Posted 21 May 2013 - 22:51
Ja nabyłem nową sztukę, w folii, z fakturą zakupu z T-Mobile, zakupiony 4 dni wcześniej, IP4 8GB za niecałe 1300zł. Można znaleźć też taniej, jednak szukałem blisko miejsca zamieszkania z możliwością odbioru osobistego. Do 1000zł można przebierać w ofertach używanych 16GB, można nawet 32GB znaleźć.
Czy warto? To jak zwykle zależy od tego czego się od urządzenia oczekuje. Jak ktoś będzie chciał grać w gry, słuchać muzyki, oglądać filmy, to oczywiście 8GB będzie stanowczo za mało - na czystym telefonie pozostaje dla użytkownika 5,9GB. Mnie się udało zapełnić jak na razie 1GB, myślę że do pełnego skonfigurowania pod siebie jeszcze 1GB wystarczy, reszta pozostaje na zdjęcia i filmiki. Więc dla moich potrzeb ilość pamięci jest wystarczająca. Do muzyki mam Ipoda nano 8GB, do filmów i gier zdecydowanie lepiej się sprawdza tablet.
Czy warto jeszcze kupować 4-kę? Oczywiście że tak. Jak dla mnie, w tej kategorii cenowej, z tym wyglądem, z tym systemem, z tą wielkością (chyba ostatni telefon który nie przypomina dachówki i mieści się w kieszeni) absolutnie nie widzę konkurencji. Ale zaznaczam jeszcze raz, zależy kto czego oczekuje i jak będzie telefon wykorzystywał. Dla mnie jest to wybór idealny.