Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ipod touch 4 czy htc sensation xe beats lub evo 3d?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 adam09626

adam09626
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 17:08

Witam, sprzedałem ipoda touch 4 8gb, z myślą dopłaty i kupna modelu z większą pamięcią. Teraz mam mieszane zdanie, co do tego i zastanawiam się nad kupnem telefonu HTC Sensation XE Beats, lub HTC Evo 3d. Ipoda używałem, jako: a)internet *HTC ma* b)odtw. muzyczny *HTC ma* c)!przenośna konsola do gier! *nie wiem, jak to jest w przypadku HTC* I tu nasuwa się moje pytanie. Czy telefon HTC z w.w sprosta wymaganiom gier jak Modern Combat czy NOVA? Czy po przesiadce z ip się nie zawiode? Jakie jest wasze zdanie o tych telefonach i czy je polecacie (jesli mieliscie z nimi styczność)? Pozdrawiam, i jeśli zły dział, to proszę o przeniesienie :) Oczywiście nadal zastanawiam się nad ipodem, więc nie przenoście mnie na żadne inne forum :)

#2 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 17:18

iPod nie nadaje sie do dzwonienia a HTC do grania.

#3 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:24

Bawilem sie dziś 3 HTC i te nakładki Andka są ochydne Boże ... Android do grania? NIGDY ! Ja bym brał iPoda 32GB świetny wybór .

#4 dorian

dorian
  • 311 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:28

Sprawdź dokładnie jaką pamięć wewnętrzną posiada ten HTC, bo potem może się okazać, że nie zainstalujesz na nim za dużo programów/gier albo będziesz musiał kombinować z jakimiś nieoficjalnymi romami. Weź też pod uwagę, że cukierkowo-infantylna nakładka Sense z zajeb…tym :-) widgetem zegar+pogoda jest bardzo zasobożerna. IMHO, trzymac się z dala od HTC. Przereklamowany szajs jakich mało. P.S. No, ale na ten zegar z pogodą to panienki można rwać :-))).

#5 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:32

Sprawdź dokładnie jaką pamięć wewnętrzną posiada ten HTC, bo potem może się okazać, że nie zainstalujesz na nim za dużo programów/gier albo będziesz musiał kombinować z jakimiś nieoficjalnymi romami.

A to co za herezje? Od kiedy na Andku nie da sie instalowac na pamięci zewnętrznej?

#6 geresz

geresz
  • 120 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:33

trzymac się z dala od HTC. Przereklamowany szajs jakich mało.

chyba przesadzasz.. HTC nie jest taki zly.. sam posiadam Desire (wiem wiem - zabytek) i jako smartfon spisuje sie bardzo dobrze .. autorowi tematu doradzilbym jednak Ipoda .. do muzyki i gier bedzie idealny..

#7 dorian

dorian
  • 311 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:37

A to co za herezje? Od kiedy na Andku nie da sie instalowac na pamięci zewnętrznej?

Tu nie chodzi o Androida, ale specyfikę rozwiązań HTC. Nie każdą aplikację możesz przenieść na kartę microSD. Po jakimś czasie zostaje np. 2mb pamięci wewnętrznej i trzeba kombinować. Nie wiem czy każdy model HTC tak ma, więc zasugerowałem aby to sprawdzić, aby uniknąć kłopotów.

#8 adam09626

adam09626
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:41

Ma kartę do 32 gb, więc gry sobie przeniosę, bo można. Bardziej mnie interesują walory sprzętowe: grafika, płynność itp.

#9 dorian

dorian
  • 311 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:46

To najlepiej poczytaj lub popytaj na forum poświęconym takim telefonom HTC - Telefony . Tutaj to głównie macherzy od iphonów i ipodów.

#10 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:46

Tu nie chodzi o Androida, ale specyfikę rozwiązań HTC. Nie każdą aplikację możesz przenieść na kartę microSD. Po jakimś czasie zostaje np. 2mb pamięci wewnętrznej i trzeba kombinować. Nie wiem czy każdy model HTC tak ma, więc zasugerowałem aby to sprawdzić, aby uniknąć kłopotów.

Mam w Nexusie co prawda 16GB wbudowanej, ale mogę przenosić aplikacje w całości miedzy 1GB partycją systemową a użytkową a to juz funkcja niezbywalna każdej wersji Android od 2.2.

#11 dorian

dorian
  • 311 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 stycznia 2012 - 19:00

Mam w Nexusie co prawda 16GB wbudowanej, ale mogę przenosić aplikacje w całości miedzy 1GB partycją systemową a użytkową

Nexus to wyższa półka, więc możliwe, że dobrze to rozwiązali.

to juz funkcja niezbywalna każdej wersji Android od 2.2.

Przecież napisałem, że Android nie ma tu nic do rzeczy. Developerzy mogą tak zaprojektować aplikacje, aby działały tylko w pamięci wewnętrznej telefonu. Celem jest niby ich większa wydajność, ale jeśli pamięci wewnętrznej nie jest dużo to robi się ciasno. Dlatego powstają np. takie poradniki jak ten: Przenoszenie aplikacji z pamięci wewnętrzej telefonu bez rootowania .

#12 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 19:20

A to ciekawe, nie trafiłem jeszcze na taka aplikacje. Mam 18 i mogę zonglowac nimi po partycjach bez najmniejszego problemu. Mimo wszystko prawda jest taka, ze nawet jesli miałbym 10tb miejsca to w Markecie nie ma zbyt wiele ciekawych rzeczy więc do gier tylko iOS.

#13 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 19:38

Htc które podałeś szybkością są porównywalne z sensation, który mam i tak: Internet w porównaniu z iphone 4 jest średni, w większości stron szybszy iphone 4, więc to samo będzie z ipodem Muzyka htc sensation xe beats jest do muzyki, ale i tak ipod jest bardzo dobry i dla przeciętnego użytkownika nie powinna różnica sprawiać wielkiego problemu Gry no topu to raczej nie trzeba się wypowiadać, htc może i ma niezły procek, ale gry w android market są słabe i nie wykorzystują potencjału procesorów lepszych maszyn. A poza tym grafika gier Andka jest bezporównywalnie słabsza. P.S. Co do nakładki HTC Sense to bez urazy, ale nie wypowiadajcie się jak nie mieliście żadnego telefonu HTC. Sense to najlepsza nakładka na Androida, wiem bo korzystam z wielu telefonów

#14 dorian

dorian
  • 311 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 stycznia 2012 - 20:01

P.S. Co do nakładki HTC Sense to bez urazy, ale nie wypowiadajcie się jak nie mieliście żadnego telefonu HTC.
Sense to najlepsza nakładka na Androida, wiem bo korzystam z wielu telefonów

Kwestia gustu. Mi się akurat nie podoba (zarówno w sensie funkcjonalności jak i wyglądu) i wyraziłem to wcześniej. Jest też, jak napisałem, zasobożerna. Ale na pewno Sense jest dla osób, które lubią obwiesić smartfona wszelkiej maści widgetami.

#15 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 20:09

Ciekaw jestem czy kupowalibyscie iOS z nakladka, wolniejszego i bez aktualizacji : D

#16 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 21:29

Kwestia gustu. Mi się akurat nie podoba (zarówno w sensie funkcjonalności jak i wyglądu) i wyraziłem to wcześniej. Jest też, jak napisałem, zasobożerna. Ale na pewno Sense jest dla osób, które lubią obwiesić smartfona wszelkiej maści widgetami.

Nie mówię, że to cud, miód i orzeszki, ale jest najlepszy z nakładek na Androida, inne są naprawdę do...

#17 Elfisher

Elfisher
  • 45 postów
  • SkądLegnica

Napisano 17 stycznia 2012 - 21:47

Powiem ci tylko żebyś nie sugerował się logiem beats na HTC bo to zwykły chwyt marketingowy. Telefon w niczym nie jest bardziej muzyczny od innych na tym samym systemie, jedyne co go odróżnia to słuchawki za które płacisz dużo więcej niż są warte. Ja na twoim miejscu kupiłbym iPoda i porządne słuchawki (jeśli zależy ci na jakości muzyki). Sam mam wersje 32gb i słuchawki Technics rp-dj1200. Polecam!

#18 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 21:49

Powiem ci tylko żebyś nie sugerował się logiem beats na HTC bo to zwykły chwyt marketingowy. Telefon w niczym nie jest bardziej muzyczny od innych na tym samym systemie, jedyne co go odróżnia to słuchawki za które płacisz dużo więcej niż są warte. Ja na twoim miejscu kupiłbym iPoda i porządne słuchawki (jeśli zależy ci na jakości muzyki). Sam mam wersje 32gb i słuchawki Technics rp-dj1200. Polecam!

Opinie o beats są dobre, więc nie wiem co masz na myśli z chwytem marketingowym

#19 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 22:28

Opinie o beats są dobre, więc nie wiem co masz na myśli z chwytem marketingowym

Beats to tylko aplikacja... z pewnością nie warta kilkuset zł dopłaty. Tymbardziej, ze w markecie jest PowerAmp za 17 ziko z całą gamą korektorów a słuchawki idzie wyrwać lepsze w cenie tych beats'ow. To jest chwyt marketingowy ;)

#20 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 22:33

Słuchawki dołączane do htc sensation xe beats są naprawdę wysokiej jakości

#21 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 22:53

o słuchawkach też? słuchawki sa tragiczne, przynajmnie Beats Solo, słuchawki za 700 zl a graja naprawde slabo.

#22 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 23:16

Słuchawki dołączane do htc sensation xe beats są naprawdę wysokiej jakości

Nie twierdze, ze nie są. Twierdze, ze w tej cenie znajda sie słuchawki bardziej uznanych producentów.

#23 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 18 stycznia 2012 - 00:30

o słuchawkach też? słuchawki sa tragiczne, przynajmnie Beats Solo, słuchawki za 700 zl a graja naprawde slabo.

Miałeś ten telefon w rękach?

---------- Wpis dodano o 00:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:29 ----------

Nie twierdze, ze nie są. Twierdze, ze w tej cenie znajda sie słuchawki bardziej uznanych producentów.

Mimo wszystko jak kupujesz telefon, ipod i tego typu to dostajesz zawartość zestawu, a słuchawki dołączane do htc sensation xe beats są lepsze od tych dołączonych z ipodem i raczej nie zaprzeczysz

#24 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 18 stycznia 2012 - 00:40

Tutaj chyba pytałes też jak jest z grami , płynnością itd , ale widzę, że nikt Ci nie odpowiedział więc postanowiłem Ja to zrobić;) Gry na Sensation chodzą ok , nie ma problemów ze spadkami FPS itd.Nawet na Desire HD(CPU 1GHz , GPU:Adreno 205) Modern Combat 3 Fallen... chodzi bardzo dobrze;)Sam byłem zaskoczony , jak porównałem z moim iPhonem 4 , że u niego chodzi lepiej niż u mnie!(ale ewidentnie widać gorszą grafikę niż na Retinie.No ale mozna powiedziec "coś za coś") Wsztskie gry powinny chodzić płynnie , dużo lepsze "radocha" z grania jest na ekranie 4.3 cala niż na 3.5"(pomimo tego , że sam posiadam iPhone 4 , który lezy właśnie w macsupport:D) Ogółem powiem Ci tak , na twoim miejscu zastanawiał bym się , czy brać Sensation czy iPHONE 4 a nie iPoda!Jeżeli masz taką opcję , to zobacz sobie Galaxy SII;)Ale jeżeli zależy Ci na wykonaniu urządzenia to bierz coś od Apple bo ani HTC ani Samsung niestety jeszcze mu w tym aspekcie nie dorównali;) Pozdrawiam.

#25 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 stycznia 2012 - 00:45

Nie zaprzecze, powiem wiecej słuchawki Apple'a nie są warte wiecej jak 25 zł a wszyscy dobrze wiemy ile za nie wołają w AOS. (130)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych