It's showtime - iPhone w sklepach
Napisano 02 lipca 2007 - 13:23

Napisano 02 lipca 2007 - 14:13
Napisano 02 lipca 2007 - 14:30
Ja tam jak narazie jestem zadowolony
A możesz sprawdzić możliwość zmiany dzwonka?
Jestem ciekaw kiedy Apple zostanie podane do sadu za ograniczanie mozliwosci uzycia produktu do jednej sieci, oraz wymuszanie posiadania konta iTunes a nie np Real.com...
Taka drobna dygresyjka.
Rzeczywiście ograniczenie do jednego operatora może być przyczyną podania do sądu. Pytanie czy na rynku amerykańskim tak sie robi. Możliwe, że inni twórcy też określone modele sprzedają na wyłączność.
Co do korzystania z iTunes to nie przypuszczam. Ponieważ masz możliwość instalacji innego oprogramowania i korzystania z niego. Stworzenie konta jest wymagane do uruchomienia telefonu. Ale brak tu praktyk, które uniemożliwiają korzystanie z innego oprogramowania jeżeli masz takie życzenie. Tu jest tylko konieczność instalacji oprogramowania do uruchomienia sprzętu i usługi.
Napisano 02 lipca 2007 - 15:56
Napisano 02 lipca 2007 - 16:17
Napisano 02 lipca 2007 - 17:01
Oczywiście, że tak, ale niestety idiotów nie brakuje.
w USA jest GSM 1900MHz w Europie 900/1800MHz
Podobno, iPhone nie ma standardowej karty sim.. tak samo jak bateria jest wbudowana na stałe:/
NIE MA GPS, UMTS, JAVY, MMS-ów.. porażka nie telefon. Sory za taką kasę mam nokie, co ma to wszystko i jeszcze zostaje mi na abonament na 1 rok..
Osobiście sądzę ze iPhonowi bliżej do odtwarzacza mp3 z modułem telefonu, niż do telefonu z mp3...
Napisano 02 lipca 2007 - 17:07
Napisano 02 lipca 2007 - 17:17

Napisano 02 lipca 2007 - 17:42
Napisano 02 lipca 2007 - 17:55
Napisano 02 lipca 2007 - 18:22
@loly, czy to znaczy że wyciągałeś kartę SIM z iPhone'a? Jeśli tak to czy musiałeś potem aktywować go znowu?
karte wyciąga się bez problemu, jest w takiej "szufladce"
Napisano 02 lipca 2007 - 18:25
Napisano 02 lipca 2007 - 18:27
w USA jest GSM 1900MHz w Europie 900/1800MHz
Podobno, iPhone nie ma standardowej karty sim.. tak samo jak bateria jest wbudowana na stałe:/
NIE MA GPS, UMTS, JAVY, MMS-ów.. porażka nie telefon. Sory za taką kasę mam nokie, co ma to wszystko i jeszcze zostaje mi na abonament na 1 rok..
Osobiście sądzę ze iPhonowi bliżej do odtwarzacza mp3 z modułem telefonu, niż do telefonu z mp3...
ale nie masz takiego wyglądu, wykonania i interfaceu... i Phone to jak cały Apple, to styl życia.
BTW: mmsy to nie argument, w USA nie są obsługiwane, a napewno bardzo mało popularne. Wifi w USA jest bardzo popularne, UMTS Nie... wiec bardziej opłaca sie WLAN.
Co do Javy... hmmm... w WM6 też słabo z nią a jakoś nik nie nażeka na brak softu

Co do GPSu, szczerze to wole normalnego tom tom-a samochodowego niż w komórce by mi zżerał baterię etc.
Napisano 02 lipca 2007 - 19:37
karte wyciąga się bez problemu, jest w takiej "szufladce"
Wiem, wiem, chodziło mi o to że krążyły plotki, iż po wyjęciu karty z iPhone'a trzeba go jeszcze raz aktywować, z tego co pisze loly wynika że nie.
Napisano 02 lipca 2007 - 20:04
ale nie masz takiego wyglądu, wykonania i interfaceu... i Phone to jak cały Apple, to styl życia.
BTW: mmsy to nie argument, w USA nie są obsługiwane, a napewno bardzo mało popularne. Wifi w USA jest bardzo popularne, UMTS Nie... wiec bardziej opłaca sie WLAN.
Co do Javy... hmmm... w WM6 też słabo z nią a jakoś nik nie nażeka na brak softu... pomału a będzie go sporo na iPhona (przy tej sprzedaży lol)
Co do GPSu, szczerze to wole normalnego tom tom-a samochodowego niż w komórce by mi zżerał baterię etc.
hahaha typowy snobizm, od kiedy brak czegoś jest zaletą? Że bateria jest wbudowana to też plus? i że jak padnie to odsyłasz telefon i po 2 tygodniach dostajesz go z powrotem, na prawdę świetnie rozwiązanie - 2 tygodnie wczasów od telefonu;] Aparat bez krecenia filmów to też duży plus? Apple może i robi dobre komputery, ale w komórkach raczkuje i na razie to po prostu marketingowy paść, bo telefon się nie kupuje by ładnie wyglądał, miał fajny interface tylko by z niego korzystać! A skoro mówisz ze wolisz zwykły GPS, zamiast miec go iPhonie to może też wolisz, mieć zwykły telefon i zwykły mp3 -> który robi to do czego jest przeznaczony o wiele lepiej niż iPhone.
Napisano 02 lipca 2007 - 20:05

Napisano 02 lipca 2007 - 20:16

Napisano 02 lipca 2007 - 20:35
hahaha typowy snobizm, od kiedy brak czegoś jest zaletą? Że bateria jest wbudowana to też plus? i że jak padnie to odsyłasz telefon i po 2 tygodniach dostajesz go z powrotem, na prawdę świetnie rozwiązanie - 2 tygodnie wczasów od telefonu;] Aparat bez krecenia filmów to też duży plus? Apple może i robi dobre komputery, ale w komórkach raczkuje i na razie to po prostu marketingowy paść, bo telefon się nie kupuje by ładnie wyglądał, miał fajny interface tylko by z niego korzystać! A skoro mówisz ze wolisz zwykły GPS, zamiast miec go iPhonie to może też wolisz, mieć zwykły telefon i zwykły mp3 -> który robi to do czego jest przeznaczony o wiele lepiej niż iPhone.
EEE... Facet... Jestes zabawny. Telefon nie po to aby ladnie wygladal a po to aby mial gps, krecil filmy, robil zdjecia, mial otwieracz do konserw oraz parzyl kawe...
Moze zniszcze Twoj swiat ale telefon jest do DZWONIENIA! Przy okazji telefon na duzej grupy ludzi MUSI wygladac tak samo jak musza miec dobry zegarek i ladne wieczne pioro. Najwyrazniej albos za mlody albo przerzucasz gruz lopata a telefon ma robic za bajer a nie spelniac podstawowe funkcje.
Przypomne Ci takze drobna roznice miedzy wbudowanym GPS'em a wbudowanym odtwarzaczem mp3 ktorej najwidoczniej niedostrzegasz. GPS nie uzywasz idac ulica i siedzac w tramwaju. GPS natomiast ma podstawowe wykorzystanie w samochodzi i niech wlasnie w nim pozostanie.
Ja osobiscie mam nadal oddzielnie ipoda i telefon i PPC z GPS natomiast z wielka checia odciaze kieszenie i bede mial jeden sprzet laczacy dwie funkcje... GPS ktory zzera w 3h baterie nie jest mi do szczescia potrzebny.
Napisano 02 lipca 2007 - 20:46
EEE... Facet... Jestes zabawny. Telefon nie po to aby ladnie wygladal a po to aby mial gps, krecil filmy, robil zdjecia, mial otwieracz do konserw oraz parzyl kawe...
Moze zniszcze Twoj swiat ale telefon jest do DZWONIENIA! Przy okazji telefon na duzej grupy ludzi MUSI wygladac tak samo jak musza miec dobry zegarek i ladne wieczne pioro. Najwyrazniej albos za mlody albo przerzucasz gruz lopata a telefon ma robic za bajer a nie spelniac podstawowe funkcje.
Przypomne Ci takze drobna roznice miedzy wbudowanym GPS'em a wbudowanym odtwarzaczem mp3 ktorej najwidoczniej niedostrzegasz. GPS nie uzywasz idac ulica i siedzac w tramwaju. GPS natomiast ma podstawowe wykorzystanie w samochodzi i niech wlasnie w nim pozostanie.
Ja osobiscie mam nadal oddzielnie ipoda i telefon i PPC z GPS natomiast z wielka checia odciaze kieszenie i bede mial jeden sprzet laczacy dwie funkcje... GPS ktory zzera w 3h baterie nie jest mi do szczescia potrzebny.
Zdecyduj się;
"Moze zniszcze Twoj swiat ale telefon jest do DZWONIENIA!"
(to po co mu safari, bluetooth, WLAN, itunes??!!)
czy
"a telefon ma robic za bajer a nie spelniac podstawowe funkcje."
(aha:/ to chyba gadget a nie telefon, a tym bardziej smartfon)
I skoro sam zaznaczasz ze z GPS korzysta się z w aucie to nie rozumiem argumentu ze zżera baterie w 3 godziny?! Przecie chyba każdy GPS w aucie się dokuje i zasila go z akumulatora. A bajer w postaci wbudowanego GPS nie raz pewnie by się przydał na wycieczce pieszej po nowym mieście.
Napisano 02 lipca 2007 - 20:47
Napisano 02 lipca 2007 - 21:23
Napisano 02 lipca 2007 - 21:26

Napisano 02 lipca 2007 - 22:51
Napisano 02 lipca 2007 - 22:53
Napisano 02 lipca 2007 - 22:54
I co z tego, że nie ma MMS. Ja wysłałem tylko kilka takich odkąd mam telefon, a więc przez ponad 5 lat! A MMS używałem głównie do przesyłania tapet...
A ja prawie nie używam smsów. Wysłałem ich może 5 w życiu. Dlatego za nie kupię*iphone bo nie będę płacił*za funkcję*której nie używam !!!!!!! Nie będą*ze mnie zdzierali kasy!!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych