Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie mogę zsynchronizować iPod / iPad / iPhone z iTunes & problem z poprawną synchronizacją

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#151 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 kwietnia 2013 - 21:54

Jesteś podpięty do internetu? Apple musi aktywować Twój komputer do współpracy z telefonem i appkami na nim.

#152 muzyczna

muzyczna
  • 5 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 19:55

Mam problem ze zgraniem filmów na ipoda classic. Po synchronizacji pojawia mi się komunikat "niektóre pliki wideo z biblioteki tunes nie zostały skopiowane do ipoda bo nie mogą być w nim otwarzane". Miałam kiedyś taki problem i wystarczyło kliknąć drugim klawiszem myszy i "utworzyć kopię dla ipoda" czy coś takiego. Jednak w iTunes 11 nie ma takiej funkcji! Co teraz mam robić? Rozszerzenie filmików to mp4. Wszystkie filmy, które mam w ipodzie są w tym rozszerzeniu i synchronizują się normalnie. Na tej stronie: [url=http://support.apple.com/kb/TS1497?viewlocale=pl_PL]iTunes: przesyłanie filmów wideo na telefon iPhone, iPada lub iPoda może nie działać[/url] jest napisane, żeby "W przypadku używania programu iTunes: zaznacz plik wideo i wybierz opcję Zaawansowane > Utwórz wersję dla iPoda lub iPhone'a", niestety nie mam nigdzie opcji "zaawansowane".

Czy mógłby mi ktoś pomóc?

#153 ramzes234

ramzes234
  • 13 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 12:08

Nie mogę zsynchronizować iPoda Touch 4g z iTunes Witam. Robiłem format dysku. Po formatowaniu zainstalowałem iTunes następnie zalogowałem się na swoje konto i autoryzowałem komputer więc wszystko powinno być ok. Gdy chce zrzucić programy z iPoda do iTunes po kliknięciu synchronizuj nic specjalnego się nie dzieje. Wyskakuje tylko - Czekam na rozpoczęcie synchronizacji, Przygotowuje do synchronizacji, Czekam na zastosowanie zmian i tyle. Nic się nie kopiuje. Zawsze było ok tylko teraz nie wiem o co chodzi.

#154 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:28

Prawym przyciskiem na iPodzie i wybierz przenieś zakupione. Nic się nie dzieje, bo nie ma co synchronizować, ponieważ dla iPoda jest to obcy iTunes.

#155 ramzes234

ramzes234
  • 13 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 14:06

Nie rozumiem. Gdzie mam kliknąć?

#156 Bartek Kubiak

Bartek Kubiak
  • 6 postów

Napisano 27 kwietnia 2013 - 09:17

iphone 5 6.1.2 problem z synchronizacją Mam problem z synchronizacją mojego iphone z biblioteką itunes. Sprawa wygląda następująco. Od razu mówię, że na ipadzie który również ma jb na 6.1.2 wszystko jest okej. Nie mogę dodać muzyki do sprzętu. Gdy próbuje zsynchronizować bibliotekę wyskakuje informacja, że "sesja synchronizacji nieudana". Nie mam zielonego pojęcia w czym tkwi problem, może to jb? Próbowałem go wymazywać , próbowałem importować muzykę na innym kompie i nic... dodam ze pierwszy raz łączyłem się nim z iTunes na komputerze koleżanki. Próbowałem wgrać chociaż jedną piosenkę przez Bridge, ale efekt był taki sam :/

#157 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 kwietnia 2013 - 09:22

Zaznacz w iTunes "zarządzaj muzyka i wideo ręcznie" czy coś takiego i wtedy możesz kopiować muzykę metodą podnieś/upuść. To podstawy obsługi iPhone i iTunes, kłania się czytanie instrukcji obsługi...

#158 Bartek Kubiak

Bartek Kubiak
  • 6 postów

Napisano 27 kwietnia 2013 - 09:58

Gdzie mam to zaznaczyć? Zrobiłem test synchronizacji narzędziami diagnostycznymi w iTunes i niby jest okej :/

#159 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 kwietnia 2013 - 10:10

Jak podłączysz iPhone w zakładce i informacjach o tym iPhone w iTunes...

#160 Bartek Kubiak

Bartek Kubiak
  • 6 postów

Napisano 27 kwietnia 2013 - 10:23

Niestety, ciągle jest to samo. Utwory w Itunes pokazują sie na szaro (te "przeniesione"). itunes twierdzi, że pliki audio znajdują sie na urządzeniu, ale tam ich nie ma :(

#161 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 kwietnia 2013 - 12:21

Usuń je z iPhone i wrzuć jeszcze raz, miałem kiedyś podobny problem.

#162 Bartek Kubiak

Bartek Kubiak
  • 6 postów

Napisano 27 kwietnia 2013 - 15:50

Nie wiem czy coś jest ze mną nie tak, ale te pliki nie dają sie usunąć. Chyba, że mam zrobić to przez iTools, ale wczoraj wykasowałem tam wszystko i spróbowałem jeszcze raz. Niestety, nic to nie dało.

#163 muzyczna

muzyczna
  • 5 postów

Napisano 01 maja 2013 - 11:37

Z braku odpowiedzi wstawiam post raz jeszcze. Mam problem ze zgraniem filmów na ipoda classic. Po synchronizacji pojawia mi się komunikat "niektóre pliki wideo z biblioteki tunes nie zostały skopiowane do ipoda bo nie mogą być w nim otwarzane". Miałam kiedyś taki problem i wystarczyło kliknąć drugim klawiszem myszy i "utworzyć kopię dla ipoda" czy coś takiego. Jednak w iTunes 11 nie ma takiej funkcji! Co teraz mam robić? Rozszerzenie filmików to mp4. Wszystkie filmy, które mam w ipodzie są w tym rozszerzeniu i synchronizują się normalnie. Na tej stronie: iTunes: przesyłanie filmów wideo na telefon iPhone, iPada lub iPoda może nie działać jest napisane, żeby "W przypadku używania programu iTunes: zaznacz plik wideo i wybierz opcję Zaawansowane > Utwórz wersję dla iPoda lub iPhone'a", niestety nie mam nigdzie opcji "zaawansowane". Czy mógłby mi ktoś pomóc?

#164 Soker

Soker
  • 65 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 01 maja 2013 - 19:51

Witam, Uszkodził mi się dysk w macbooku, udało się jednak zgrać cały folder iTunes, który zawierał całą bibliotekę (24GB btw.) Wrzuciłem go ponownie w to samo miejsce i wróciła biblioteka, lecz nie ma kopii iPhone (archiwizacji). Mam nowego iPhone (starego zgubiłem) i straszny kłopot by wgrać na niego wszystko ze starego iPhone. Pomocy! :)

#165 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 maja 2013 - 21:46

Kopie nie siedzą tam, gdzie biblioteka, więc jeżeli ich nie masz i nie masz skąd wziąć to niestety...

#166 Soker

Soker
  • 65 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 01 maja 2013 - 21:52

Gdzie wobec tego znajde kopie? moze jeszcze jestem w stanie uratować to z uszkodzonego dysku.

#167 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 02 maja 2013 - 05:28

Gdzie wobec tego znajde kopie? moze jeszcze jestem w stanie uratować to z uszkodzonego dysku.

~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

#168 ada.pedn23

ada.pedn23
  • 3 postów

Napisano 07 maja 2013 - 12:27

Witam, Mam problem z synchronizacją, posiadam iPhone 5 iOS 6.1.3 i iTunes 11.0.1.12. Gdy wchodzę w zakładkę Urządzenia, napis "Synchronizuj" jest szary, nie da się wcisnąć tej opcji. Po podłączeniu iPhone kablem, komputer go wykrywa, iTunes jednak nie. Autoryzowałam komputer, mam Apple ID, próbowałam różnych sposobów, czytałam dużo o tym, jednak nic nie pomaga, co robię źle? Podkreślam, że mam pierwszy raz do czynienia z Apple.

#169 Szemot

Szemot
  • 1 549 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maja 2013 - 14:21

Problem z synchronizacją programów iTunes->iPhone5 Zrobił mi się dość spory bałagan na iPhone (8 stron programów i aplikacji + te co są już w folderach) i z poziomu iPhona trochę trudno aż tyle poprzekładać, połączyć w foldery itp. Podłączam do PC z poziomu iTunes zmieniam kolejność, wywalam, łączę w foldery, nadaję im nazwy i tworzy się oczekiwany porządek. Klikam synchronizuj i żadne zmiany na iPhone nie zostały dokonane. Próbowałem to samo synchronizując przez Wi-Fi z tym samym skutkiem. Coś źle robię czy nie da się?

#170 ftp95

ftp95
  • 3 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 21:20

Problem z iTunes lub iPodem nano 7g.. Witam. Właśnie dzisiaj dostałam iPoda nano 7g i podłączyłam go pod iTunesa, którego już wcześniej używałam. Zgrałam muzykę i było ok. Nie wiem co mnie podkusiło, że usunęłam wszystko i chciałam zgrać od nowa.. No i zaczęły się problemy. iTunes zgrywa niby płytę która załóżmy że ma 15 utworów. od 1 do 7 idą pięknie a 8 zacina się, iTunes komunikuje mi BRAK ODPOWIEDZI na iPodzie nie kręci się ikonka synchronizacji.. muszę odłączać iPoda bez wysuwania potem wyskakują mi jakieś komunikaty nagle z iTunes jakby się odwiesił i mówi mi że utwory nie zostały szynchronizowane z iPodem.. teraz nie wyłączałam nic z menedżera zadań ani nie odłączałam kabelków i po 15 minutach "zwiechy" iTunes CHYBA przegrał piosenkę na iPoda. Czy to jest normalne? Może robię coś źle? Zaznaczam po prostu dany album lub piosenki i przeciągam na iPoda. EDIT: jednak iTunes nie zgrał tego utworu, odwiesił się i niby mogę coś tam poklikać sobie w programie ale nadal ją niby zgrywa..

#171 ftp95

ftp95
  • 3 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 10:34

Dziękuję wszystkim za pomoc, nadal nie mogę korzystać z iPoda, a bylam tak bardzo pozytywnie nastawiona do tego całego appla.

Zdanie rozpoczynamy wielką literą, a kończymy kropką.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].
eualex

#172 Nevena

Nevena
  • 1 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 13:18

Witajcie. Ja mam taki problem: iPhone (3G) do tej pory bez problemu synchronizował się z iTunesem (na iMacu). Od kilku dni komputer go nie widzi. Zrobiłam tym telefonem ok. 2000 zdjęć na wakacjach i chciałabym je ściągnąć - czy brak synchronizacji może wynikać z przeładowanej pamięci? Jak się tam dostać, żeby ściągnąć te foty? :)

#173 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 23:12

Witajcie. Ja mam taki problem: iPhone (3G) do tej pory bez problemu synchronizował się z iTunesem (na iMacu). Od kilku dni komputer go nie widzi. Zrobiłam tym telefonem ok. 2000 zdjęć na wakacjach i chciałabym je ściągnąć - czy brak synchronizacji może wynikać z przeładowanej pamięci? Jak się tam dostać, żeby ściągnąć te foty? :)

Może jest uszkodzony. Co do dalszej części pytania to wyszukaj "szukajki",która znajduje się w prawym górnym rogu.

#174 aguskaq

aguskaq
  • 14 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 19:02

Witam ja również mam problem. Kupiłam parę filmów i posiadam je na ipadzie. Gdy chcę podłączyć go do komputera i odpalam itunes chcąc synchronizować go z zawartością z biblioteki pokazuje mi się komunikat, że utracę te rzeczy które mam na ipadzie (kupione). W jaki sposób mam zsynchronizować go z biblioteką i jednocześnie zachować filmy kupione?

#175 Isiek

Isiek
  • 1 postów

Napisano 07 sierpnia 2013 - 20:07

Witam, nie będę odbiegać od tematów zamieszczanych. Mam problem z synchronizacją ip4s z iTunes. Poprzedni komputer został mi skradziony (tam nie miałam problemów), po zakupie nowego niestety brak synchronizacji. Obecnie syst. Win8, iTunes znajduje ip, pokazuje zawartość lecz niestety notatki głosowe, które jeszcze mi pozostały w telefonie nie mogę w żaden sposób przenieść. Autoryzowałam kompa, re-instal programu, wyzerowałam ustawienia w telefonie i nic :( Podczas synchronizacji dochodzi do 3 etapu, pyta czy czy przenieść notatki głosowe i po zaakceptowaniu " zrywa" połączenie. Bardzo proszę o jakąś podpowiedź :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych