Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
863 odpowiedzi w tym temacie

#676 funuman

funuman
  • 32 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 czerwca 2014 - 15:00

Jest tu ktoś kto miał SGS III?
Posiadam ten tel od roku i już starczy. Mocno się zastanawiam nad IP4S, sprawa jest o tyle utrudniona ze muszę kupić dwie sztuki i sprzedać dwie sztuki (żony i mój).
Wszystkie tel zawsze mamy te same, przeszliśmy przez: wildfire, desire, sgs1, lgxhd, i teraz sgsIII
Czy może mi ktoś poradzić czy to dobra decyzja i czy będziemy zadowoleni? #androbieda nie daje już rady :/

Odpuść sobie SGS3. To mydelniczka w dodatku brzydka i wolna. IP4S będzie super wyborem... Przesiadałem się ostatnio co prawda z SGS2 na IP5 ale jestem pod wrażeniem ios7. Android jest gówniany ;-)

#677 zimny12345

zimny12345
  • 99 postów

Napisano 25 czerwca 2014 - 17:07

Odpuść sobie SGS3. To mydelniczka w dodatku brzydka i wolna. IP4S będzie super wyborem... Przesiadałem się ostatnio co prawda z SGS2 na IP5 ale jestem pod wrażeniem ios7. Android jest gówniany ;-)

nie android ale samsung i jego nakładka , 4S-ką możesz byś zawiedziony bardziej niż SGS3 , fakt 4S dostanie OS 8 ale stawiam PLN-y przeciwko orzechom ,że będzie tak zamulony jak OS 7 na iPhone 4 - lepiej zrobisz wgrywając jakiś np. cyanogenmod na SGS3 ,a czy opłaca się zmieniać SGS3 na iPhona oczywiście że tak ale iPhona 5 na 4S bym nie zamienił

#678 Eduardo

Eduardo
  • 101 postów
  • SkądPuławy / Kraków

Napisano 25 czerwca 2014 - 19:58

Sam przesiadłem się z SIII (służbowy) i Sony Z1 (prywatny) na jeden... iPhone 5. Wcześniej miałem Iphona 4, ale nadarzyła się możliwość przesiadki na Z1, to skorzystałem. Ip4 jest teraz u mojego taty. Co do samej zmiany. Po uruchomieniu Ip5, przypomniałem sobie dlaczego zdecydowałem się swego czasu na Appla. Szybkość i niezawodność bije Androida. Prostota interfejsu też. Faktycznie czasami brakuje mi widgetów, ale po dłuższym zastanowieniu i myśli o aktualizacji do iOS8... da się przecierpieć :) Moim zdaniem będziecie zadowoleni. Żadne z Was nie będzie miało problemów z obsługą i szybko zapomnicie o Androidzie. Minusem który mi się przypomniał jest bateria... moim zdaniem lekko słabsza niż w modelach w/w.

#679 funuman

funuman
  • 32 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 czerwca 2014 - 20:01

Każdy bierze uwagę tylko cene po której kupuje się iphony, rzeczywiście jest wysoka. Ale za to mniej stracimy na wartości bo urządzenia apple świetnie dają sobie radę ze stratą wartości. Kupując SGS3 za 800zł i IP4S też za 800zł możesz być pewny że po roku to iphone będzie więcej wart.

#680 motylio

motylio
  • 295 postów

Napisano 26 czerwca 2014 - 10:18

nie android ale samsung i jego nakładka , 4S-ką możesz byś zawiedziony bardziej niż SGS3 , fakt 4S dostanie OS 8 ale stawiam PLN-y przeciwko orzechom ,że będzie tak zamulony jak OS 7 na iPhone 4 - lepiej zrobisz wgrywając jakiś np. cyanogenmod na SGS3 ,a czy opłaca się zmieniać SGS3 na iPhona oczywiście że tak ale iPhona 5 na 4S bym nie zamienił

Zgadza się to kwestia samsungowej wersji. Niestety rzutuje mocno na ogólną opinię o Androidzie. Co do wgrywania, rootowania i innych czarów ;) Sporo osób radziło mi żebym wgrał czystego andka ale tu jest właśnie problem. Primo to gwarancja, secundo to że nawet gdyby to było proste łatwe i przyjemne po prostu nie chce mi się grzebać, szukać, wgrywać i kombinować. Wolę stabilny i działający system niż dobrą słuchawkę ale z wizją grzebania w niej :D

#681 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 10 lipca 2014 - 12:33

duzo wypowiadalem sie w tym temacie i powiem wam tak ze jak mialem 4 to wydawalo mi sie ze jest oki... po przesiadce co prawda tylko na jeden dzien na 4s stwierdzilem ze slabo 4 wypada... teraz na 5 zastanawiam sie jak moglem pracowac na 4... wiec jesli nie ma sie porownania to do wszystkiego da sie przyzwyczaic... ale prawda jest i to przyznaje szczerze teraz ze 7.1 to smierc dla iphone 4

#682 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 10 lipca 2014 - 13:24

Ja nie mam wystarczającego porównania do wyższych modeli, ale mam do innych smartfonów. Obecnie mam 4-kę na iOS 6.1.3, którego oczywiście nie będę aktualizował do 7 i do typowych zastosowań jak połączenia, sms, mail, internet, muzyka, kilka-kilkanaście aplikacji jest całkiem w porządku. O wiele lepiej i bardziej bezstresowo mi się go używa niż np. Xperii SP, którą jakiś czas temu sprzedałem.

#683 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 10 lipca 2014 - 16:33

jesli mowa o 6.1 to spokojnie jeszcze mozna pracowac na tym urządzeniu boje sie ze analogicznie ios8 zakatuje 4s

#684 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 10 lipca 2014 - 20:31

jesli mowa o 6.1 to spokojnie jeszcze mozna pracowac na tym urządzeniu
boje sie ze analogicznie ios8 zakatuje 4s

Tak się może stać.
iOS 4 właściwie zabijał komfortowe użytkowanie 3G, iOS 6 zauważalnie zwalnia 3GS-a, a iOS 7 4-kę, więc po premierze iOS 8 może wystąpić analogiczna sytuacja z 4s.

#685 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 12 lipca 2014 - 19:34

Tak się może stać.
iOS 4 właściwie zabijał komfortowe użytkowanie 3G, iOS 6 zauważalnie zwalnia 3GS-a, a iOS 7 4-kę, więc po premierze iOS 8 może wystąpić analogiczna sytuacja z 4s.

W to nie wierzę bo parametry 4S są jeszcze niezłe ale kiedys z czasem taka sytuacja na pewno nastąpi.

#686 murzyn124

murzyn124
  • 4 postów

Napisano 19 lipca 2014 - 10:43

Witam, Jak jest z supportowaniem ip4 i ip4s? Czy chodzą na nich najnowsze gry(typu Fifa 2014)? Czy jest duża różnica pomiędzy ip4 i ip4s?

#687 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 19 lipca 2014 - 11:49

roznica jest spora i zauwazalna... na 4 fifa idzie ale o gta to juz zapomnij roznica w cenie miedzy 4 a 4s to 150-250 pln i tu warto dorzucic ta kase zeby miec cos wydajniejszego. na chwile obecna 4/4s dziala na ios7 ale za chwile wyjdzie ios8 ktory pod 4 nie bedzie wiec moze sie pojawic problem dlatego uwazam ze 4 tak pod warunkiem ze ma słuzyc jako telefon (połaczenia glosowe/mail/sms/stockowe aplikacje) w przeciwnym wypadku dokładaj i dozbieraj na 4s. mi udalo sie sprzedac 4 w stanie idealnym za 750 i kupic 4s w takim samym stanie za 870. pozniej sprzedalem w tych samych pieniadzach i za 1000 wyjalem 5

#688 Dbnszk

Dbnszk
  • 39 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2014 - 13:19

Siemanko, Mam Ip4 32 gb i mam pytanie dot. IOS 8 zaczełem się martwić tym od wczoraj. i mam pytanie do osób które mają ten system dość długo. Czy jak wyleci IOS 8 i ja na mojej 4 nie bede mógł aktualizować do najnowszej wersji to aplikacje z appstore będę mógł ściągnąć? albo chociaż aktualizować Instagrama, facebook'a ? czy już ten telefon bedzie martwy. ?

#689 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 19 lipca 2014 - 14:10

analogicznie tak jak jest z ios6 teraz

#690 Dbnszk

Dbnszk
  • 39 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2014 - 18:06

analogicznie tak jak jest z ios6 teraz

tzn? możesz rozwinąć swoją wypowiedź?

#691 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 20 lipca 2014 - 21:04

Wszystko zależy od developera danej aplikacji. Są już np. aplikacje, które wymagają iOS 7. Zapewne analogicznie pojawią się takie aplikacje po premierze iOS 8. Nie należy jednak mówić o tym, że nagle starszy system będzie martwy. Będzie nadal masa aplikacji, które będą wymagać tylko iOS 5.

#692 Dbnszk

Dbnszk
  • 39 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2014 - 17:42

Rozumiem w takim razie dziękuje:)

#693 konrad9412

konrad9412
  • 6 postów

Napisano 12 września 2014 - 12:08

Witam, czy tego IP warto kupić ? [url=http://allegro.pl/nowy-apple-iphone-4-32gb-2-kolory-okazja-fv23-i4579855829.html]Nowy APPLE iPhone 4 32GB 2 KOLORY OKAZJA FV23% (4579855829) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

#694 zimny12345

zimny12345
  • 99 postów

Napisano 13 września 2014 - 20:22

sądząc po tym ,że konto zawieszone - jest to bardzo dobra inwestycja :)

#695 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 13 września 2014 - 23:30

Witam, czy tego IP warto kupić ? Nowy APPLE iPhone 4 32GB 2 KOLORY OKAZJA FV23% (4579855829) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

sądząc po tym ,że konto zawieszone - jest to bardzo dobra inwestycja :)

Haha xD Może w gratisie otrzyma ryzę papieru, żeby przycisk nie był samotny ;)

#696 Dave123

Dave123
  • 70 postów

Napisano 03 października 2014 - 11:43

Jeśli telefon będzie używany do dzwonienia, pisania smsów i sporadycznego przeglądania internetu - to warto. Jeśli jednak będzie używany bardzo intensywnie i będą użytkowane róznorodne aplikacje to warto się zastanowić nad nowszymi=szybszymi modelami.

#697 any

any
  • 53 postów

Napisano 03 października 2014 - 12:05

Powiem tak, posiadam aktualnie ip4 16Gb i używam go dość intensywnie, apki, wifi tel sms itd. Telefon nie jest demonem szybkości, z tym trzeba się liczyć, ale sprawuje się bardzo dobrze. Nie wiesza się jak jakiś android. Przejrzysty, niezawodny..owszem, nowszy model działa dużo szybciej, ale to zawsze kwestia wyboru, a jak dla mnie, pieniędzy. Nowszy model, równa się większy wydatek, trzeba zrównoważyć plusy i minusy :)

#698 kasieks

kasieks
  • 3 postów

Napisano 23 listopada 2014 - 15:19

Cześć :) Zastanawiam się czy kupowanie Iphone 4s 8GB ma sens, czy to nie jest mało pamięci? I mam takie samo pytanie o Iphone 5c, czy 8gb wystarczy do zwykłego użytkowania, czyli telefonowanie, smsowanie, internet (portale społecznosciowe, blogi, itp), instagram itp? Pozdrawiam

#699 bob3kk

bob3kk
  • 3 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 20:00

Mam okazję kupić iphone 4 16 gb. Sprzedający użytkuje go 3 lata. Jest w bardzo dobrym stanie wizualnym, mała ilość zarysowań. Działa na iOS 6.12. Oczekuję ceny 350 zł do negocjacji. Proszę o opinie czy warto inwestować w ten sprzęt. Wcześniej miałem iphone 4s i działał rewelacyjnie, ale aktualizacja z iOS 6 do 7 go zabiła ( brak podświetlenia, nie pokazywał IMEI, nie reagował na kartę sim. W serwisie stwierdzili padnięty baseband). Pod względem wydajności jest spora przepaść pomiędzy tymi modelami. Nie ukrywam że cena jest zachęcająca ( moim zdaniem, lub się mylę) Od razu chciałbym go zaktualizować, ale czy warto ?

#700 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 25 listopada 2014 - 20:21

Ja używam 4-ki 16GB i generalnie mogę polecić. Wykorzystuję go dość intensywnie i fakt, w porównaniu do 5S czuć, że jest wolniej, ale da się pracować. Ma już ze 4 lata i nadal jadę na oryginalnej baterii. Cały dzień mojego użytkowania wytrzymuje i zostaje jeszcze trochę rezerwy, więc wstrzymałem się z wymianą. Wbrew wielu opiniom na tym forum, zaktualizowałem go do 7.1.2 i nie odczułem znacznego spowolnienia. Stwierdziłem, że zaryzykuję, bo na 6.1.3 było coraz mniej aplikacji i co chwilę przy instalacji wyskakiwał komunikat, że apka nie jest dostępna na ten soft i czy w związku z tym chcę zainstalować ostatnią wersję, która była na niego dostępna. W porównaniu do 4S raczej odczujesz pewne spowolnienie. Niemniej za tą kasę bym brał.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych