Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Absinthe v0.4 - Untethered Jailbreak iOS 5.0/5.0.1

• This topic is locked This topic is locked
621 replies to this topic

#526 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 15 February 2012 - 20:09

Jak go odtworzysz, to JB nie będzie.

#527 raaa

raaa
  • 113 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 February 2012 - 21:45

no właśnie , to znaczy ze po JB należy wszystko instalować od nowa ? wszystkie ustawienia itp ? Trochę słabo to wygląda , nie ma innej opcji?

#528 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 21 February 2012 - 11:29

Przywracasz kopie zapasową, nie musisz odtwarzać urządzenia :)

#529 darker4

darker4
  • 4 posts

Posted 23 February 2012 - 14:51

Cześć. Mam problem. Zrobiłem jaibreaka absinth. wszystko śmigało ok. Następnie chciałem wyczyścić telefon. Wcisnąłem "erase all content and settings" w ustawieniach telefonu. W tym momencie telefon już pół godziny pokazuje mi logo oczekiwania ( kręcące się koło z kresek ). Czy ktoś mółby mi pomóc? Czy tak telefon ma się zachowywać poczekać jeszcze trochę ? Czy jest jakiś sposób zresetowania telfonu? iphone 4s 5.0.1 Pozdrawiam

#530 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 posts
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Posted 23 February 2012 - 14:56

przycisk power i home trzymasz razem wcisniete i sie zresetuje

#531 morsisko

morsisko
  • 11 posts

Posted 23 February 2012 - 14:59

Po JB NIGDY! Nie przywracaj ustawień fabrycznych w telefonie / ipodzie / ipadzie

#532 darker4

darker4
  • 4 posts

Posted 23 February 2012 - 15:05

Ok, dzięki! Telefon się włączył, wszystko działa, jednak soft pozostał ten sam ( z jailbreakiem ). Mam pytanie, - czy pozyskanie SHSH ma w tym momencie ma sens ( po jailbreaku ) czy SHS się zmienia?. - czy cydia zapisała oryginalny SHSH podczas instalacji na serwerze - czy jest możliwość powrotu do oryginalnego oprogramowania, bez jailbreak'a pytam o to ponieważ, telefon był fabrycznie bez simlocka, jednak po włożeniu karty z playa, wyskakujuje komunikat "SIM not valid". na jednym z forów wyczytałem, że należy własnie przywrócić fabryczne ustawienia telfonu aby można było używać nowej karty. czy ktoś zna podobny problem z kartą sim ?

#533 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 posts

Posted 23 February 2012 - 15:21

Ok, dzięki! Telefon się włączył, wszystko działa, jednak soft pozostał ten sam ( z jailbreakiem ). Mam pytanie,
- czy pozyskanie SHSH ma w tym momencie ma sens ( po jailbreaku ) czy SHS się zmienia?.
- czy cydia zapisała oryginalny SHSH podczas instalacji na serwerze
- czy jest możliwość powrotu do oryginalnego oprogramowania, bez jailbreak'a

pytam o to ponieważ, telefon był fabrycznie bez simlocka, jednak po włożeniu karty z playa, wyskakujuje komunikat "SIM not valid".
na jednym z forów wyczytałem, że należy własnie przywrócić fabryczne ustawienia telfonu aby można było używać nowej karty.
czy ktoś zna podobny problem z kartą sim ?

Tak zapisz SHSH pliki mogą byc potrzebne jak wypuszcze ios5.1
w każdej chwili może powrócić do orginalengo oprogramowania na chwile obecna w Iphonie 4S bedzie to 5.0.1 i po JB nie bedzie śladu.
Jeżeli telefon nie miał simlocka to wszystkei karty musza działać z każdej sieci.

#534 darker4

darker4
  • 4 posts

Posted 23 February 2012 - 15:24

Dziękiza odpowiedź! Ok zapisane za pomocą TinyUmbrella. Jeśli chodzi o powrót do oryginalnego 5.0.1. to za pomocą ITunes "restore" ?

#535 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 posts

Posted 23 February 2012 - 15:27

Dziękiza odpowiedź! Ok zapisane za pomocą TinyUmbrella. Jeśli chodzi o powrót do oryginalnego 5.0.1. to za pomocą ITunes "restore" ?

TAk dokładnie tak jak piszesz:)

#536 darker4

darker4
  • 4 posts

Posted 23 February 2012 - 17:33

Podczas próby restore z ITunes dostaję komunikat: The iPhone "nazwa" could not be restored. An unknown error occurred (11).
Czy ktoś wie jaki jest tego powód?

---------- Wpis dodano o 17:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:31 ----------

Ruszuło, należało wejść w tryb recovery, i co dziwne wyłączyć Tinyumbrella ( z tinyumbrella wyskakiwał bład), oraz wybrać manualnie plik z softem 5.0.1

#537 panjarekp

panjarekp
  • 89 posts
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Posted 23 February 2012 - 21:47

Czy ktoś może na forum się podzielić jak zrobić jaibreaka w iPhonie 4S z softem 5.0.1.
Chodzi mi o prostą ale kompletną instrukcję. Jak przygotować telefon, czy resetować, czy uaktualniać iTunes, którą wersje Absintha zastosować, jak długo taka operacja trwa, jakie mogą wystąpić problemy i jak je rozwiązywać (np. czy trzeba tą operację robić na komputerze, który ma zainstalowanego iTunsa). Taki tutorial - krok po kroku zapobiegłby kilkudziesięciom niepotrzebnych postów i problemom z jakimi się borykamy.

No już bez przesady, dostałeś jak na tacy i jeszcze chcesz prościej? renqien

#538 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 23 February 2012 - 21:57

A co jest w pierwszym poście? A co jest na stronie jailbreak'a? A co jest w google? Damn.

#539 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 23 February 2012 - 21:58

Lepiej daj komuś niech za cb zrobi, bo już czuję miliony pytań z problemami..

#540 panjarekp

panjarekp
  • 89 posts
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Posted 23 February 2012 - 22:31

Nie zaliczam się do fachowców jeśli chodzi o iPhone. Aktualnie mam 4S. W moim poprzednim 3G sam ściągnąłem simlocka i zrobiłem jailbreak. W 4S miało być łatwo i prosto, a okazuje się, że nie. Próbowałem kilkakrotnie stosując się do instrukcji na stronie jailbreak'a i tej z pierwszego posta. Robiłem to na trzech różnych komputerach (z windowsem XP, 7 i Vista). Najczęściej proces się zaczynał i nie "szedł" dalej. Po próbie w komputerze bez zainstalowanego iTunsa "zgubiłem" zdjęcia. Stąd moja prośba o usystematyzowanie całego procesu, tak, aby ująć wszelkie możliwe komplikacje, jakie mogą nastąpić. PS. Dziwi mnie trochę atmosfera na tym forum, zamiast się skupić na problemie i próbie jego rozwiązania, wielu woli tracić swój czas i energię na niepotrzebne, uszczypliwe komentarze.

#541 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 24 February 2012 - 08:45

Banał, ale proszzzz - iVanilla – jailbreak [5.0.1] [GreenPois0n Absinthe]

Nie wiem co może powodować komplikacje. Mam nadzieję, że przed każdą próbą wgrywałeś soft na nowo, prawda?
Wgraj na nowo soft, odpal Absinthe na W7 jako admin, w trybie zgodności z XP.

Jak to nie zadziała to daj znać. Najlepiej konkretnie opisz co się dzieje nie tak jak powinno.

#542 panjarekp

panjarekp
  • 89 posts
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Posted 24 February 2012 - 19:33

Nie mogę wgrać softu na nowo (odtworzyć pod iTunes). Pojawia mi się nieznany błąd 3194. Próbowałem pod DFU i nic. Pewnie dlatego nie mogę zrobić jailbreaka stosując Absinthe lub cinject. W tym drugim zatrzymuje mi się na "creating backup". Iphone 4S z simlockiem Orange, działam w kompie z Windowsem XP.

#543 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 24 February 2012 - 20:00

Przeczytaj http://myapple.pl/ip...przeczytaj.html

#544 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 24 February 2012 - 21:07

Po próbie w komputerze bez zainstalowanego iTunsa "zgubiłem" zdjęcia.

Zniknęły z rolki? To także było omawiane.. wystarczyłoby poświęcić odrobinę czasu i poczytać troszke.

#545 BoYan

BoYan
  • 66 posts
  • SkądLODZ

Posted 24 February 2012 - 22:15

Witam mam telefon bez Locka chce zrobic sam JB czy przed wykonaniem JB mam zrobic w itunes archiwizacje danych? czy mam zgrac pliki shsh? Umbrella nie zrobiła mi kopii plików wyskoczył mi komunikat CYDIA DOES NOT HAVE YOUR SHSH FOR iPhone4S 5.0.1b (9A406) THERE IS NO WAY FOR YOU TO GET THEM. SORRY. YOU ARE JUST TOO LATE. prosze o pomoc bo nie che czegos spitolic na nowym telefonie.

#546 panjarekp

panjarekp
  • 89 posts
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Posted 24 February 2012 - 23:11

Znów klops. Zaczynam tracić cierpliwość. Na nowym laptopie zainstalowałem iTunes, podłączyłem telefon, zrobiłem kopię zapasową i wgrałem nowy soft. Błąd 3194 się nie pojawił. Jednak odtwarzanie z kopii zapasowej (na iPhonie jest napis "trwa zerowanie") się przedłuża się i trwa już 9 godzin, a na pasku dopiero połowa.... Jaka może być tego przyczyna? Nie wiem czy proces się w ogóle zakończy....

#547 panjarekp

panjarekp
  • 89 posts
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Posted 25 February 2012 - 16:50

W końcu po wielu próbach na dwóch komputerach się udało mam Cydię. Jailbreka zrobiłem dzięki programowi cinject_0.4.3. Korzystałem z:
How to Jailbreak Your iPhone 4S and iPad 2 on Windows i
1) plug your device and do a full backup off your ipad on itunes
2) run cmd.exe as an admin
3) cd to cinject_0.4.3 directory
4) execute : cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig
5) execute : cinject.exe -j payloads
if you get an error "fatal(__LINE__): assertion failed (1266): got == sizeof(size)" you'll have to reset your ipad ==> go to settings --> General --> Reset --> Erase All Content and Settings
then go back to step 4
6) execute : cinject.exe -w
7) toggle the VPN switch in settings
Teraz zastanawiam się jak przenieść aplikacje ze starego iPhone 3G po jailbreku z usuniętym simlock'iem do 4S, w taki sposób, aby nie stracić danych i nie zablokować 3G?
Może mi ktoś podpowiedzieć jak to najsprawniej zrobić?

#548 Adixsan

Adixsan
  • 1 posts

Posted 25 February 2012 - 17:52

Witam mam następujący kłopot wygrałem Absinthe v0.4 po czym naciskałem na jego ikonę i pojawiał się błąd accces coś tam coś tam. Z głupoty wszedłem w ustawienia i skasowałem profil VPN jailbreak. Program nagle odżył, lecz pojawia się przycisk jailbreak i mam zmienic ustawienia VPN na ON ... Tylko że je skasowałem. Jestem teraz na wyjeździe służbowym i nie mam dostępu do kompa i z tad moja prośba . Czy ktoś mógłby mi podać parametry profilu VPN jailbreak. Wpisał bym je ręcznie i może by wszystko ruszyło.

#549 dudek564

dudek564
  • 295 posts

Posted 06 March 2012 - 00:04

Jak usunac JB ? Wystarczy wymazać przez iTunes ?

#550 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 March 2012 - 09:02

Jak usunac JB ? Wystarczy wymazać przez iTunes ?

Zrób restore po podłączeniu do itunes.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users