Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - iSpot - cenowa ciekawoska

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#1 nookies87

nookies87
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 15:02

W oczekiwaniu dość niecierpliwym na nowy iSprzęt chciałem uniknąć całego Apple'owskiego procesu z zamawianiem i 2tygodniowym oczekiwaniem, więc od paru dni telefonicznie okupowałem iSpota w Warszawie. Dziś o godzinie circa 14.30 dostałem informację, że iPhone'y przyszły, są, ale cenowo daleko im do pułapu z Apple Store. Minimalna kwota, którą przyjdzie nam zapłacić to nie 2699PLN, a, uwaga, 4200PLN (sic!) Apple iSpot Premium Reseller, jasne... W d*** sobie to premium wsadźcie...

#2 gudig9

gudig9
  • 49 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 15:06

No tak... ale czy aby na pewno za model 16GB to 4200zl? Bo to aż niemożliwe...

#3 nookies87

nookies87
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 15:10

Na pytanie "czy po cenach applowskich tj. 2699" dostałem odpowiedź "niestety nie, 4200". "A kiedy będą po cenach applowych?", "nie wiemy". Wnioskuję, że pracownicy iSpota znają ceny iPhone'a na Apple Store, przez co za najsłabszą wersję 2700 płacimy 4200

#4 iEnzo

iEnzo
  • 182 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 listopada 2011 - 15:15

Poprzedni iPhone też się strasznie różni cenowo między Apple Store na necie i iSpotem. Lepiej poczekać te dwa tygodnie i zaoszczędzić. Przeciez to prawie tak jakby kupić dwa telefony w tym iSpocie... .

#5 gudig9

gudig9
  • 49 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 15:19

Acha, dzięki za szybką informację, w takim razie zamawiam na Apple store.

#6 mateuszp1991

mateuszp1991
  • 24 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 15:34

Byłem w sobote w iSpocie w Gliwicach to gościu powiedział mi że jak dostaną telefony w przyszłym tygodniu to będą w takich cenach jak na Apple Store, czyli za 16GB 2699zł itd.

#7 nookies87

nookies87
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 15:36

Ja też byłem w iSpocie w niedzielę w Wawie i dostałem identyczną informację co kolega powyżej, dlatego męczyłem ich telefonami dziś. Mateuszu, zadzwoń do iSpota w Gliwicach zatem ;-)

#8 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 14 listopada 2011 - 15:45

Niesamowite, gdzie my żyjemy.

#9 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 14 listopada 2011 - 15:56

Na szczęście istneje jeszcze allegro.

#10 SzymonPOZNAN

SzymonPOZNAN
  • 120 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 14 listopada 2011 - 16:01

wydaje mi się, że autor nie dopytał i myli pojęcie, bo nie chodzi pewnie o cenę oficjalną, a za ile można kupić ;] podobnie było przy ipadzie 2. Niestety iSpot to nie Apple Store i moga robić co chcą z cenami. Gdy wchodził iPad 2 było podobnie, cena była zbliżona do oficjalnej, jednak pracownicy chowali je pod lade i za kilkaset złotych dopłaty sprzedawali. Był deficyt i ludzie się na to godzili. Na moich oczach widziałem jak poszedł wtedy ipad 2 3g 64gb za 4500zł gdzie powinien być za 3300zł...

#11 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 14 listopada 2011 - 18:43

co do ceny w warszawie to wydaje mi się, ze wszytko w stolicy jest droższe. Sweter np w Krakowie w Galerii Krakowskiej(w jednym z sklepów tj. P&C) kosztuje 519 zł zaś w warszawie juz 560. Myślę, że tak to idzie. Sam teraz dzwoniłem do Katowickiego i Krakowskiego iSpot'a i w Katowickim powiedzieli mi, że dostępne prawdopodobnie w przyszłym tyg. a na pewno do końca meisiaca zaś w Krakowskim, że możliwe, ze w tym tygodniu dostaną ale raczej nastawić się na przyszły a co do cen to Kato ''nie dostaliśmy jeszcze cennika od naszego operatora'' Kraków ''nie chcę pana wprowadzić w błąd ale będą najprawdopodobniej takie jak na stronie Apple. Cóż jak będzie tak zawyżone to pójdzie w ruch zamawianie przez internet.

#12 npkolo

npkolo
  • 75 postów
  • SkądWARSZAWA

Napisano 14 listopada 2011 - 19:00

Ja dzwoniłem dziś rano z czystej ciekawości do ispotu warszawa-arkadia cena za iphone 16GB 4199 :) dobrze że zamówiłem Pre-Order z AOS

#13 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 listopada 2011 - 19:04

kpina ;)

#14 Largo

Largo
  • 9 postów
  • SkądSłupca, PL

Napisano 14 listopada 2011 - 19:04

Autor wyraźnie nie ma pojęcia o czym pisze. iSpot nadal czeka na oficjalną cenę iPhone'a 4S którą narzuca całej sieci nie kto inny jak firma Apple. Póki co Apple olewa sieć iSpot i nie dosyła towaru jak również nie podaje oficjalnej cany za jaką sieć ma sprzedawać nowego smartphone'a. Najpierw trzeba orientować się w temacie a dopiero później pisać bzdury w necie. a te sztuki za 4200zl to taka próbka, która Apple dało nie wiem po co.

#15 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 14 listopada 2011 - 19:06

Autor wyraźnie nie ma pojęcia o czym pisze. iSpot nadal czeka na oficjalną cenę iPhone'a 4S którą narzuca całej sieci nie kto inny jak firma Apple. Póki co Apple olewa sieć iSpot i nie dosyła towaru jak również nie podaje oficjalnej cany za jaką sieć ma sprzedawać nowego smartphone'a.
Najpierw trzeba orientować się w temacie a dopiero później pisać bzdury w necie.
a te sztuki za 4200zl to taka próbka, która Apple dało nie wiem po co.

iSpot sprzedaje iPhona nie znając ceny i podaje cenę jaką podaje. No, gratuluje pomysłowości.

#16 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 14 listopada 2011 - 19:13

A jeżeli się zamówi z AOS to np będę mógł go oddać na gwarancji w iSpocie?

#17 dudek640

dudek640
  • 40 postów
  • SkądWawa

Napisano 14 listopada 2011 - 19:14

Problem polega na tym, że Apple tak naprawdę nie sprzedaje iPhone nikomu poza operatorami komórkowymi, wszystkie inne telefony pochodzą to: - odkupione telefony od operatorów - ściągane z zagranicy - kupowane co śmieszne w AOS, bo to jedyna droga dla Resselera Czy to normalne? nie, ale taka jest polityka Apple i jęki Polaków raczej jej nie zmienią, bo mało ich ten kraj wbrew pozorom interesuje, co widać choćby po tym, że uruchamiają ową sprzedaż u nas w 3 turze, po Ukrainie...

#18 Largo

Largo
  • 9 postów
  • SkądSłupca, PL

Napisano 14 listopada 2011 - 19:17

iSpot sprzedaje iPhona nie znając ceny i podaje cenę jaką podaje. No, gratuluje pomysłowości.

przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz
jeśli nie patrz powyżej

#19 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 listopada 2011 - 19:17

Z całą pewnościa iSpot nie ma takiej swobody przy kształtowaniu cen. Co do praktyk które opisujecie, to wyglądają na zwykłe oszustwo pracowników iSpota którzy w kasę nabijać musieli (przypadek z ipadem 2 opisany wyżej) normalną cenę, a resztę do kieszeni. Niestety, ale wszędzie są oszuści, dlatego w takim wypadku idąc do sklepu trzeba być świadom swoich praw i mieć numer do centrali :D myślę, że oni mają dostęp do danych gdzie i ile jest towaru. Klient kupujący sprzęt Apple od jego resellera, mając tak wysoką cenę na paragonie, powinien podzielić się tym z producentem. Jabłko bardzo dba o swoją markę ;] nie pozwoli na za niskie ceny, ani na za wysokie, graniczące z oszustwem.

#20 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 14 listopada 2011 - 19:23

przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz
jeśli nie patrz powyżej

Dalej tego nie rozumiem. Chyba za długo przebywałem poza Polską ;) Kupując w Szwajcarii wszędzie w AS cena była zawsze taka sama. Próbują ? To trzeba rozumieć ? Przecież to jest jakieś chore.

#21 astonmarcin

astonmarcin
  • 358 postów
  • SkądKłodzko

Napisano 14 listopada 2011 - 19:32

Dalej tego nie rozumiem. Chyba za długo przebywałem poza Polską ;) Kupując w Szwajcarii wszędzie w AS cena była zawsze taka sama. Próbują ? To trzeba rozumieć ? Przecież to jest jakieś chore.

Tutaj mowa o resellerze, a nie AS ;)

#22 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 14 listopada 2011 - 19:35

Tutaj mowa o resellerze, a nie AS ;)

Skoro tak to przepraszam. W takim razie wszystko jest ok ;)

#23 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 14 listopada 2011 - 20:26

W oczekiwaniu dość niecierpliwym na nowy iSprzęt chciałem uniknąć całego Apple'owskiego procesu z zamawianiem i 2tygodniowym oczekiwaniem, więc od paru dni telefonicznie okupowałem iSpota w Warszawie.

Dziś o godzinie circa 14.30 dostałem informację, że iPhone'y przyszły, są, ale cenowo daleko im do pułapu z Apple Store. Minimalna kwota, którą przyjdzie nam zapłacić to nie 2699PLN, a, uwaga, 4200PLN (sic!)

Apple iSpot Premium Reseller, jasne... W d*** sobie to premium wsadźcie...

POTWIERDZAM! Dziś dzwoniłam do iSpotu w Złotych Tarasach i Pan mnie uświadomił, że właśnie biała 16-tka 4s kosztuje 4200 PLN.

#24 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 listopada 2011 - 20:29

POTWIERDZAM! Dziś dzwoniłam do iSpotu w Złotych Tarasach i Pan mnie uświadomił, że właśnie biała 16-tka 4s kosztuje 4200 PLN.

Cena raczej absurd, ale w takich sklepach jeszcze jak rtv euro agd, media-saturn tego typu ceny za sprzęty Apple to norma.

#25 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 14 listopada 2011 - 20:39

To jakaś marża czy co? W każdym razie nie wiem o co tu chodzi, ponieważ jak kupowałam MacBooka w Media Markcie, to zapłaciłam za niego normalną cenę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych