safari dla windows
Napisano 12 czerwca 2007 - 11:34
Napisano 12 czerwca 2007 - 11:45
Napisano 12 czerwca 2007 - 11:48
Napisano 12 czerwca 2007 - 12:34

Napisano 12 czerwca 2007 - 14:45
Napisano 12 czerwca 2007 - 14:51

Napisano 12 czerwca 2007 - 15:22
Napisano 12 czerwca 2007 - 22:21

Napisano 13 czerwca 2007 - 17:04
Napisano 13 czerwca 2007 - 17:54
Napisano 13 czerwca 2007 - 18:15
Panaceum na problemy z windosyfowskim Safari:
[url]http://tech.wp.pl/kat,1009785,wid,8927541,wiadomosc.html?T%5Bpage%5D=2&rfbawp=1181750550.021[/url]
Enjoy!
dzięki za info, myślałem, że jeszcze długo nie pobawię się safari, a tu jednak działa!
ps. Witam wszystkich, Patryk jestem.
Napisano 15 czerwca 2007 - 08:23

Nie wiem, po co Apple w ogole wypuscilo ja teraz na peceta. Na pecetowskich forach jestesmy posmiewiskiem, bo przy tej okazji obrywa sie Mac Os -owi

Dziwne, jesli jedna z czesci skladowych reputacji Apple jest wlasnie niezawodnosc, to taki polprodukt (mimo ze beta) psuje ten wizerunek nieco.
Napisano 15 czerwca 2007 - 08:53
Napisano 15 czerwca 2007 - 10:26
Napisano 18 czerwca 2007 - 21:56
Po pierwsze to BETA, po drugie kto przy zdrowych zmysłach używa Visty ?
Smiga jak marzenie, nawet nowy NETSCAPE się chowa, chociaż jest szybki skurczybyk.
Prawda, że Jobs jeśli chce zawojować Safarką rynek Windy to nie można półproduktu puszczać, ludziska wybredne sa a mają w czym wybierać. Inna sprawa, że na Windzie nigdy nie wiadomo komu się powali a komu nie

Dodatkowo ktoś napisał, że spolszczenie bruździ. No i pewnie, nie znam przypadku spolszczenia, które byłoby zrobione dobrze i było w 100% dopasowane. Sorka, że tak arbitralnie ale to co obserwuję na polskim rynku to rozpacz

Sam kiedyś pomagałem robić spolszczenie do programu REVIT firmy Autodesk, no śmiech na sali

---- Dodano 18-06-2007 o godzinie 22:57 ----
P.S. yoyo.pl się otwiera tak jak i wszystkie inne strony

Napisano 20 czerwca 2007 - 09:16

Napisano 20 czerwca 2007 - 10:49

Napisano 20 czerwca 2007 - 11:03
Napisano 20 czerwca 2007 - 11:15
Moj drogi, przeciez to jest Beta. Nie chcesz? Nie instaluj. Wypuszczenie bety to najlepszy sposob na dopieszczenie Alfy. Dalszej czesci Twojego posta nie mam sily komentowacNie tylko zgadzam się z Sokarem, ale powiedziałby jeszcze więcej: trzeba być kompletnym kretynem, żeby wypuścić taką alfę.

Dla mnie Safari to Win to strzal w dziesiatke. Wreszcie windowsowi webmasterzy nie beda mogli powiedziec "pod Safari nie dziala bo nie mialem jak sprawdzic" :razz:
Napisano 20 czerwca 2007 - 11:23

Napisano 20 czerwca 2007 - 11:25
Mi polowa stron w ogole pod nowym safari nie dziala. No ale zdaje sobie sprawe, ze to BETA i czekam z niecierpliwoscia na oficjalna, poprawaina wersje zamiast wypisywac jaki to syfmi na safari nie pokazuje części stron... po prostu brak czcionek
![]()
i to jest poważna wada BETY.

Napisano 20 czerwca 2007 - 12:03
Moj drogi, przeciez to jest Beta. Nie chcesz? Nie instaluj. Wypuszczenie bety to najlepszy sposob na dopieszczenie Alfy. Dalszej czesci Twojego posta nie mam sily komentowac
Dla mnie Safari to Win to strzal w dziesiatke. Wreszcie windowsowi webmasterzy nie beda mogli powiedziec "pod Safari nie dziala bo nie mialem jak sprawdzic" :razz:
Zapytam wobec tego: czy choć przez sekundę miałeś styczność (bo nie przypuszczam, żebyś używał) z Safari 3 Beta pod Windows XP lub (tym bardziej) Windows Vista?
Spróbuj, polecam. Kupę śmiechu jest przy tym.
Wydaje mi się też, że nie rozumiesz w jaki sposób przebiega proces tworzenia oprogramowania i jakie są jego kolejne stadia.
Odnośnie użytego przeze mnie terminu alfa (alpha), to odnosi się on do stadium zaawansowania tworzonego oprogramowania. Bety najczęściej można już z powodzeniem używać, a rozpowszechnia się ją w celu wyeliminowania błędów, których dotąd nie zauważyli developerzy (tak, żeby wyszły w praniu). Alpha z kolei jest zdecydowanie mniej doskonałą wersją, której stabilność działania i ilość błędów wciąż pozostawia tyle do życzenia, że nie powinna być udostępniana powszechnie.
Poczytaj sobie tutaj:
http://en.wikipedia....velopment_stage
Pisząc Alpha, Dominique'u, miałem więc na myśli jedynie to, że obecna wersja Safari 3 na Windowsa jest tak wadliwa, że nie zasługuje jeszcze na określenie Beta.
Tak się też składa, że gdybyś przez moment się zastanowił nad tym co napisałeś, być może w końcu przyszło by ci do głowy, że nikt rozsądny nie będzie testował kompatybilności swojej strony na przeglądarce, która wywala się po wpisaniu hasła w google albo próbie dodania strony do zakładek/ulubionych i której uptime wynosi 60sekund.
A wziąłeś może pod uwagę fakt, że wypuszczanie takiego bubla może mieć negatywny wpływ na wizerunek firmy?
Strategia zdobywania klientów przez Apple polega również na tym, że wprowadza własne oprogramowanie w wersji na Windowsa. Kupiłeś iPoda? Spodobał Ci się sposób zarządzania plikami i prostota obsługi iTunes? Mamy dla Ciebie równie dobry i prosty system operacyjny wraz z komputerem!
Teraz pomyśl co by było, gdyby wszystkie iPody padały po tygodniu, a iTunes wywalał się przy pierwszej próbie odtworzenia empetrójki?
I myślisz, że naprawdę wszyscy, którzy przekonali się jak badziewne jest Safari ustawiają się teraz w kolejce i odliczają godziny do kolejnej wersji, która już na pewno będzie taka super jak powiedział Jobs? Bo wcześniej to mówił tylko dla żartu, że Safari to dobra przeglądarka i oczywiście nikt nie potraktował jego słów poważnie.
Napisano 20 czerwca 2007 - 12:09
Napisano 20 czerwca 2007 - 12:09

Napisano 20 czerwca 2007 - 12:26
Nie uważam pomysłu Safari na Windowsa za głupi. Wręcz przeciwnie - zamysł jest dobry tylko wykonanie skandaliczne. Zamiast poczekać z premierą kilka tygodni (a może miesięcy?), z powodu braku nowości na WWDC, Jobs zdecydował się pokazać produkt, którego w żadnym razie pokazywać był nie powinien.
Safari na tle obecnie dostępnych przeglądarek wypada bardzo blado. Nie oferuje praktycznie żadnych rozwiązań, których nie miałyby inne, a sama nie posiada takich, które już dawno przyjęły się w swiecie. Powstaje pytanie: czym miałaby przyciągnąc zainteresowanie i sympatię użytkowników oprócz skrajnego ascetyzmu (funkcji i grafiki

To, że jest napisane "Public Beta", jeszcze gorzej świadczy o Safari niż gdyby nie dopisali "Public"

A odnośnie iTunes'a - to też jest darmowy

Pamiętasz może bety Lightrooma? Czy zachowywały się tak jak Safari? Nie.
Były na tyle stabilne, że z powodzeniem można by ich było używać nawet jako wersji finalnej (z tą różnicą, że miały mniej funkcji niż obecna).
Dlaczego? Bo Adobe to poważna firma, która nie zachowuje się suczka w trakcie cieczki, żeby tylko zyskać na popularności.
I takie zachowanie nazywam strzałem we własną stopę

---- Dodano 20-06-2007 o godzinie 11:39 ----
no ostatnio tak wygląda polityka apple. Taki macbook np. to w sumie miał być mercedes patrząc na cenę a wyszła dacia logan z mocnym silnikiem... (chodzi o użyte materiały a nie o wygląd)
Wyszedł mercedes

Teraz koncern Mercedesa ma poważny problem, bo stracił klientelę ze względu na tandetę jaką produkował, mimo, że była bardzo ładna, szybka i stosunkowo niedroga.
Dopiero teraz się zorientowali, że sposób w jaki chcieli konkurować na rynku samochodowym był chybiony - trzeba było robić ciągle drogie i nieco ociężałe samochody, ale za to doskonałej jakości.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych