Nowości Apple w nowym roku...
Posted 13 November 2005 - 12:17
Posted 13 November 2005 - 12:34
TakCzy czeka nas poważny upgrade powerbooków..?
TakPewnie dopiero z Intelami przekroczą 2 Ghz...
TakPowerbooki z wbudowaną kamerą...?
Mam nadzieje że nie jakaś drastyczna, że zachowają ten styl.Zmiana w designie..?
NoweCzy Intelowskie jabłuszka będą pracować na obecnych na rynku procesorach, czy sercem Maców będzie jakieś "nowe dziecko" Intela...?
BlueRayCo wybierze Apple? Blue Ray, czy HD-DVD?
Jak zawszeCzy możemy spodziewać się czegoś rewolucyjnego...?
Posted 13 November 2005 - 13:02
Posted 13 November 2005 - 13:40
Posted 13 November 2005 - 15:39
http://www.myapple.p...topic.php?t=544
szczególnie ostatnie dwie części....
Dodam tylko,ż e design PB ma zostać niezmieniony, być może będą cieńsze. I najprawdopodobniej możemy je zobaczyć już w połowie roku, móże wcześniej, ale wersje 15", 17" będzie potem, a 12" zniknie. Będzie iBook 13" z panoramicznym ekranem.
Posted 13 November 2005 - 21:33
Posted 14 November 2005 - 16:28
http://www.engadget....34000983067852/ - mini i zestaw Strereo...
http://www.hardmac.c...005-11-14/#4727 - monitor do mini,
Co do iMac'a - zgodzę się z tym,ż e to świetna maszynka teraz, ja niestety kupiłem swojego półtora tygodnei przed upgradem i pluje sobie w brodę strasznie... pozatym, teraz brałbym 20", 17" jest super, ale 20 to jest to... :-D
Jedyne ale, prędkość działania Front Row - opieram się tylko na danych z sieci, ale podobno, potrafi się zacinać. Drugie ale, nowe iMac'i mają nowszy ym pamięci, i jeśli chcesz dać tam maksimum, to staje się to bardzo drogie, to samo dotyczy nowych PM - mowię o cenach kości 2 GB, bo 1 GB są jeszcze zjadliwe...
Mnie szkoda 12", bo nie ani PB, ani iBook'a o taki rozmiarze, a szkoda... strasznie zgrabne komputerki to były, znaczy są.... to chyba na tyle...
Posted 14 November 2005 - 17:10
Posted 14 November 2005 - 19:58
Ale 12" ma małą rozdzielczość, w zamian dostaniemy iBooka 13", który będzie miał pewnie sporo wyższą rozdzielczość co wyjdzie wszystkim na dobre
A gabaryty pewnie znacznie się nie zmienią
Właśnie, do czasu tych plotek o 13" iBookach, sądziłem że następnego wezmę już PB 15", ale teraz kto wie Zwłaszcza jeśli rozdzielczość byłaby poważnie wyższa.
Myślicie, że iBooki też zostaną z "białym" designem?
Posted 14 November 2005 - 22:53
Apple teraz robi tylko białe (mówię tu o nowych produktach) no i zaczyna wchodzić w czarne (iPod nano i video), aluminiowe są już tylko PowerBooki.Myślicie, że iBooki też zostaną z "białym" designem?
Ciekawe czy nowe iBooki będzie można kupić w wybranym kolorze (biały/czarny)
Posted 15 November 2005 - 22:50
Mnie szkoda 12", bo nie ani PB, ani iBook'a o taki rozmiarze, a szkoda... strasznie zgrabne komputerki to były, znaczy są.... to chyba na tyle...
Wierz mi, że wybrałem właśnie PB12'' ze względu na jego "zgrabność", zależało mi na czymś bardzo mobilnym, czasami brakuje mi tego jednego cala... nic więcej ibook14 byłby dla mnie za duży, PB15'' tym bardziej... PB13'' byłby idealny...
Posted 15 November 2005 - 23:24
iBook 14" nic by Ci nie dał - ta sama rozdzielczość co w PowerBook 12" i iBook 12" - 1024x768brakuje mi tego jednego cala... nic więcej ibook14 byłby dla mnie za duży
iBook 13" jeśli nie będzie miał więcej niż 800 w pionie to z pewnością będzie miał w poziomie 1280 i mniejszy pixel.
Przynajmniej mniej nie może być - SONY VAIO
Posted 29 November 2005 - 01:24
Posted 29 November 2005 - 01:43
Będą iBook 13" (być może jeszcze jakiś większy 14" lub 15")
PowerBook 15" i 17"
PowerBook 12" zostanie całkowicie wycofany.
Posted 29 November 2005 - 07:42
Posted 29 November 2005 - 14:13
Posted 29 November 2005 - 16:50
Posted 29 November 2005 - 20:03
Apple chce jak najszybciej wprowadzać Mac-Intele, a nowy iBook 13" z panoramicznym ekranem może być ciekawą propozycją. Jest tylko jedno ale ( no dobra nie tylko jedno), pierwsze partie mogą być niedopracowane - jak pokazuje historia Apple, pierwsze modele noszą znamiona "niodoróbek", małych błędów, itp... Pominę kwestie wydajności InteloBooka - bo to akurat może być jego mocną stroną, ale to jest dużo niewiadomych. Osobiście doradzałbym zakup iBook'a teraz bo to jest sprawdzona maszynka i posłuży prze jakiś czas, a nie każdy ma ochotę być królikiem doświadczalnym Apple. :evil:
Zresztą, jedna zasada jest uniwersalna - potrzebujesz TERAZ komputera, to go kup TERAZ.
--------
BTW - jeśli mówimy o nowinkach:
It's only a rumor, but it's a juicy one. Think Secret alleges that Apple will soon showcase the Mac mini as a digital media center outfitted with:
- Front Row 2.0
- TiVo-like digital video recording capacity;
- a built-in iPod dock; and
- an Intel processor.
The new Mac mini project, code-named Kaleidoscope, will be released at MacWorld San Francisco in early January, 2006, according to Think Secret's piece published late last night. The article admits that hardware specifics are unknown, but speculates about other features, like a boost in hard drive size from 2.5-inches to 3.5-inches to handle large media.
The Mac mini makes sense as a digital hub, given its no-frills profile and relatively low price. Picture it in your family room hooked up to your iPod, TV, and sound system, unobtrusively humming along as the control center of your home theater.
>>>źródło <<<
Posted 29 November 2005 - 21:18
Posted 29 November 2005 - 21:41
ok.. a powerbook?? z tego co czytalem o iBookach na macnews.pl to maja kosztowac ok 699$ wiec duzo taniej niz obecne.. a skoro moja wycofac PB12" to ile moga kosztowac 15"?? w ogole to porazka ze maja wycofac te 12" .. ja potrzebuje takiego malutkiego..monitor moge sobie w domu podpiac...a 13" to w ogole by bylo optymalnie... wiec teraz to juz w ogole nie wiem.. powerbook / ibook ?? cholera.. jest duza roznica miedzy ibookiem a pbookiem jesli chodzi o wydajnosc i jakosc pracy?? mowie o grafice i muzyce
Pamiętaj, że opóźnienie w polsce z nowym sprzętem to mniej/więcej 1 miesiąc! Dolicz to do swoich kalkulacji.
12" PB ma nie być! szkoda, ale taki jest wymysł Apple, nic na to nie poradzimy.
PB czy iBook, oto jest pytanie: w telegraficznym skrócie:
PB ma:
- szybszy dysk i procesor, lepszą karte grafiki i sprzętowo "Dual-view", wejście line-in itp. (werje 15" i 17" są unowocześnione - nowe ekrany)
- PB są drogie....
iBook:
- dłuższy czas na bateriach, wydajniejszy Airport
- brak line-in
- bardzo dobry stosunek cena/moźliwości
Dodatkowo polecam forum , a zwłaszcza:
http://www.myapple.p...wforum.php?f=34 - Benchmark
http://www.myapple.p...opic.php?t=1282 - opinie o PB
http://www.myapple.p...opic.php?t=1281 - opinie o iBooku
... - małe porównanie...
... -iBook opinie userów
... - PB 12" czy 15"
http://www.myapple.p...opic.php?t=2214 - test nowego Pb 15"
Posted 30 November 2005 - 00:44
Posted 30 November 2005 - 00:49
Posted 30 November 2005 - 01:02
oo ..swietnie ..dzieki... no a wie ktos czy PB tez stanieja //?? bo iBooki ponoc tak??
Oj, nie licz na to za bardzo.... Ja już takim myśleniem się kilka razy naciołem. Czasami Apple dość indywidualne podejście do rynku... szczególnie w Europie. W USA jest troszkę lepiej. Tańszy sprzęt pewnie będzie, ale dopiero jak wejdą Intelo-Mac'i, jak wejdą iBooki, stanieją iBooki, jak PB, stanieją PB, jak Mini, stanieje Mini...
Posted 30 November 2005 - 12:56
Posted 30 November 2005 - 13:47
Na tanie PB bym nie liczył. linia PRO w Apple nigdy tania nie była. A co do cen, czas pokaże, chciałbym aby byly tańsze, ale praktyka pokazuje, że ceny zostają z reguły na tym samym poziomie. Zauważ, że ceny nowych iMac'ów są bardzo korzystne, nowych iBooków też, jak i np. unowocześnionego PB 15", względem starych modeli. Obawiam się, że to może być ta oczekiwana obniżka ceny, czyli za te same pieniążki dostajesz więcej, bo tak to wygląda. Swego rodzaju "promocja" na koniec ery PowerPC w Apple. Ceny penwie spadną, ale pewnie w okolicach 2-4%... I pamiętaj, nowe modele noszą znaki niedoróbek!
[ Dodano: 2005-11-30, 18:38 ]
Z ostaniej chwili:
>>> AppleInsider - Analyst sees Intel PowerBook in January<<<
... i masz tu babo placek. Jak na razie inne żródła nic o tym nie wspominają, ale pewnie dlatego, że to się pojawiło przed chwilą, a dużo stron powołuje się na AppleInsider. Ciekawe czy to prawda, bardziej mi się wydaje, że iBook'i pojawią się pierwsze, ale kto to wie... no Apple oczywiście! ;-)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users