Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Apple Tv - kilka pyta艅, na kt贸re nie ma odpowiedzi na forum.

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
41 odpowiedzi w tym temacie

#26 GAMA007

GAMA007
  • 1聽394 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBochum

Napisano 08 stycznia 2012 - 20:56

Witam,

@rzeziol,

Nas podlaczony jest do Routera po Lan.
aTV w mym przpadku takze jest okablowany, dziala ale takze po sieci Wi-Fi.

Jesli chodzi o prostote i niezawodnosc.
W mym przypadku latwiej sie juz nie da.

Pozdrawiam

GAMA007

Praktycznie kazdy uzytkownik w danej sieci lokalnej moze korzystac z zasobow NAS, pod warunkiem,
ze zna dane login / haslo.

#27 rzeziol

rzeziol
  • 279 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 08 stycznia 2012 - 21:14

no k艂a艣膰 sieci przewodowej u rodzic贸w nie b臋d臋 ;) tak wi臋c pozostaje wifi... a z tego co piszesz to chyba pozostaje mi time capsule lub jaki艣 NAS podpi臋ty pod router... i chyba si臋 sk艂aniam ku tej pierwszej wersji. Pytanie w takim razie takie- jak to wygl膮da z pr臋dko艣ci膮 biblioteki... znaczy si臋 szybko艣ci膮 komunikacji pomi臋dzy time capsule a aTV2 czy innymi urz膮dzeniami?

#28 Dj Jack

Dj Jack
  • 53 post贸w

Napisano 20 stycznia 2012 - 23:54

Witam. Wracam z tematem ATV jak bumerang. Tak jak wi臋kszo艣膰 mi tutaj doradzi艂a zakupi艂em inny odtwarzacz multimedialny do ogl膮dania film贸w po wifi i nie zda艂 zupe艂nie egzaminu wi臋c go zwr贸ci艂em i mam kilka pyta艅 odno艣nie ATV. Jak to jest z udost臋pnianiem plik贸w mkv, 偶eby widzia艂 je ATV? Poniewa偶 testowa艂em 2 playery (Sony SMP-100, Philips HMP5000) kt贸re maj膮 wifi i 偶aden nie sprosta艂 moim wymaganiom. Je偶eli udost臋pni臋 pliki Windows Media Player to wszystkie pliki widzi (divx, mp3, zdj臋cia itp) opr贸cz mkv - wi臋c odpada. Dlatego u偶y艂em servery multimedi贸w ale: - Ps3 Media Server widzi pliki 720p ale transkoduje je i trac膮 na jako艣ci oraz nie widzi napis贸w - Wild Media Server widzi pliki, dobrze chodz膮 ale nie da rady 艂apn膮膰 napis贸w - Mezzmo, Servivo, Tversity wszystko podobnie I tutaj moje pytanie jak to jest z ATV, 偶eby pliki mkv 720p by艂y odtwarzane po wifi z laptopa z napisami ? Jak jest z udost臋pnieniem ich, na jakiej zasadzie to dzia艂a, 偶e ATV je widzi. Czy po wifi ATV transkoduje obraz, 偶e trac膮 na jako艣ci? Czy wszyscy ogl膮daj膮 filmy z podpi臋tych dysk贸w? Jak ogl膮dacie filmy HD na ATV?

#29 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 post贸w
  • Sk膮dCork, Ireland

Napisano 21 stycznia 2012 - 00:38

no k艂a艣膰 sieci przewodowej u rodzic贸w nie b臋d臋 ;) tak wi臋c pozostaje wifi... a z tego co piszesz to chyba pozostaje mi time capsule lub jaki艣 NAS podpi臋ty pod router... i chyba si臋 sk艂aniam ku tej pierwszej wersji.

Pytanie w takim razie takie- jak to wygl膮da z pr臋dko艣ci膮 biblioteki... znaczy si臋 szybko艣ci膮 komunikacji pomi臋dzy time capsule a aTV2 czy innymi urz膮dzeniami?

Ja mam tak zrobione, 偶e na TC mam kolekcje film贸w i postawion膮 sie膰 wifi a otwieram na atv2. Kolekcje DVD przerabiamy na .mp4 a reszta ta co by艂a w .avi tak zosta艂a. Zainstalowa艂em aTVflash i atv2 dzia艂a bez zarzutu.

#30 zirk

zirk
  • 598 post贸w

Napisano 21 stycznia 2012 - 11:06

I tutaj moje pytanie jak to jest z ATV, 偶eby pliki mkv 720p by艂y odtwarzane po wifi z laptopa z napisami ?
Jak jest z udost臋pnieniem ich, na jakiej zasadzie to dzia艂a, 偶e ATV je widzi.
Czy po wifi ATV transkoduje obraz, 偶e trac膮 na jako艣ci?
Czy wszyscy ogl膮daj膮 filmy z podpi臋tych dysk贸w?
Jak ogl膮dacie filmy HD na ATV?

Nie trac膮 na jako艣ci i s膮 odtwarzane z napisami . Odtwarzasz albo za pomoc膮 MediaPlayer albo XBMC - najpierw musisz udost臋pni膰 foldery z filmami. Oczywi艣cie po Jailbreak i wgraniu ATV Flash (black). Jak znasz angielski to wszystko jest 艂adnie opisane na stronie Firecore:
FireCore Support : aTV Flash (black) - 2nd gen AppleTV
Streaming From a Mac/PC or NAS : FireCore Support
Ja ogl膮dam filmy z dysku na moim macu, tyle, 偶e niestety mam problemy z przycinkami i bufferingiem, ale wini臋 tu m贸j badziewny router z UPC Thomson. U rodzic贸w te same filmy r贸wnie偶 z mojego maca id膮 bez pierdni臋cia, ale tam jest Airport Extreme (m贸j kolejny zakup).

#31 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 post贸w

Napisano 23 stycznia 2012 - 17:07

-Router Air Extreme pod niego podpiety dysk twardy USB
-NAS Synology 210j na nim trzymam caly zbior; ilmy, zdjecia, muzyka.
-MBA udostepniony folder FILMY + dysk Kingston Wi-drive
-tuner satelitarny Dreambox
-laptop z W7 na nim takze udostepniony mam 1 folder

GAMA007

Normalnie MANIAK!!! Ale w pozytywnym znaczeniu... Podasz mi dane do ftp na tym Synology? :-)
dzisaj pad艂 filesonic, filserve, megaupload ju偶 dawno temu...
Ostatnio tak si臋 czu艂em jak zamkn臋li Stadion X-lecia a raczej bazar na koronie...

#32 marcogal

marcogal
  • 20 post贸w

Napisano 23 stycznia 2012 - 18:10

... pad艂 filesonic, filserve, megaupload ju偶 dawno temu...
Ostatnio tak si臋 czu艂em jak zamkn臋li Stadion X-lecia a raczej bazar na koronie...

Hahaha, celna puenta.

#33 joszka_kesh

joszka_kesh
  • 2 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 24 stycznia 2012 - 00:13

I tutaj moje pytanie jak to jest z ATV, 偶eby pliki mkv 720p by艂y odtwarzane po wifi z laptopa z napisami ?
Jak jest z udost臋pnieniem ich, na jakiej zasadzie to dzia艂a, 偶e ATV je widzi.
Czy po wifi ATV transkoduje obraz, 偶e trac膮 na jako艣ci?
Czy wszyscy ogl膮daj膮 filmy z podpi臋tych dysk贸w?
Jak ogl膮dacie filmy HD na ATV?

Po pierwsze proponuje zrobi膰 jailbreak, zainstaluj XBMC, nast臋pnie w w XBMC wskazujesz udost臋pniony katalog na laptopie z filami, muzyk膮 itp. XBMC czyta praktycznie ka偶dy rodzaj napis贸w lub sam 艣ci膮ga je z sieci (kwestia instalacji odpowiedniego plugin'u). Przy mkv 720 mo偶e cz臋sto buforowa膰 i rwa膰 jak b臋dziesz odtwarza艂 po sieci z lapsa, zale偶 jak膮 kart臋 masz w laptopie i routerze. Ja mam prostego NAS'a wpi臋tego do rutera z niego odpalam media. Ca艂o艣膰 na gigabicie i 802.11n, czasami na mkv jak jest dynamiczna akcja potrafi przyci膮膰 ale zale偶y to od pliku.
Jak wygl膮da XBMC, patrz link:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=V7DUByAlaEo]AppleTV 2 - XBMC 10.0-7 & 8 What You Can Do & What It Offers On iOS 4.2.2 8F305 - YouTube[/url]
wczoraj wysz艂a nowa wersja

pzdr
Joszka

#34 poli_x

poli_x
  • 347 post贸w

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:54

Witam mam takie pytanie,czy posiadajac apple tv nie przerobione, wypozyczajac film z us store czy jakiegkolwiek innego jest mozliwosc w艂膮czenia angielskich napis贸w?

#35 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 post贸w

Napisano 26 stycznia 2012 - 12:26

Je艣li film ma w opisie CC English to tak, po prostu film ma te napisy i ju偶. Osobi艣cie polecam inwestycj臋 w Netflix. Jak to w艂膮czy膰 pisz na priva albo poszukaj by艂o na forum. Tam 70% wszystkie film贸w (starych i nowych) jest z napisami. Angielskimi oczywi艣cie. Je艣li film jest nazwijmy to "kopi膮 legalnie kupionego filmu DVD lub na Blueray" przekonwertowanego na format m4v (iTunes) to wystarczy stworzy膰 podkatalog sub i wrzucic tam napisy w formacie .srt

#36 Dj Jack

Dj Jack
  • 53 post贸w

Napisano 08 lutego 2012 - 21:21

Posiadam telewizor Philips 46PFL7665H i z tego co czyta艂em kto艣 pisa艂, 偶e Philipsy maj膮 problem z aTV? Czy je偶eli aTV b臋dzie pod艂膮czone kablem do rutera Livebox 2.0, filmy 720p b臋d膮 udost臋pnione w sieci domowej, jest gwarancja, 偶e filmy b臋d膮 odtwarzane p艂ynnie bez pierdni臋cia? Planuj臋 w ci膮gu 2 miesi臋cy zmieni膰 Tv na 55' i nie wiem, czy 720 nie jest ju偶 lekkim problemem? Jak to si臋 klaruje je艣li chodzi o filmy w 720p na takim ekranie? Czy przy takiej wielko艣ci 1080p jest ju偶 podstaw膮? Bardzo podoba mi si臋 XBMC (opis, zdj臋cia film贸w, przyjemnie to wszystko si臋 prezentuje) czy to jest wtyczka dost臋pna tylko na aTv? czy te偶 na jaki艣 innych odtwarzaczach multimedialnych? Czy mo偶e kto艣 mi poleci膰 mo偶e inne urz膮dzenie do odtwarzania film贸w 720p/1080p wifi/lan oboj臋tnie ? do por贸wnania. Pozdrawiam

#37 Artur Kaiser

Artur Kaiser
  • 178 post贸w
  • Sk膮dPoznan, Poland, Poland

Napisano 17 lutego 2012 - 23:09

Co trzeba zrobi膰 偶eby ogl膮da膰 filmy DVD z nap臋du Maca na AppleTV2? Prosz臋 o odpowied藕 z g贸ry dzi臋kuj臋.

#38 dziargany

dziargany
  • 1 post贸w

Napisano 21 lutego 2012 - 19:34

Bardzo prosz臋 o potwierdzenie, 偶e w przypadku streamu filmu z HDD komputera za po艣rednictwem XBMC, istnieje mo偶liwo艣膰 ca艂kowitego wygaszenia matrycy, dzi臋kuj臋.

#39 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 post贸w

Napisano 21 lutego 2012 - 19:47

W tym wypadku HDD komputera jest tylko udost臋pnionym dyskiem, co艣 jak NAS. Mo偶esz wy艂膮czy膰 monitor w komputerze, byle tylko nie wy艂膮czy膰 HDD z rozp臋du, hehe.

#40 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 post贸w
  • Sk膮dTczew, Poland

Napisano 27 lutego 2012 - 18:55

jest mo偶liwo艣膰 zainstalowania programu do 艣ci膮gania torrent贸w, b膮d藕 programu jdownloader (mo偶e by膰 co艣 podobne) na appleTv i by 艣ci膮ga艂o to na dysk sieciowy?

#41 Serafin__

Serafin__
  • 196 post贸w
  • Sk膮dScunthorpe, UK

Napisano 27 lutego 2012 - 19:27

jest mo偶liwo艣膰 zainstalowania programu do 艣ci膮gania torrent贸w, b膮d藕 programu jdownloader (mo偶e by膰 co艣 podobne) na appleTv i by 艣ci膮ga艂o to na dysk sieciowy?

Jest transmission lub utorrent w xbmc ale nie wiem gdzie te programy 艣ci膮gaj膮 torenty... Bardzo mo偶liwe ze w艂a艣nie na dysk 艣eciowy bo przecie偶 nie na AppleTV..

#42 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 post贸w

Napisano 27 lutego 2012 - 21:57

Ja mam Synology ds 110j. Mam iPod Touch. Kupi艂em za par臋 USD program do wyszukiwania i rozpoczynania zadania 艣ci膮gania film贸w na dysk Synology obs艂ugiwany z poziomu iPod Touch/iPhone. Nazywa si臋 SynoDS. znajdujesz film, w艂aczasz i po jakim艣 czasie (jak skonfigurujesz odpowiednio Synology) dostajesz mail lub sms z informacj膮, 偶e film zosta艂 艣ci膮gni臋ty. W艂膮czasz Apple TV i ogl膮dasz film :-). Kiedy艣 pr贸bowa艂em si臋 bawi膰 JDownloaderem pod XBMC, ale nie mog艂em tego zrozumie膰 i da艂em sobie spok贸j.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych