@Homer tak przyznaje racje Ci racje jest taka rozdzialka dla monitorow dla profesjonalistow i projektantow CAD, jak rowniez jest tez 8k 8192x4096 pix- rozdzielczosc kinowa. Moze w iphonie 5 ktory z pewnoscia dostaniemy jeszcze lepszy aparat ktory pozwoli nam na robienie fotek wlasnie w tych rozdzielczosciach i wiekoszosc uzna to za wystarczajaca zalete aby zmienic 4s- bo przeciez aparat w telefonie to narzedzie do zastosowan profesjonalnych - tak czy tak dobry argument dla fan boy'a:)
Hmmm... Ja moze nie projektuje w CAD i mam najzwylejszy monitor za kilkaset zl, ktory ma rozdzielczosc 1920x1200 to oznacza, ze jestem profesjonalista wedlug Ciebie? Czy jeżeli mój iPad ma rozdzielczość większą niz 90% użytkowników komputerów bo 2048x1546 to znaczy, że jestem hiper super mega duper profesjonalistą bo mam tak gigantyczną rozdzielczość jak na Twoje standardy FullHD i to do tego w zwykłym tablecie?
zdjęcia się robi na przyszłość, żeby za 10 lat móc sobie zobaczyć jak to było sie pięknym i młodym i zawsze lepiej je oglądać na całym ekranie niż wielkości znaczka pocztowego, bo np. Za 10 lat będzie technolohia hiper-megaHD. Ja np. dziś oglądając zdjęcia zrobine 12 lat temu super aparatem 3MPx widze kiepską jakość zdjęć w porównaniu ze nawet iPhome 3GS.