Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Absinthe v0.4 - Untethered Jailbreak iOS 5.0/5.0.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
621 odpowiedzi w tym temacie

#476 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 01 lutego 2012 - 08:55

ja zrobilem JB juz na dwoch IPadach i jeszcze nic sie nie dzialo wszystko dziala bez problemu

#477 pisara2

pisara2
  • 131 postów

Napisano 01 lutego 2012 - 10:43

Ok, na nowo wgralam iOS i poszło, ale dopiero na świeżym i czystym;)

#478 ryki67

ryki67
  • 45 postów

Napisano 01 lutego 2012 - 11:21

Ok, na nowo wgralam iOS i poszło, ale dopiero na świeżym i czystym;)

Witam serdecznie
mam pytanie i bardzo proszę o wyrozumiałość, przymierzam się do JB i proszę powiedzcie mi z doświadczenia czy przed JB mam zresetować IPAD-a do ustawień fabrycznych??? tak jak PISARA2 uczynił czy najpierw spróbować poprostu odpalic ABSINTHE i jak pójdzie to OK,
czy jest jakaś różnica w tym na korzyść jak się przeprowadzi JB na czystym iOS a potem zaktualizuje przez ITUNEs ???

#479 miloszek9

miloszek9
  • 207 postów
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Napisano 01 lutego 2012 - 13:17

Miało być ogarnijcie sie z tym VPN pisze z ipada dlatego mi przeskakuje. A co niby trzeba mieć włączone tak ?

#480 miloszek9

miloszek9
  • 207 postów
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Napisano 01 lutego 2012 - 16:16

Wydaje mi sie ze nie ma różnicy, spróbuj tak jak jest. Oczywiście ściągnij najnowsza wersje absinthe bo robiąc na 0.2, 5 dni temu program zawiesił mi sie i nic nie dało sie zrobić dlatego ściągają odrazu wersje 0.3

#481 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 01 lutego 2012 - 18:14

Jeśli zrobię JB, to po aktualizacji iOS-a będę musiał robić go jeszcze raz. Czy wtedy utracę apps z cydii i to, co zrobiłem na iPadzie dzięki JB? Jeszcze jedno. Czy jeśli zrobię JB urtacę wszystko, co mam na iPadzie przed zrobieniem go?

#482 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 lutego 2012 - 19:02

Tak, Tak, Nie. Co do drugiego Tak, jest jakiś tweak do backupu cydii ale nie używałem go więc się nie wypowiem.

#483 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 01 lutego 2012 - 22:32

To i ja się zabieram za JB :) Obecnie mam 5.0 bo dopiero co dostalem nowego iPhona z wymiany. Mam jednak pytanko. Warto podnieść soft do 5.0.1 przed JB czy lepiej zrobić JB na 5.0?

#484 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 lutego 2012 - 23:09

podnieść

#485 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 01 lutego 2012 - 23:12

podnieść

ok, to do dzieła :)
Dzięki!

#486 RADZIOLEX

RADZIOLEX
  • 84 postów
  • SkądLDN / K-CE

Napisano 01 lutego 2012 - 23:27

mial ktos problem na iphone 4S po JB nie dziala muza w Music... widac utwory w bibliotece ale nie odtwarza ?

#487 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 lutego 2012 - 01:15

Nie, a to na pewno nie przez coś co z cydii zassałeś? od początku tak? podłącz do absintha i sprawdź czy nie wykryje błędów, jak nie to restore i od nowa.

#488 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 postów

Napisano 02 lutego 2012 - 19:38

mam pytanie czy po jb traci się gwarancję czy tylko wystarczy uaktualnić os ( i w ten sposób zniknie jb)

#489 JJ79

JJ79
  • 116 postów
  • SkądDania

Napisano 02 lutego 2012 - 19:48

Witam. Czy może ktoś mnie skierować do jakiegoś artykułu lub wyjaśnić mi w sumie co poza możliwością zakupów w cydii zyskam tym jailbrakiem??? Sorki za może banalne pytanie, ale jestem nowym użytkownikiem urządzenia ze stajni Jabłuszka :) Edycja: Zacząłem JB ... niestety wyskakuje problem z VPN. Po kliknięciu Jailbreake niestety pokazuje błąd: nie można znaleźć adresu. Próbuję włączyć ręcznie VPN w menu, ale niestety wyskakuje błąd konfiguracji. W tej chwili przywracam ustawienia fabryczne i spróbuję raz jeszcze. Z góry dzięki za jakąś poradę :)

#490 miloszek9

miloszek9
  • 207 postów
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Napisano 02 lutego 2012 - 20:52

Wystarczy uaktualnic i gwarancja znów jest aktywna :)

#491 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 lutego 2012 - 20:59

Witam. Czy może ktoś mnie skierować do jakiegoś artykułu lub wyjaśnić mi w sumie co poza możliwością zakupów w cydii zyskam tym jailbrakiem??? Sorki za może banalne pytanie, ale jestem nowym użytkownikiem urządzenia ze stajni Jabłuszka :)

http://myapple.pl/cy...przeczytaj.html

#492 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 02 lutego 2012 - 21:12

JJ79 - zrób tak jak na filmiku w 1 poście tego tematu. Sam robiłem JB dzisiaj i udało się, choć próbowałem kilka razy.

#493 JJ79

JJ79
  • 116 postów
  • SkądDania

Napisano 02 lutego 2012 - 21:13

:) dzieki próbuję :D najgorsze jest, że zrobił mi aktualizację już po wgranym absinthe .. i przywracając iOS przywraca z nim w menu :D ... wgrywam na czysto iOS i próbuję zrobić JB na czysto :) EDIT Poszło :) jest i działa .. ale pytanie .. czy mogę teraz przywrócić ustawienia z komputera ?? tzn chodzi mi o zakupione programy i te pobrane za free :) Po tym przywróceniu wszystko wraca razem z absinthe ... usuwam go ale w menu pozostaje VPN ... czy można jakoś to ominąć ?? Dodam, że w iTunes absinthe nie ma ani przer ani po przywracaniu.

#494 RADZIOLEX

RADZIOLEX
  • 84 postów
  • SkądLDN / K-CE

Napisano 03 lutego 2012 - 00:31

mam ipada2 zrobionego v 0.3 ale pokusilem sie o zrobienie v 0.4 bo nurtuja mnie te biale ikony od czasu do czasu na v 0.3 i ku memu zdziwieniu mam error : ipad2 already jailbreaked :P wiec dupa blada :)

#495 miloszek9

miloszek9
  • 207 postów
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Napisano 03 lutego 2012 - 17:27

zeby zrobic ponowie jailbreaka wgraj czysty soft przez itunes i dopiero zrob JB. Ten komunikat pojawia sie dlatego ze informuje cie ze masz juz zrobionego JB

#496 RADZIOLEX

RADZIOLEX
  • 84 postów
  • SkądLDN / K-CE

Napisano 03 lutego 2012 - 19:48

To wiadomo ale myslalem z da sie zrobic jeszcze raz nowsza ver tak jak w poprzednich a jednak sie mylilem

#497 sztyku007

sztyku007
  • 11 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 01:08

po zrobieniu 0.4 nie moge dzwonic ani nikt sie nie moze do mnie dodzwonic, ktos wie co moze byc przyczyna? :/

#498 bogoria

bogoria
  • 71 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 07:34

Witam wszystkich i z gory przepraszam za lamerskie pytania. nabylem wreszcie upragnionego ipada i po drodze oczywiście aktualizacja i oczekiwanie na jailbreaka. No i jak to z napalencami bywa, bardziej skupieni się nad samym jailbreakiem, niż właściwym do niego przygotowaniem. Stad kilka pytań 1. Czy jeśli zapomniałem zgrać pliki SHSH, to jest jakaś wielka tragedia, czy tylko(albo aż) jest to pomocne w razie wysypania cydii i powrotu do starszej wersji oprogramowania, bez aktualizacji 2. Czy po wejściu np iOS 5.1 i pojawieniu się nowego jailbreaka będę mógł prawidłowo wykonać czynności, czyli zgrać SHSH i dopiero jailbreak 3. Czy jeśli wykonam jailbreak, a nastepnie wroce do oryginalnego oprogramowania, to gwarancji nie trace( wiem, ze o tym było) skoro sprawdzenie, czy coś było grzebane jest proste poprzez niemozliwosc zagrania. 4. Sprawa hasła po wykonaniu jailbreaka - do czego ono właściwie jest potrzebne i czy jest niezbedne (proszę najmniej nie krzyczeć, jeśli było) Przepraszam za ze może głupie pytania, ale nie jestem już taki młody i sprawy komputerowe już nie dotrzymuja mi kroku.samo to, ze zrobiłem sam jailbreaka uważam za duży sukces. Pozdrawiam

#499 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 09:06

wczoraj zrobiłem cydie jak na filmie z 1 postu ( udało się za 1 razem ) i po wszystkim ukazały się 3 białe ikony o nazwach : AdSheet , FiledTest , iOS Diagnostics --- wie ktoś co to jest i jak to wyłączyć , i czemu są białe te ikony ????

#500 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 lutego 2012 - 09:40

Pisałeś już o tym i były setki już tego typu postów - RESPIRNG w sbs, jak się będzie powtarzało FIX USER DIR PERMISSIONS - również sbs!

bogoria, pytania nie są głupie, ale było już o tym aż za dużo, jednak - niech Ci będzie:

1. Pliki shsh możesz zgrać w każdym momencie więc trudno o nich "zapomnieć". Jeżeli teraz Ci się wysypie to nic się nie stanie, natomiast jeżeli wejdzie soft 5.1 i nie będzie na nim możliwy jb, to jeśli Ci się coś wysypie już nie zrobisz jailbreaka, pliki shsh to uogólniając cyfrowy podpis, który apple daje swoim softom, i daje go tylko da aktualnego oprogramowania - nie wstecz.
2. O ile pojawi się nowy jailbreak, będziesz musiał wgrać nowy soft, a potem go zjailbreakować - co do shsh, patrz punkt 1.
3. Jailbreak to soft, w momencie, w którym odtworzysz iPhone formatujesz dysk - ergo nie ma na nim śladu po niczym.
4. Chodzi o to czy jest niezbędna jego zmiana? nie, nie jest. Tłumaczyłem to dość dokładnie całkiem nie dawno, google wie wszystko na ten temat. Change SSH (root) Password On Jailbroken iPhone 4S, iPad 2 iOS 5.0.1 | iJailbreak.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych