Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Infinity Blade 2 - już w AppStore.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#51 AirOne

AirOne
  • 28 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 16:48

Gdy wymasteruję dany przedmiot/broń i kupię na jego miejsce coś nowego (np. inny miecz) to czemu nie można sprzedać tego poprzedniego 'wymasterowanego'? W 1ce była taka opcja, tutaj mogę tylko "EQUIP"...

#52 credit

credit
  • 7 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 19:27

Podziemia w Infinity Blade ? Musze być strasznie zacofany, lecz gram w to praktycznie co dzien xD. No nic :P Podpowiedział byś mi jak dostać do podziemi bo nudzi mi się zabijanie bossa z 100 levelem :P

#53 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 20:16

Podziemia w Infinity Blade ? Musze być strasznie zacofany, lecz gram w to praktycznie co dzien xD.
No nic :P
Podpowiedział byś mi jak dostać do podziemi bo nudzi mi się zabijanie bossa z 100 levelem :P

Być może masz jakiegoś pirata w wersji 1.0, który nie ma podziemi, sprawdź wersję gry, są chyba od 1.2+, jak idziesz to przed wejściem do zamku masz zejście, trudno przeoczyć.

#54 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 grudnia 2011 - 20:19

DO podziemi jest potrzebny miecz Infinity Blade.

#55 strzalkovski

strzalkovski
  • 16 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 20:30

Uwaga, gra ma jednego, ale koszmarnego buga... W sytuacji gdy wywali nas to może zdarzyć się, że podczas restartu save zniknie i zaczynamy wszystko od nowa... Mi tak wymazało postać na 41lvl więc poczekam na update. Z tego co znalazłem to jest to powtarzający się problem też u innych. Niby w międzyczasie zgrałem sobie pliki z savem tak jak w IB 1, ale tym razem podmiana nic nie daje...

#56 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 grudnia 2011 - 21:16

@strzalkovski Ja nie mam żadnych plików z savem gry i mam pytanie: czy dobrze trafiam, że nie używasz iCloud? To by wyjaśniało dlaczego ja tych plików nie mam. Jeśli tak jest, to bug dotyczy tylko sytuacji gdy nie używasz iCloud, a żeby móc wgrać pliki z savem (dwa na każdy character slot) potrzebny jest jeszcze plik com.chairentertainment.IB2.plist. Wtedy powinno się udać. Pozdrawiam SLaweck

#57 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 02 grudnia 2011 - 22:14

Podziemia w Infinity Blade ? Musze być strasznie zacofany, lecz gram w to praktycznie co dzien xD.
No nic :P
Podpowiedział byś mi jak dostać do podziemi bo nudzi mi się zabijanie bossa z 100 levelem :P

To coś słabo przędziesz, skoro God King dalej ma 100 lvl ;) Pokonaj go, gdy będzie miał 400 lub więcej ;)

#58 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 grudnia 2011 - 22:25

Ja właśnie pokonałem God Kinga, który miał level 6600 :) Tak sobie przeszedłem 132 Bloodline, żeby przypomnieć jak się gra w jedynkę... Pozdrawiam Sławek

#59 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 02 grudnia 2011 - 23:31

Ja właśnie pokonałem God Kinga, który miał level 6600 :)
Tak sobie przeszedłem 132 Bloodline, żeby przypomnieć jak się gra w jedynkę...

Pozdrawiam
Sławek

WOW! Robi wrażenie.

#60 miksunio

miksunio
  • 59 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 04:05

Pics or it didn't happen :D

#61 credit

credit
  • 7 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 08:28

mam wersje 1.3, zaraz wezme sie za pobranie 1.4 zobaczymy co to bedzie :) Dzięki wielkie :>

#62 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 03 grudnia 2011 - 15:47

A ja dzis jej nie moge kupic probowale, juz trzy razy ...buy app i wskakuje mi na pulpit i jak ma sie sciagnac to po sekundzie znika ikona gry...nie wiem czego to wina licze ze mnie nie kasuja p 6€ bo to byla by porazka...gry wciaz nie mam :(

#63 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 03 grudnia 2011 - 16:35

nie warto kupowac gra jest nudna to powinna byc aktualizacja za free

#64 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2011 - 17:03

Jak rozumiem dwójka to ta sama minigierka co jedynka tyle że z lepszą grafiką?

#65 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 03 grudnia 2011 - 17:23

powiedzmy ze to bardziej drugi poziom inny zamek , inne ludziki inne sprzęta ale ogólnie to samo

#66 steeler

steeler
  • 79 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 03 grudnia 2011 - 21:26

Było by super, poza tym, że dziwnym cudem skasowała mi się moja postać, która była na 22 lvl-u :P Nawet nie wiem czy zaczynać od nowa grę. Przyznaję, że po kilku godzinach gry troszkę nudzi ;)

#67 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 03 grudnia 2011 - 21:48

Było by super, poza tym, że dziwnym cudem skasowała mi się moja postać, która była na 22 lvl-u :P Nawet nie wiem czy zaczynać od nowa grę. Przyznaję, że po kilku godzinach gry troszkę nudzi ;)

Mi też skasowało postać...kiepska motywacja do dalszej gry, poczekam na update.

#68 markoviak

markoviak
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2011 - 07:42

a ja narazie nie moge odpalić gry :( Jak już pokazuje się nazwa gry, a potem kułeczko "czekania" to nagle wychodzi

#69 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 08:39

Noż ku..a mać, po aktualizacji do 1.0.1 z App Store zresetowało mi postać.. A co dziwne jestem w miejscu, w którym byłem czyli rywale są bardzo mocni a ja jestem na level 1 i podstawowe staty... masakra, nic nie pomaga, restart reinstall (save w iCloud miał być)..

#70 kotylozaur

kotylozaur
  • 71 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 08:40

Nie wiem jak to się stało, ale jak zaczynam walkę w lewym górnym rogu, przy statystykach życia swojej postaci mam znaczek "poison", z każdą sekundą ucieka życie, jak to wyleczyć? edit: no już wiem nawet, który przeciwnik mnie zatruł, ale czym to się leczy?

#71 strzalkovski

strzalkovski
  • 16 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 11:33

Mówiłem, że jest problem, mi niby też z iCloud powinno się synchronizować, ale jak przyszło co do czego to zaczynałem od nowa. Do świąt wyjdzie pewnie jeszcze kilka aktualizacji to wtedy na spokojnie pogram. Poza tym z gry jestem zadowolony, wolę ChAIR i IB2 z ich początkowymi problemami, niż 99% innych aplikacji w appstore. Co do bugów, postać wyzerowało mi kilka razy, ale tylko raz miałem taką sytuację - jestem chyba na 3 przeciwniku, taki koło skrzynki na złoty klucz, zabijam go, ale po wszystkim nie mam symbolu żółtego trójkąta z kluczem , tylko tą okrągłą ikonę żeby iść dalej... Myślę sobie ok, tym razem skrzynki nie będzie, klikam żeby przejść dalej, a tu zaczyna się walka z przeciwnikiem znowu :D Tylko że nikogo nie ma, muszę walczyć z cieniem... Sytuacja powtórzyła się z 7 razy, bo dalej nie mogłem przejść, ostatecznie dałem się zabić, restart w tym samym miejscu i później już wszystko działało.

#72 Elessar

Elessar
  • 13 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 10:36

W komentarzach w AppStore piszą że jest new game +, co trzeba zrobić by mieć to dostpene? Mam 72lvl, 2x pokonałem god king'a, ale tego nie mam.

#73 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 06 grudnia 2011 - 12:19

W komentarzach w AppStore piszą że jest new game +, co trzeba zrobić by mieć to dostpene? Mam 72lvl, 2x pokonałem god king'a, ale tego nie mam.

O której części piszesz? Bo GOD KING, to chyba był w jedynce. Poza tym słabo Ci idzie skoro lvl 72, a tylko 2 razy dałeś mu radę ;) Jeżeli chodzi Ci o 1 część to mając Infinity Blade zejdź w podziemia, aktywuj mechanizm, pokonaj 3 panów i będzie new game + ;) Jeżeli o dwójkę, to nie mam pojęcia.

#74 strzalkovski

strzalkovski
  • 16 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 13:57

Po pokonaniu w 2 God Kinga w opcjach masz pozycje 'choose a slot game' albo 'character slots' czy coś podobnego, gdzie masz zapisaną swoją postać i postęp w grze, pod obecną grą powinno się pojawić 'new game +' problem w tym, że narazie jest kolejny bug, który chyba powoduje, że na NG+ masz takie same statystyki jak przy pierwszym pokonaniu God Kinga, poza tym ja usunąłem swoje NG+ bo chciałem statystyki pozmieniać (miałem 400 pkt życia i 366 pkt ataku, więc zabijało mnie przy pierwszym strzale). Niestety nowe NG+ się nie pojawia więc trzeba czekać na wersję 1.0.2...

#75 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 grudnia 2011 - 16:11

W IB2 po pierwszym pokonaniu God Kinga gra rodziela się na dwie ścieżki. Na pierwszej zachowujesz wszystko (broń, złoto) i możesz dalej iść przez kolejne Rebirth i pokonywać GK ile razy chcesz, jednak przedmioty może zmasterować tylko raz, więc masz ograniczony level do którego możesz dojść. Druga ścieżka, czyli NG+ faktycznie pojawia się w Character Slot poniżej, zachowujesz profil postaci, ale tracisz wszystko. Bonusem jest oczywiście możliwość masterowania po raz drugi. Oczywiście jak dojdziesz do pokonania GK, to na tym samym slocie startuje Ci kolejne NG+ i znowu tracisz wszystko oprócz levelu i skilli. @strzalkovski Przecież miałeś optymalne staty - mogłeś załatwiać wszystkich jednym atakiem! Dużo życia potrzeba tylko wtedy, jak się zastanawiasz ile go jeszcze masz... ;) Pozdrawiam Sławek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych