Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

It's showtime - iPhone w sklepach

• Please log in to reply
249 replies to this topic

#176 loly

loly
  • 961 posts

Posted 02 July 2007 - 13:23

Ja tam jak narazie jestem zadowolony :)

#177 orzels

orzels
  • 759 posts

Posted 02 July 2007 - 14:13

Jestem ciekaw kiedy Apple zostanie podane do sadu za ograniczanie mozliwosci uzycia produktu do jednej sieci, oraz wymuszanie posiadania konta iTunes a nie np Real.com... Taka drobna dygresyjka.

#178 LaSkA

LaSkA
  • 302 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 July 2007 - 14:30

Ja tam jak narazie jestem zadowolony :)

A możesz sprawdzić możliwość zmiany dzwonka?

Jestem ciekaw kiedy Apple zostanie podane do sadu za ograniczanie mozliwosci uzycia produktu do jednej sieci, oraz wymuszanie posiadania konta iTunes a nie np Real.com...
Taka drobna dygresyjka.

Rzeczywiście ograniczenie do jednego operatora może być przyczyną podania do sądu. Pytanie czy na rynku amerykańskim tak sie robi. Możliwe, że inni twórcy też określone modele sprzedają na wyłączność.

Co do korzystania z iTunes to nie przypuszczam. Ponieważ masz możliwość instalacji innego oprogramowania i korzystania z niego. Stworzenie konta jest wymagane do uruchomienia telefonu. Ale brak tu praktyk, które uniemożliwiają korzystanie z innego oprogramowania jeżeli masz takie życzenie. Tu jest tylko konieczność instalacji oprogramowania do uruchomienia sprzętu i usługi.

#179 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 02 July 2007 - 15:56

Nie ma możliwości wyboru dzwonka z MP3, w 100% jest to potwierdzone.

#180 goodboy

goodboy
  • 1611 posts
  • SkądKonstancin/W-wa

Posted 02 July 2007 - 16:17

wow! chyba zrobili to na zlosc.

#181 hybridx

hybridx
  • 58 posts

Posted 02 July 2007 - 17:01

Oczywiście, że tak, ale niestety idiotów nie brakuje.

w USA jest GSM 1900MHz w Europie 900/1800MHz

Podobno, iPhone nie ma standardowej karty sim.. tak samo jak bateria jest wbudowana na stałe:/

NIE MA GPS, UMTS, JAVY, MMS-ów.. porażka nie telefon. Sory za taką kasę mam nokie, co ma to wszystko i jeszcze zostaje mi na abonament na 1 rok..

Osobiście sądzę ze iPhonowi bliżej do odtwarzacza mp3 z modułem telefonu, niż do telefonu z mp3...

#182 goodboy

goodboy
  • 1611 posts
  • SkądKonstancin/W-wa

Posted 02 July 2007 - 17:07

Pytanie do tych ktorzy maja iPhone: Czy home button jest przyciskiem normalnym czy dotykowym?

#183 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 02 July 2007 - 17:17

Jako nie posiadacz mogę Ci powiedzieć że home button jest normalny, na milion zielonych ;)

#184 loly

loly
  • 961 posts

Posted 02 July 2007 - 17:42

ok a Wiec niema dzwonkow mp3 marta sim jest zwykla karta (taka jak a pl) przycisk home to wklesly guziczek bardzo dobrze wykonany przyciski po bokach tez fajnie wykonane. Jak ktos ma jakies pytania to a miare czasu a checia odpowiem:)

#185 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 02 July 2007 - 17:55

@loly, czy to znaczy że wyciągałeś kartę SIM z iPhone'a? Jeśli tak to czy musiałeś potem aktywować go znowu?

#186 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 July 2007 - 18:22

@loly, czy to znaczy że wyciągałeś kartę SIM z iPhone'a? Jeśli tak to czy musiałeś potem aktywować go znowu?

karte wyciąga się bez problemu, jest w takiej "szufladce"

#187 loly

loly
  • 961 posts

Posted 02 July 2007 - 18:25

heh to bylo tak aktywowalem wszystko jak naleZy zmienilem plan na cos jak mix a plusie czyli place abonament I jak no sie kasa skonczy to musze kupic zdrapke albo zappacic kredit karta, I jak wszystko juz ustawilem okazalo sie de moj iphone nie widZi karty sim wiec ja wyjolem (ciezko wyjac jak cholewa)wsadZilem spowrotem I Daley NIC po jakis 2 godzinach pomyslalem Ze moze trzeba reseta Zrobic w sensie restart iec wylacZylem po 5 sekundach wlacZylem i wszystko bylo jak malowanie:)

#188 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 July 2007 - 18:27

w USA jest GSM 1900MHz w Europie 900/1800MHz

Podobno, iPhone nie ma standardowej karty sim.. tak samo jak bateria jest wbudowana na stałe:/

NIE MA GPS, UMTS, JAVY, MMS-ów.. porażka nie telefon. Sory za taką kasę mam nokie, co ma to wszystko i jeszcze zostaje mi na abonament na 1 rok..

Osobiście sądzę ze iPhonowi bliżej do odtwarzacza mp3 z modułem telefonu, niż do telefonu z mp3...

ale nie masz takiego wyglądu, wykonania i interfaceu... i Phone to jak cały Apple, to styl życia.

BTW: mmsy to nie argument, w USA nie są obsługiwane, a napewno bardzo mało popularne. Wifi w USA jest bardzo popularne, UMTS Nie... wiec bardziej opłaca sie WLAN.

Co do Javy... hmmm... w WM6 też słabo z nią a jakoś nik nie nażeka na brak softu :) ... pomału a będzie go sporo na iPhona (przy tej sprzedaży lol)
Co do GPSu, szczerze to wole normalnego tom tom-a samochodowego niż w komórce by mi zżerał baterię etc.

#189 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 02 July 2007 - 19:37

karte wyciąga się bez problemu, jest w takiej "szufladce"

Wiem, wiem, chodziło mi o to że krążyły plotki, iż po wyjęciu karty z iPhone'a trzeba go jeszcze raz aktywować, z tego co pisze loly wynika że nie.

#190 hybridx

hybridx
  • 58 posts

Posted 02 July 2007 - 20:04

ale nie masz takiego wyglądu, wykonania i interfaceu... i Phone to jak cały Apple, to styl życia.

BTW: mmsy to nie argument, w USA nie są obsługiwane, a napewno bardzo mało popularne. Wifi w USA jest bardzo popularne, UMTS Nie... wiec bardziej opłaca sie WLAN.

Co do Javy... hmmm... w WM6 też słabo z nią a jakoś nik nie nażeka na brak softu :) ... pomału a będzie go sporo na iPhona (przy tej sprzedaży lol)
Co do GPSu, szczerze to wole normalnego tom tom-a samochodowego niż w komórce by mi zżerał baterię etc.

hahaha typowy snobizm, od kiedy brak czegoś jest zaletą? Że bateria jest wbudowana to też plus? i że jak padnie to odsyłasz telefon i po 2 tygodniach dostajesz go z powrotem, na prawdę świetnie rozwiązanie - 2 tygodnie wczasów od telefonu;] Aparat bez krecenia filmów to też duży plus? Apple może i robi dobre komputery, ale w komórkach raczkuje i na razie to po prostu marketingowy paść, bo telefon się nie kupuje by ładnie wyglądał, miał fajny interface tylko by z niego korzystać! A skoro mówisz ze wolisz zwykły GPS, zamiast miec go iPhonie to może też wolisz, mieć zwykły telefon i zwykły mp3 -> który robi to do czego jest przeznaczony o wiele lepiej niż iPhone.

#191 loly

loly
  • 961 posts

Posted 02 July 2007 - 20:05

a ta szufladke to jest naprawde ciezko otwosyc meczylem sie jakies 20 minute zanim is otworzylem ciekawostka 3:slownik lub podpowiadacz zapamietuje slowa nawet polskie Raz wprowadzone pojawia sie zawsze kiedy chcemy me urzuc p.s klawiatura (horyzontalna) nie sprawia mi juz problemu :)

#192 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 02 July 2007 - 20:16

W każdym telefonie jest tak że T9 zapamiętuje te słowa co chcesz, nie może być inaczej ;)

#193 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 July 2007 - 20:35

hahaha typowy snobizm, od kiedy brak czegoś jest zaletą? Że bateria jest wbudowana to też plus? i że jak padnie to odsyłasz telefon i po 2 tygodniach dostajesz go z powrotem, na prawdę świetnie rozwiązanie - 2 tygodnie wczasów od telefonu;] Aparat bez krecenia filmów to też duży plus? Apple może i robi dobre komputery, ale w komórkach raczkuje i na razie to po prostu marketingowy paść, bo telefon się nie kupuje by ładnie wyglądał, miał fajny interface tylko by z niego korzystać! A skoro mówisz ze wolisz zwykły GPS, zamiast miec go iPhonie to może też wolisz, mieć zwykły telefon i zwykły mp3 -> który robi to do czego jest przeznaczony o wiele lepiej niż iPhone.

EEE... Facet... Jestes zabawny. Telefon nie po to aby ladnie wygladal a po to aby mial gps, krecil filmy, robil zdjecia, mial otwieracz do konserw oraz parzyl kawe...

Moze zniszcze Twoj swiat ale telefon jest do DZWONIENIA! Przy okazji telefon na duzej grupy ludzi MUSI wygladac tak samo jak musza miec dobry zegarek i ladne wieczne pioro. Najwyrazniej albos za mlody albo przerzucasz gruz lopata a telefon ma robic za bajer a nie spelniac podstawowe funkcje.

Przypomne Ci takze drobna roznice miedzy wbudowanym GPS'em a wbudowanym odtwarzaczem mp3 ktorej najwidoczniej niedostrzegasz. GPS nie uzywasz idac ulica i siedzac w tramwaju. GPS natomiast ma podstawowe wykorzystanie w samochodzi i niech wlasnie w nim pozostanie.
Ja osobiscie mam nadal oddzielnie ipoda i telefon i PPC z GPS natomiast z wielka checia odciaze kieszenie i bede mial jeden sprzet laczacy dwie funkcje... GPS ktory zzera w 3h baterie nie jest mi do szczescia potrzebny.

#194 hybridx

hybridx
  • 58 posts

Posted 02 July 2007 - 20:46

EEE... Facet... Jestes zabawny. Telefon nie po to aby ladnie wygladal a po to aby mial gps, krecil filmy, robil zdjecia, mial otwieracz do konserw oraz parzyl kawe...

Moze zniszcze Twoj swiat ale telefon jest do DZWONIENIA! Przy okazji telefon na duzej grupy ludzi MUSI wygladac tak samo jak musza miec dobry zegarek i ladne wieczne pioro. Najwyrazniej albos za mlody albo przerzucasz gruz lopata a telefon ma robic za bajer a nie spelniac podstawowe funkcje.

Przypomne Ci takze drobna roznice miedzy wbudowanym GPS'em a wbudowanym odtwarzaczem mp3 ktorej najwidoczniej niedostrzegasz. GPS nie uzywasz idac ulica i siedzac w tramwaju. GPS natomiast ma podstawowe wykorzystanie w samochodzi i niech wlasnie w nim pozostanie.
Ja osobiscie mam nadal oddzielnie ipoda i telefon i PPC z GPS natomiast z wielka checia odciaze kieszenie i bede mial jeden sprzet laczacy dwie funkcje... GPS ktory zzera w 3h baterie nie jest mi do szczescia potrzebny.

Zdecyduj się;
"Moze zniszcze Twoj swiat ale telefon jest do DZWONIENIA!"

(to po co mu safari, bluetooth, WLAN, itunes??!!)

czy

"a telefon ma robic za bajer a nie spelniac podstawowe funkcje."

(aha:/ to chyba gadget a nie telefon, a tym bardziej smartfon)

I skoro sam zaznaczasz ze z GPS korzysta się z w aucie to nie rozumiem argumentu ze zżera baterie w 3 godziny?! Przecie chyba każdy GPS w aucie się dokuje i zasila go z akumulatora. A bajer w postaci wbudowanego GPS nie raz pewnie by się przydał na wycieczce pieszej po nowym mieście.

#195 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 02 July 2007 - 20:47

Panowie, tylko bez osobistych wycieczek!

#196 bartem

bartem
  • 131 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 July 2007 - 21:23

hybridx spokojnie iphone sie sprzedaje duzo osob go kupi i kupilo i nie musisz sie odzywac ze tego nie ma i srego i tak sie sprzeda lepiej niz nie ktore telefony co uwazasz za super hiper lepsze ale nie wiem czemu sie tak wymadrzaszu jak nawet w lapsku nie miales tego telefonu. myslisz ze zapomnieli o tych sprawach o mmsach albo umts? apple ma swoja strategie a telefony sie i tak sprzedaja

#197 loly

loly
  • 961 posts

Posted 02 July 2007 - 21:26

do pieszych wycieczek idealnie nadaje sie google maps a co do slownika to nigdy nie uzywalem wiec niewiem ;)

#198 zdenek117

zdenek117
  • 394 posts
  • SkądLublin

Posted 02 July 2007 - 22:51

I co z tego, że nie ma MMS. Ja wysłałem tylko kilka takich odkąd mam telefon, a więc przez ponad 5 lat! A MMS używałem głównie do przesyłania tapet... Wg mnie iPhone to iPod z funkcjami telefonu komórkowego i przeglądarki internetowej i tak należy go traktować. iPhone miał być telefonem od nowa. I takim jest. Wszyscy coś dorzucają do swoich telefonów, zwiększa się liczba pikseli aparatach, liczba klatek/s w kamerach, pojawiają się karty pamięci... A apple wzięło swojego iPoda, zmieszało z telefonem, dorzucili safari, wszystko zamknęli w ładną obudowę z dotykowym ekranem. Jak dla mnie jest ok. Oczywiście każdy ma inne wymagania odnośnie telefonów. Ale nie ma też żadnych problemów, żeby wybrać ten, który komuś odpowiada i spełnia jego oczekiwania.

#199 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 02 July 2007 - 22:53

Popieram w 100%

#200 jbwm

jbwm
  • 1878 posts
  • SkądB-stok/Polska

Posted 02 July 2007 - 22:54

I co z tego, że nie ma MMS. Ja wysłałem tylko kilka takich odkąd mam telefon, a więc przez ponad 5 lat! A MMS używałem głównie do przesyłania tapet...

A ja prawie nie używam smsów. Wysłałem ich może 5 w życiu. Dlatego za nie kupię*iphone bo nie będę płacił*za funkcję*której nie używam !!!!!!! Nie będą*ze mnie zdzierali kasy!!!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users