Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 2 i Polska Telewizja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
670 odpowiedzi w tym temacie

#201 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 10 lutego 2012 - 00:11

mialem tak samo jak Ty ale gdy udalo mi sie to poprawnie uruchomic to naprawde dzialaja wszystkie programy (TVN w HD) a jakosc na 32" jest lepsz niz z talerza [TNK]

jutro rano opisze krok po kroku, zbierajac calosc do kupy

również czekam na instrukcje, może jak zrobię wszystko od początku to zadziała :)

#202 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 lutego 2012 - 10:19

instalacja weeb.tv na aTV2:

1. RESTORE (jeśli już podejmowałeś próby instalacji weeb.tv) robimy restore aTV2
- odłączmy aTV2 od wszelkich przewodów
- podłączmy do komputera przewodem microUSB (i tylko tym, bez przewodu zasilającego)
- w iTunes gdy wykryje aTV2 klikamy 'odtwórz'
- gdy bedzie komunikat ze oprogramowanie sie odtworzylo i mamy odlaczyc urzadzenie od komputera, nie robimy tego. Przystępujemy od razu do pkt. 2

2. JAILBREAK
- pobieramy paczke http://speedy.sh/6z3mk/Archiwum.zip
- wlaczamy Seas0nPass http://support.firec.../entries/387605
- postepujemy wg instrukcji
- trwa to prawie dwukrotnie dluzej niz punkt 1
- gdy sie zakonczy otrzymamy taki sam komunikat jak w punkcie 1, teraz możemy odłączyć aTV2 od komputera i podłączyć do telewizora.

3. XBMC
- sprawdzamy jaki adres IP ma nasze aTV2 (ustawienia > ogolne > urządzenie)
- na komputerze odpalmy terminal i łączymy się z aTV2 :
ssh root@tutaj.adres.ip.waszego.atv2 pass: alpine
- wpisujemy nasępujące komendy (jedna po drugiej, kończąc każdą enterem):
echo “deb http://mirrors.xbmc.org/apt/atv2 ./” > /etc/apt/sources.list.d/xbmc.list
apt-get update
apt-get install org.xbmc.xbmc-atv2[/B]
- XBMC mamy zainstalowane

uwaga 1: wczesniej zawsze instalowalem XBMC z aTV Flash nie wiem czy to było powodem nieudanych prób czy nie, ta metoda jest OK.
uwaga 2: czasami możecie mieć problemy z ssh i zalogowaniem sie na root-a, można zrestartować mac-a i nie włączać żadnych tuneli VPN i tym podobnych (ja tak miałem)

4. WEEB.TV
- łączymy sie SFTP z aTV2 (login: root, hasło: alpine - dowolnym programem ja użyłem Transmit, IP to samo co wyżej)
- pliki:
script.module.cryptopy-1.2.6.cip
plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1.zip

z paczki wyżej wrzucamy do katalogu private/var/mobile/media
- włączmy XBMC i instalujemy w/w wtyczki w takiej samej kolejności jak w/w.
- po udanej instalacji przechodzimy do naszego SFTP i podmieniamy dwa pliki:
librtmp.0.dylib w lokalizacji private/var/stash/Aplications/XBMC.frapp.../frameworks
weebtv.py w lokalizacji private/var/mobile/library/Preferences/XBMC/addons/plugin.video.polishtv.live/hosts
- w XBMC w ustawieniach wtyczki weeb.tv podajemy login i hasło do konta premium, zaznaczamy że mamy się logować i zostawiamy zaznaczoną opcje o lepszej jakości.

mnie po tych zabiegach TV wreszcie zaczęło działać poprawnie tzn. nie wyłączało się po 10 min.

#203 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 10 lutego 2012 - 13:07

Wszystko idzie ja po maśle tylko xbmc nie. Próbowałem prze aTV Flash, przez NitoTV, potem terminalem i wpisując ostatnią komendę dostaję

Apple-TV:~ root# apt-get install org.xbmc.xbmc-atv2[/B]
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Regex compilation error - brackets ([ ]) not balanced

---------- Wpis dodano o 12:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:49 ----------

dobra naprzemienne próby z aTV flash i NitoTV pomogły i jest już XBMC

---------- Wpis dodano o 13:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:59 ----------

mam pytanie jeszcze do weeb.tv czy musi to być konto premium?

#204 ceglaty

ceglaty
  • 146 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 10 lutego 2012 - 13:57

Do poprawnego działania proponuje konto premier na darmowym wywala lub w ogóle kanały nie oddalają sie

#205 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 lutego 2012 - 15:09

Wszystko idzie ja po maśle tylko xbmc nie. Próbowałem prze aTV Flash, przez NitoTV, potem terminalem i wpisując ostatnią komendę dostaję

---------- Wpis dodano o 12:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:49 ----------

dobra naprzemienne próby z aTV flash i NitoTV pomogły i jest już XBMC

---------- Wpis dodano o 13:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:59 ----------

mam pytanie jeszcze do weeb.tv czy musi to być konto premium?

Jeśli lubisz oglądać 10 min filmu to nie ;-)

#206 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 00:13

Mi w końcu ruszyło po 2 dniach walki. Zauważyłem natomiast jedna ważna rzecz. Ściągając przedwczoraj plik lib z postu 71, plik miał 106 kb i weetv nie działało, dzisiaj jak scignelem miał 107,9 kb i ruszyło.

#207 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 11 lutego 2012 - 15:22

ja zrobiłem aktualizacje XBMC do wersji beta3 i przestało działać. Instaluje przez aTV Flash. Ktoś wie jak zainstalować ponownie beta2?

Próbowałem zainstalować XBMC sposobem @yahuto ale po wpisaniu ssh root@adres IP dostaje coś takiego:
Last login: Sat Feb 11 16:11:23 on ttys000
MacBook-Air-michak:~ michak80$ ssh root@adres IP aTV
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@ WARNING: REMOTE HOST IDENTIFICATION HAS CHANGED! @
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
IT IS POSSIBLE THAT SOMEONE IS DOING SOMETHING NASTY!
Someone could be eavesdropping on you right now (man-in-the-middle attack)!
It is also possible that the RSA host key has just been changed.
The fingerprint for the RSA key sent by the remote host is
79:d1:2d:6b:0b:dd:71:a1:03:ea:3c:41:8b:56:a1:2b.
Please contact your system administrator.
Add correct host key in /Users/michak80/.ssh/known_hosts to get rid of this message.
Offending key in /Users/michak80/.ssh/known_hosts:2
RSA host key for adres IP aTV has changed and you have requested strict checking.
Host key verification failed.

#208 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 18:58

Takie pytanie na szybko, weebtv na aTV1 też działa?

#209 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 11 lutego 2012 - 20:04

czy u kogoś działa na XBMC Beta3? U mnie przestało :(

#210 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 09:04

czy u kogoś działa na XBMC Beta3? U mnie przestało :(

Podmieniles, jeszcze raz pliki?

#211 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 12 lutego 2012 - 09:52

robiłem wszystko według metody @yahuto oraz metodą z pierwszego postu. Wcześniej na Beta1 oraz Beta2 wszystko działało. Zrobiłem update i się zaczęło. Zrobiłem restore i wszystko od nowa ale niestety nie działa Weeb TV. Ipla oraz TVN jest ok. Na Weeb TV gdy wybieram program to nie ma żadnej reakcji. Na wcześniejszych betach po wybraniu programu czasami nie chciał się odpalić za pierwszym razem ale tam w dolnym prawym rogu pojawiało się kółeczko i widziałem że coś się dzieje. Tutaj absolutnie nic.

#212 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 lutego 2012 - 13:46

robiłem wszystko według metody @yahuto oraz metodą z pierwszego postu. Wcześniej na Beta1 oraz Beta2 wszystko działało. Zrobiłem update i się zaczęło. Zrobiłem restore i wszystko od nowa ale niestety nie działa Weeb TV. Ipla oraz TVN jest ok. Na Weeb TV gdy wybieram program to nie ma żadnej reakcji. Na wcześniejszych betach po wybraniu programu czasami nie chciał się odpalić za pierwszym razem ale tam w dolnym prawym rogu pojawiało się kółeczko i widziałem że coś się dzieje. Tutaj absolutnie nic.

objawy typowe gdy nie podmieni sie librtmp.0.dylib

#213 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 12 lutego 2012 - 14:37

Też tak miałem na beta2 zero reakcji na weeb tv podmieniłem chyba ze 3 razy plik librtmp.0.dylib i ponownie zainstalowałem wtyczkę i zaczeło działać.

#214 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 12 lutego 2012 - 17:01

to dziwne bo podmieniłem plik librtmp.0.dylib z paczki od @yahuto i próbowałem zainstalować wtyczkę ponownie i nic. Wcześniej na beta1 i beta2 nie miałem żadnych problemów. EDIT: dobra, zadziałało :) Podmieniałem kilka razy plik, kilka razy odinastalowałem/zainstalowałem wtyczkę i działa. Co prawda nie mam TVP i HBO ale boję się już kombinować bo znowu przestanie działać.

#215 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 13 lutego 2012 - 20:20

który plik weebtv.py jest potrzebny, żeby kanały uruchamiały się za pierwszym razem?? W tej chwili bywa tak, że muszę "klikać" nawet ok. 10 razy

#216 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 20:47

który plik weebtv.py jest potrzebny, żeby kanały uruchamiały się za pierwszym razem?? W tej chwili bywa tak, że muszę "klikać" nawet ok. 10 razy

Nie przejmuj sie ja tez tak mam, ta wtyczka jest strasznie nie stabilna, no i serwery są przeciazone, ja rano włączać wszystko za pierwszym razem, a wieczorami jak każdy ogląda, uruchomienie za pierwszym razem graniczy z cudem mimo wykupionego konta premier :(

#217 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 13 lutego 2012 - 20:53

a czy macie dostęp do TVP i HBO. U mnie nie na liście dostępnych kanałów. Mam konto premium.

#218 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 13 lutego 2012 - 21:00

Mi chyba od dwóch tygodni wszystkie kanały łapią za pierwszym razem bez znaczenia na porę dnia lecz wcześniej tez tak miałem i jakoś się naprawiło i oby tak zostało :D .

---------- Wpis dodano o 22:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:59 ----------

a czy macie dostęp do TVP i HBO. U mnie nie na liście dostępnych kanałów. Mam konto premium.

U mnie wszystkie kanały hulają łącznie z HBO i TVP oczywiście mam Premium.

#219 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 13 lutego 2012 - 21:04

Czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego na liście widzę HBO i TVP?

#220 b20308a490

b20308a490
  • 239 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 22:25

Czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego na liście widzę HBO i TVP?

Może widzisz je dlatego, że są na liście :-)

#221 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 14 lutego 2012 - 03:46

czy jest jakaś szansa uruchomić filmy, seriale z EKINO.TV? Jak próbuje to wywala błąd

#222 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 lutego 2012 - 08:12

czy jest jakaś szansa uruchomić filmy, seriale z EKINO.TV? Jak próbuje to wywala błąd

sa i to spore wystarczy poprawic wtyczke, pisana jest w pytonie.

#223 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 14 lutego 2012 - 11:40

Może widzisz je dlatego, że są na liście :-)

oczywiscie chodzilo mi o to ze nie widze na liscie HBO i TVP :) Ma ktos pomysl? Podmienialem pliki ktore byly w paczce od @yahuto

#224 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 lutego 2012 - 11:45

oczywiscie chodzilo mi o to ze nie widze na liscie HBO i TVP :) Ma ktos pomysl? Podmienialem pliki ktore byly w paczce od @yahuto

zle podmieniles najwazniejszy plik weebtv.py
potem musisz wyjsc z xbmc i wlaczyc jeszcze raz

najlepiej zamknij tez program od ftp, moze nie odswiezac widoku i ładujesz dane ze starym widokiem, tez tak miałem.

#225 tomi30

tomi30
  • 26 postów

Napisano 14 lutego 2012 - 15:41

Witam, u mnie przy HBO i TVP wywala błąd skryptu,dodam ze reszta programów działa idealnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych