Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Motorola RAZR vs iPhone 4S

• Please log in to reply
155 replies to this topic

#126 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 10 January 2012 - 21:28

Jestem ciekaw czy jak będzie bug w systemie tej Motki to będziesz czekał pol roku na update, czy pozbedziesz sie gwarancji i wgrasz customa. Stawiacie wygląd i jakies wodotryski nad stabilnosc i dopracowanie systemu? Ok, wychodzę :) Dla mnie w tym porównaniu wygrywa iPhone i nie dlatego, ze wyglada tak czy inaczej, jest "kul i trendi" oraz fajnie sie przebywa w jego towarzystwie tylko dla software'u i wsparcia.

#127 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 10 January 2012 - 21:42

Motka ma już większość bugów wykrytych i załatanych, a w Galaxy Nexusie dopiero są odkrywane.

#128 NouNejm

NouNejm
  • 717 posts
  • SkądToruń

Posted 11 January 2012 - 13:01

Jestem ciekaw czy jak będzie bug w systemie tej Motki to będziesz czekał pol roku na update, czy pozbedziesz sie gwarancji i wgrasz customa. Stawiacie wygląd i jakies wodotryski nad stabilnosc i dopracowanie systemu? Ok, wychodzę :) Dla mnie w tym porównaniu wygrywa iPhone i nie dlatego, ze wyglada tak czy inaczej, jest "kul i trendi" oraz fajnie sie przebywa w jego towarzystwie tylko dla software'u i wsparcia.

Przy odkryciu bugów i długim czasie do aktualizacji można wgrać customa, bo trwa to nie więcej jak godzinę, w razie potrzeby oddania telefonu na gwarancję usunięcie go trwa jeszcze mniej. Z kolei z tym genialnym iPhonem zdarzało mi się walczyć po 5-6h, bo występowały błędy w iTunes przy aktualizacji OFICJALNEGO oprogramowania.

Co do porównania w nazwie tematu, to od dnia wczorajszego widzę jedną odpowiedź - Sony Xperia S.

#129 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 11 January 2012 - 13:07

Co do porównania w nazwie tematu, to od dnia wczorajszego widzę jedną odpowiedź - Sony Xperia S.

Przecież to plastikowa tandeta, już lepsza jest Xperia Ion.

#130 gyc78

gyc78
  • 98 posts

Posted 11 January 2012 - 13:10

No ciekawe rzeczy piszesz. Przecież motka jest teraz od Google'a więc myślę, że będzie priorytetowo traktowana. Nexus może być takim ostatnim wypustem Samsunga. Google może pomału odcinać innych jak to było w przypadku Amazona i wersją 3, której nigdy nie dostali (mimo zapowiedzi) gdy okazało się że robią swój tablet ze swoim marketem. Świadczyć o tym może chociażby ostatnie zainteresowanie Samsunga systemem Tizen i jego wdrożeniem. Zobaczymy..

#131 NouNejm

NouNejm
  • 717 posts
  • SkądToruń

Posted 11 January 2012 - 13:21

Przecież to plastikowa tandeta, już lepsza jest Xperia Ion.

Ion ma wyłączność dla AT&T czy mi się zdaje? Xperia S jest równie plastikowa jak Galaxy S2 czy Galaxy Nexus, ale znając Sony, to będzie miała świetny aparat, będzie świetna muzycznie, a oryginalny soft nie będzie mulił, poza tym rozdzielczość 1280x720 na 4,3'' brzmi świetnie, a ponadto w białej wersji jest po prostu śliczna.

#132 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 11 January 2012 - 13:56

Ion ma wyłączność dla AT&T czy mi się zdaje?

Nawet jeśi, to na pewno będzie też w zwykłych sklepach typu BestBuy, MediaMarkt, Saturn, Komputronik, Euro RTV AGD itp.

Xperia S jest równie plastikowa jak Galaxy S2 czy Galaxy Nexus, ale znając Sony, to będzie miała świetny aparat, będzie świetna muzycznie, a oryginalny soft nie będzie mulił, poza tym rozdzielczość 1280x720 na 4,3'' brzmi świetnie, a ponadto w białej wersji jest po prostu śliczna.

Nadal bardziej mnie przekonuje metalowy Panasonic.

#133 NouNejm

NouNejm
  • 717 posts
  • SkądToruń

Posted 11 January 2012 - 14:01

Nawet jeśi, to na pewno będzie też w zwykłych sklepach typu BestBuy, MediaMarkt, Saturn, Komputronik, Euro RTV AGD itp.

Nadal bardziej mnie przekonuje metalowy Panasonic.

Panasonic? Rozdzielczość qHD? Podziękuję, bo po pierwsze żyjąc z tą rozdzielczością w Sensation wytrzymałem tydzień, a po drugie jest to mniej pikseli niż ma iPhone 4, a w Xperii S PPI jest większe od tego z Retiny.

#134 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 January 2012 - 14:06

Nexus może być takim ostatnim wypustem Samsunga.

Nexus nie jest od Samsunga tylko Google'a. Tak samo jak iPhone nie jest Samsunga/LG/Toshiby/Broadcomm/Qualcomm tylko Apple.
Wiem, że motka została wykupiona przez Google'a ale to nic nie zmieniło w kwestii pierwszego Atrixa ktory w niektorych krajach został o zgrozo na 2.2. Połowa procesora śpi... Całkiem prawdopodobne, że nast Nexus zrobi Motorolla i będzie miał zarówno oficjalny soft i dobrą jakość wykonania i w końcu wszyscy przyznaja mi racje, że to Nexus jest królem Android'ów :D ale to tylko gdybanie. Sam narzekam na plastik w moim Nexusie i nie lubie samsunga, ale nie mam innego wyjścia jak Nexus czy iPhone bo do wgrywania customów sie nie zniże.

#135 tryt

tryt
  • 628 posts

Posted 11 January 2012 - 14:52

Nexus nie jest od Samsunga tylko Google'a.

Czyżby? Telefon wyprodukował Samsung, na obudowie i opakowaniu umieszczone zostało logo Samsunga, jest modelem z należącej do Samsunga linii Galaxy (zwróć uwagę na nazwę - Galaxy Nexus, nie Nexus Galaxy) dystrybucją i serwisem zajmuje się Samsung, telefon jest dostępny w ofercie Samsunga (klik), retailerzy oferują go pod nazwą "Samsung Galaxy Nexus" i wreszcie, to ludzie Samsunga, nie Google'a przedstawiali telefon na oficjalnej prezentacji, podczas gdy ludzie Google'a omawiali soft.
Google zajmuje się wyłącznie softem tego telefonu i tylko na tym polega różnica między Nexusem a pozostałymi telefonami Samsunga.
Nie wiem czego jeszcze trzeba do stwierdzenia, że Galaxy Nexus to telefon Samsunga (stworzony we współpracy z Google), nie Google'a.
Równie dobrze można by powiedzieć, że Nokie z WP7 to telefony Microsoftu (bo przecież to MS napisał soft a Nokia tylko poskładała sprzęt do kupy), co oczywiście jest bzdurą.

Tak samo jak iPhone nie jest Samsunga/LG/Toshiby/Broadcomm/Qualcomm tylko Apple.

No i co z tego wynika? Nie zauważyłem, by logo którejkolwiek z tych firm pojawiło się na iPhonie lub jakiejkolwiek wzmianki o nich na stronach Apple. Żaden z tych producentów nie wspomina też nawet słowem o iPhonie na swoich stronach.
Przecież to oczywiste, że każdy telefon składa się z podzespołów dostarczanych przez różnych producentów. Widziałeś kiedyś telefon wyprodukowany od początku do końca przez jedną firmę?

#136 santos9

santos9
  • 48 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 January 2012 - 15:13

Nie jestem fanem androida. Wydaje się też być droższy niż sam App Store. Od 2007 mam tylko iphona i tak zostanie.

#137 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 11 January 2012 - 20:12

Co do Androida ten post jest świetnym podsumowaniem: http://myapple.pl/ko...tml#post1790594

Panasonic? Rozdzielczość qHD? Podziękuję, bo po pierwsze żyjąc z tą rozdzielczością w Sensation wytrzymałem tydzień, a po drugie jest to mniej pikseli niż ma iPhone 4, a w Xperii S PPI jest większe od tego z Retiny.

Rozdzielczość to nie wszystko, znając telewizory Panasonika to i jego telefon będzie miał najlepszy ekran na rynku.

#138 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 January 2012 - 21:04

Co do Androida ten post jest świetnym podsumowaniem: http://myapple.pl/ko...tml#post1790594

Nie, ten post nie jest o Androidzie, tylko o tym co w nim schrzanili poszczególni producenci. Potwierdzam w Desrie HD (i to w 2.3.5 czyli ostatnim update czyli tak juz zostanie) raz na 10 połączeń przychodzących telefon wali reset albo nie słychać dzwonka, nie zdazylo mi sie to ani razu w czystym systemie.

#139 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 12 January 2012 - 16:36

Nie, ten post nie jest o Androidzie, tylko o tym co w nim schrzanili poszczególni producenci. Potwierdzam w Desrie HD (i to w 2.3.5 czyli ostatnim update czyli tak juz zostanie) raz na 10 połączeń przychodzących telefon wali reset albo nie słychać dzwonka, nie zdazylo mi sie to ani razu w czystym systemie.

W LG schrzanili Optimus / Swift 2X i 3D.
Nexus S zrywał połączenia, wysyłał smsy pod przypadkowe numery, nie rozłączał 3G po podłączeniu do Wi-Fi.
Galaxy S II mocno się grzeje, ma wadliwe wyświetlacze i zwarcia w porcie USB.
Galaxy Nexus cierpi na problemy z głośnością, zasięgiem, multitouch, battery drain itd.
Motorola najwyraźniej ma dokładne testy przed wypuszczeniem na rynek.
Panasonic też słynie z wysokiej jakości.

#140 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 12 January 2012 - 17:32

Widziałem dzisiaj motorole i musze powiedzieć że jest baaardzo piękna i iPhone to przy tym mały telefonik jak zabawka.

#141 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 12 January 2012 - 17:39

Szef Motoroli mówił na CES dlaczego robią ciągle nakładki na Androida. Jednym z powodów są operatorzy komórkowi, którzy niechętnie patrzyliby na sytuację, w której wszystkie smartfony z Androidem miałyby identyczny interfejs. A tak dla zwykłego użytkownika słuchawki od HTC różnią się znacznie od tych od Samsunga, mimo, że mają ten sam system.

#142 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 12 January 2012 - 18:10

Widziałem dzisiaj motorole i musze powiedzieć że jest baaardzo piękna i iPhone to przy tym mały telefonik jak zabawka.

Tylko czy telefon powinien być tak duży jak RAZR, w którym trudno jest sięgnąć kciukiem do górnej belki.

#143 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 12 January 2012 - 18:23

W LG schrzanili Optimus / Swift 2X i 3D.
Nexus S zrywał połączenia, wysyłał smsy pod przypadkowe numery, nie rozłączał 3G po podłączeniu do Wi-Fi.
Galaxy S II mocno się grzeje, ma wadliwe wyświetlacze i zwarcia w porcie USB.
Galaxy Nexus cierpi na problemy z głośnością, zasięgiem, multitouch, battery drain itd.
Motorola najwyraźniej ma dokładne testy przed wypuszczeniem na rynek.
Panasonic też słynie z wysokiej jakości.

Pokolenie wyrosłe na rzetelności mediów prywatnych, to juz wiem z kim mam do czynienia :). Nie jest obca Ci zasada "dobre kłamstwo to takie w którym jest dużo prawdy" prawda? Podajesz dużo faktów, ale najwyraźniej istotę wolisz opuścić żeby wyszło na Twoje. A wystarczyło dopisać - Nexus'y owszem maja błędy, ale maja także update ktore je eliminują i to nie raz na pol roku tylko na czas. Tobie sie wydaje, ze jak na Nexus'ie jest powiedzmy system 4.0.1 z bugami to na Motoroli ich nie ma? To jest ten sam system, najważniejsze natomiast pomijasz - Nexus'y sie ich pozbędą, nakładkofony nie.

Powiem wiecej, gdybyś spróbował w tej chwili w kontekście tego co napisałeś być konsekwentny to musialbys o iPhone'ach napisać, ze nie maja mms, wielozadaniowosci, nie da sie zmienić tapety, nie maja kamery do videorozmow itd. Rozumiesz teraz jakie bzdety wypisujesz o oficjalnym telefonie z Android?

#144 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 12 January 2012 - 18:32

Moim zdaniem iPhone przy tych wszystkich nowych smartfonach zrobił się takim ładnym prostym telefonem który nie jest za duży dla rączek jakieś dziewczyny która lubi mieć modne rzeczy.A telefon dla mężczyzny musi być duży moim zdaniem

#145 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 12 January 2012 - 18:38

iPhone zawsze taki był i mężczyźni tez sie nim zachwycali. Po prostu jego rozmiar jest "uśredniony" tak żeby dla nikogo nie był ani za duży ani za mały. Począwszy od dziecka w podstawówce, poprzez kobiety na mężczyznach o średnim wzroście kończąc. Po prostu wyszli z założenia, ze nie da sie uszczesliwic każdego z osobna, więc uszczesliwmy każdego po trochu.

#146 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 12 January 2012 - 18:40

Zgadzam się z tym,lecz dla mężczyzny od 180cm to ten telefon jest za mały...

#147 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 12 January 2012 - 18:44

Zgadzam się z tym,lecz dla mężczyzny od 180cm to ten telefon jest za mały...

Dobrze, że mam tylko 179 :)

#148 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 12 January 2012 - 18:45

Dlatego są inne telefony :D oni najwidoczniej celują w "under 180cm". Sam mam 182, dłonie przeciętnej wielkości i 4 całe juz ledwo obejmuje (belka powiadomien to juz gimnastyka). 4 całe i w górę juz w ogóle odpadają bo do tego głupio wyglądają przy głowie (mojej).

#149 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 January 2012 - 18:48

4 całe i w górę juz w ogóle odpadają bo do tego głupio wyglądają przy głowie (mojej).

nie tylko przy Twojej głowie. Takie patelnie to śmiech :)

#150 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 12 January 2012 - 19:13

Homer to mam rozumieć że nie dzwonisz ze swojego nexusa?:P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users