Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Time Capsule vs iPad oraz ATV2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kordonio

kordonio
  • 14 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 14:03

Witam, Być może jest to oczywiste ale chciałbym się upewnić przez zakupem... Czy jeżeli moją bibliotekę iTunes zapiszę na TimeCapsule, to mogę przy wyłączonym komputerze: - właczyć aplikację Muzyka na iPad i ona zaprezentuje mi muzykę z kolekcji domowej tak jak to mam teraz w przypadku biblioteki zapisanej na włączonym kompie - to samo w przypadku ATV2, czy kolekcja domowa muzyki i filmów zapisana na TC, będzie widoczna z poziomu ATV2 bez włączonego komputera ?

#2 podkowa

podkowa
  • 169 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2011 - 14:08

Niestety nie (czytałem gdzieś że ATV2 po JB daje taką możliwość ale na oryginalnym oprogramowaniu nie)

#3 kordonio

kordonio
  • 14 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 14:54

No to porażka... wydaje się że to podstawowa funkcjonalność jaką powinni zrobić w takim urządzeniu...

#4 podkowa

podkowa
  • 169 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2011 - 15:16

Powiem ci więcej jeśli biblioteka iTunes jest na dysku w TimeCapsule całość generalnie wolniej działa na ATV2 tzn. wolniej zaciąga okładki dłużej czekasz na rozpoczęcie filmu itd... po miesiącu takiej zabawy kupiłem zewnętrzny dysk na FireWire.

#5 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 grudnia 2011 - 15:24

Jest taki program File Browser (Stratospherix Ltd), dzięki któremu można się logować bezpośrednio do TM i przeglądać pliki z wyłączonym kompem.

#6 podkowa

podkowa
  • 169 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2011 - 15:31

tyle że nie pociągniesz filmu ani muzyki po AirPlay a tu o to chodziło jak mniemam.

#7 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 grudnia 2011 - 15:44

Nie mam Apple Tv, ale sprawdzę dzisiaj jak to wygląda po kablu. Jeśli pójdzie przez hdmi, to powinno pójść przez Airplay z iPada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych