Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Infinity Blade 2 - już w AppStore.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#26 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 19:45

Co Ty? Ona się wtedy dopiero zaczyna :)

IB2 jest super, zanim skończyłem intro, byłem na levelu 4 i myślałem, że to już właściwa gra...

Pozdrawiam
SLaweck

Ale piszemy o IB1 prawda? :D To w takim razie czemu jak już go zabiję to zaczyna się nowa gra?

#27 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 grudnia 2011 - 19:54

Grafika? Przykładowy screen:
(dla porównania z powyższymi z iP4S)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Zdjęcia nie działają.

Obejrzę parę recenzji i biorę się za ściąganie :)

#28 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 grudnia 2011 - 19:55

Tak, piszemy o IB1, ja zabiłem God Kinga już paręset razy i nadal grywam. Poza tym zabicie GK to pierwszy ze sposobów skończenia Bloodline, drugi to zabicie duetu Zero Mech/Ancestor po czym można wybrać New Game +. W każdym razie w IB2 jest więcej możliwości, walka dwoma mieczami lub ciężką bronią, kamienie zmieniające właściwości wyposażenia i jeszcze sporo innych... Pozdrawiam SLaweck

#29 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 20:54

To za każdym razem gram w tę samą grę, tylko z silniejszymi potworami? o,o

#30 miksunio

miksunio
  • 59 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 21:08

Jeżeli w grze robi się ciągle to samo i to samo to jej nie kupuje..

#31 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 01 grudnia 2011 - 21:33

To za każdym razem gram w tę samą grę, tylko z silniejszymi potworami? o,o

Kup Infinity Blade, zejdź w podziemia, otwórz 3 komnaty i zobaczysz co dalej. Jednak pamiętaj by mieć dobrze rozwiniętą postać minimum 30 lvl ;)

---------- Wpis dodano o 21:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:31 ----------

Jeżeli w grze robi się ciągle to samo i to samo to jej nie kupuje..

Fakt, na początku jest to męczące, ale jeżeli wiesz, że później czeka fajny zwrot akcji to warto grać. Podobnie jest z Dark Meadow. Przez pierwsze 2 godziny robisz to samo, tworzysz postać, ale potem otwierasz nowe przejście. Aż dochodzisz do końca i również świetne sceny i kilka zwrotów. Moim zdaniem warto obie gry przejść mimo, że Infinity Blade czasochłonne - zwłaszcza zbieranie kasy na tytułowy miecz. A jak nie masz nerwów to chociaż obejrzyj na YouTube czy warto ;)

#32 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 21:35

Bez przesady, gra chodzi dobrze na iPadzie 1 i iPhone 4, bardzo fajna jest funkcja save'a w chmurze(nie trzeba nawet używac iCloud ani nic z tych rzeczy) Po prostu włączam grę na iPadzie albo iPhone i mam ten sam save na obu urządzeniach, żeby gra ruszyła na iPadzie 1(iOS 5.0 JB) musiałem wywalić połowę nie potrzebnych daemonów i dzięki temu zyskałem z 90MB RAM do 135 nawet(ale i tak nie ma porównania do 4.2, na którym spokojnie bez wyłączania daemonów było 150MB)Zabawne jest to, że nawet po wywaleniu daemonów IB1 nadal się nie włącza, a IB2 jak na razie działa bezbłędnie...ale pewnie do czasu jakiegoś update'a, a jak wyjdzie iPad 3 to pewnie już w ogóle będzie lipa :D

#33 kaszubiak

kaszubiak
  • 85 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 grudnia 2011 - 21:38

Poprawione. Powinno już działać. Szczerze mówiąc, w niektórych momentach na 3GS gierka baaardzo zwalnia. Czasami strasznie nieprzyjemnie się przez to gra. Jeśli ktoś ma słabe nerwy, lepiej sobie odpuścić. Za to an iPadzie 2 gra się rewelacyjnie. Zero zwiech i grafika miodzio. :)

#34 strzalkovski

strzalkovski
  • 16 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 22:00

Nie ma porównania między 1 a 2. Nowa część została bardzo fajnie rozbudowana fabularnie, przejście I zajmowało 20 minut, teraz na II potrzebowałem dobrych kilku godzin, a i tak okaże się, że mając Infinity Blade czeka jeszcze parę niespodzianek. Sama walka też wygląda dużo lepiej, jeśli walczymy z bossami i jesteśmy w stanie robić cały czas uniki to wygląda to jak capoeira albo sceny walki z YIP Mena. Oby więcej takich pozycji jak IB I, IB II oraz Real Racing 2 :D

#35 steeler

steeler
  • 79 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 01 grudnia 2011 - 22:01

Już ściągam. Ciekawe jak pójdzie na 3GS-ie 8 GB :D

#36 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 22:03

Kup Infinity Blade, zejdź w podziemia, otwórz 3 komnaty i zobaczysz co dalej.

No właśnie mam kupione i dlatego sie zastanawiam czy ta gra tylko na tym polega...

#37 astonmarcin

astonmarcin
  • 358 postów
  • SkądKłodzko

Napisano 01 grudnia 2011 - 22:05

Bez przesady, gra chodzi dobrze na iPadzie 1 i iPhone 4, bardzo fajna jest funkcja save'a w chmurze(nie trzeba nawet używac iCloud ani nic z tych rzeczy) Po prostu włączam grę na iPadzie albo iPhone i mam ten sam save na obu urządzeniach, żeby gra ruszyła na iPadzie 1(iOS 5.0 JB) musiałem wywalić połowę nie potrzebnych daemonów i dzięki temu zyskałem z 90MB RAM do 135 nawet(ale i tak nie ma porównania do 4.2, na którym spokojnie bez wyłączania daemonów było 150MB)Zabawne jest to, że nawet po wywaleniu daemonów IB1 nadal się nie włącza, a IB2 jak na razie działa bezbłędnie...ale pewnie do czasu jakiegoś update'a, a jak wyjdzie iPad 3 to pewnie już w ogóle będzie lipa :D

co rozumiesz przez dobrze? jest cały czas płynna? Czy ma spowolnienia? Jak to było z IM 1 na iP4 ?
Ja grałem na 3GSie jeszcze to wtedy na 3GSie były spowolnienia

#38 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 grudnia 2011 - 22:35

Ja również już trochę pograłem i zero ścinek na iPhone 4. Polecam.

#39 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 01 grudnia 2011 - 23:13

Ja również już trochę pograłem i zero ścinek na iPhone 4. Polecam.

Co oznacza zero? Czy przez cały czas masz stałe 30 klatek? W cuda niewierze zwłaszcza, że Infinity Blade (1) ostro ścina ;)
A po recenzji widać, że gra momentami chodzi świetnie, a podczas walk niemiłosiernie tnie, a wolałbym na odwrót: walki płynne, reszta niech tnie w diabły ;)

#40 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 01 grudnia 2011 - 23:32

na 4S nic nie tnie, na 4 czasem przycinała mi się I część

#41 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 grudnia 2011 - 23:43

Co oznacza zero? Czy przez cały czas masz stałe 30 klatek? W cuda niewierze zwłaszcza, że Infinity Blade (1) ostro ścina ;)
A po recenzji widać, że gra momentami chodzi świetnie, a podczas walk niemiłosiernie tnie, a wolałbym na odwrót: walki płynne, reszta niech tnie w diabły ;)

Maszyną nie jestem, więc nie wiem czy jest to 30, czy 29, ale gra chodzi płynnie. Zero ścinek było podczas pierwszego przejścia. Po rebirth zaczęło ciąć przy animacjach po walce, ale ogólnie działa bardzo dobrze.

#42 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 02 grudnia 2011 - 00:21

Odnośnie ścinania, to jedynka dostaje szału jak w tle działają inne aplikacje oraz w ekranie powiadomień są jakieś "wpisy". Usunięcie aplikacje i powiadomienia i dajcie znać czy 2 chodzi lepiej ;D

#43 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 02 grudnia 2011 - 00:27

jeżeli pytasz o iP 4S to działa git majonez :)

#44 Leonard

Leonard
  • 1 193 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 09:08

Moim zdaniem jedna z bardziej przereklamowanych gier w AS. Non stop pojawiające się worki z pieniędzmi są irytujące, a sama gra jest nudna, powtarzalna, i na szynach. Jak ktoś chce posiekać niech kupi Fruit Ninja, dużo więcej zabawy i bez nudnych przerywników. Pozdrawiam.

#45 credit

credit
  • 7 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 09:22

Grałem w Infinity Blade oraz Infinity Blade II, i nadal nie wiem o co tam chodzi zabijam bosów i od nowa. Gra jak dla mnie jest niezrozumiała. Lubię w nią sobie pograć wieczorami, ale czy jest ktoś kto by mi wytłumaczył o co w niej chodzi oprócz powtarzających się bloodlinów ?

#46 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 02 grudnia 2011 - 09:57

Grałem w Infinity Blade oraz Infinity Blade II, i nadal nie wiem o co tam chodzi zabijam bosów i od nowa. Gra jak dla mnie jest niezrozumiała. Lubię w nią sobie pograć wieczorami, ale czy jest ktoś kto by mi wytłumaczył o co w niej chodzi oprócz powtarzających się bloodlinów ?

Masz fabułę. Co prawda w 1 troszkę biedna, ale podziemia niszczą. Zabijasz i tworzysz postać by udać się do podziemi i rozwiązać zagadkę. Potem następuje koniec gry, tak taki prawdziwy koniec. Wszystko polega na zbieraniu kasy i kupieniu super sprzętu, by pokonać najtrudniejszego bossa. W 2 pewnie jest znacznie więcej smaczków niż w 1 stąd też gra powinna bardziej wciągać ;)

#47 ishadow

ishadow
  • 288 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 12:48

@credit Infinity Blade miał szczątkową, ale całkiem interesującą fabułę. Walka też nie była taka oczywista. Potrzeba było czasu, żeby opanować umiejętne wyprowadzanie combosów, robienie uników i parowanie ciosów. Do grania motywowało coraz to lepszy ekwipunek i te tajemnicze podziemia. Pokonanie GodKinga to był dopiero początek gry. Do tego ciekawe achievementy i sekrety. Chociażby BloodLine -1 :) Dwójka jest grą wręcz świetną. Ma wszystkie zalety pierwszej części, jest bardziej rozbudowana i jest zdecydowanie trudniejsza od pierwszej części. Są dodane dwie klasy uzbrojenia, które zmieniają sposób walki: - broń ciężka: zadaje ogromne obrażenia, ale nie można robić uników, a blokowanie wymaga podania kierunku bloku. - dwie bronie: nie ma blokowania, ale za to możemy robić dodatkowy unik, a także wyprowadzamy dłuższe sekwencje kombosów. Dodatkowo przedmioty mają sloty na kamienie, które dodatkowo modyfikują ich właściwości. Po przedmiotach widać, że można budować różne postacie pod różne style walki, chociażby szybkiego i zwinnego wojownika na dwa miecze, czy potężnego rycerza zadającego ogromne obrażenia i blokującego wszystkie ataki. Oczywiście nie każdego interesuje grindowanie, żeby zdobyć kolejny miecz, czy zbroję, ale dla fanów tego typu gier IB2 jest wręcz stworzony.

#48 virttu

virttu
  • 245 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 grudnia 2011 - 13:54

nie podoba mi sie ;/

#49 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 02 grudnia 2011 - 14:23

Ja jestem bardzo zadowolony, w porównaniu do jedynki jest naprawdę spory progres. Na iPadzie 2 śmiga bardzo ładnie, choć zdarzają się przycięcia ale baaaardzo rzadko, w ciągu 2-3h gry może z 4 przycinki się pojawiły :) Natomiast jeśli chodzi o fabułę - ta faktycznie jest o wiele bardziej rozbudowana, co widać już na początku. Dodatkowe rodzaje broni to strzał w dziesiątkę, w końcu można pomachać dwoma mieczami, czego mi bardzo w jedynce brakowało (jako że niemal od zawsze w RPG'ach gram na dwa miecze). Ogólnie bardzo na plus względem pierwszej części, jak najbardziej warte swojej ceny, także szczerze polecam :)

#50 SpydeRR

SpydeRR
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 grudnia 2011 - 15:20

Ja też polecam, trochę szkoda, że cały ten zamek jest klimatem podobny do IB1, no ale.. ;)

Swoją drogą panowie się nie postarali miejscami - na iPadzie wychodzą babole!
O:
Dołączona grafika
Każdy miecz wygląda jak mocno skompresowany jpg szparowany Magic Wand'em ;)

W ogole jak macie zamiar grać na iPadzie to lepiej nie odpalać wcześniej gry na Retinie bo wraca człowiek do iPada i "łeeee jak to słabo wygląda" :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych