iPhone 4S - iSpot - cenowa ciekawoska
Gość_blues55_*
Napisano 14 listopada 2011 - 20:46
Napisano 14 listopada 2011 - 20:58
Napisano 14 listopada 2011 - 21:09
Czyli zarabiają na nim 1500 zł za to ,że kupią go w AOS i później sprzedadzą ,zwykłe naciąganie ludzi
Czemu naciągają? Przecież nikt nie każe nikomu u nich kupować.
Napisano 14 listopada 2011 - 21:39

Gość_blues55_*
Napisano 14 listopada 2011 - 21:54

Napisano 14 listopada 2011 - 22:09
Autor wyraźnie nie ma pojęcia o czym pisze. iSpot nadal czeka na oficjalną cenę iPhone'a 4S którą narzuca całej sieci nie kto inny jak firma Apple. Póki co Apple olewa sieć iSpot i nie dosyła towaru jak również nie podaje oficjalnej cany za jaką sieć ma sprzedawać nowego smartphone'a.
Najpierw trzeba orientować się w temacie a dopiero później pisać bzdury w necie.
a te sztuki za 4200zl to taka próbka, która Apple dało nie wiem po co.
Bardzo mnie zastanawia skąd Twoja tak żywiołowa reakcja i próba obrażenia mojej, jak i swojej inteligencji. Nie wiem, co uznałeś w mojej wypowiedzi za bzdurę, ja jedynie podałem fakty - dzwonię do iSpota, pytam o 4S, dostaję info o 4200. Tyle.
Napisano 14 listopada 2011 - 22:11
Napisano 14 listopada 2011 - 22:15

Napisano 14 listopada 2011 - 22:16
Piękne...Przypomina mi to auta z kratką. Kiedyś tłumaczyłem expatowi dlaczego w TT jest kratka z tyłu. LOL
Na początku myślał, że ktoś próbuje tam małe zwierze przewozić

Napisano 14 listopada 2011 - 22:17
Wystarczy mieć NIP europejski i pełny VAT sobie odliczamy.Takie niekonwencjonalne zachowania rynkowe zwykle weryfikuje rynek. Inna opcja jest taka, że wystawiają fv do odliczenia vat z firmy, nie wiem jak to jest ASO ( czy sprzedawcą jest polska firma czy jakiś podmiot z Luxemburg ).
Także najdroższy iPhone 4S 64GB w Apple Online Store PL kosztuje netto 3007,32zł
Gość_blues55_*
Napisano 14 listopada 2011 - 22:32
Wystarczy mieć NIP europejski i pełny VAT sobie odliczamy.
Także najdroższy iPhone 4S 64GB w Apple Online Store PL kosztuje netto 3007,32zł
Czyli podmiot zagraniczny jest stroną. Pisałem w trybie przypuszczającym gdyż od wejścia do EU nasze przepisy m.in. VAT nie były mi już specjalnie potrzebne, a nie byłem pewien. Dobrze się usadowili, najlepsze przepisy podatkowe

Napisano 14 listopada 2011 - 22:34

Gość_blues55_*
Napisano 14 listopada 2011 - 22:39
Znam ten ból stałem 2h na granicy austriackiej bo miałem Forda Scorpio z drewnianą deską i full opcją, a w dowodzie było ciężarówka.
I celnik nie potrafił zrozumieć o co chodzi
Telefony z UE jako jedyne maja gwarancję normalnie realizowaną w PL.
Iphony teraz maja rejony i w tych rejonach kupione, mają gwarancję poza nimi nie.
Telefony kupione z puli operatora komórkowego, mają gwarancję serwisu operatora, nie są naprawiane przez serwisy Apple. Przynajmniej te z Orange, czy T-Mobile. Sam mam taki i w razie problemów muszę się do nich udawaćI tak było od zawsze.
Prawdopodobnie kupują je w tańszych pakietach, dlatego, że biorą na siebie obsługę gwarancyjną.
W Unii to mało spotykane, ale w USA jest wiele sklepów gdzie towar ma kilka cen, w tym najtańszy bez gwarancji i w ramach wzrostu jej długości (dokupuje się gwarancje) cena rośnie.
To rozwiązanie często stosują sklepy foto.
Dlaczego iSpot tak wywindował cenę nie wiem, mogę tylko podejrzewać, ze albo kiepsko odkupił od jakiegoś operatora, albo rzeczywiście ktoś przegiął, kupić w AOS Reseller, jak każdy może max 2 sztuki. Oczywiście można negocjować z działem business, ale w sytuacji gdy ich mało nie bardzo są skłonni do zmiany polityki.
Powiem tak, dla klienta na pewno to może być dziwne, ale trzeba się zastanowić jak trudne musi być dla lokalnej firmy, która za przeciwnika ma producenta
W 2000 roku miałem Passata, który był bankowozem. Polegało to na tym, że na rzepach miałem przyczepioną małą skrzyneczkę. Oczywiście był ciężarówką.
Napisano 14 listopada 2011 - 22:39
Więcej jak masz taki NIP, a co za tym idzie i firmę to jeszcze odejmujesz sobie z tej ceny minimum 19% dochodowegoWystarczy mieć NIP europejski i pełny VAT sobie odliczamy.

Gość_blues55_*
Napisano 14 listopada 2011 - 22:50
Więcej jak masz taki NIP, a co za tym idzie i firmę to jeszcze odejmujesz sobie z tej ceny minimum 19% dochodowego
, dlatego często "okazje" bez f-ry są mało opłacalne.
O dochodowym to nawet ja wiedziałem

Napisano 14 listopada 2011 - 23:07
Jeszcze nie dostałem faktury ale podejrzewam, że tak.Czyli podmiot zagraniczny jest stroną. Pisałem w trybie przypuszczającym gdyż od wejścia do EU nasze przepisy m.in. VAT nie były mi już specjalnie potrzebne, a nie byłem pewien. Dobrze się usadowili, najlepsze przepisy podatkowe
Nie ma potrzeby zakładać firmy w każdym kraju.
W Europie wystarczy jedna, która ogarnie cały region.
Niekoniecznie 19% - nie każdy jest na liniowym.Więcej jak masz taki NIP, a co za tym idzie i firmę to jeszcze odejmujesz sobie z tej ceny minimum 19% dochodowego
, dlatego często "okazje" bez f-ry są mało opłacalne.
Napisano 14 listopada 2011 - 23:12
iPod, iPhone, iPad :: iPhone - Cortland - systemy graficzne
Mimo, że ceny niższe niż w iSpot a nadal kosmiczne niż w AOS to o tym się nie mówi...
Napisano 14 listopada 2011 - 23:12
O dochodowym to nawet ja wiedziałem
Ok, zrobiło się forum finansowe. Ustalamy, że za drogo ale każdy musi z czegoś żyć i czynsz opłacić i życzymy powodzenia w polowaniu na klientów mających znikomą orientacje w cenach ?
niestety tacy się znajdą na pewno i nie wiem z czego to wynika? Z lenistwa, braku znajomości rynku, czy za dużej ilości pieniędzy na koncie

Napisano 14 listopada 2011 - 23:45

Gość_blues55_*
Napisano 14 listopada 2011 - 23:52
Osobiście kupując swojego Iphona wolałem iść do Ispotu i zaplacić o 100zł więcej niż w saturnie. Róznica może nieduża ale w iSpocie tak ładnie jest i Pani za lada taka uśmiechnięta, że warto było
Romantyk

---------- Wpis dodano o 23:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:47 ----------
No chyba, ze wyszla zza tej lady i dala sie na drinka zaprosic i....

Napisano 14 listopada 2011 - 23:57
Jak zauważyłeś napisałem minimumNiekoniecznie 19% - nie każdy jest na liniowym.

Napisano 14 listopada 2011 - 23:58

Napisano 14 listopada 2011 - 23:59
18% to minimum w PolsceJak zauważyłeś napisałem minimum
!!!

Napisano 15 listopada 2011 - 00:00
18% to minimum w Polsce
Ale na etacie. Czy na działalności również?
Napisano 15 listopada 2011 - 00:36
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych