Apple Tv - kilka pyta艅, na kt贸re nie ma odpowiedzi na forum.
Napisano 08 stycznia 2012 - 20:56
@rzeziol,
Nas podlaczony jest do Routera po Lan.
aTV w mym przpadku takze jest okablowany, dziala ale takze po sieci Wi-Fi.
Jesli chodzi o prostote i niezawodnosc.
W mym przypadku latwiej sie juz nie da.
Pozdrawiam
GAMA007
Praktycznie kazdy uzytkownik w danej sieci lokalnej moze korzystac z zasobow NAS, pod warunkiem,
ze zna dane login / haslo.
Napisano 08 stycznia 2012 - 21:14
Napisano 20 stycznia 2012 - 23:54
Napisano 21 stycznia 2012 - 00:38
no k艂a艣膰 sieci przewodowej u rodzic贸w nie b臋d臋 tak wi臋c pozostaje wifi... a z tego co piszesz to chyba pozostaje mi time capsule lub jaki艣 NAS podpi臋ty pod router... i chyba si臋 sk艂aniam ku tej pierwszej wersji.
Pytanie w takim razie takie- jak to wygl膮da z pr臋dko艣ci膮 biblioteki... znaczy si臋 szybko艣ci膮 komunikacji pomi臋dzy time capsule a aTV2 czy innymi urz膮dzeniami?
Ja mam tak zrobione, 偶e na TC mam kolekcje film贸w i postawion膮 sie膰 wifi a otwieram na atv2. Kolekcje DVD przerabiamy na .mp4 a reszta ta co by艂a w .avi tak zosta艂a. Zainstalowa艂em aTVflash i atv2 dzia艂a bez zarzutu.
Napisano 21 stycznia 2012 - 11:06
Nie trac膮 na jako艣ci i s膮 odtwarzane z napisami . Odtwarzasz albo za pomoc膮 MediaPlayer albo XBMC - najpierw musisz udost臋pni膰 foldery z filmami. Oczywi艣cie po Jailbreak i wgraniu ATV Flash (black). Jak znasz angielski to wszystko jest 艂adnie opisane na stronie Firecore:I tutaj moje pytanie jak to jest z ATV, 偶eby pliki mkv 720p by艂y odtwarzane po wifi z laptopa z napisami ?
Jak jest z udost臋pnieniem ich, na jakiej zasadzie to dzia艂a, 偶e ATV je widzi.
Czy po wifi ATV transkoduje obraz, 偶e trac膮 na jako艣ci?
Czy wszyscy ogl膮daj膮 filmy z podpi臋tych dysk贸w?
Jak ogl膮dacie filmy HD na ATV?
FireCore Support : aTV Flash (black) - 2nd gen AppleTV
Streaming From a Mac/PC or NAS : FireCore Support
Ja ogl膮dam filmy z dysku na moim macu, tyle, 偶e niestety mam problemy z przycinkami i bufferingiem, ale wini臋 tu m贸j badziewny router z UPC Thomson. U rodzic贸w te same filmy r贸wnie偶 z mojego maca id膮 bez pierdni臋cia, ale tam jest Airport Extreme (m贸j kolejny zakup).
Napisano 23 stycznia 2012 - 17:07
-Router Air Extreme pod niego podpiety dysk twardy USB
-NAS Synology 210j na nim trzymam caly zbior; ilmy, zdjecia, muzyka.
-MBA udostepniony folder FILMY + dysk Kingston Wi-drive
-tuner satelitarny Dreambox
-laptop z W7 na nim takze udostepniony mam 1 folder
GAMA007
Normalnie MANIAK!!! Ale w pozytywnym znaczeniu... Podasz mi dane do ftp na tym Synology? :-)
dzisaj pad艂 filesonic, filserve, megaupload ju偶 dawno temu...
Ostatnio tak si臋 czu艂em jak zamkn臋li Stadion X-lecia a raczej bazar na koronie...
Napisano 23 stycznia 2012 - 18:10
... pad艂 filesonic, filserve, megaupload ju偶 dawno temu...
Ostatnio tak si臋 czu艂em jak zamkn臋li Stadion X-lecia a raczej bazar na koronie...
Hahaha, celna puenta.
Napisano 24 stycznia 2012 - 00:13
I tutaj moje pytanie jak to jest z ATV, 偶eby pliki mkv 720p by艂y odtwarzane po wifi z laptopa z napisami ?
Jak jest z udost臋pnieniem ich, na jakiej zasadzie to dzia艂a, 偶e ATV je widzi.
Czy po wifi ATV transkoduje obraz, 偶e trac膮 na jako艣ci?
Czy wszyscy ogl膮daj膮 filmy z podpi臋tych dysk贸w?
Jak ogl膮dacie filmy HD na ATV?
Po pierwsze proponuje zrobi膰 jailbreak, zainstaluj XBMC, nast臋pnie w w XBMC wskazujesz udost臋pniony katalog na laptopie z filami, muzyk膮 itp. XBMC czyta praktycznie ka偶dy rodzaj napis贸w lub sam 艣ci膮ga je z sieci (kwestia instalacji odpowiedniego plugin'u). Przy mkv 720 mo偶e cz臋sto buforowa膰 i rwa膰 jak b臋dziesz odtwarza艂 po sieci z lapsa, zale偶 jak膮 kart臋 masz w laptopie i routerze. Ja mam prostego NAS'a wpi臋tego do rutera z niego odpalam media. Ca艂o艣膰 na gigabicie i 802.11n, czasami na mkv jak jest dynamiczna akcja potrafi przyci膮膰 ale zale偶y to od pliku.
Jak wygl膮da XBMC, patrz link:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=V7DUByAlaEo]AppleTV 2 - XBMC 10.0-7 & 8 What You Can Do & What It Offers On iOS 4.2.2 8F305 - YouTube[/url]
wczoraj wysz艂a nowa wersja
pzdr
Joszka
Napisano 25 stycznia 2012 - 20:54
Napisano 26 stycznia 2012 - 12:26
Napisano 08 lutego 2012 - 21:21
Napisano 17 lutego 2012 - 23:09
Napisano 21 lutego 2012 - 19:34
Napisano 21 lutego 2012 - 19:47
Napisano 27 lutego 2012 - 18:55
Napisano 27 lutego 2012 - 19:27
jest mo偶liwo艣膰 zainstalowania programu do 艣ci膮gania torrent贸w, b膮d藕 programu jdownloader (mo偶e by膰 co艣 podobne) na appleTv i by 艣ci膮ga艂o to na dysk sieciowy?
Jest transmission lub utorrent w xbmc ale nie wiem gdzie te programy 艣ci膮gaj膮 torenty... Bardzo mo偶liwe ze w艂a艣nie na dysk 艣eciowy bo przecie偶 nie na AppleTV..
Napisano 27 lutego 2012 - 21:57
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych