Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
863 odpowiedzi w tym temacie

#326 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 kwietnia 2013 - 21:26

Handluje smartphone'nami już długo przez co często zdarza mi się użytkować dłużysz okres różne telefony. Przyznam, że na 4 sztuki sgs3 również model LTE każdy z nich nie spełniał moich oczekiwań.. Jedyny telefon na jaki bym wymienił 5-tki moje to Nexus 4 gdyby nie fakt, że ma skłonności do grzania się przez co taktowanie procesora jest obniżane..

Każdy 4 rdzeniowiec to robi.

#327 kubascooby1999

kubascooby1999
  • 11 postów

Napisano 01 maja 2013 - 16:47

Więc witam bardzo serdecznie Chciałbym prosić Was o radę czy warto kupić Iphona 4 8gb ? Czy długo jeszcze będą wychodziły na niego aplikacje i czy ogólnie warto jeszcze taki telefon brać.Będę go używał do robienia zdjęć na facebooka,grania w proste gry typu fruit ninja itp. ,internetu,dzwonienia,smsowania. Kolejnym pytaniem a właściwie prośbą jest zinterpretowanie nowej promocji t-mobile. Chodzi mi o tą promocję : [url]http://www.t-mobile.pl/r/repo1/documents/t_sa/D0005342001_WOP_Smartfonowa_24_m_Raty_36_m_20130328.pdf[/url]
Nie mam pojęcia jak to zinterpretować czy przez 36 miesięcy będę co miesiąc płacił 69 zł i dostawał pakiet internetu+ 250 minut czy może tylko przez 24 miesiące ? A przez 12 miesięcy (po 24 miesiącach) będę płacił samą ratę,a minut i internetu nie będę otrzymywał.Proszę o pomoc bo mam problem ze zinterpretowaniem tych ich promocji w telefonami na "raty"

#328 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 maja 2013 - 17:57

Więc witam bardzo serdecznie Chciałbym prosić Was o radę czy warto kupić Iphona 4 8gb ? Czy długo jeszcze będą wychodziły na niego aplikacje i czy ogólnie warto jeszcze taki telefon brać.Będę go używał do robienia zdjęć na facebooka,grania w proste gry typu fruit ninja itp. ,internetu,dzwonienia,smsowania. Kolejnym pytaniem a właściwie prośbą jest zinterpretowanie nowej promocji t-mobile. Chodzi mi o tą promocję : http://www.t-mobile...._m_20130328.pdf
Nie mam pojęcia jak to zinterpretować czy przez 36 miesięcy będę co miesiąc płacił 69 zł i dostawał pakiet internetu+ 250 minut czy może tylko przez 24 miesiące ? A przez 12 miesięcy (po 24 miesiącach) będę płacił samą ratę,a minut i internetu nie będę otrzymywał.Proszę o pomoc bo mam problem ze zinterpretowaniem tych ich promocji w telefonami na "raty"

Zadzwoń na infolinie albo przejdź się do punktu T-Mobile to dowiesz się jak wyglądają warunki tej promocji.

#329 alberto0098

alberto0098
  • 4 postów

Napisano 02 maja 2013 - 12:58

Więc witam bardzo serdecznie Chciałbym prosić Was o radę czy warto kupić Iphona 4 8gb ? Czy długo jeszcze będą wychodziły na niego aplikacje i czy ogólnie warto jeszcze taki telefon brać.Będę go używał do robienia zdjęć na facebooka,grania w proste gry typu fruit ninja itp. ,internetu,dzwonienia,smsowania. Kolejnym pytaniem a właściwie prośbą jest zinterpretowanie nowej promocji t-mobile. Chodzi mi o tą promocję : [url]http://www.t-mobile.pl/r/repo1/documents/t_sa/D0005342001_WOP_Smartfonowa_24_m_Raty_36_m_20130328.pdf[/url]

Z tego co widzę w tym regulaminie to przez pierwsze 2 lata płacisz 35 PLN a następnie przez rok 69 PLN

#330 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 maja 2013 - 07:30

Więc witam bardzo serdecznie Chciałbym prosić Was o radę czy warto kupić Iphona 4 8gb ? Czy długo jeszcze będą wychodziły na niego aplikacje i czy ogólnie warto jeszcze taki telefon brać.Będę go używał do robienia zdjęć na facebooka,grania w proste gry typu fruit ninja itp. ,internetu,dzwonienia,smsowania. "

Mimo wszystko jeszcze warto kupować iP4 z wielu powodów, które juz były nie raz w tym wątku już się nie chcę powtarzać ale co do fruit ninja to będzie Ci się niestety trochę przycinała;)

#331 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 03 maja 2013 - 13:00

Mam 4 z JB, która jest mocno zaśmiecona (mam jakieś 600 MB wolnego miejsca) i Fruit Ninja jest bez problemu grywalne. Raz na jakiś czas pojawiają się spowolnienia na ułamki sekund, ale mi to nie przeszkadza, bo jak chcę pograć to mogę na iPadzie.

#332 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 maja 2013 - 13:12

Na przedłużenie umowy w Tmobile też wziąłem iP 4 8GB i działa w tandemie z iP5 na jednym numerze. Rano korzystałem z iP4 po południu z iP5. Dużo dzwonię i do 16 bateria mi pada. Pojemność 8GB starcza na parę gierek i potrzebne apki, ale 0 muzyki. Wszystko było ok 3 tygodnie, wczoraj w iP4 zaczęła pstrykać obudowa i zaniosłem go do salonu (niestety z folią Zagg HD ). W innym wymienionym iP5 w firmie zaraz po odebraniu z salonu też pstryka obudowa.

#333 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 03 maja 2013 - 14:49

Dziwne te zabiegi marketingowe Apple. 2 lata temu miałem iPoda Touch 2G , Fruit Ninja pływało aż miło a tutaj kolega pisze , że na iP4 FN jednak troszke przycina - chyba iOS 6 zbyt mocno zamulił ten dobry telefon :)

#334 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 03 maja 2013 - 15:30

Prawdopodobnie gdyby zostawić go na iOS 5(bo na 4 może być już problem z aplikacjami) i doinstalować tweaki z Cydii, które dodają możliwości z iOS 6 to ten telefon by śmigał. :D

#335 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 maja 2013 - 12:34

i tu możecie mieć rację, nie wyssałem sobie z palca to, że FN się tnie, bo dokładnie sprawdziłem to na iP4 16gb mojego brata, który ma 6.1.3 bez jb więc faktycznie soft musi w tym przypadku działać na niekorzyść. Oczywiście chodzi w miarę płynnie ale co pół minuty są spadki do jakichś 15-20fpsów czyli robi się taki leciutki pokaz slajdów widoczny na oka:\ Jak kojarzycie zapewne Cut the rope to sprawa też wygląda podobnie ale to w przypadku jeśli dany poziom jest w miarę rozbudowany z jakimś dodatkiem. Także też dziwna sprawa bo chociażby taka gra jest na płaszczyźnie 2D, która nie powinna tak zjadać procesora :)

#336 Litchi

Litchi
  • 42 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 11 maja 2013 - 13:09

Koledzy przeczytałem to wszystko... ale dalej wybór nie jest łatwy... HTC One S czy iPhone 4...

#337 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 11 maja 2013 - 13:55

Koledzy przeczytałem to wszystko... ale dalej wybór nie jest łatwy... HTC One S czy iPhone 4...

Mimo wszystko wybrał bym One S.
Dłuższa przyszłość mu się kuruje

#338 szczepan1235

szczepan1235
  • 5 postów

Napisano 14 maja 2013 - 23:51

Kupno Iphone 4 Witam. Mam zamiar zakupić używanego Iphone 4 z alledrogo :) jednakże nie znam się na telefonach. Dlatego też chciałbym prosić o waszą pomoc. Otóż orientujecie się czy porządny, w dobrym stanie tel. można dostać za cenę do 1000 zł ? Jeżeli tak to czy moglibyście podesłać mi jakieś linki od aukcji ?

#339 DanielF

DanielF
  • 5 744 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 15 maja 2013 - 07:03

Szukaj telefonów fabrycznie bez simlocka (żadne jailbreaki, nakładki sim) i raczej z Polski bo te angliki w większości są zgłaszane jako skradzione, aby wyłudzić odszkodowanie i sprzedawane w Polsce.

#340 szczepan1235

szczepan1235
  • 5 postów

Napisano 15 maja 2013 - 08:26

Dziękuje za przydatne rady

#341 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 21 maja 2013 - 22:51

Ja nabyłem nową sztukę, w folii, z fakturą zakupu z T-Mobile, zakupiony 4 dni wcześniej, IP4 8GB za niecałe 1300zł. Można znaleźć też taniej, jednak szukałem blisko miejsca zamieszkania z możliwością odbioru osobistego. Do 1000zł można przebierać w ofertach używanych 16GB, można nawet 32GB znaleźć. Czy warto? To jak zwykle zależy od tego czego się od urządzenia oczekuje. Jak ktoś będzie chciał grać w gry, słuchać muzyki, oglądać filmy, to oczywiście 8GB będzie stanowczo za mało - na czystym telefonie pozostaje dla użytkownika 5,9GB. Mnie się udało zapełnić jak na razie 1GB, myślę że do pełnego skonfigurowania pod siebie jeszcze 1GB wystarczy, reszta pozostaje na zdjęcia i filmiki. Więc dla moich potrzeb ilość pamięci jest wystarczająca. Do muzyki mam Ipoda nano 8GB, do filmów i gier zdecydowanie lepiej się sprawdza tablet. Czy warto jeszcze kupować 4-kę? Oczywiście że tak. Jak dla mnie, w tej kategorii cenowej, z tym wyglądem, z tym systemem, z tą wielkością (chyba ostatni telefon który nie przypomina dachówki i mieści się w kieszeni) absolutnie nie widzę konkurencji. Ale zaznaczam jeszcze raz, zależy kto czego oczekuje i jak będzie telefon wykorzystywał. Dla mnie jest to wybór idealny.

#342 Blest

Blest
  • 2 postów

Napisano 22 maja 2013 - 17:20

Witam, mam pytanie czy jest sens sprzedawać Galaxy S2 i w jego miejsce kupić Ip4? Strasznie mnie denerwuje bateria która krótko trzyma, może na IP4 jest lepiej, doradźcie.

#343 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 22 maja 2013 - 18:27

Raczej nie ma sensu bo iP4 krótko działa na baterii, nie ma Siri, ani map Apple.

Ciekawszą alternatywą jest Nokia Lumia 720. Nokia Lumia 720 review: On target - GSMArena.com

A może wystarczy tylko wymienić baterię na nową i będzie po problemie ;)

#344 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 22 maja 2013 - 18:41

Skoro iP4 nie ma map Apple, to co w takim razie robią one na moim egzemplarzu?? Bateria 2-4 dni trzymająca to też kiepsko? Znowu się ośmieszasz.

#345 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 22 maja 2013 - 19:05

Chodziło zapewne o nawigację w mapach. Faktycznie jej nie ma. Natomiast co do baterii, jest OK i lepiej trzyma niż w 4S czy piątce.

#346 Blest

Blest
  • 2 postów

Napisano 22 maja 2013 - 19:09

Nic z WP8, ale mogę mieć inną nawigacje np. automapa? A co do SiRi to nie ma w języku polskim a z tego ci widziałem na YT to trzeba mieć na prawdę akcent żeby zrozumiał polecenia.

#347 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 22 maja 2013 - 21:01

Witam, mam pytanie czy jest sens sprzedawać Galaxy S2 i w jego miejsce kupić Ip4? Strasznie mnie denerwuje bateria która krótko trzyma, może na IP4 jest lepiej, doradźcie.

Zostawić SII, odblokować go w pełni, wgrać ROM MIUI + kernel'a od Devati. Nie będzie miał sobie równych, bardzo przyjemny sprzęt się zrobi.

#348 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 22 maja 2013 - 21:13

Ale nadal na słuchwkach nie zrobisz z niego iPhone'a , ale to tylko takie moja uwaga , pytającemu zależy na baterii :)

#349 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 22 maja 2013 - 23:12

Skoro iP4 nie ma map Apple, to co w takim razie robią one na moim egzemplarzu??
Bateria 2-4 dni trzymająca to też kiepsko? Znowu się ośmieszasz.

2-4 dni w ip4 na baterii hlehle chyba wszystko off i moze 1-2smsy to tak...^^

Kup se lepsza baterie do sgs2 ta 2000mah a wytrzyma te 2dni przy ciaglym uzywaniu, bo zmiana na ip4 to 2 kroki w tyl w twoim przypadku...

#350 rottin

rottin
  • 19 postów
  • SkądDzierżoniów, Poland

Napisano 23 maja 2013 - 01:44

Witam. Niedawno też miałam problem z wyborem między iPhone'em 4, a 4s. Ostatecznie padło na eske. Poniekąd dlatego, że trafiła mi się po okazyjnej cenie ale też ze względu na to, że jest po prostu nowsza i dopracowana. Z tego co czytałam to ip4s bardziej zbliżone jest bebechami do ip5, a przy tym zachowuje bardzo mi odpowiadający design z ip4. Zastanawiałam się nad 4 z simlockiem (cięcie kosztów) ale po zgłębieniu tematu obejścia blokady i aktualnie dopuszczalnych softów i bb do użycia kart gevey myślę, że jeśli już coś z lockiem to tylko od 4s wzwyż, chyba że ktoś zafunduje sobie odblokowanie przez stronkę za połowę ceny telefonu. Reasumując polecałabym iPhone'a 4s. Przy wytrwałym szukaniu można już dorwać go w przyzwoitym stanie w cenie zbliżonej do dobrze zachowanych ip4, a zawsze to coś lepszego i zapewne posłuży dłużej :) oczywiście to tylko moja opinia, mogę się mylić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych