Motorola RAZR vs iPhone 4S
Posted 10 January 2012 - 21:28

Posted 10 January 2012 - 21:42
Posted 11 January 2012 - 13:01
Jestem ciekaw czy jak będzie bug w systemie tej Motki to będziesz czekał pol roku na update, czy pozbedziesz sie gwarancji i wgrasz customa. Stawiacie wygląd i jakies wodotryski nad stabilnosc i dopracowanie systemu? Ok, wychodzę
Dla mnie w tym porównaniu wygrywa iPhone i nie dlatego, ze wyglada tak czy inaczej, jest "kul i trendi" oraz fajnie sie przebywa w jego towarzystwie tylko dla software'u i wsparcia.
Przy odkryciu bugów i długim czasie do aktualizacji można wgrać customa, bo trwa to nie więcej jak godzinę, w razie potrzeby oddania telefonu na gwarancję usunięcie go trwa jeszcze mniej. Z kolei z tym genialnym iPhonem zdarzało mi się walczyć po 5-6h, bo występowały błędy w iTunes przy aktualizacji OFICJALNEGO oprogramowania.
Co do porównania w nazwie tematu, to od dnia wczorajszego widzę jedną odpowiedź - Sony Xperia S.
Posted 11 January 2012 - 13:07
Przecież to plastikowa tandeta, już lepsza jest Xperia Ion.Co do porównania w nazwie tematu, to od dnia wczorajszego widzę jedną odpowiedź - Sony Xperia S.
Posted 11 January 2012 - 13:10
No ciekawe rzeczy piszesz. Przecież motka jest teraz od Google'a więc myślę, że będzie priorytetowo traktowana. Nexus może być takim ostatnim wypustem Samsunga. Google może pomału odcinać innych jak to było w przypadku Amazona i wersją 3, której nigdy nie dostali (mimo zapowiedzi) gdy okazało się że robią swój tablet ze swoim marketem. Świadczyć o tym może chociażby ostatnie zainteresowanie Samsunga systemem Tizen i jego wdrożeniem. Zobaczymy..Jestem ciekaw czy jak będzie bug w systemie tej Motki to będziesz czekał pol roku na update, czy pozbedziesz sie gwarancji i wgrasz customa. Stawiacie wygląd i jakies wodotryski nad stabilnosc i dopracowanie systemu? Ok, wychodzę
Dla mnie w tym porównaniu wygrywa iPhone i nie dlatego, ze wyglada tak czy inaczej, jest "kul i trendi" oraz fajnie sie przebywa w jego towarzystwie tylko dla software'u i wsparcia.
Posted 11 January 2012 - 13:21
Przecież to plastikowa tandeta, już lepsza jest Xperia Ion.
Ion ma wyłączność dla AT&T czy mi się zdaje? Xperia S jest równie plastikowa jak Galaxy S2 czy Galaxy Nexus, ale znając Sony, to będzie miała świetny aparat, będzie świetna muzycznie, a oryginalny soft nie będzie mulił, poza tym rozdzielczość 1280x720 na 4,3'' brzmi świetnie, a ponadto w białej wersji jest po prostu śliczna.
Posted 11 January 2012 - 13:56
Nawet jeśi, to na pewno będzie też w zwykłych sklepach typu BestBuy, MediaMarkt, Saturn, Komputronik, Euro RTV AGD itp.Ion ma wyłączność dla AT&T czy mi się zdaje?
Nadal bardziej mnie przekonuje metalowy Panasonic.Xperia S jest równie plastikowa jak Galaxy S2 czy Galaxy Nexus, ale znając Sony, to będzie miała świetny aparat, będzie świetna muzycznie, a oryginalny soft nie będzie mulił, poza tym rozdzielczość 1280x720 na 4,3'' brzmi świetnie, a ponadto w białej wersji jest po prostu śliczna.
Posted 11 January 2012 - 14:01
Nawet jeśi, to na pewno będzie też w zwykłych sklepach typu BestBuy, MediaMarkt, Saturn, Komputronik, Euro RTV AGD itp.
Nadal bardziej mnie przekonuje metalowy Panasonic.
Panasonic? Rozdzielczość qHD? Podziękuję, bo po pierwsze żyjąc z tą rozdzielczością w Sensation wytrzymałem tydzień, a po drugie jest to mniej pikseli niż ma iPhone 4, a w Xperii S PPI jest większe od tego z Retiny.
Posted 11 January 2012 - 14:06
Nexus może być takim ostatnim wypustem Samsunga.
Nexus nie jest od Samsunga tylko Google'a. Tak samo jak iPhone nie jest Samsunga/LG/Toshiby/Broadcomm/Qualcomm tylko Apple.
Wiem, że motka została wykupiona przez Google'a ale to nic nie zmieniło w kwestii pierwszego Atrixa ktory w niektorych krajach został o zgrozo na 2.2. Połowa procesora śpi... Całkiem prawdopodobne, że nast Nexus zrobi Motorolla i będzie miał zarówno oficjalny soft i dobrą jakość wykonania i w końcu wszyscy przyznaja mi racje, że to Nexus jest królem Android'ów

Posted 11 January 2012 - 14:52
Czyżby? Telefon wyprodukował Samsung, na obudowie i opakowaniu umieszczone zostało logo Samsunga, jest modelem z należącej do Samsunga linii Galaxy (zwróć uwagę na nazwę - Galaxy Nexus, nie Nexus Galaxy) dystrybucją i serwisem zajmuje się Samsung, telefon jest dostępny w ofercie Samsunga (klik), retailerzy oferują go pod nazwą "Samsung Galaxy Nexus" i wreszcie, to ludzie Samsunga, nie Google'a przedstawiali telefon na oficjalnej prezentacji, podczas gdy ludzie Google'a omawiali soft.Nexus nie jest od Samsunga tylko Google'a.
Google zajmuje się wyłącznie softem tego telefonu i tylko na tym polega różnica między Nexusem a pozostałymi telefonami Samsunga.
Nie wiem czego jeszcze trzeba do stwierdzenia, że Galaxy Nexus to telefon Samsunga (stworzony we współpracy z Google), nie Google'a.
Równie dobrze można by powiedzieć, że Nokie z WP7 to telefony Microsoftu (bo przecież to MS napisał soft a Nokia tylko poskładała sprzęt do kupy), co oczywiście jest bzdurą.
No i co z tego wynika? Nie zauważyłem, by logo którejkolwiek z tych firm pojawiło się na iPhonie lub jakiejkolwiek wzmianki o nich na stronach Apple. Żaden z tych producentów nie wspomina też nawet słowem o iPhonie na swoich stronach.Tak samo jak iPhone nie jest Samsunga/LG/Toshiby/Broadcomm/Qualcomm tylko Apple.
Przecież to oczywiste, że każdy telefon składa się z podzespołów dostarczanych przez różnych producentów. Widziałeś kiedyś telefon wyprodukowany od początku do końca przez jedną firmę?
Posted 11 January 2012 - 15:13
Posted 11 January 2012 - 20:12
Rozdzielczość to nie wszystko, znając telewizory Panasonika to i jego telefon będzie miał najlepszy ekran na rynku.Panasonic? Rozdzielczość qHD? Podziękuję, bo po pierwsze żyjąc z tą rozdzielczością w Sensation wytrzymałem tydzień, a po drugie jest to mniej pikseli niż ma iPhone 4, a w Xperii S PPI jest większe od tego z Retiny.
Posted 11 January 2012 - 21:04
Co do Androida ten post jest świetnym podsumowaniem: http://myapple.pl/ko...tml#post1790594
Nie, ten post nie jest o Androidzie, tylko o tym co w nim schrzanili poszczególni producenci. Potwierdzam w Desrie HD (i to w 2.3.5 czyli ostatnim update czyli tak juz zostanie) raz na 10 połączeń przychodzących telefon wali reset albo nie słychać dzwonka, nie zdazylo mi sie to ani razu w czystym systemie.
Posted 12 January 2012 - 16:36
W LG schrzanili Optimus / Swift 2X i 3D.Nie, ten post nie jest o Androidzie, tylko o tym co w nim schrzanili poszczególni producenci. Potwierdzam w Desrie HD (i to w 2.3.5 czyli ostatnim update czyli tak juz zostanie) raz na 10 połączeń przychodzących telefon wali reset albo nie słychać dzwonka, nie zdazylo mi sie to ani razu w czystym systemie.
Nexus S zrywał połączenia, wysyłał smsy pod przypadkowe numery, nie rozłączał 3G po podłączeniu do Wi-Fi.
Galaxy S II mocno się grzeje, ma wadliwe wyświetlacze i zwarcia w porcie USB.
Galaxy Nexus cierpi na problemy z głośnością, zasięgiem, multitouch, battery drain itd.
Motorola najwyraźniej ma dokładne testy przed wypuszczeniem na rynek.
Panasonic też słynie z wysokiej jakości.
Posted 12 January 2012 - 17:32
Posted 12 January 2012 - 17:39
Posted 12 January 2012 - 18:10
Tylko czy telefon powinien być tak duży jak RAZR, w którym trudno jest sięgnąć kciukiem do górnej belki.Widziałem dzisiaj motorole i musze powiedzieć że jest baaardzo piękna i iPhone to przy tym mały telefonik jak zabawka.
Posted 12 January 2012 - 18:23
W LG schrzanili Optimus / Swift 2X i 3D.
Nexus S zrywał połączenia, wysyłał smsy pod przypadkowe numery, nie rozłączał 3G po podłączeniu do Wi-Fi.
Galaxy S II mocno się grzeje, ma wadliwe wyświetlacze i zwarcia w porcie USB.
Galaxy Nexus cierpi na problemy z głośnością, zasięgiem, multitouch, battery drain itd.
Motorola najwyraźniej ma dokładne testy przed wypuszczeniem na rynek.
Panasonic też słynie z wysokiej jakości.
Pokolenie wyrosłe na rzetelności mediów prywatnych, to juz wiem z kim mam do czynienia

Powiem wiecej, gdybyś spróbował w tej chwili w kontekście tego co napisałeś być konsekwentny to musialbys o iPhone'ach napisać, ze nie maja mms, wielozadaniowosci, nie da sie zmienić tapety, nie maja kamery do videorozmow itd. Rozumiesz teraz jakie bzdety wypisujesz o oficjalnym telefonie z Android?
Posted 12 January 2012 - 18:32
Posted 12 January 2012 - 18:38
Posted 12 January 2012 - 18:40
Posted 12 January 2012 - 18:44
Zgadzam się z tym,lecz dla mężczyzny od 180cm to ten telefon jest za mały...
Dobrze, że mam tylko 179

Posted 12 January 2012 - 18:45

Posted 12 January 2012 - 18:48
4 całe i w górę juz w ogóle odpadają bo do tego głupio wyglądają przy głowie (mojej).
nie tylko przy Twojej głowie. Takie patelnie to śmiech

Posted 12 January 2012 - 19:13

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users