Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 4S brak dzwieku podczas rozmowy

• Please log in to reply
63 replies to this topic

#26 masi0

masi0
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 December 2011 - 17:05

U mnie tego nie ma, ale mogę się założyć, że to problem softowy.

po małym poszperaniu w sieci wygląda na to, że problem ten występował kiedyś po wejściu na rynek 4ki :)

#27 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 December 2011 - 00:01

Polecam to forum: https://discussions....t=1425&tstart=0. Okolo 100 stron po 5 i wiecej wpisow, wszystko o problemach ludzi z calego swiata z 4s. W moim przypadku wymiana pomogla (ale nie uruchomialem muzyki i sluchawek, czy tez siri - na razie, bo nie chce juz rozczarowan i kolejnych wymian telefonu ;-).
Sadzac po postach na powyzszym forum problem istnieje do dzis. Wiec moze jest softwarowy a nie hardwarowy.

#28 masi0

masi0
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 December 2011 - 08:25

Polecam to forum: https://discussions....t=1425&tstart=0. Okolo 100 stron po 5 i wiecej wpisow, wszystko o problemach ludzi z calego swiata z 4s. W moim przypadku wymiana pomogla (ale nie uruchomialem muzyki i sluchawek, czy tez siri - na razie, bo nie chce juz rozczarowan i kolejnych wymian telefonu ;-).
Sadzac po postach na powyzszym forum problem istnieje do dzis. Wiec moze jest softwarowy a nie hardwarowy.

Teź czytałem tę forum ale jest tak więcej narzekań niż merytoryki ale to co da się odłowić pomaga stwierdzić, że faktycznie jest to soft. Od wczoraj mam wgraną betę 2 i zobaczymy - jeśli problem będzie występował nadal - trzeba będzie oddać telefon, jeśli nie - cierpliwie czekać na pełne 5.1 :)

#29 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 December 2011 - 11:33

Poniewaz nie jestem developerem i nie lamie moich iphonow mysle, ze czekanie na nowy soft to dobry pomysl. A na marginesie, to na forowych dyskusjach czesto brak merytoryki... Cytowane forum to faktycznie 100 stron narzekan! Ale pokazuje skale problemu. I - co trudno przyznac zwlaszcza fanowi firmy Apple - brak mi zrozumienia na dziwne, wrecz nonsensowe zachowanie Appla w stosunku do swoich klientow. Choc przygladajac sie temu zagadnieniu konkurencja tylko czeka na kazde potkniecie iphona. Moze dlatego Apple milczy. A my dyskutujemy!

#30 masi0

masi0
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 December 2011 - 11:57

Poniewaz nie jestem developerem i nie lamie moich iphonow mysle, ze czekanie na nowy soft to dobry pomysl.
A na marginesie, to na forowych dyskusjach czesto brak merytoryki...
Cytowane forum to faktycznie 100 stron narzekan! Ale pokazuje skale problemu. I - co trudno przyznac zwlaszcza fanowi firmy Apple - brak mi zrozumienia na dziwne, wrecz nonsensowe zachowanie Appla w stosunku do swoich klientow. Choc przygladajac sie temu zagadnieniu konkurencja tylko czeka na kazde potkniecie iphona. Moze dlatego Apple milczy. A my dyskutujemy!

Takie dyskusje były od momentu jak wyszedł 2G, po każdym nowym sofcie były krzyki i narzekania. Apple ma swoją politykę i ponieważ iPhone to nie tylko telefon a marka to nikt o zdrowych zmysłach nie będzie przyznawać się do do błędu bo to byłby dla nich marketingowy i sprzedażowy strzał w stopę! Na razie na 5.1 beta 2 nie ma tego problemu - zaznaczam NA RAZIE :)

#31 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 December 2011 - 13:59

Zacieram rece i cieszmy sie wspolnie na 5.1! (W imie dobrego imienia naszej ulubionej marki!) Wesolych Swiat!

#32 genius23

genius23
  • 6 posts

Posted 22 December 2011 - 15:44

Witam Mnie też dotknoł problem głuchego telefonu ale wgrałem iOS 5.0.1 Build 9A406 dedykowany dla 4S i jak narazie ,jak ręka odjął dzisiaj wymienie jeszcze prewencyjnie karte sim w play-u na nowa.

#33 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 December 2011 - 22:10

..a probowales posluchac muzyki, ewentualnie wlaczyc i wylaczyc siri? Bo podobno wszystko jest pieknie dopoki nie uruchomi sie jednej z tych aplikacji? Jak wspomnialem wczesniej ja nie probuje nawet! A w jakim celu wymieniasz prewencyjnie karte sim?

#34 tiksiu

tiksiu
  • 34 posts

Posted 22 December 2011 - 22:44

iPhone z nrem seryjnym zaczynającym się na DN, używany 2 tygodnie (SIRI, muzyka i inne po kilka razy dziennie) i żadnego tego rodzaju problemu nie ma ;).

#35 genius23

genius23
  • 6 posts

Posted 22 December 2011 - 23:22

Zorski - prewencyjnie bo wyczytałem na forum Apple ze ludzie tez maja problemy poprzez karty sim

#36 adam2142

adam2142
  • 117 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 December 2011 - 18:54

U mnie sie nic takiego sie nie stało ze słuchawką. Czasem tylko mam pierwszy "sygnał" cichszy, a następny jest już ok.

#37 masi0

masi0
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 December 2011 - 19:55

na razie potwierdzam, że problemu opisywanego w wątku na beta 2 nie ma, jednak nadal występuje problem z chwilowym zanikaniem sygnału do jednej kostki i brak internetu po 3G przez jakiś czas.

#38 filip71

filip71
  • 168 posts
  • SkądWiśniowa Góra

Posted 23 December 2011 - 20:41

Ja swojego iPhona właśnie wymieniam z tego powodu - pewnie to sprawa software jednakże jest to irytujący problem. Skontaktowalem sie z Apple po tym jak już 14 dni minęło od zakupu i sami zaproponowali wymianę. Wszystko ma trwać podobno tydzień.

#39 iGosia

iGosia
  • 9 posts
  • SkądPL

Posted 26 December 2011 - 14:39

iPhone 4s nie dzwoni i nie wysyła wiadomosci Co sie z nim dzieje ? Pare dni temu dostałam nowego iPhone 4s. Kupiłam Micro sd w tmobile. iPhone nie wysyła wiadomosci , dopiero gdy sam zresetuje sieć moge wyslac , a potem od początku. Z dzwonieniem tak samo. Nie ma sygnału,pisze ze połączenie nie udane i czy chce ponownie zadzwonić. Wtedy na pasku zasięgu znikają kreski,jedna po drugiej i szuka sieci. Jak znajdzie da sie dzwonić ,a potem znowu od początku. Czy da sie to wogole naprawić? Teraz jest w serwisie cortland.

#40 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 26 December 2011 - 21:25

Moze rzuc okiem na to forum, jest tam wiecej odpowiedzi (podpowiedzi) o roznych dziwnych zachowaniach 4s: http://myapple.pl/ip...e-wrazenia.html

Zanik sieci to moze byc przypadek przeskakiwania z edge na 3G i przez to traci na chwile zasieg - tez normalne. Znajdz miejsce ze stabilnym sygnalem. Moj np. traci sygnal gdy poloze sie na lozku, lub przelacza sie gdy lezy na biurku (na chwile odpala sie ekran i po chwili gasnie) - chyba nie lubi pozycji horyzontalnych - wiec czesto stawiam go zamiast klasc.

#41 Dawidos

Dawidos
  • 568 posts

Posted 26 December 2011 - 21:26

Kolega żadnych problemów nie ma

#42 iGosia

iGosia
  • 9 posts
  • SkądPL

Posted 26 December 2011 - 21:38

Moze i tak,w kazdym razie nie jest to jakąś drobnostką, próbowałam zmienic kartę i zawsze tak samo. Na dłuższy czas jest to uporczywe , gdy nie można dzwonić i trzeba czekać aż zresetuje sieć. Nie wiecie jak można temu zaradzić ?Gdzie sie udać? W ispocie twierdza ze to wina modemu , a iMessage dziala ok...

#43 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 27 December 2011 - 14:18

Przeprowadz testy - np. w innym miejscu, tak aby widac bylo 3G (i tylko 3G) bez wifi, albo tylko edge. Ewentualnie z karta sim innego operatora (jezeli nie ma simlocka) aby miec 100 pewnosc. Jezeli 4s dalej bedzie sie tak zachowywal reklamuj. Kupiony w ispocie czy w t-mobile? Z umowa czy jako sam telefon i prywatnie czy na firme. Najlatwiejsza opca wymiany telefonu na nowy: t-mobile na firme do 14 dni.

#44 lukaszr

lukaszr
  • 22 posts

Posted 04 January 2012 - 07:45

Mnie niestety też dopadł ten problem - telefon oddany po 1 dniu. Najciekawsze jest to, że na sofcie 5.0 tez był ten problem jednakże przez aktualizacją do najnowszego tylko 3 razy wykonałem połączenie z czego 2 razy miałem problem, ale nie przyszło mi na myśl, że to jest to.

#45 filip71

filip71
  • 168 posts
  • SkądWiśniowa Góra

Posted 04 January 2012 - 07:48

Do mnie przed sylwestrem przyjechał nowy telefon na wymianę jednakże ma taki sam problem - i z nowu do wymiany :-(

#46 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 04 January 2012 - 09:34

Na forach sa juz opinie wlascicieli 4s z wgranym softem 5.1 beta 2, że to jednak wina softu (argumentem są np. rozmowy inicjowane przez siri - i wtedy przebiegające bezproblemowo!). Jednak wszyscy sugerują wymianę telefonu bo jest to nie fair w stosunku do nas - klientow - ten brak informacji, i milczenie Jabluszka. Zawsze mozna miec pecha i nowy też będzie miał wadę!

#47 szkatu

szkatu
  • 59 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 04 January 2012 - 11:43

Mam 4S już ok 3 tygodni i nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło i mam nadzieję, że się nie zdarzy . Kupowałem w app store. Za to jest problem z GPS także gęsto opisany na forum amerykańskiego app store i z tego co zauważyłem każdy kto posiada 4S jego telefon ma problemy z lokalizacją ..

#48 rybulek

rybulek
  • 87 posts

Posted 04 January 2012 - 11:54

mój nie ma:)

#49 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 04 January 2012 - 12:14

U mnie nawigacja dziala bezbłędnie. Zasięg wszystkie pałeczki (w starym 3G ledwo 2 i to jeszcze na żółto zamiast zielono! I nie kręci się w kółko na rondach!) Czyli co 4s to inna bolączka!

#50 szkatu

szkatu
  • 59 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 04 January 2012 - 12:57

U mnie kiedy jestem na zewnątrz też działa bezbłędnie . Ale w domu jest i w pomieszczeniach jest błędna lokalizacja . Widocznie mieszkacie w miejscu w którym macie dobry sygnał GPS . Popróbujcie w różnych miejscach w pomieszczeniach. Z tego co czytałem jest to to problem każdego iPhone 4S https://discussions....tart=0&tstart=0 . Jak tkos nie kuma polecam tłumacz google. Wystarczy by zrozumieć

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users