Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Absinthe v0.4 - Untethered Jailbreak iOS 5.0/5.0.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
621 odpowiedzi w tym temacie

#501 bogoria

bogoria
  • 71 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 10:56

Dziękuje i za wyrozumiałość i odpowiedzi. Co do zagrania SHSH, to próbowałem umbrella, ale nie chce zgrać i przeprasza, ze jest już za późno. Wróciłem do oryginalnego oprogramowania, bo nie dość, ze iPad zawiesił się, to jeszcze iBooks "zgubił"wszystkie książki. Muszę chyba jeszcze poczytać, bo może coś złe robię.. Będę wdzięczny za info jak mam zgrać wspomniane pliki. Może i martwi mnie trochę to zawieszenie ipada. Jailbreak poszedł bez problemu. Proszę o sugestie, bo nauki nigdy za dużo. I jeszcze jedno - próbowałem zapisać pliki SHSH z ipak4 na oryginale i wszystko poszło OK. Pozdrawiam coś jednak wyszło. SHSH udało się zapisać. Wystarczyło tylko tyłek ruszyć i zainstalować nowa wersje Tiny. Mam nadzieje, zecwszystkie pliki zapisał prawidłowo. Teraz muszę nauczyć się jak to wykorzystać pózniej. Pozostaje dalej kwestia zawieszania się.

#502 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 11:21

Pisałeś już o tym i były setki już tego typu postów - RESPIRNG w sbs, jak się będzie powtarzało FIX USER DIR PERMISSIONS - również sbs!

po 1 jeżeli ciągle pytam to znaczy ze poprzednia odpowiedz nie pomogła a po 2 na całe szczęście udało mi się odszukać w sieci
http://simblog.pl/us...w-z-pulpitu-ios
Ale i tak NoVyr9 wielkie dzięki za pomoc --- u mnie w cydii nie było FIX USER DIR PERMISSIONS nie wiem dlaczego ??? ( najprawdopodobniej brakowało jakiś żrudeł )

#503 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 lutego 2012 - 12:26

To jest sbs settings a nie w cydii, tę metodę zalecał planetbig. źródeł do diaska :)

#504 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 12:27

w sbs nie cydia czytaj ze zrozumieniem

#505 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 12:37

To jest sbs settings a nie w cydii, tę metodę zalecał planetbig.

źródeł do diaska :)

no to nie dogadaliśmy się , a nie orientujesz się jakie repo trzeba dodać żeby np. zassać z cydii np. ZEPHYR , albo inne ciekawe Widgety

#506 ploners

ploners
  • 76 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 05 lutego 2012 - 19:49

Witam, da radę na dzień dzisiejszy odblokować iPhone'a 4s za pomocą Absinthe albo innego programu? Mój iPhone 4s ma simlocka na sieć O2 i jest na czarnej liście więc nie mogę ściągnąć z niego sima normalnym sposobem..

#507 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 20:44

Nie.

#508 pjaczewski

pjaczewski
  • 28 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 13:05

Witam, mam ipada2 i iphone 4 JB zrobiony v 0.3 i tak sie zastanawiam czy robic ponownie JB v 0.4 i co ewentualnie się zmieni ? i czy wogóle opłaca się taką operację wykonać? Pozdrawiam

#509 RADZIOLEX

RADZIOLEX
  • 84 postów
  • SkądLDN / K-CE

Napisano 06 lutego 2012 - 14:42

Witam,

mam ipada2 i iphone 4 JB zrobiony v 0.3 i tak sie zastanawiam czy robic ponownie JB v 0.4 i co ewentualnie się zmieni ? i czy wogóle opłaca się taką operację wykonać?

Pozdrawiam

Podobno nie potrzeba robic jb nowsza wer jezeli juz masz zrobionego choc ja zrobilem ver 04 I zauwazylem ze nie pikas Aja sie problemy take jak mialem po ver 03 ( znikajace/przemieszczajace sie ikony, ikony ghosty I take am )

#510 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 06 lutego 2012 - 17:40

Witam, da radę na dzień dzisiejszy odblokować iPhone'a 4s za pomocą Absinthe albo innego programu? Mój iPhone 4s ma simlocka na sieć O2 i jest na czarnej liście więc nie mogę ściągnąć z niego sima normalnym sposobem..

Co to znaczy na czarnej liście, kradziony?

#511 janusz_w5

janusz_w5
  • 38 postów
  • SkądOtwock

Napisano 06 lutego 2012 - 20:45

i ja sobie w koncu zrobilem i dziala ok :) shsh zapisane ;] teraz mozna sie bawic :)

#512 rav03

rav03
  • 20 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:03

mam to samo :/ simlock.pl nie dal rady go odblokowac bo jakis dziwny komunikat im wyszedl, ze iphone was blocked by manufacturer, wiec chyba jedyna opcja odblokowania mojego iphona to jailbreak i unlock ktorego jeszcze nei ma :(

#513 ploners

ploners
  • 76 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 06 lutego 2012 - 22:31

mam to samo :/ simlock.pl nie dal rady go odblokowac bo jakis dziwny komunikat im wyszedl, ze iphone was blocked by manufacturer, wiec chyba jedyna opcja odblokowania mojego iphona to jailbreak i unlock ktorego jeszcze nei ma :(

A zwrócili Ci pieniądze ?

---------- Wpis dodano o 00:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:28 ----------

Co to znaczy na czarnej liście, kradziony?

Nie, zablokowany na terenie UK przez operatora (O2).. przez to że ktoś go kupił, odsprzedał i nie płacił rachunków.

#514 jokas

jokas
  • 56 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 12:59

Mam pytanie : otóż jeśli zrobię jailbreaka na Iphonie 4S (IOS5.0.1) i poźniej odtworze z ustawieniami fabrycznymi , gwarancja będzie ważna ?

#515 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 13:29

Mam pytanie :
otóż jeśli zrobię jailbreaka na Iphonie 4S (IOS5.0.1) i poźniej odtworze z ustawieniami fabrycznymi , gwarancja będzie ważna ?

Tak, tylko pamiętaj by nie przywracać danych z kopii zapasowej (po powrocie z ewentualnej naprawy gwarancyjnej już możesz).

#516 rav03

rav03
  • 20 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 04:57

A zwrócili Ci pieniądze ?

---------- Wpis dodano o 00:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:28 ----------

Nie, zablokowany na terenie UK przez operatora (O2).. przez to że ktoś go kupił, odsprzedał i nie płacił rachunków.

Simlock oddal kasę, a co w tym przypadku mogę zrobić, telefon nie mogę aktywować, bo po restore nawet kartą sim z orange UK z którego jest podobno telefon nie da rady nic zrobić

#517 Vegaa

Vegaa
  • 4 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 15:15

Witam, mam problem. Cały jailbreak przebiegł bez problemów, ale po nim nie mam dostępu do folderu sms. Po prostu nie mogę go otworzyć. czy miał ktoś podobny problem? Jak sobie z tym poradzić?

#518 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 16:05

Restore i od nowa.

#519 Vegaa

Vegaa
  • 4 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 17:30

Właśnie to robie, dzięki...

---------- Wpis dodano o 17:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:10 ----------

Zrobiłem restore i jailbreaka iwszystko śmiga jak powinno (narazie). Jeszcze raz dzięki ikaaner.

#520 raaa

raaa
  • 113 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2012 - 15:08

Ja wyczyściłem iPhona z danych i ustawień, potem poszło wszystko bez problemu.
Odtworzyłem z iTunes i wszystko chodzi również bez problemu.

4s 32GB v5.01

Tyle ze jak zrobisz odtworzenie z itunesa po JB to nie tracisz JB? jak to wyg;lada

---------- Wpis dodano o 15:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:05 ----------

A ja mam takie problem :

Uzywam Absinthe 0.4 pod mac.
Robie JB dla Iphona 4s
Wszystko wygląda ok , idzie proces , backup , restore , proces sie konczy powodzeniem , jednak nic sie nie wgrywa do telefonu tzn nie mam zadnej ikonki nic co by pozwolilo mi instalacje cydii.

Czy ktos wie co jest nie tak?

#521 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 15:39

To zrób jb na czystym sofcie.

#522 raaa

raaa
  • 113 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2012 - 15:46

A co z zawartoscia? jak wgram na czystym bede mogl przywrocic kopie zapasowa?

#523 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 lutego 2012 - 17:41

Taaak.

#524 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 15 lutego 2012 - 19:31

W moim iPhone 4S z iOs 5.0.1 Absinthe nie działa. Po uruchomieniu Chronic-Dev Absinthe w wersji dla Windowsa 0,4 rozpoznaje telefon, po naciśnięciu na ikonkę Jilbreak pojawia się informacja "Beginning jailbreak, this may take a whille" czekam, czekam nic się nie dzieje. Spróbowałem na laptopie z windowsem XP, tam po podłączeniu iPhone, nie rozpoznaje go. Próbowałem dla 2 wersji Absinthe (0,2 i 0,4). Myślę, że dla specjalistów z tego forum to odpowiedź na mój problem to pestka....

#525 raaa

raaa
  • 113 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2012 - 20:05

tak , tylko jesli zrobie jb na czystym telefonie , a pozniej odtworzę mojego ip4s to czy jb zostanie w telefnie ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych