Apple TV 2 i Polska Telewizja
Posted 29 January 2012 - 22:41
Posted 29 January 2012 - 23:55
IPLA:
z tej strony Downloads - sd-xbmc - XBMC Addons - Google Project Hosting należy pobrać plik 0.0.4-1. Rozpakować i podmienić w lokalizacji
private/var/mobile/library/preferences/XBMC/addons
może nie działać iiTV i eKino. Ja nie używam. Działa Telewizja, IPLA, TVN Player. Reszty nie używam to nie wiem
Posted 30 January 2012 - 09:53
Cytat z jednego forum:
"Witam
jestem jednym z administratorów weeb.tv,
pół miesiąca znalazłem wasze forum ponieważ zainteresowaliśmy się poszukiwaniem osób do pracy m.in. dla XMBC plugin, a czytam dziś w ostatnich waszych postach iż chcecie abyśmy zrobili api, a tak się składa iż od początku tego roku
ogłoslimyśmy przetarg na napisanie aplikacji pod między innymi XMBC, jednak aktualnie nie odpowiedziało dużo osób lub nie spełniło naszych wymagań względem umiejętności, (niektóre osoby działały na szkode pod pretekstem współpracy)
Proponujemy napisanie takiej aplikacji za nie małą kwotę, co również powinno zainteresować osoby chcące podjąc taką współprace.(niestety aplikacja musiała by być dedykowana jedynie pod nasz serwis)
Dlatego jeżeli jest jakiś chętny zespół lub osoba która chce temu podołać zapraszam do konaktu na tv@weeb.tv (w temacie proszę zaznaczyć dużymi literami WSPÓŁPRACA XMBC)
Proponujemy dogodne warunki i konkretne wypłaty na podstawie umowy o dzieło, w częściach za etapy, ew przyszłościową współpracę po zakończeniu podstawy czy support
Co nas interesuje na początek projektu?
Aplikacja działająca na podstawie czysto instalowanego XMBC (bez podmiany oryginalnych plików), ewentualnie doinstalowanych biblotek, jednak aby nie było to przerzucone na użytkownika (Użytkownik wybiera plugin, instaluje i korzysta)
Prosta stabilna aplikacja wczytująca listę kanałów przez wspólnie opracowany interfejs serwer-api według ONLINE, OGLĄDALNOŚĆ, etc.
Play, Stop, Zmiana stream NORMAL / HIGH wersja jeżeli api donosi o takowej możliwości jakościowej na streamie"
Mi od soboty przestało działać na windowsie, dodatkowo na aTV jak już pisałem powyżej działa i tylko sporadycznie bez logowania.
Z logowaniem działa tylko na komputerze poprzez www.
Mam nadzieję, iż wtyczka szybko zostanie napisana i udostępniona.
Update dla aTV
Nowy plik weebtv.py dziala poprawnie z logowaniem. lecz brak jest kanalow TVP i HBO.
weeb.tv.py
Pozdrawiam
GAMA007
Posted 30 January 2012 - 15:00
Posted 30 January 2012 - 16:56
Posted 30 January 2012 - 19:32
Posted 30 January 2012 - 20:33
Posted 30 January 2012 - 22:26
Posted 31 January 2012 - 07:21
Czyli wina leży po mojej stronie . Mi też kanały wskakują ale muszę klikać kilkanaście razy i nie zawsze się udaje. To jest bardzo wkurzające.Mi normalnie weeb tv działa tylko czasami muszę ze trzy razy nacisnąć aby zaskoczył kanał ale jest ok.A co do Iplex to mi od początku nie działa w sumie nie potrzebuje.Najważniejsze aby działało weeb tv i Tvn Player,no jeszcze tylko iple jutro zrobię i będzie gitara.
Posted 31 January 2012 - 17:43
Posted 31 January 2012 - 18:53
Posted 31 January 2012 - 18:57
Posted 31 January 2012 - 19:38
IKOSZ ja mam to samo od 2 tygodni ...Wszyscy zachwyceni a u mnie dupa,premium i te wszystkie bajery mam...net 50 Mbit...
i nie wiem o co KAMAN .Jak coś ruszy u ciebie to daj znać pozdro .
Spróbuj wejść w ustawienia wtyczki i tam daj na ustaw domyślne. Potem ok i wyłącz i włącz xbmc. Ja tak zrobiłem. Teraz najśmiejszniejsze, mam konto premium. Jak w ustawieniach wtyczki w weeb.tv gdzie wpisujesz login i hasło, mam puste to kanały mi się włączają. Ale po 15 min wyrzuca mnie z wiadomej przyczyny. Jak chcę znowu wejść to już nic nie wchodzi . Jak wpisze mój login i hasło to nic się nie uruchomi. Czasami coś zaskoczy ale bardzo rzadko. Na kompie próbowałem instalować xbmc, ale nie wiem jak tam mam podmienić pliki bo wygląda to inaczej niż na atv2. Przez www tv śmiga , wszystkie kanały działają.
Posted 31 January 2012 - 20:59
@lkosz,
wrzuc ten ostatni weeb.py plik ktory dalem pare dni temu, dziala wszystko z logowaniem bez TVP i HBO ktorych tam nie ma.
post #128
Pozdrawiam
GAMA007
Posted 31 January 2012 - 21:09
---------- Wpis dodano o 20:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:07 ----------
Witam,
@lkosz,
wrzuc ten ostatni weeb.py plik ktory dalem pare dni temu, dziala wszystko z logowaniem bez TVP i HBO ktorych tam nie ma.
post #128
Pozdrawiam
GAMA007
Mi bardzo zależy na HBO
Posted 31 January 2012 - 21:26
@lkosz,
kochany albo rybka albo akwarium, narazie innej mozliwosc nie ma.
wiem ci zalezy nie tobie jednemu, ale narazie innej mozliwosc nie ma.
Jesli bedzie poinformuje:)
Mala alternatywka:
*dostep do programow angielsko-jezycznych, w tym HBO:)
*calosc podmieniamy i gra muzyka
LINK
Pozdrawiam
GAMA007
Posted 31 January 2012 - 23:54
Posted 01 February 2012 - 09:05
Posted 01 February 2012 - 09:32
Posted 01 February 2012 - 09:45
@michak80,
Popatrzcie może koledzy poprzez www na opcje ustawienie odtwarzacza, jaki kraj macie tam wybrany.
U mnie jest via la France:), lecz mieszkam w Niemczech.
Pozdrawiam
GAMA007
Posted 01 February 2012 - 11:03
Posted 01 February 2012 - 11:36
"Chodź" to znaczy "przyjdź" a "Choć" to skrót od "chociaż", więc w tym wypadku piszemy "choć mieszkam w Niemczech"=obwohl ich in Deutschland wohne.Witam,
chodź mieszkam w Niemczech.
Pozdrawiam
GAMA007
Posted 01 February 2012 - 15:34
"Chodź" to znaczy "przyjdź" a "Choć" to skrót od "chociaż", więc w tym wypadku piszemy "choć mieszkam w Niemczech"=obwohl ich in Deutschland wohne.
Witam,
@Mariuu,
Dzieki za poprawki, czlowiek jak sie spieszy to sie "Mariuu" cieszy:)
Pozdrawiam
GAMA007
Posted 01 February 2012 - 17:39
Mi dzisiaj rano działały wszystkie programy na obu kontach które założyłem. Nie mogłem tylko znaleść hbo i TVP , ale to moze ze nikt w tym czasie nie nadawał . Napisze pózniej czy moge ogladac czy znowu bedą problemy z wyłączeniem
Napiszę tylko że po założeniu nowego konta, ale bez wykupywania premium miałem telewizje. Po wykupieniu premium, kanały się nie uruchamiają tak jak na starym koncie też z premium. Wina leże gdzieś w logowaniu. Mam teraz dwa konta z premium. Jak wyłącze logowanie w ustawieniach wtyczki to telewizja jest na obu kontach. Może ktoś z was wie jak to naprawić? po podmianie pliku weebtv.py działa ale bez HBO i TVP. Więc teraz tylko czekać na przywrócenie tych kanałów
---------- Wpis dodano o 16:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:46 ----------
Czy ktoś może mi napisać ścieżkę gdzie dać plik weebtv.py dla Windows 7 w XBMC. W atv2 daje do private/var/mobile/library/Preferences/XBMC/addons/plugin.video.polishtv.live/hosts. Ale nie mam pojęcia gdzie w widowsie
---------- Wpis dodano o 16:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:11 ----------
u mnie nie działa nadal HBO i TVP Cały czas błąd skryptu. Rozumiem że w ustawieniach w zakładce Weeb TV wpisałeś ponownie Użytkownik i Hasło?
IPLA:
z tej strony Downloads - sd-xbmc - XBMC Addons - Google Project Hosting należy pobrać plik 0.0.4-1. Rozpakować i podmienić w lokalizacji
private/var/mobile/library/preferences/XBMC/addons
może nie działać iiTV i eKino. Ja nie używam. Działa Telewizja, IPLA, TVN Player. Reszty nie używam to nie wiem
jaka jest ścieżka w windows7 ?
Posted 01 February 2012 - 17:43
@lkosz,
plik weebtv.py znajduje sie w folderze:
C:Programy lub Programyx64\Xbmc\addons\plugin.video.polishtv.live\hosts
Pozdrawiam
GAMA007
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users