Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Please log in to reply
863 replies to this topic

#626 bartek1987

bartek1987
  • 81 posts

Posted 11 February 2014 - 11:04

Dokladnie.Zgadzam sie.Ja za duzo aplikacji nie mam moze dlatego mi tak nie zamula jak niektorzy pisza

#627 muchson102

muchson102
  • 2 posts

Posted 18 February 2014 - 23:48

Zastanawiam się nad kupnem iPhone 4 gdyż moja xperia i jej android doprowadza mnie do szału. :x Telefon oprócz podstawowych funkcji (wykonywanie telefonów/ pisanie wiadomości tekstowych) będzie służył do przeglądania internetu, robienia zdjęć (wiadomo to jest tylko telefon nie lustrzanka ale żeby robił jakieś przyzwoite fotki np. dokumentów) oraz do odwiedzania facebooka/instagramy. Smartfon nie powinien łapać zadyszki w momencie wchodzenia w smsy czy na przeglądarkę nie wspominając już o odbieraniu telefonów. Czy ten produkt zaspokoi moje potrzeby? W gry nie będę grał bo to jest telefon nie konsola :D Czy wart jest swojej ceny? Nawet bym mógł się skusić na używkę 8GB bo nie potrzebuję więcej więc myślę że te 600-700zł powinno wystarczyć. :)

#628 sopel1998

sopel1998
  • 171 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 February 2014 - 21:05

Jeśli mamy być szczerzy to iPhone 4 na iOS 7.0.4 ma (przynajmniej u mnie) bardzo rzadko problemy z odbieraniem na zablokowanym ekranie, po prostu nie reaguje na dotyk, po chwili działa. Wchodzenie w przeglądarkę to potrafi ładnie zamulić, ale jak się już jej używa i ma się cierpliwość to nie jest najgorzej. Aplikacja Instagram działa dość dobrze, Facebook też nie najgorzej. Gdybyś znalazł iPhone 4 z iOS 6 to bierz śmiało, na nim telefon działa bardzo dobrze :)

#629 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 27 February 2014 - 23:27

Mysle ze bedziesz zadowolony , jak kolega wspomnial wczesniej poszukaj sobie najlepiej z ios6 , ja osobiscie posiadam ip5 ale jeden z domownikow ma moja stara 4 na ios7 i dziala ona bardzo przyzwoicie, nie wiem dlaczego jest tyle zlych opinni, faktycznie sa momentami pojedyncze dorbne przyciecia ale nie ma katastrofy,trzeba pamietac ze to nie jest nowiutki sprzet. W kazdym razie ios 6 masz pewniaka co do predkosci dzialania ios7 to juz jak widac indywidualna kwestia potrzeb:). Co do pamieci przemysl czy nie lepiej 16gb;) zdjecia swoje waza i kazda appka tez:) a i wybor chyba wiekszy bo przeciez 8 weszla do sprzedazy jako model "budzetowy" wiec 16 bedzie mysle wiecej.

#630 Andriusaar

Andriusaar
  • 16 posts
  • SkądDąbrówka

Posted 13 March 2014 - 09:59

Jeżeli Ci się uda znaleźć w dobrej cenie to śmiało bierz. Mam już telefon prawie rok to mogę coś o nim napisać. Owszem czasem potrafi przymulić ale trzeba pamiętać, że to emeryt. Jak na pierwsze Jabłko to spokojnie Ci wystarczy choć wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Prawdziwa siła tego telefonu tkwi w dużej ilości dopracowanych aplikacji wśród nich sporo jest darmowych.

#631 jahydraulik

jahydraulik
  • 3 posts
  • SkądKraków

Posted 15 March 2014 - 21:01

Ja bym wybrał 4 ,nie sądzę żeby miał z powodu słuchania muzyki po takim czasie osłabnąć .A z tego co słyszałem ma dobre opinie.

#632 RumburMK

RumburMK
  • 613 posts

Posted 16 March 2014 - 10:47

Ja już mam piątego ip4 i każdy mój model spisywał się na piątkę z plusem, a bateria zawsze trzymała bardzo długo. Ip 4 to dobry telefon, byleby nie wgrywać do niego zbyt świeżego ios, bo ja zrobiłem uaktualnienie zanim pomyślałem no i telefon chodzi masakrycznie wolno. Właściwie mi to nie przeszkadza bo akurat ip4 służy mi do słuchania muzyki w połączeniu ze stacją dokującą i odbierania smsów z kodami jednorazowymi z banku, ale gdybym używał go na co dzień z systemem ios 7 to byłaby masakra

#633 any

any
  • 53 posts

Posted 27 March 2014 - 07:34

No i stało się..od wczoraj stałem się posiadaczem ip4 16gb;) Trafił się egzemplarz z ios 6 (wolałem nie ryzykować z 7.1 po tych wszystkich komentarzach) Na razie wszystko działa jak należy. Myślę że to dobre rozwiazanie dla kogoś, kogo nie stać od razu na 5.. Po dłuższym użytkowaniu, na pewno podzielę się spostrzeżeniami :)

#634 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 27 March 2014 - 12:37

Uważaj przy podłączaniu do kompa, iTunes wręcz alarmuje możliwością aktualizacji do najnowszego iOSa :P

#635 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 27 March 2014 - 12:38

No i stało się..od wczoraj stałem się posiadaczem ip4 16gb;) Trafił się egzemplarz z ios 6 (wolałem nie ryzykować z 7.1 po tych wszystkich komentarzach) Na razie wszystko działa jak należy. Myślę że to dobre rozwiazanie dla kogoś, kogo nie stać od razu na 5.. Po dłuższym użytkowaniu, na pewno podzielę się spostrzeżeniami :)

7,1 na 4 bardzo fajnie chodzi ;)

#636 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 27 March 2014 - 12:40

Potwierdzam :-)

#637 any

any
  • 53 posts

Posted 27 March 2014 - 12:48

Owszem, alarmuje aktualizację, nawet na ekranie ip:D ale narazie nie robię tego, mimo że 7.1 bardzo się poprawił co do 7.0 to podobno i tak jest wolniejszy niż 6.1...gdzieś w sieci widziałem tabelkę z porównaniem:)

#638 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 27 March 2014 - 12:50

Owszem, alarmuje aktualizację, nawet na ekranie ip:D ale narazie nie robię tego, mimo że 7.1 bardzo się poprawił co do 7.0 to podobno i tak jest wolniejszy niż 6.1...gdzieś w sieci widziałem tabelkę z porównaniem:)

Jak już widzę nawiązanie do tabelki z porównaniem to już mi się odechciewa udzielać...

#639 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 27 March 2014 - 12:59

Podziwiam ludzi, którzy wchodzą w wiadomości ze stoperem w ręku.

#640 any

any
  • 53 posts

Posted 27 March 2014 - 13:31

szczerze to ja też takich podziwiam.. Jedynie sensownie jest samemu sprawdzić, ale powrotu wtedy nie ma ;) Ilu ludzi, tyle opinii.. które są subiektywne..

#641 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 27 March 2014 - 14:56

szczerze to ja też takich podziwiam..
Jedynie sensownie jest samemu sprawdzić, ale powrotu wtedy nie ma ;)
Ilu ludzi, tyle opinii.. które są subiektywne..

Ja bym zainstalował ;) Instaluje zawsze pierwsze bety czy to ios/osx i żyje :P

#642 eSpares24_com

eSpares24_com

• 200 posts
  • SkądFieldorfa 5a/d, Warszawa

Posted 27 March 2014 - 19:04

Pewnie mówisz o tym:
Dołączona grafika

iOS 7.1 chodzi moim zdaniem prawie tak samo jak iOS 6.1 i różnice (gołym okiem) są niezauważalne dopóki nie położysz obok siebie dwóch takich samych iPhone'ów z obydwoma systemami. Uważam, że 7.1 bardzo fajnie śmiga na 4-ce i warto zrobić sobie aktualizację. Najbardziej odczuwalne jest bootowanie, jednakże ile razy w miesiącu wyłączamy i włączamy telefon? Aplikacje takie jak telefon, mail czy safari i tak większość z nas ma działające w tle, więc czas wybudzenia aplikacji jest krótszy niż uruchomienie jej od 0.

#643 any

any
  • 53 posts

Posted 28 March 2014 - 07:04

Pewnie mówisz o tym:
Dołączona grafika

iOS 7.1 chodzi moim zdaniem prawie tak samo jak iOS 6.1 i różnice (gołym okiem) są niezauważalne dopóki nie położysz obok siebie dwóch takich samych iPhone'ów z obydwoma systemami. Uważam, że 7.1 bardzo fajnie śmiga na 4-ce i warto zrobić sobie aktualizację. Najbardziej odczuwalne jest bootowanie, jednakże ile razy w miesiącu wyłączamy i włączamy telefon? Aplikacje takie jak telefon, mail czy safari i tak większość z nas ma działające w tle, więc czas wybudzenia aplikacji jest krótszy niż uruchomienie jej od 0.

Dokładnie na tą tabelę wpadłem. Telefonu raczej nie wyłączam, bo i po co:) Przed zakupem byłem nastawiony na aktualizację od razu:) ale zanim tel doszedł czytałem jakieś pierdoły i zasiały nutkę niepewności:)

#644 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 28 March 2014 - 09:51

Dokładnie na tą tabelę wpadłem. Telefonu raczej nie wyłączam, bo i po co:) Przed zakupem byłem nastawiony na aktualizację od razu:) ale zanim tel doszedł czytałem jakieś pierdoły i zasiały nutkę niepewności:)

No wiesz... "w Smoleńsku był zamach podobno..." .
A tak serio to instaluj i sie ciesz.

#645 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 28 March 2014 - 10:00

Jakie "podobno" :twisted:

#646 Bknz

Bknz
  • 25 posts

Posted 28 March 2014 - 11:13

Panowie i Panie ;) stoję przed zakupem iP4s Długo dość wahałem się przy podjęciu decyzji o rozpoczęciu procesu poszukiwania telefonu. Dotychczas użytkuję SGSplus i wkurza mnie mułowatość, brak wsparci - aktualizacji. Dlatego zastanawiam się nad iP 4s ale nie wiem czy jest sens pakować się w niego, będą dalsze aktualizacje do np. ios8?? Dam radę przesiąść się z Androida na iOS czy ta zmiana będzie drastyczna i nie przestawię się na iOS? Widzę że niektórzy z was przesiedli się właśnie z Andka na iOS powiedzcie jak wam się współpraca układa ;) Czy przesiadka z 4' na 3,5' jest dość znacząca - w sensie, miejsca dość sporo ucieka?

#647 any

any
  • 53 posts

Posted 28 March 2014 - 11:31

Panowie i Panie ;)
stoję przed zakupem iP4s

Długo dość wahałem się przy podjęciu decyzji o rozpoczęciu procesu poszukiwania telefonu.
Dotychczas użytkuję SGSplus i wkurza mnie mułowatość, brak wsparci - aktualizacji.

Dlatego zastanawiam się nad iP 4s ale nie wiem czy jest sens pakować się w niego, będą dalsze aktualizacje do np. ios8??
Dam radę przesiąść się z Androida na iOS czy ta zmiana będzie drastyczna i nie przestawię się na iOS? Widzę że niektórzy z was przesiedli się właśnie z Andka na iOS powiedzcie jak wam się współpraca układa ;)

Czy przesiadka z 4' na 3,5' jest dość znacząca - w sensie, miejsca dość sporo ucieka?

Powiem tak, ja przesiadłem się z Bady na ios i jestem bardzo zadowolony :) Fakt, używam osx na laptopie. Żona ma androida..ios jest bardziej płaski, wydaje mi się bardziej intuicyjny, a aplikacji jest mnóstwo:)
Na pewno będziesz potrzebował "chwilę" na przestawienie się..a czy się przesiądziesz, to już kwestia indywidualna i zależy od Twoich wymagań.

4s, to nie najnowszy tel, więc pewnie za jakiś czas i on przestanie być wspierany, ale pewnie jeszcze ios 8 wejdzie na niego..sporo jest użytkowników tego aparatu:)

Co do wielkości.. Apple iPhone 4S vs Samsung Galaxy S Plus :) tak mniej więcej;)

#648 eSpares24_com

eSpares24_com

• 200 posts
  • SkądFieldorfa 5a/d, Warszawa

Posted 28 March 2014 - 11:42

Nie wiem jak z 4s, ale słyszałem plotki, że 7.1 ma być ostatnim systemem na 4-kę. Z przesiadki Android->iOS będziesz zadowolony. Niebo a ziemia! :) iOS jest o wiele bardziej przyjazny użytkownikowi, a dodatkowo jak masz jeszcze Mac'a bądź jakieś inne urządzenie Apple, to tworzy się bardzo wygodny ekosystem, z którego po prostu przyjemnie i bezproblemowo się korzysta. p.s. Możesz kupić iP5 i mieć od razu 4'. :)

#649 any

any
  • 53 posts

Posted 28 March 2014 - 12:06

5 to też jest rozwiązanie :D I muszę się zgodzić, jak masz jeszcze jakiś sprzęt od apple, przyjemnie się to wszystko łączy. I o 4 też "słyszałem" plotki że 7.1 to ostatni ios..myślę jednak że 4s, jako nowszy brat, dostanie jeszcze jakąś aktualizację:)

#650 Bknz

Bknz
  • 25 posts

Posted 28 March 2014 - 13:09

Dzięki za odpowiedzi, podpowiedzi ;) Kusicie pójściem w stronę 5 ale to już wydatek ponad 1k.PLN a 4s wyrwę do 1k.PLN Niestety nie posiadam żadnego urządzenia z firmy Apple. Chciałem kiedyś postawić system na zwykłym PC/Laptop ale jak poczytałem ile jest problemów ze zgodnością sprzętową to odpuściłem-myślałem że instalacja to takie typu plg and play :) Zmartwiliście mnie informacja że 4 więcej nie dostanie, ale 4s jest mocniejszy procek lepszy więc może jeszcze dostanie :P dlatego też w jego stronę zaczołem spoglądać.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users