Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co wybrać iPhone 4 z dużą pamięcią czy 4S z miejszą pamięcią? I gdzie kupić najlepiej?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#26 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 22:29

Na Allegro można kupić taniej niż w sklepie Apple. Wystarczy trochę poszukać i korzystać ze snajpera aukcyjnego. Ja polecam zakup telefonu nowego, najlepiej zafoliowanego z polskich sieci komórkowych Orange lub T-mobile. Takie telefony są sprzedawane przez ludzi, którzy mają wysokie abonamenty, a nie chcą korzystać z telefonów z dotykowym ekranem.

Akurat jezeli chodzi o 4S 16GB bez simlocka, to taniej kupic w apple store, niz na allegro gdzie jest o wiele drozszy, za to jest szybka przesylka.

#27 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 00:34

Czyżby ?

Nowy iphone 4S 32GB licytacja od 1,00 !!! (2055557096) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#28 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 17 stycznia 2012 - 07:04

Na stronie Store Apple pisze, że czas dostarczenia 3-5 dni roboczych. Na Allegro płacąc przez PAYu można otrzymać towar najdalej na 3 dzień.

Akurat jezeli chodzi o 4S 16GB bez simlocka, to taniej kupic w apple store, niz na allegro gdzie jest o wiele drozszy, za to jest szybka przesylka.

#29 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 stycznia 2012 - 09:42

Na stronie Store Apple pisze, że czas dostarczenia 3-5 dni roboczych. Na Allegro płacąc przez PAYu można otrzymać towar najdalej na 3 dzień.

A mnie zdziwiło to, że jesteś zadowolony z jakości zdjęć swojego 3G w którym nie ma nawet autofocusa i posiada zaledwie 2mpx. W takim przypadku posiadanie IP4 mogłoby Cie zszokować łącznie z puszczeniem zwieraczy ;) chyba, że jesteś nieświadomym posiadaczem 3GS'a.

#30 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 10:23

@Kazek - na dzień dzisiejszy to chyba najlepsza opcja, mi dodatkowo się kończy umowa, więc +50% minut i coś tam jeszcze dają, chyba się skuszę na tą ofertę

#31 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 17 stycznia 2012 - 11:06

simlock.pl podaje cene 550 zł z 4S O2. Inwestycja nieopłacalna zatem. Mozesz także kupic sobie bilet lotniczy do Londynu (np WizzAir do Luton) i na lotnisku kupić starter O2 za 15 funtów :D wypełniasz formularz, czekasz 2 dni (śpisz na lotnisku) i ściągają Ci simlocka, wracasz do kraju i cieszysz sie z iPhone.

Szkoda ze w Irlandzkim o2 tak nie można :(

#32 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 stycznia 2012 - 11:25

Szkoda ze w Irlandzkim o2 tak nie można :(

Można poprzez simlock. pe el za 380zł.

#33 ktmracing

ktmracing
  • 635 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 12:00

I w temacie widać kto ma 4s,czyści hejterzy,dla których IP4 to już przeszłość i nie warte. 4s ma procek 2 rdzeniowy A5,ramu tyle samo wyświetlacz ten sam wszystko to samo praktycznie,aparat 8mpx,+ siri które wykorzystasz do zabawy po angielsku. Jeżeli już to poczekaj na 5 albo kup 4kę z małą pamięcią tak by nie stracić na niej dużo.

#34 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 19 stycznia 2012 - 09:16

Kupiłem 4S 16GB. Koszt z przesyłką 1585 zł. Telefon jest z sieci Orange, 24 miesięcy gwarancji. Myślę, że dobrze wybrałem.

#35 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 stycznia 2012 - 12:42

12 msc gwarancji. Chyba, ze wykupiles Apple Care? :P

#36 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 stycznia 2012 - 13:14

Z tego co się orientuje, jeśli kupujesz sprzęt w Polsce to masz 12 miesięcy gwarancji producenta i 12miesiecy rekojmi. Więc razem 24miesiące.

#37 Wojt84

Wojt84
  • 49 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 stycznia 2012 - 17:23

mylisz pojecia masz gwarancje producenta (czyli tyle ile firma daje ) albo masz rekojmie - czyli jezeli brales fakture na firme to masz 12mcy a jak brałes na osobe prywatna mozesz oddac tel do sprzedawcy z tytułu niezgodnosci towaru z umowa i wtedy masz 24 mce gwarancji

#38 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 20 stycznia 2012 - 17:29

Wojt84: Niezgodność z umową to niezgodność z umową - to nie jest gwarancja. Ale terminy są dobrze podane, ogólnie przez pierwszy rok możesz naprawiać na gwarancji lub z tytułu niezgodności w drugim roku tylko z tytułu niezgodności - tak jest dla osób prywatnych. Do użytku firmowego jest 12 mc rękojmi i pokrywający się czasowo 12 mc okres gwarancji.

#39 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 20 stycznia 2012 - 20:24

Informacja na temat gwarancji jaką dostałem w ulotce razem z iPhone: "Producent telefonu nie dołącza do urządzenia karty gwarancyjnej. W celu uzyskania naprawy urządzenia, należy dostarczyć kompletny produkt do salonu sprzedaży Orange wraz dowodem zakupu, nie starszym niż 24 miesiące liczone od daty sprzedaży urządzenia." Zgłosiłem się do salonu Orange w moim mieście, gdzie dowiedziałem się, że telefon został kupiony wysyłkowo - sprzedającym był PTK Centertel Sp. z o.o. w Warszawie. W związku z tym powinienem się zgłosić do najbliższego salonu PTK Centertel (w moim przypadku to Wrocław). Pani z telefonicznego punktu obsługi Orange poinformowała mnie, że gwarancji nie dają do iPhone, ponieważ w Polsce nie autoryzowanego serwisu. W Polsce naprawa polega na ingerencji w oprogramowanie, hardware nie naprawiają i odsyłają do USA. Czy ktoś z Was załatwiał taką naprawę?

#40 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 stycznia 2012 - 20:27

Informacja na temat gwarancji jaką dostałem w ulotce razem z iPhone: "Producent telefonu nie dołącza do urządzenia karty gwarancyjnej. W celu uzyskania naprawy urządzenia, należy dostarczyć kompletny produkt do salonu sprzedaży Orange wraz dowodem zakupu, nie starszym niż 24 miesiące liczone od daty sprzedaży urządzenia."
Zgłosiłem się do salonu Orange w moim mieście, gdzie dowiedziałem się, że telefon został kupiony wysyłkowo - sprzedającym był PTK Centertel Sp. z o.o. w Warszawie. W związku z tym powinienem się zgłosić do najbliższego salonu PTK Centertel (w moim przypadku to Wrocław).
Pani z telefonicznego punktu obsługi Orange poinformowała mnie, że gwarancji nie dają do iPhone, ponieważ w Polsce nie autoryzowanego serwisu. W Polsce naprawa polega na ingerencji w oprogramowanie, hardware nie naprawiają i odsyłają do USA.
Czy ktoś z Was załatwiał taką naprawę?

http://myapple.pl/ar...-orange-21.html masz cały wątek o gwarancji w Orange we wszystkich możliwych wariantach możesz zatem nie robić OT?

#41 grzegorz.plc

grzegorz.plc
  • 1 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 20:41

Witam! Jestem posiadaczem iphone 4 którego nie zamienię na żaden inny telefon i już. Co do tych różnic to jesteś trochę w błędzie bo w 4S bateria jest o wiele lepsza no i ma naprawdę rewelacyjny aparat zdjęcia na komputerze ciężko odróżnić od zdjęć zrobionych dobrym kompaktem tak jak piszesz to na twoim miejscu kupiłbym iphone 4 16gb bo siri przy braku angielskiego nie zadziała choc mój słaby akcent jakoś sobie radził na kolegi 4S po za tym niczym się nie różni wygląd taki sam aplikację też więc szkoda przepłacać ja mam 8gb i dużo aplikacji oraz zdjęc i muzyki i nie martwie się jeszcze o miejsce na dysku (nie ściągam gier po 600mb bo mam do tego konsolę) także nie przepłacaj.

#42 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 stycznia 2012 - 20:58

Zależy kogo na co stać. Dla jednego te pare drobnych zmian jest ważne, dla kogoś innego już nie. Dla mnie jak ktoś jest posiadaczem czwórki, to zmiana na 4S jest niezbyt dużym krokiem. To tylko moja opinia ;)

#43 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 stycznia 2012 - 11:53

Ja wybrałem 4S 16gb z AOS i aktualnie moje zamówienie jest przetwarzane :). Teraz tylko czekać :D. Do zamawiających z AOS: jak rzeczywisty czas dostawy ma się do przewidywanego? Wyrabiają się, są przed czasem, czy jak ;)?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych