiaj sie jesli nie interesuje Cie ta kwestia. Jest na forum grupa osob (w tym m.in. ja) ktora bardziej "pedantycznie" podchodzi do pewnych kwestii zauwazonych w swoim urzadzeniu. Ja tez zadawalem na forum pytania dot. swiatla w gniezdzie jack, delikatnego stukania w srodku iPhona przy wstrzasaniu itp. Oczywiscie niektore z pytan powodowaly usmiech politowania ale zaraz znalazla sie grupa osob ktora albo tez chciala znac odpowiedz albo po prostu chciala tej odpowiedzi udzielic. Nie widze w tym niczego smiesznego.

Niestety nie jestem posiadaczem 4S ale mialem okazje "pobawic sie" chwile. Rzeczywiscie tak jak piszesz, wibra jest nieco inna, jakby cichsza.
Wydaje mi sie ze napewno znajdzie sie ktos kto ma jeszcze inaczej. W moim poprzednim iphonie 4 black wibra wydawala cichsze dzwieki niz w obecnym egzemplarzu iPhone 4 white. Wydaje mi sie ze sam dzwiek wibracji moze sie roznic co egzemplarz. Jesli potrafia zamontowac rozne matryce (yellowish i blueish) to co dopiero glupi silniczek wibracji :)

#9 rdominik

rdominik
  • 41 posts

Posted 31 January 2012 - 21:30

super, skoro widze taka swobode na temat pedantycznosci swoich iphonow to mam pytanie nieco z innej beczki ale licze na pomoc :) ja z kolei mam inny problem, mianowicie przycisk home na którym jest kwadracik, jest nieco krzywy, kiedy postawie iphona na płaskim podłożu, kwadrat nie jest równoległy do podstawy, na której stoi... po drugie wciska sie nieco inaczej niz w innych 4 i 4s i delikatnie rusza sie na boki co da sie wyczuc jak polozy sie na nim palec. Moj iphone to 4s i oczywiscie pytanie, czy nadaje sie to do reklamacji ?

#10 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 31 January 2012 - 23:08

Home w moim 3G wciskal sie wg mnie najlepiej ze wszystkich iPhonow ktore posiadalem. W czworce Black siedzial prosto ale wciskal sie troche bardziej jedna strona. Teraz w czworce White wciska sie fajnie ale jak mam lekko tlusty kciuk i lekko "dotykam" home buttona czuje jak ma lekki luz. Wydaje mi sie ze nie znajdziesz idealnej sztuki. W kazdej da sie dopieprzyc do jakiegos detalu. W czworce Black np. mialem lekko krzywo wsuwajaca sie szufladke na karte micro sim - gora lekko wystawala poza obrys obudowy dol byl wglebiony. Bylo to moze 0.1 - 0.2 mm ale dalo sie palcem dokladnie wyczuc i bylo widac golym okiem. W obecnej czworce White chyba trafilem na szczesliwy egzemplarz bo oprocz lekkiego luzu homebutton (ale nie na boki tylko gora-dol) wszystko jest jak nalezy, tacka sim, przyciski glosnosci, wibry, power dzialaja dosc ciasno bez jakichkolwiek luzow, ekran nie ma przeswitujacych szpar itp. Jedynie do czego niektorzy by sie przypieprzyli jest matryca typu Yellowish co akurat dla mnie jest zaleta. Mialem okazje uzywac blueish i porownac obie zanim sprzedalem blueish. Dla mnie bardziej naturalne barwy ma Yellowish. Ale nie bede sie tu rozpisywal - to indywidualna ocena.

#11 tomekkrakow

tomekkrakow
  • 73 posts

Posted 01 February 2012 - 07:58

W moim 4S wydaje sie być głośniejsza niż w 4

#12 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 February 2012 - 08:48

U mnie wibracja w iPhone 4 działa identycznie jak na filmiku, jest sporo głośniejsza od iPhone 4s. Widać to normalne.

#13 rdominik

rdominik
  • 41 posts

Posted 01 February 2012 - 19:47

Home w moim 3G wciskal sie wg mnie najlepiej ze wszystkich iPhonow ktore posiadalem. W czworce Black siedzial prosto ale wciskal sie troche bardziej jedna strona. Teraz w czworce White wciska sie fajnie ale jak mam lekko tlusty kciuk i lekko "dotykam" home buttona czuje jak ma lekki luz. Wydaje mi sie ze nie znajdziesz idealnej sztuki. W kazdej da sie dopieprzyc do jakiegos detalu.
W czworce Black np. mialem lekko krzywo wsuwajaca sie szufladke na karte micro sim - gora lekko wystawala poza obrys obudowy dol byl wglebiony. Bylo to moze 0.1 - 0.2 mm ale dalo sie palcem dokladnie wyczuc i bylo widac golym okiem.
W obecnej czworce White chyba trafilem na szczesliwy egzemplarz bo oprocz lekkiego luzu homebutton (ale nie na boki tylko gora-dol) wszystko jest jak nalezy, tacka sim, przyciski glosnosci, wibry, power dzialaja dosc ciasno bez jakichkolwiek luzow, ekran nie ma przeswitujacych szpar itp. Jedynie do czego niektorzy by sie przypieprzyli jest matryca typu Yellowish co akurat dla mnie jest zaleta. Mialem okazje uzywac blueish i porownac obie zanim sprzedalem blueish. Dla mnie bardziej naturalne barwy ma Yellowish. Ale nie bede sie tu rozpisywal - to indywidualna ocena.

hmm, patrzac na iphony znajomych powiem, ze chyba jednak da sie trafic egzemplarz jak najbardziej prawidlowy :) Myslisz, ze problem opisany przeze mnie moze stanowic podstawe gwarancji, wymiane telefonu na nowy aparat ?

#14 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 02 February 2012 - 23:33

Nie czytalem warunkow gwarancji, a tam moze byc napisane ze takie rzeczy nie podlegaja gwarancji gdyz moga nie byc wogole istotne (wg producenta) do uzytkowania wyrobu. Osobiscie dosc duza wage przywiazuje do detali, ale nie oddalbym na Twoim miejscu iPhona do serwisu. Balbym sie ze nawet jesli mi to uznaja i wymienia na "nowy"... No wlasnie. Nie chcialbys dostac jakiegos refurba...

#15 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 12 May 2012 - 13:53

To naprawdę zależy od szczęścia... Miałem 4s w którym przy wibrowaniu wyraźnie było słychać "niespasowany" element. Wymieniłem na białego 4s i jest zupełna cisza. Mój poprzedni iphone 4 też wibrował idealnie. Szkoda, że trzeba tak uważać przy zakupie. Mnie to np mega irytowało.

#16 Hans

Hans
  • 277 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 May 2012 - 10:05

To naprawdę zależy od szczęścia... Miałem 4s w którym przy wibrowaniu wyraźnie było słychać "niespasowany" element. Wymieniłem na białego 4s i jest zupełna cisza. Mój poprzedni iphone 4 też wibrował idealnie. Szkoda, że trzeba tak uważać przy zakupie. Mnie to np mega irytowało.

Witam, mam też problem z wibracją. Mam wrażenie, że iPhone 4s się zaraz rozpadnie gdy wibracja działa. Gdy go ścisnę w rogu tam gdzie jest przycisk home, wtedy wibracja jest wibracją a nie jakimś delirium. Telefon mam z 3 tygodnie i po paru dniach zaczął głośno wibrować. Telefon mam z abonamentu w Orange, gdzie go ewentualnie zareklamować???

#17 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 13 May 2012 - 10:17

Majac telefon z Orange masz tylko dwie opcje - salon Orange (ktory i tak wyśle do Regenersis) albo Regenersis Warsaw. Polska Telefonia Cyfrowa zrezygnowala z supportu Apple wiec w Cortland lub iSpot tego telefonu nie przyjmą. Teraz pytanie czy uznają gwarancje... Duża szansa, że nie - kumpel miał taką przygodę. Sprzedaj i kup innego? :)

---------- Wpis dodano o 11:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:13 ----------

A czy ktoś kiedyś doszedł do tego co wydaje ten dźwięk?

#18 Hans

Hans
  • 277 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 May 2012 - 10:26

Dzięki za podpowiedz, zobaczymy czy coś zdziałam. Opiszę na tym wątku czy wymiana lub naprawa doszła do skutku. Faktycznie jest bardzo irytujące to brzęczenie ipka nie mylić z wibracją ;)

#19 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 May 2012 - 11:12

Majac telefon z Orange masz tylko dwie opcje - salon Orange (ktory i tak wyśle do Regenersis) albo Regenersis Warsaw. Polska Telefonia Cyfrowa zrezygnowala z supportu Apple wiec w Cortland lub iSpot tego telefonu nie przyjmą.

Telefon z Orange chcesz oddawać w T-Mobile (PTC) ?

Poza tym Regenesis jest to Autoryzowany serwis Apple, iSpot i Cortland to są TYLKO dystrybutorzy Apple tak samo jak np. Komputronik Orange i T-Mobile.

#20 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 13 May 2012 - 11:17

Rozmawiałem z gościem na infolinii Cortland... Orange i T-Mobile zrezygnowało z supportu apple. Jeśli Regenersis odda Ci telefon oklejony taśmą klejącą albo da Ci refurba z drugiego końca świata to apple w tej sytuacji nie zrobi nic ponieważ te dwie sieci "podziękowały" za oficjalne wsparcie apple. Tyle.

#21 sheeple

sheeple
  • 204 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 May 2012 - 11:39

Miałem podobnie, ale po kilku dniach samo się naprawiło :)
iPhone 4S vibration rattle - YouTube

#22 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 May 2012 - 14:57

Rozmawiałem z gościem na infolinii Cortland... Orange i T-Mobile zrezygnowało z supportu apple. Jeśli Regenersis odda Ci telefon oklejony taśmą klejącą albo da Ci refurba z drugiego końca świata to apple w tej sytuacji nie zrobi nic ponieważ te dwie sieci "podziękowały" za oficjalne wsparcie apple. Tyle.

A wytłumaczysz mi może co ma dystrybutor do gwarancji producenta? Rozumiem, że wg. Ciebie nie mam gwarancji na swoje urządzenia, mimo, że strona Apple pokazuje że mam? Ciekawe rzeczy opowiadasz...

#23 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 13 May 2012 - 15:02

No to oddaj do Cortlandu iphona z T-Mobile lub Orange... Nie przyjmą.

#24 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 May 2012 - 15:51

Suszarki do włosów kupionej w Euro RTV AGD też nie oddasz do naprawy w Media Markt, jak i telefonu kupionego w Orange nie oddasz w T-Mobile, co więcej urządzenia kupionego w Cortlandzie nie oddasz w Orange ale jaki ma to związek z gwarancją?

#25 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 13 May 2012 - 15:54

A nie było tak od zawsze?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users