Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple TV 2 i Polska Telewizja

• Please log in to reply
670 replies to this topic

#626 apator

apator
  • 6 posts

Posted 13 March 2013 - 16:19

a ja juz myslalem,ze to tylko u mnie jest taki szajs. Tnie nawet przy 6,5Mb/s przez WiFi,nie probowalem przez kabel,a mam jakies 12 Mb/s,ale widze,ze nie ma co probowac,tylko trzeba cierpliwie czekac na wlaczenie nowego serwera. Jakies darmowe lub platne alternatywy do ogladania Polskich kanalow prze ATV 2 ?????? Pozdro

#627 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 14 March 2013 - 23:09

streaming z iphone. ipod touch i iphone z ipla

#628 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 14 March 2013 - 23:34

Jak uruchomic EPG pilotem na AppleTv ???

#629 Serafin__

Serafin__
  • 196 posts
  • SkądScunthorpe, UK

Posted 16 March 2013 - 22:52

Proponuję zebrać siły i na tym wątku lub innym umieszczać informacje o ALTERNATYWIE dla WEEB.TV
Może to spowoduje jakiś wstrząs!

No to może ja zacznę o tej alternatywie...
Z Weeb.TV dałem sobie definitywnie spokój ponieważ już dłużej nie miałem siły z ciągłym buforowaniem lub innymi problemami, które zdarzały się bardzo często i do tego w najmniej odpowiednich momentach, co doprowadzało mnie do wściekłości...

Początkowo wystarczał mi ten serwis ponieważ nie korzystałem zbyt często z telewizji (internet mi w zupełności wystarczał)...

Teraz częściej korzystam z telewizji i najnormalniej w świecie wziąłem sobie telewizję N... płacę około 60 zł miesięcznie ale jestem zadowolony jak nigdy...
niema najmniejszych problemów, wszystko śmiga jak ta lala...

Uważam iż serwis Weeb.TV, mówiąc brzydko, ma wszystkich daleko w dupie, zważywszy na to ile pieniędzy pobierają od użytkowników kont premium a jakiej jakości usługi tym użytkownikom dostarczają.. Po prostu żenada...

Dlatego zastanówcie się poważnie czy chcecie zaoszczędzić te kilkadziesiąt złotych kosztem waszych zszarganych nerwów czy po prostu chcecie czasem (lub częściej) spędzić kilka miłych chwil przed telewizorem oglądając wasz ulubiony serial, czy co tam sobie lubicie oglądać...

Pozdrawiam wszystkich gorąco...

#630 GAMA007

GAMA007
  • 1394 posts

Posted 16 March 2013 - 23:05

Witam,

@Serafin__,

Dodam tylko...

wiadomo, ze ci co moga dac antene za okno juz dawno zrezygnowali z takich serwisow jak weebtv.

Niestety jest duze grono osob, ktore nie maja takiej mozliwosci..

Dla nich jedyna deska ratunku sa takie serwisy.... jak weeb tv... faktem jest iz jest najtanszy.... sa drozsze i lepsze maja nawet mozliwosc nagrywania...

Tutaj juz kazdy z nas wybierze za co chce placic..

ps:osobiscie mam antena satelitarna, lecz z powodu zainteresowan lubie inne "gadzety" ktorym poswiecam wiekszosc mego czasu:)

Pozdrawiam

GAMA007

#631 Serafin__

Serafin__
  • 196 posts
  • SkądScunthorpe, UK

Posted 16 March 2013 - 23:27

Witam,

@Serafin__,

Dodam tylko...

wiadomo, ze ci co moga dac antene za okno juz dawno zrezygnowali z takich serwisow jak weebtv.

Niestety jest duze grono osob, ktore nie maja takiej mozliwosci..

Dla nich jedyna deska ratunku sa takie serwisy.... jak weeb tv... faktem jest iz jest najtanszy.... sa drozsze i lepsze maja nawet mozliwosc nagrywania...

Tutaj juz kazdy z nas wybierze za co chce placic..

ps:osobiscie mam antena satelitarna, lecz z powodu zainteresowan lubie inne "gadzety" ktorym poswiecam wiekszosc mego czasu:)

Pozdrawiam

GAMA007

Jeśli chodzi o zainteresowania, to z samego adona sdxbmc nadal korzystam, choćby dla ipli i innych takich... też lubię kombinować...
ale weeb.tv ostatnimi czasy po prostu przesadzał, przez co nie wytrzymałem i musiałem coś napisać... dla własnego spokoju...

Pozdrawiam i jeśli na coś fajnego i godnego zainteresowania jeszcze kiedyś się natknę, na pewno poinformuję użytkowników forum..

#632 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 17 March 2013 - 09:57

Nie rozumiem ludzi ktorzy mowia o kupnie abonamentu jako o alternatywie....chyba czas zapoznac sie ze znajomoscia tego slowa ;) Jak mozna spodziewac sie jakosci takiej jak z satelity jak placi sie minimum....to jak bym kupil malucha i chcial jezdzic nim jak mercedesem.Sam od lat posiadam C + ale nie mam zamiary rezygnowac wlasnie Weeb traktuje jako alternatywe i czasem sobie wykupie abonament by zobaczyc ciekawy mecz lub film ;)

- - - Updated - - -

Polak to by chcial wszystko miec w gratisie i to najwyzszej jakosci co za mentalnosc ???;)

- - - Updated - - -

Bo przeciez wydalem moje 50 zl !!!;)

#633 Serafin__

Serafin__
  • 196 posts
  • SkądScunthorpe, UK

Posted 17 March 2013 - 16:49

Nie rozumiem ludzi ktorzy mowia o kupnie abonamentu jako o alternatywie....chyba czas zapoznac sie ze znajomoscia tego slowa ;)

A czym według Ciebie jest alternatywa?? Dla mnie jest to po prostu inny sposób oglądania telewizji. A innym sposobem oglądania telewizji w przypadku Weeb.TV (internet) jest telewizja satelitarna. I oczywiście na odwrót, jeśli masz telewizją satelitarną to inny sposób (zwany alternatywą) to Weeb.TV

Jak mozna spodziewac sie jakosci takiej jak z satelity jak placi sie minimum....

A czy ja pisałem że spodziewam się jakości jak z satelity za 19.90 miesięcznie?? Ja bym chciał jedynie oglądnąć sobie dany program od początku do końca, a nie po dwudziestu minutach zobaczyć na ekranie komunikat że "serwer odrzucił połączenie z nieznanych przyczyn"...

..to jak bym kupil malucha i chcial jezdzic nim jak mercedesem.Sam od lat posiadam C + ale nie mam zamiary rezygnowac wlasnie Weeb traktuje jako alternatywe i czasem sobie wykupie abonament by zobaczyc ciekawy mecz lub film ;)

Teraz przyszedł czas na twoje porównanie... Kto według Ciebie chciałby kupując malucha jeździć nim jak mercedesem?? Mi na przykład chodzi o to (tu użyję twojego fajnego porównania) że chcę kupić malucha którym będę mógł w ogóle przejechać z punktu A do punktu B.. a nie że jadę sobie jadę a tu error...

- - - Updated - - -

Polak to by chcial wszystko miec w gratisie i to najwyzszej jakosci co za mentalnosc ???;)

- - - Updated - - -

Bo przeciez wydalem moje 50 zl !!!;)

I tu również nie rozumiem do kogo to kierujesz...
Ale po części masz rację z tą mentalnością... Tyle że po moim wcześniejszym poście niczego takiego nie wnioskuję... musiałeś coś źle zrozumieć... Pozdrawiam

#634 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 17 March 2013 - 17:58

cały czas są prace migracyjne prowadzone przez weeb.tv poczekajcie z tydzień. Zobaczymy co będzie...

#635 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 17 March 2013 - 22:41

Też myślę, że warto zaczekać, szczególnie jak wykupiliśmy okres premium. Jak się nie poprawi jakość, to ten serwis umrze śmiercią naturalną... i tyle. Założę oddzielny wątek dla alternatyw, bo jakoś nikt nie chce pisać.

#636 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 04 April 2013 - 22:56

No i jak z serwerami weebtv ...dziala wszystko sprawnie bo dzieki nc+ moge rozwiazac umowe ...i wykupic premium ale nie wiem czy warto jak wciaz jest to samo ????

#637 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 04 April 2013 - 23:59

Czasem dziala, czasem nie, w godzinach szczytu raczej nie.

#638 GAMA007

GAMA007
  • 1394 posts

Posted 06 April 2013 - 10:37

Witam,

info ze strony weebtv:

Powoli zbliżamy się do końca migracji o pełnym zakończeniu będziemy informować. Również wtedy będziemy badali każdy przypadek niepoprawnego działania aby unormować warunki sieciowe w nowym miejscu

.

Pozdrawiam

GAMA007

#639 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 06 April 2013 - 14:22

Od wczoraj wieczora testuję intensywnie. Na razie - szczególnie rano i w nocy dzialało w miare, ale dzisiaj czasem sie zatrzymywal obraz.

#640 apator

apator
  • 6 posts

Posted 21 April 2013 - 09:37

wczoraj zauwazylem,ze weeb.tv wogole nie odpala przez ATV,czy wiadomo cos na ten temat.Mam blad skryptu i aplikacja TelewizjaPolska czy jakos tak wywala mi ciagle ten sam blad,wogole nie chce sie zaladowac,takze inne rzeczy ktore sa w tej aplkacji prosze o pomoc Pozdrawiam

#641 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 21 April 2013 - 12:27

zrób reinstalacje wtyczki :D może to pomoże bo mi śmiga.

#642 apator

apator
  • 6 posts

Posted 21 April 2013 - 13:22

zrób reinstalacje wtyczki :D może to pomoże bo mi śmiga.

Gdybyś mógł mi pomóc i napisać jak reinstalować tę wtyczkę, bardzo był bym wdzięczny. Kupiłem ATV juz gotowy do odbioru polskiej tv i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać.
Pozdrawiam

#643 GAMA007

GAMA007
  • 1394 posts

Posted 21 April 2013 - 14:30

Witam,

mala pomoc

Pozdrawiam

GAMA007

#644 szuszesz

szuszesz
  • 31 posts

Posted 11 June 2013 - 21:16

Witam, ja nie znam się na APPLE TV ale chyba będę zainteresowany kupnem... Jak widziałem na pierwszej stronie za pomocą apple tv nadal można oglądać na telewizorze IPLA? TVN Player nawet za granicą? Trzeba mieć jailbreaka na apple tv żeby móc to odpalić? Czy każdą wersje da się przerobić? apple 1 / 2 /3 ?? Jak bym miał kupować jakie apple tv polecacie?

#645 GAMA007

GAMA007
  • 1394 posts

Posted 12 June 2013 - 11:56

Witam,

@szuszesz,

-musisz miec JB
-dła TVN potrzebujesz polska lokalizacje
-ATV 1+2
-polecam ATV2

Pozdrawiam

GAMA007

#646 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 12 June 2013 - 13:44

ceny apple tv 2 oscyluja 500-900 zł więc drogo... ale jak już masz takie aTV z JB to instalujesz xbmc i wtyczkę sd-xbmc. wykupujesz proxy od admina wtyczki i masz serwisy typu tvn player za granicą :D

#647 phantasia

phantasia
  • 1 posts

Posted 22 January 2014 - 19:58

Witam szanownych Panow (bo w zasadzie jestescie tu w wiekszosci :) ) zazwyczaj radzilam sobie ze wszystkim sama, z samego czytania forum. Teraz aczkolwiek utknelam i musze napisac. Zapewne moje pytanie pojawialo sie wczesniej wiec jak sie powtarzam, to prosze mnie nie linczowac :) do tej pory wystarczala mi ipla.pl, teraz niestety rozpoznaje ze jest pozna granicami Polski wiec nie aktualizuje seriali... ze we wtyczce Telewizja Polska (kanaly, VOD, filmy, seriale) ipla dziala. Wgralam, niestety nie moge zainstalowac, bo pisze mi ze "dependencies not met"... No i siedze w kropce bo mi nie chce dzialac :(

#648 angelares

angelares
  • 912 posts
  • Skądona taka blada?

Posted 25 January 2014 - 15:06

Mi się udało kupić ATV 2 za 300 pln + 20 przesyłka. pozzdro P.S. polowałem 0,5 roku

#649 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 25 January 2014 - 18:15

wniosek taki @angelares że kto szuka znajdzie. Jak się chce to można!

#650 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 07 February 2014 - 16:10

Ogłaszam oficjalnie, że jeżeli ktoś ma ATV 2 z softem 6.x to bez problemu można wgrać na niego 5.3 (przy pomocy Seas0nPass) i od razu zrobić jailbreak. Tak więc, jeżeli ktoś z rozpędu zrobił update swojego ATV 2 to nie ma co załamywać rąk.

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users