Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie mogę zsynchronizować iPod / iPad / iPhone z iTunes & problem z poprawną synchronizacją

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#101 iskra21

iskra21
  • 89 postów
  • SkądPłock

Napisano 14 grudnia 2012 - 17:39

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736.
Wielkie litery: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371.
Pisownia łączna lub rozdzielna: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454.

#102 bartismad

bartismad
  • 17 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 grudnia 2012 - 12:13

iTunes nie zgrywa muzyki na iPhone'a - help!

Witajcie!

Nie znalazłem takiego wątku na forum, a i wujek Google mi nie pomógł w tym temacie. Problem jest taki: Nie mogę zgrać muzyki na iPhone'a. :( Na iPodzie wszystko gra!

iPhone 3GS z OS 6.0.1
iTunes 10.7
Mac OS X 10.6.8

Muzyka jest jakby przekazywana, lecz trwa to krótko, a na dolnym pasku (pojemność iPhone'a) po"zgraniu" pozostaje poprzednia pojemność. Utwory widać na szaro i nic więcej się nie dzieje; nie można również w żaden sposób edytować tej playlisty w iTunes, a w iPhonie (po jego odłączeniu) jej oczywiście nie widać. Oto zdjęcie tej sytuacji:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/607/screenshot20121215at114.png/]Dołączona grafika[/URL]

Czynności, które podjąłem:

1. Reinstalacja iTunesa:
Z wersji 11 na 10.7 - w iTunes 11 wszystko działało, lecz chciałem przejść na 10.7 (i nie chcę wracać na 11).
Odinstalowałem 11 wg instrukcji [url=http://appleheadlines.com/2011/07/12/how-to-uninstall-itunes-on-mac/]How to uninstall iTunes on Mac | Apple Headlines - Mac, iOS, Apple News[/url]
Po odpaleniu 10.7 na początku pojawia się komunikat "error 42408" - na google znalazłem co to jest i jak się tego pozbyć (skasować katalog SC), lecz nie podziałało - to coś z iTunes store, zatem, może to nie mieć wpływu na mój problem.

2. Update iPhone'a poprzez nowo zainstalowany iTunes 10.7.
Chodź i tak miałem najnowszy system iOS 6, lecz tak mi poradził program, toteż tak zrobiłem.

Proszę o pomoc!
To mój pierwszy iPhone :)

#103 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 grudnia 2012 - 12:44

A jakie masz ustawienia z tą muzyką w iTunes? Aktywowałeś iPhona na swoim koncie? Bo wygląda że mieszasz a to jakaś podstawowa pierdoła jest pewnie.

#104 bartismad

bartismad
  • 17 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 grudnia 2012 - 13:33

Próbowałem przed chwilą i nie mogę autoryzować swojego maca. Występuje błąd. Czy to może mieć wpływ?
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/10/screenshot20121215at132.png/]Dołączona grafika[/URL]

Korzystałem z tej instrukcji [url=http://support.apple.com/kb/HT1420]iTunes Store: About authorization and deauthorization[/url]

#105 aneczkammsl

aneczkammsl
  • 1 postów
  • SkądNowy Targ, Poland

Napisano 16 grudnia 2012 - 23:23

Witam, mam problem z nowym iTunes 11 nie moge synchronizowac muzyki na mojego iphone 5. Probowalem juz recznie, automatycznie wrzucac muze, synchronizowac kablem i wifi i nic sie nie dzieje przelatuje szybciutko synchronizacja. Muzyka na itunes jak patrze co jest na iphonie to jest za mgla (takie blade litery). Nie mam pojecia co robic prosze o pomoc. Pozdrawiam

[ATTACH=CONFIG]12523[/ATTACH]

Dokladnie mam cos takiego , mozecie mi powiedziec co oznaczaja te kolka pod ktorymi dalem "?" Nie mam juz sily w internecie ludzie pisza o tym problemie ale nikt jak go rozwiazal tylko "udalo mi sie"

[URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego![/URL]
Przeniosłem do właściwego wątku. eualex.

Ja mam taki sam problem! proszę o dokładne wytyczne jeśli wiecie jak go rozwiązać.
Dodam jeszcze że mam iPod i iPad, które synchronizują się bez problemów jedynie iPhone 5 nie chce .... nie wiem co robić.

- - - Połączono posty - - -

Czy mogę prosić o dokładniejsze informacje? Nie mogę sobie poradzić, a mam dokładnie ten sam problem.
mam iPad 2 i iPod Video które działaja i synchronizują się bez problemów ale nowy iPhone 5 za żadne skarby nie chce zsynchronizować muzyki i filmów, ręce mi opadają.....

#106 Wedel

Wedel
  • 4 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 00:01

itunes 11 problem z iphonem 3gs Witam, mam pewien problem i nie wiem jak go rozwiązać, czytałem na forum różne tematy nie nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie chodzi o to iż zrobiłem aktualizacje na 11 z 10.8 i od tej pory pojawił sie problem ze zgraniem programów czy gier nawet tych darmowych które pobieram w sklepie z muzyką nie ma problemu zgrywa się na telefon. gdy przeciągam jakąś grę a itunes pokazuje się w telefonie ale nie instaluje mi jej tak ja by omijał punkt instalacji, z góry dziękuje za pomoc. Na poprzednim itunes wszystko było dobrze.

#107 Jan Rusz

Jan Rusz
  • 5 postów
  • SkądKonczyce Małe, Katowice, Poland, Poland

Napisano 19 grudnia 2012 - 22:44

[ATTACH=CONFIG]12860[/ATTACH]Witam, ja mam problem również z synchronizacją, tylko, że... pliki są widoczne na iPhone 5, natomiast szarymi literami i nie ma możliwości kliknięcia w ich. Czy ktoś z Państwa miał taki sam problem? Jak go rozwiązać? W jaki sposób? Proszę o porady, każda pomoc mile widziana. Pozdrawiam, Jan Rusz

#108 PysieK

PysieK
  • 179 postów
  • SkądSuwałki, PL

Napisano 19 grudnia 2012 - 23:00

Witam, mam pewien bardzo dokuczliwy problem. Próbując synchronizować iPoda Touch 4g pojawia się komunikat o niepowodzeniu rozpoczęcia sesji synchronizacji. Nie mogę kompletnie nic zrobić. Tymczasem na innych komputerach i innych bibliotekach wszystko normalnie działa. Próbowałem przeinstalowywać iTunes, ale bez skutków - to samo z systemem. Jak rozwiązać ten problem? Prosiłbym o pomoc, gdyż problem mam już od niemałego czasu. Pozdrawiam.

#109 michaelis007

michaelis007
  • 1 postów

Napisano 21 grudnia 2012 - 16:07

[1G 3.1.3] Podczas synchronizacji iTunes wyłącza się. Witam Mój problem wygląda następująco: otóż wczoraj podpiąłem iPoda do komputera w celu zaktualizowania muzyki i tu pojawia się problem: w czasie gdy iTunes rozpoczyna "Synchronizuję ..." w tym momencie pojawia się komunikat "Program iTunes przestał działać" po czym się wyłącza. Miałem już taki problem kiedyś i wtedy pomagała reinstalka programu jednak obecnie nic nie pomaga. Próbowałem sobie radzić na następujące sposoby: - przeinstalowanie programu - usunięcie wszystkich plików powiązanych z Aplle, i Tunes, Quick Time po czym zainstalowanie ponownie programów - zmiana najnowszego iTunes 11 na starszą wersję - restore iPod'a Żadna z powyższych czynności nie pomogła, piszę tutaj gdyż skończyły mi się pomysły jak sobie poradzić. Ostatnią zmianą jaką wprowadzałem w iPod/iTunes była aktualizacja iTunes 10 na najnowszą wersję 11. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

#110 zawaja

zawaja
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2012 - 21:01

Kasowanie ustawień synchronizacji Witam! Od niedawna jestem posiadaczem iPoda classic 160gb i mam problem z synchronizacją z iTunes (wersja 11.0.1) na OS X. Po podłączeniu iPoda do maca w karcie podsumowania zaznaczona jest opcja ręcznego zarządzania muzyką. Odznaczenie oczywiście powoduje wykasowanie zawartości urządzenia i wgranie bazy z komputera. I wszystko jest super do momentu zamknięcia iTunes. Po ponownym uruchomieniu programu lub podłączeniu urządzenia, synchronizacja automatyczna nie działa i znowu zaznaczona jest opcja ręcznego zarządzania. W tej chwili jedyną opcją synchronizacji jest wgrywanie całej bazy za każdym razem. Dodam, że w preferencjach iTunes, w zakładce urządzenia mam włączoną automatyczną synchronizację urządzeń. iPhone i iPad synchronizują się bez problemu. Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam, Jacek

#111 adizj

adizj
  • 47 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 01:36

Itunes wylacza sie przy synchronizacji iTunes wylacza sie przy probie synchronizacji z moim 3gs, dokladnie przy 2 kroku (nie pokazuje żadnego błędu, po prostu program się wyłączą i okienko się zamyka). Przed aktualizacja do najnowszego itunes był ten sam problem, aktualizacja nic nie pomogła. Szukałem już takiego tematu, ale albo wasza szukajka taka słaba albo takiego tematu nie było. Win XP SP3

#112 flowproba

flowproba
  • 18 postów

Napisano 29 grudnia 2012 - 01:15

synchronizacja

Witam mam następujący problem z synchronizacją.. Iphone 4s jak do tej pory działało dobrze zmieniłem komputer zainstalowałem itunes11 dodałem folder do biblioteki aktualnie próbuje zsynchronizować album zaznaczam wszystkie utwory, wybieram dodaj do iphone i... I NIC :) nic sie nie dzieje nic sie nie synchronizuje, zaden komunikat po prostu jedno wielkie nic :) z gory dzieki za pomoc

- - - Połączono posty - - -

mój problem rozwiązany - iphone nie może się synchronizowac z wiecej niz jednym komputerem..

#113 dopesi

dopesi
  • 68 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 00:05

W moim przypadku wystąpił taki problem: Itunes synchronizuje z telefonem wszystko co ściągnę na komputer przez Itunes (apki, muzyka). Natomiast jeśli ściągnę coś na telefon przez wifi albo 3g to po podłączeniu do komputera Itunes nie widzi tych aplikacji i ich nie synchronizuje :( Problem prawdopodobnie zaistniał po update do najnowszej wersji Itunes. edit: rozwiązaniem było znalezienie opcji "przenieś kupione pozycje"...

#114 Laura33

Laura33
  • 1 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 17:38

Witam, wczoraj zainstalowałam nową wersję iTunes i od tamtej pory nie mogę zrobić synchronizacji z iPodem touch. Wyskakuje taki komunikat: "iTunes nie mógł załadować informacji o klasie danych od usług synchronizacji"

#115 szombi1

szombi1
  • 4 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 00:14

Problem z wgraniem muzyki i filmów. Witam mam problem i proszę o pomoc, być może jest on dla niektórych z Was banalny ale nie umiem go rozwiązać. Ostatnio kupiłem iphona 4s i gdy łączy się z itunes i chcę wgrać muzykę to zaczyna synchronizację po kilku chwilach przerywa i pojawia się krótki komunikat czekam na zmiany. Proszę o rzetelną podpowiedź bo poczytałem wiele na google i nie znalazłem rozwiązania, z góry dziękuję pozdrawiam Tomek.

#116 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 10:51

Witam mam problem i proszę o pomoc, być może jest on dla niektórych z Was banalny ale nie umiem go rozwiązać. Ostatnio kupiłem iphona 4s i gdy łączy się z itunes i chcę wgrać muzykę to zaczyna synchronizację po kilku chwilach przerywa i pojawia się krótki komunikat czekam na zmiany. Proszę o rzetelną podpowiedź bo poczytałem wiele na google i nie znalazłem rozwiązania, z góry dziękuję pozdrawiam Tomek.

Dokonałeś autoryzacji komputera?

#117 szombi1

szombi1
  • 4 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 14:53

A jak to zrobić?

#118 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 15:12

A jak to zrobić?

iTunes Store: informacje o autoryzacji i wycofywaniu autoryzacji
http://myapple.pl/ip...tml#post1108234

#119 Milkinson

Milkinson
  • 9 postów
  • SkądPabianice, Poland

Napisano 03 stycznia 2013 - 21:10

Witam. Mam niemały problem z iTuenesem i nie mam już żadnego pomysłu na jego rozwiązanie. Problem z tym programem mam już od dłuższego czasu, kiedy używałem iPoda lekceważyłem bo zgrywałem tylko muzykę i to rzadko teraz przesiadłem się na iphona 4s i z programem jest coraz gorzej. Otóż teraz nie mogę w ogóle zsynchronizować telefonu, jak włączam iTunes odrazu pobiera całą moc procesora na współ z AppleMobileServiceDevice (procesy w menedżerze). Bez podłączonego urządzenia iTunes działa ale nie mogę się zalogować to iTunes store ale z tym mam już problem od dawna, nie mam już pomysłu na rozwiązanie, usunąłem wszystkie programy apple z komputera nawet poukrywane foldery sprawdzałem msconfig czy nie ma konfliktu z innymi programami, nic na to nie wskazuje. Jeśli ktoś ma pomysł bardzo proszę niech się podzieli.

#120 Mikrofalowka

Mikrofalowka
  • 16 postów

Napisano 11 stycznia 2013 - 00:20

Problem z synchronizacja IPoda classica 160 GB Witam moj ipod ma problem z synchronizacja. Gdy chce wrzucic jakis kawalek to na poczatku synchronizuje a tak w polowie synchronizacji na ekranie ipoda pojawia sie ze jest tylko podlaczony a itunes sie zacina i po paru minutach pokazuje sie blad 53 i napis: proba kopiowania na dysk Blabla nieudana, upewnij sie ze naped CD i polaczenie z internetem dzialaja prawidlowo i sprobuj ponownie. Robilem restore i to nawet pare razy i problem caly czas sie pojawia. Wie ktos moze jak to naprawic?? pozdro

#121 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 08:21

Problem z synchronizacją programów w ITunes. Brak możliwości aktualizacji zakupionych app.

Witam
Parę dni temu pojawił mi się dziwny problem z ITunes którego sam nie potrafię rozwiązać choć używam urządzeń Apple od 3 lat.
Jestem posiadaczem Iphone 5 i kupiłem grę Ski Jumping 2012 za niecałe 1 euro.
Po kliknięciu Kup wyskoczyło o podanie loginu i hasła i oczywiście po chwili wyskoczyło, że ściągnął niestety teraz jak klikam w ITunes w zakładce "Programy" pokazuje mi w lewej ramce, że nie ma żadnych aplikacji a w prawej ramce normalnie wszystkie aplikacje które mam i w którym miejscu na ekranie mojego IPhone się znajdują. Dodatkowo dziś pojawiło mi się na telefonie, że jest nowa wersja aplikacji facebook ale niestety ITunes twierdzi, że żadnych aktualizacji nie ma.
Co lepsze! odinstalowanie i na nowo zainstalowanie Itunes nie pomaga....
Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
Oto screenshot z ITunes: http://www.taken.pl/iphone.png

Pozdrawiam
TaKeN

#122 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 stycznia 2013 - 16:11

Albo Apple faktycznie traktuje Windows specyficznie albo odwrotnie. Czy jak przeglądasz bibliotekę iTunes (bez telefonu podpiętego) to programy są?

#123 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 08:15

Witaj Gdy odłączę telefon to niestety biblioteka jest pusta podobnie jak przy podłączonym telefonie. Pomyślałem, że to może jakiś problem z autoryzacją więc wycofałem i na nowo z autoryzowałem komputer niestety nie pomogło w dalszym ciągu nie mam nic zakupionego według ITunes... Pozdrawiam TaKeN

#124 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 lutego 2013 - 09:42

No to masz dwie opcje - albo znaleźć bibliotekę na kompie i Ctrl+O na folder gdzie jest, albo odzyskać wszystko z iPhona, przez prawy guzik na niego w bocznej listwie i Transfer Purchases (po polsku to "Przenieś kupione rzeczy"). Do tego zrób Archiwizację telefonu. Jeśli muzykę też Ci wycięło i folderu na kompie nie znalazłeś to musisz też czymś ją odzyskać z telefonu, iTools są chyba też na PC. Jak już wszystko odzyskasz, możesz spokojnie powrócić do synchronizowania.

#125 jeffoo

jeffoo
  • 5 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 20:55

iPad 3 i iPhone 5 vs iTunes 11 iPada używam od sierpnia 2012 i nigdy żadnych problemów z synchronizacja czy muzyki czy zdjęć czy filmów. Od 3 dni mam iphone 5 . Synchronizacja zdjęć działa bez zarzutu, ale muzyki dołożyć nie sposób . Wciskam synchronizuj i niby przebiega normalnie , ale b. szybko i nic sie nie zmienia . Muzyka nie została dodana. Nie dochodzi do synchronizacji ani momentu gdy widac dodanie poszczegolnych plików. Słowem muza nie synchronizuje sie. Na iPadzie wszystko ok. Oba z iOS 6.1. Gdzieś była informacja ze to bug i w 6.1 będzie git. Niestety nie jest. Ustawienia jak w iPadzie. Wiem, ze nie jest to tylko mój problem. Strach napisać coś na ogólnym forum bo zlinczują dlatego wrzucam tu jak sugerują WIEDZĄCY. pozdrawiam stary świeżak

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych