Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
863 odpowiedzi w tym temacie

#226 SilentFisher

SilentFisher
  • 192 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 13:59

Moim zdaniem otrzyma jeszcze wsparcie jednego iOS'a. Sam ostatnio kupiłem sobie 4, ponieważ do zastosowań takich jak muzyka, czy czasami multimedia sprawdza się świetnie :) Myślę, jednak, że gdybym nie miał iPada to kupiłbym nowszego iPhone'a.

#227 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 15:35

Ja mam mega problem z tym iphonem. Muszę kupić 2sztuki iphonów. Żona koniecznie chcę białego i nowego, byłem pewien, że wezmę jej 4 z AOS. Ością w gardle stoi mi problem z anteną, znalazłem info, że bumper niekoniecznie rozwiązuje problem. Za droga to zabawka by były takie cyrki

Nie patrz na to trzeba naprawdę chamsko mocno ścisnąć żeby stracił i to lewą ręka ,, a jak mniemam jest prawo ręczna , nie martw się tym ;)

#228 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 03 stycznia 2013 - 15:40

Moim zdaniem otrzyma jeszcze wsparcie jednego iOS'a. Sam ostatnio kupiłem sobie 4, ponieważ do zastosowań takich jak muzyka, czy czasami multimedia sprawdza się świetnie :) Myślę, jednak, że gdybym nie miał iPada to kupiłbym nowszego iPhone'a.

Co ty mówisz. Jak 3gs ma być jeszcze wspierany dość długo to co dopiero iphone 4, który sprzętowo jest lepszy :) To że 3g stracił swoje wsparcie nie oznacza że inne też muszą podzielić jego los.

#229 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 03 stycznia 2013 - 15:49

A co ma sprzęt do wsparcia? Sądzisz że np siri wymaga sprzętu - a Apple się już w 4 tego wyparło. Wsparcie to A może wyłączyć już od os7 nawet 4s-kom :) Ja mimo że mam 4, to obecnie bym już nie wchodził w nową czwórkę. Jak ktoś planuje taniej bo używkę, to tak.

#230 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 03 stycznia 2013 - 20:40

To chyba logiczne, że nie sensu pakować się w 4-kę nową która kosztuje tyle co w bdb stanie 4s, ale ludzie robią co chcą. A siri ? Tak na prawdę nie wiem po co komu to ;) Mam wszystkie modele iphone i zarówno w 4s jak i w 5-tce siri mam wyłączoną. Iphone 4 to dalej bdb telefon, dużo lepszy niż niejeden androidowski szajsung czy lg, więc pakować się w niego jako pierwszy swój telefon z IOS jest jak najbardziej sensowne.

#231 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:00

Mam aktualnie sgs 2, ale kiepska jakosc audio zmusza mnie do zmiany. Glowne zastosowania telefonu to muzyka, internet, czasem gry i filmy. Jak to wyglada w iphonie 4? Mialem go troche czasu temu i juz niestety nie pamietam. Da rade wrzucic bez wiekszych problemow (moze byc dopiero po JB) filmy w avi z napisami? GTA VC pojdzie bez wiekszych trudnosci?

#232 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:10

Mam aktualnie sgs 2, ale kiepska jakosc audio zmusza mnie do zmiany. Glowne zastosowania telefonu to muzyka, internet, czasem gry i filmy. Jak to wyglada w iphonie 4? Mialem go troche czasu temu i juz niestety nie pamietam. Da rade wrzucic bez wiekszych problemow (moze byc dopiero po JB) filmy w avi z napisami?
GTA VC pojdzie bez wiekszych trudnosci?

Rozważam podobną zmianę ale na conajmniej 4S. Z SII na 4rkę nie ma sensu zmieniać.

#233 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:26

Niestety ale iPhone 4 będzie powoli odbiegał od standardów deweloperów i powoli ani aktualizacje systemu ani nowsze bardziej zaawansowane gry nie będą działały ,,,,, jednak to nadal super telefonik ;) lepszy od znakomitej większości androidów ;) więc bez spiny ;p Na pewno wam posłuży

#234 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 05 stycznia 2013 - 09:32

japusz: Ja korzystałem z s2 i się przesiadłem na 4s. Jak najbardziej korzystna zmiana. Mój znajomy kiedyś przesiał się z s2 na zwykłą 4 i nie narzekał, chociaż teraz ma 4s, który jest po prostu szybszy i wydajniejszy. Wg. mnie ip 4 póki co jeszcze się opłaca kupować skoro nawet taki 3gs daje radę.

#235 Krecik1

Krecik1
  • 209 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 18:00

Co ty mówisz. Jak 3gs ma być jeszcze wspierany dość długo to co dopiero iphone 4, który sprzętowo jest lepszy :) To że 3g stracił swoje wsparcie nie oznacza że inne też muszą podzielić jego los.

A skąd ta nowość? Jakieś potwierdzone źródło dla takich rewelacji?

#236 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 05 stycznia 2013 - 18:29

A skąd ta nowość? Jakieś potwierdzone źródło dla takich rewelacji?

Skoro prognozy wróżą jeszcze sporą przyszłość dla czwórki opartej na A4 to dlaczego 3gs by nie miał byś wspierany ? Użytkowników 3gs jest równie dużo co nowszego sprzętu plus jest on na tyle wydajny że aktualizacje jeszcze dostanie. Tak samo aplikacji również dostanie, developerzy dalej tworzą programu pod A4 SD jak i HD ;)

#237 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 stycznia 2013 - 18:35

Skoro prognozy wróżą jeszcze sporą przyszłość dla czwórki opartej na A4 to dlaczego 3gs by nie miał byś wspierany ? Użytkowników 3gs jest równie dużo co nowszego sprzętu plus jest on na tyle wydajny że aktualizacje jeszcze dostanie. Tak samo aplikacji również dostanie, developerzy dalej tworzą programu pod A4 SD jak i HD ;)

Ja myślę, że 3gs odejdzie na zasłużoną emeryturę z ios6..

#238 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 21:35

Mam aktualnie sgs 2, ale kiepska jakosc audio zmusza mnie do zmiany. Glowne zastosowania telefonu to muzyka, internet, czasem gry i filmy. Jak to wyglada w iphonie 4? Mialem go troche czasu temu i juz niestety nie pamietam. Da rade wrzucic bez wiekszych problemow (moze byc dopiero po JB) filmy w avi z napisami?
GTA VC pojdzie bez wiekszych trudnosci?

Filmy avi z napisami ip4 odtworzy bez problemu, gta vc na ip4 jest niegrywalne.
Tak w ogole to przesiadka z sgs2 na ip4 to glupota, bo ip4 to juz zabytek, ktory niedlugo odejdzie...a sgs2 na 4.1 chodzi lepiej niz ip4 na 6. Jedyne wyjscie to przesiadka na ip5, bo na 4s sie nie oplaca, bo po co juz na starcie kupowac zabytek?

#239 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 stycznia 2013 - 21:42

Filmy avi z napisami ip4 odtworzy bez problemu, gta vc na ip4 jest niegrywalne.
Tak w ogole to przesiadka z sgs2 na ip4 to glupota, bo ip4 to juz zabytek, ktory niedlugo odejdzie...a sgs2 na 4.1 chodzi lepiej niz ip4 na 6. Jedyne wyjscie to przesiadka na ip5, bo na 4s sie nie oplaca, bo po co juz na starcie kupowac zabytek?

Wg Ciebie 4s to zabytek? To pogratulować. Poza tym jest sporo tańszy niż iPhone 5, a dla niektórych to ważna sprawa. Na dzień dzisiejszy jakbym miał kupować iPhone 4 to raczej bym odpuścil i kupilbym 4s zdecydowanie. Na Allegro można wyłapac dobre oferty.

#240 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 21:45

Wg Ciebie 4s to zabytek? To pogratulować. Poza tym jest sporo tańszy niż iPhone 5, a dla niektórych to ważna sprawa. Na dzień dzisiejszy jakbym miał kupować iPhone 4 to raczej bym odpuścil i kupilbym 4s zdecydowanie. Na Allegro można wyłapac dobre oferty.

No a co roczny telefon to dla ciebie nowosc? W elektronice rok to kawal czasu, a tak w ogole 4s juz podczas premiery byl przestarzaly, wiec o czym mowa ^^

#241 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 09:27

Ludzie Warto kupować iPhone 4 !!!!

#242 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 stycznia 2013 - 09:34

No a co roczny telefon to dla ciebie nowosc? W elektronice rok to kawal czasu, a tak w ogole 4s juz podczas premiery byl przestarzaly, wiec o czym mowa ^^

Dramat.

- - - Połączono posty - - -

Ludzie Warto kupować iPhone 4 !!!!

Zależy za ile zł. Jeśli masz możliwość dołożenia 300zl i kupić 4s to zdecydowanie 4s warto brać.

#243 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 09:49

Zależy za ile zł. Jeśli masz możliwość dołożenia 300zl i kupić 4s to zdecydowanie 4s warto brać.

No jasne jak ktoś ma kasę to wiadomo że lepiej kupić wyższy model ale jak ktoś nie ma to może kupić iP 4 i się nie martwić :)

#244 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 06 stycznia 2013 - 14:18

Ciekawski Rozwalasz mnie doszczętnie. IOS jest dużo bardziej wydajny niż android przez co nie potrzebuje 4 rdzeni by ICS/JB chodził w miarę znośnie.. W ios wystarczy 1ghz i wszystko hula jak trza, gta VC chodzi też dobrze ;) Testowane

#245 rmn1

rmn1
  • 81 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 14:38

Jak czytam niektóre wypowiedzi na ostatnich stronach to mi się nuż w kieszeni otwiera. iP4 zabytek, iP4s zabytek (nawet już od premiery dla niektórych modryh)... Ludzie, zmieniłem właśnie 3gs na 4 i moim zdaniem oba telefony są świetne. Jaki zabytek z 4 skoro zapiernicza jak miło? To, że nie obsłuży jakiejś gierki? Nie macie PC w domu żeby sobie pograc w gierki w których liczy sie grafika? Po co w takie gry grac na 3.5" czy 4"? Dla mnie szkoda czasu. No chyba, że ktoś nie potrafi spędzić czasu poza domem bez gierek...ale zdanie takich typków mnie nie interesuje;) Telefon chodzi bardzo szybko, ma jakiś tam aparacik (do zdjęć wolę zwykły aparat z fizycznie większa matrycą), ma super przeglądarkę, super odtwarzacz, super ekran. Dla mnie iPhone 4 to wciąż super telefon. Łykajcie dalej marketingowe pieprzenie Samsunga i Apple'a jak to nowy sprzęt jest rewolucyjnie lepszy, a na starszym nic już się nie da zrobić... Moim zdaniem iPhone'y od 3gs (włącznie) to są świetne maszyny i to, że iP5,6,7 czy SGS3,4,5,6 są szybsze i lepsze nic nie ujmuje im "fajności".

#246 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 06 stycznia 2013 - 15:13

Ciekawski Rozwalasz mnie doszczętnie. IOS jest dużo bardziej wydajny niż android przez co nie potrzebuje 4 rdzeni by ICS/JB chodził w miarę znośnie.. W ios wystarczy 1ghz i wszystko hula jak trza, gta VC chodzi też dobrze ;) Testowane

Wiesz... ale aplikacje są specjalnie optymalizowane, gorsza grafika, mniej efektów. Dodatkowe rdzenie (jeżeli chodzi o wydajność = więcej efektów graficznych) i najnowszy system (tak jak w iPhone 4 iOS 6) dodają dodatkowe opcje, są lepsze, etc. więc też nie pierniczcie głupot, że urządzenie starsze i gorsze od jakiegoś Androidowca nawet dwurdzeniowego, iPhone 4 jest na wejściu gorszy wydajnościowo.

#247 rmn1

rmn1
  • 81 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 15:54

Tylko, ze to wciąż jest telefon. Granie w gry z zaawansowaną grafiką na wyświetlaczu smartfona to trochę jak oglądanie filmu z BD netbooku. Gdzie sens? Te ślepe biegnięcie za wydajnością...jak telefon działa płynnie, nie ma żadnych przycięć to IMO jest wystarczająco szybki.

#248 coryza

coryza
  • 24 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 stycznia 2013 - 08:27

Więc już jakiś tydzień bawię się moim pierwszym smartphonem - iPhonem 4, kupionym w dużej mierze właśnie dzięki temu wątkowi. Problem z anteną faktycznie występuje, ale gdzieś po 2 dniach instynktownie zacząłem trzymać go tak, jak tego ode mnie chce Apple (notabene, naprawdę dużo tu jednak zależy od jakości sieci. Orange blisko centrum Krakowa - spada o 1-2 kreski, kombinat na zadupiu Krakowa - całkowicie gubi sieć). Nie chciałem używać bumpera ani innego na stałe przytwierdzanego do telefonu pokrowca i nie muszę tego robić. Antena na minus, jednak nie aż tak jak to na internecie malują. Moc telefonu, tak często tu nazywana nieadekwatną jest dla mnie w pełni wystarczająca. Podstawowe funkcje działają płynnie, a aplikacje biurowe w stylu Trello czy Evernote nawet nie myślą by zarwać - o prostych grach nie wspominając. Appstore szaleje przy doczytywaniu, ale nie w stopniu który by mnie irytował. Jednak fakt, że mogłem na razie ukończyć na tym "przestarzałym" telefonie pierwszy epizod Walking Dead całkowicie mnie przekonał że jes to moc dla mnie wystarczająca. Ogromny plus. Rekapitulując, jestem szalenie zadowolony z zakupu - a kupiłem go w AOS, więc w cenie "lekko używanego" 4s. Serdecznie dziękuję za jego polecenie.

#249 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 15:22

Coryza masz jakiś dziwny model, z tego co słyszałem problem z anteną występował tylko w kilku pierwszych seriach, a itak apple potem wymieniało ludziom telefony na te bez tej wady. Ja osobiście mogę trzymać mojego Ip4 jak chcę i nigdy mi nie zabiera to ani jednej kreski zasięgu. I polecam ci jednak kupić jakiś bumper, bo po jakimś czasie może upaść i bum.. nie ma szkiełka.

#250 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 18:26

No raczej zwyczajny model, problem występował we wszystkich iP4, bo taka była konstrukcja i nie sądzę, żeby się zmieniła w połowie produkcji telefonu. Inna sprawa, czy można to nazwać problemem. Ja jedynie specjalnie próbując zbić zasięg obejmowałem w taki sposób iP4, że zasięg rzeczywiście spadał. Czy kiedykolwiek spadł mi sam z siebie podczas rozmowy? Nie. I dlatego uważam, że akurat antennagate działa raczej na psychikę ludzi niż sprawia rzeczywiste trudności. A bumper w moim przypadku nie pomógł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych