Witam,
Być może jest to oczywiste ale chciałbym się upewnić przez zakupem...
Czy jeżeli moją bibliotekę iTunes zapiszę na TimeCapsule, to mogę przy wyłączonym komputerze:
- właczyć aplikację Muzyka na iPad i ona zaprezentuje mi muzykę z kolekcji domowej tak jak to mam teraz w przypadku biblioteki zapisanej na włączonym kompie
- to samo w przypadku ATV2, czy kolekcja domowa muzyki i filmów zapisana na TC, będzie widoczna z poziomu ATV2 bez włączonego komputera
?
Time Capsule vs iPad oraz ATV2
Rozpoczęty przez
kordonio
, 08 gru 2011 14:03
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 grudnia 2011 - 14:03
Napisano 08 grudnia 2011 - 14:08
Niestety nie
(czytałem gdzieś że ATV2 po JB daje taką możliwość ale na oryginalnym oprogramowaniu nie)
Napisano 08 grudnia 2011 - 14:54
No to porażka... wydaje się że to podstawowa funkcjonalność jaką powinni zrobić w takim urządzeniu...
Napisano 08 grudnia 2011 - 15:16
Powiem ci więcej jeśli biblioteka iTunes jest na dysku w TimeCapsule całość generalnie wolniej działa na ATV2 tzn. wolniej zaciąga okładki dłużej czekasz na rozpoczęcie filmu itd... po miesiącu takiej zabawy kupiłem zewnętrzny dysk na FireWire.
Napisano 08 grudnia 2011 - 15:24
Jest taki program File Browser (Stratospherix Ltd), dzięki któremu można się logować bezpośrednio do TM i przeglądać pliki z wyłączonym kompem.
Napisano 08 grudnia 2011 - 15:31
tyle że nie pociągniesz filmu ani muzyki po AirPlay a tu o to chodziło jak mniemam.
Napisano 08 grudnia 2011 - 15:44
Nie mam Apple Tv, ale sprawdzę dzisiaj jak to wygląda po kablu. Jeśli pójdzie przez hdmi, to powinno pójść przez Airplay z iPada.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych