Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kradzież telefonu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
34 odpowiedzi w tym temacie

#26 mihauu1983

mihauu1983
  • 124 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 15 stycznia 2012 - 07:33

Jest, dlatego trzeba włączyć ograniczenia.

Jakie ograniczenia? Gdzie?

#27 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 15 stycznia 2012 - 08:22

Ustawienia -> Ogólne -> Ograniczenia

#28 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 09:38

Jeżeli chodzi o kradzieże to najlepiej działa usługa np. w Samsungu Wave która po zmianie karty na karte złodzieja wysyła Ci smsa z numerem "nowego właściciela" (na zdefiniowane wcześniej numery) nazywa się "mobile tracker". Formata telefonu też sie nie da zrobić bo prosi o hasło telefonu. Pozdrawiam i życzę odnalezienia zguby.

#29 allgsm

allgsm
  • 173 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 15 stycznia 2012 - 12:02

Nie musisz miec zadnego programu. Wystarczy ,ze policja zna imei telefonu. Namierza po nadajnikach, jeszcze Ci powiedza na jakie numery bylo dzwonione i kiedy.

#30 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 17:19

Oczywiście wystawiłem na allegro przesyłka pobraniowa i co? Po tygodniu jakiś gląb chętny się znalazł.
Telefonik wysłałem a na kase do tej pory czekam. Będzie juz ze 2 lata.

Wysłałeś telefon za pobraniem i pieniędzy nie dostałeś? Albo coś kręcisz, albo sam gdzieś popełniłeś błąd.
Przewoźnik zwraca nadawcy kwotę pobrania jeśli popełni błąd przekazując ją niewłaściwej osobie lub nie pobierając jej od adresata.

Nie musisz miec zadnego programu. Wystarczy ,ze policja zna imei telefonu. Namierza po nadajnikach, jeszcze Ci powiedza na jakie numery bylo dzwonione i kiedy.

A w praktyce umarza się postępowanie z powodu niewykrycia sprawcy, bo skradzionego przeciętnemu Kowalskiemu telefonu nikt w ten sposób szukał nie będzie.

#31 A-One

A-One
  • 194 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 00:27

Niestety tryt ma rację co do 'namierzania telefonów'. Też kiedyś myślałem, że jak już mam ten cały nr IMEI to telefon nawet skradziony się odzyska, ale niestety... Telefon nie wiem czy odzyskam, jestem ze znajomymi na tropie - czy dobrym, powinno okazać się już niedługo... P.S. policja do dzisiaj nie przydzieliła mi 'człowieka', który będzie się zajmował moją sprawą.

#32 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 17 stycznia 2012 - 12:48

Przydzieliła człowieka, dobre. Przydzieli Ci ale do napisania listu do Ciebie że z powodu nie wykrycia sprawcy sprawa została umorzona. Co do namierzania to w Angorze był ciekawy artykuł jak szantażowano kiedyś burmistrza jednego z PL miast. Co oni tam nie wyprawiali, policja, CBŚ, sprowadzanie specjalistycznych sprzętów i tak wszystko o kant czarnej d... rozbić. Zapomnij o jakimkolwiek namierzaniu. No chyba że im powiesz że miałeś tam bombę która się odpali po wybraniu setnego numeru i mogą zginąć przypadkowi ludzie, może pomoże :P

#33 A-One

A-One
  • 194 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 17:08

Już nie nie musi pomagać, bo odzyskałem telefon ;) Zrobiłem szum na FB, w okolicy, w szkole - zaczęły docierać do mnie różne przecieki ;) Znalazłem gościa, po długiej 'dyskusji' się przyznał i oddał telefon ;)

#34 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 17 stycznia 2012 - 17:12

Było filmik nagrać z tej "dyskusji" i rozesłać nam na PW ;)

#35 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 19:03

poeeeezja ; ) moje gratulacje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych