Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Znikające pieniądze z konta.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
45 odpowiedzi w tym temacie

#26 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 20:28

Zablokowany internet? Zastanów się co piszesz. Nie rozumiem po co mam mieć włączony non stop net w telefonie. Nie interesuje mnie pogoda,kursy walut i to czy ktoś do mnie pisze na FB , GG czy innym syfie. Jeżeli chce się czegoś dowiedzieć to sprawdzam sobie to sam. Jeżeli wg ciebie różnica miedzy iphone a nokia 3310 to głownie mobilny internet to gratuluję :) 180 zł za internet to nie dużo tak ? Średnie polskie zarobki do 1300-1500 na rękę. Odejmij kwotę 180 zł za internet dodaj abonament, opłaty za rozmowy oraz miesięczny koszt utrzymania a dowiesz się że 180 zł za sam net to nie jest tak mało. Chyba że dalej utrzymują cię rodzice, to zmienia postać sprawy ;)

smieszysz mnie gosciu...ja nie rozumiem po co wylaczac internet w smartfonie?^^
a reszty twoich wypocin nie bede komentowal, bo szkoda slow...

#27 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 20:37

smieszysz mnie gosciu...ja nie rozumiem po co wylaczac internet w smartfonie?^^
a reszty twoich wypocin nie bede komentowal, bo szkoda slow...

Jak można komentować coś czego się nie rozumie :) prawda ?:) po za ostatnim zdaniem bo je pewnie świetnie rozumiesz ;]

#28 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 listopada 2011 - 22:01

Jejku nie kłóćcie się.iPhone bez internetu to jak człowiek bez serca-bezużyteczny ;).A osoby które mają iPhone a mają wyłączony internet to mają go tylko i wyłącznie dla szpanu...

#29 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 22:05

Jejku nie kłóćcie się.iPhone bez internetu to jak człowiek bez serca-bezużyteczny ;).A osoby które mają iPhone a mają wyłączony internet to mają go tylko i wyłącznie dla szpanu...

Naprawdę nie rozumiem co ma internet do szpanowania telefonem. Może mi to wytłumaczysz ?

#30 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 22:07

Sprawdź czy jakieś smsy nie były wysyłane za granicę. A niektórzy wyłączają 3G i Internet żeby baterię zaoszczędzić.

#31 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 22:09

Roz****ł mnie twój komętarz. Jeżeli uważasz że płacenie 200zł/mies. za internet w iphonie to jest norma to jestes geniuszem poprostu. To, że ktoś zablokował internet w swoim iPhonie po to żeby nie płacic 200zł miesięcznie za neta z niewiadomo jakich przyczyn nie świadczy o tym, że nosi go dla szpanu, najwidoczniej ty chcesz przyszpanować ludziom, że jesteś zajeb***y i stać cię na internet. Weż pod uwagę, że po 5 miesiącach płacenia chorych cen za neta masz używanego iPhone w dobrym stanie.

#32 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 22:15

Jeszcze jeden kolega na forum napisał, że włączając usluge iMessage iPhone wysyła normalnego SMS do UK. Jeżeli masz wykupiony pakiet MB albo masz go w mixie (pantera ma wiec ok) nie naliczają Ci 100kB-50gr dlatego nie można tego tak liczyć. Jeśli zeszły Ci Zł a Limit internetu nie (prawda?) to wina leży albo po stronie iMessage albo po prostu za dużo gadasz. Moja siostra w sumie też skarży się ostatnio, że jej za szybko kasa leci w abo...również jestem tego ciekawy. Oczywiście ta gó***ana firma nic nie powie i nic nie wie...ja mnie to wkur**a

#33 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 22:15

Nie wiem jaki jest sens posiadac smartfona i miec zablokowany internet...to lepiej se kupic nokie 3310 i nie martwic sie o internet...lol
a 180zl za internet to nie jest wcale duzo, wiec nie ma co plakac.

Kolejny geniusz oszczędności... już taniej wychodzi kupić Play Online za 49zł i mieć 5GB miesięcznie...
Polska wioska w której uważają się za zaj******ch bo mają internet w iphonie, totalna porażka...

#34 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 22:18

Jeszcze raz napiszę...internet schodzi po horrendalnych cenach tylko wtedy, kiedy jest przekroczony limit. Jeżeli masz MIX to po wykorzystaniu internetu usługa się zatrzymuje. Niestety w abo można nabić jak to ja kiedyś zrobiłem niezłą sumkę...

#35 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 22:20

z własnego doświadczenia wiem, że w 2 miesiące w Play 69 (nie wiem czy nadal jest ta oferta gdyz dawno temu ja mialem) na iphonie da sie nabić rachunek za internet ponad 400zł.

#36 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 22:25

Roz****ł mnie twój komętarz. Jeżeli uważasz że płacenie 200zł/mies. za internet w iphonie to jest norma to jestes geniuszem poprostu. To, że ktoś zablokował internet w swoim iPhonie po to żeby nie płacic 200zł miesięcznie za neta z niewiadomo jakich przyczyn nie świadczy o tym, że nosi go dla szpanu, najwidoczniej ty chcesz przyszpanować ludziom, że jesteś zajeb***y i stać cię na internet. Weż pod uwagę, że po 5 miesiącach płacenia chorych cen za neta masz używanego iPhone w dobrym stanie.

Mnie tez rozwalil twoj "kometarz"...

Jeszcze raz napiszę...internet schodzi po horrendalnych cenach tylko wtedy, kiedy jest przekroczony limit. Jeżeli masz MIX to po wykorzystaniu internetu usługa się zatrzymuje. Niestety w abo można nabić jak to ja kiedyś zrobiłem niezłą sumkę...

wlasnie, ze w mix nic nie ma, po wykorzystaniu pakietu zaraz zaczyna zjadac kase na koncie i w pare sekund mozna stracic cala kase

#37 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 22:25

To koleś z orange mnie okłamał...chyba. Serio ??! Jeśli wykorzystam pakiet MB to leci wtedy kasa ???? Jestem baardzo ciekaw tego schodzenia kasy. Czy mógłbyś ściągnąć billing ? Czy mógłbym się nim posłużyć jako dowód np ?

#38 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 22:30

To kwestia tego czy płaci on czy rodzice...

#39 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 22:36

podejrzewam, że rodzice bo raczej człowiek płacąc za kupno iPhone + abonament + chore ceny za neta by sie nie utrzymał. Do autora wątku: Jakby cię oszukali nie zdziwiłbym się, skłądałem reklamacje odnośnie tych 400zł za neta w Play i jaką odpowiedz dostałem po 2 tygodniach? "Bardzo przepraszamy za wprowadzenie Pana w błąd ale nadal staramy się szkolić naszych pracowników i inne duperele" Oczywiście cała odmowa reklamacji była napisana tak jakby to pisało dziecko z przedszkola, lub conajmniej jakiś wieśniak z największego zadupia który nie ma wykształcenia i nie potrafi pisac. Zdania były tak posklejane, że jedno do drugiego nie pasowało. Dzieci z podstawówki by lepiej napisały odmowe reklamacji niż ten cały Play.

#40 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 22:40

@Kajet24 Czy mógłbyś wstawić albo chociaż zobaczyć billing? Coś musi być w nim nie tak.

#41 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 listopada 2011 - 16:52

Z tym szpanem to chodziło mi o to że ludzie kupują go tylko i wyłącznie że jest akurat iPhone jest na topie

#42 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2011 - 17:09

Wiadomo, że wiele ludzi nosi iPhone tylko dla szpanu lecz ja nie śmiałbym osądzać o to nikogo z tego forum. Miałem wiele ciekawych historyjek i śmiesznych sytuacji o "szpanowaniu" iPhone'm. U mnie w szkole iPhone'a ma co 10 osoba i prawie każda dziewczyna co przerwę wyjmuje go i trzymając w ręce przez całą przerwę szpanuje tym. Wiemy, że tacy ludzie są ale nawet nie warto pisać o tym na tym forum (przepraszam więc).

#43 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 17:27

Wiadomo, że wiele ludzi nosi iPhone tylko dla szpanu lecz ja nie śmiałbym osądzać o to nikogo z tego forum. Miałem wiele ciekawych historyjek i śmiesznych sytuacji o "szpanowaniu" iPhone'm. U mnie w szkole iPhone'a ma co 10 osoba i prawie każda dziewczyna co przerwę wyjmuje go i trzymając w ręce przez całą przerwę szpanuje tym. Wiemy, że tacy ludzie są ale nawet nie warto pisać o tym na tym forum (przepraszam więc).

Ciekawe...akurat co do dziewczyn to sie nie zgodze, bo wiekszosc trzyma telefon w rece cala przerwe i to bez znaczenia czy ma iphone czy jakis zlom...

#44 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2011 - 17:40

Ale to jest co innego... ostentacyjne pokazywanie jaki to się telefon posiada jest złe. Jedna dziewczyna może szpanować nokią z 2010 a druga iPhone. My mówimy o tym drugim. Koniec tego tematu bo tu się Offtop robi. Masz może jakieś wiadomości odnośnie tej znikającej kasy?

#45 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 listopada 2011 - 18:13

No ja nawet widziałem poniżające oferty w internecie za iPhone'a ehh...

#46 kajet24

kajet24
  • 153 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 11:57

@adam13, nie wiem co było na rzeczy w sumie, ale problem się na razie rozwiązał. Doładowałem konto za 50zł i do teraz jest wszystko okej, także myślę, że jak znowu się pojawią jakieś problemy to podejmę jakieś kroki. Apropos dyskusji o internecie to aby nie płacić 300zł~ rachunków za internet w iPhone wystarczy wykupić np. 2gb - 20zł~ i kontrolować zużycie pakietu - proste :). Aby nie było już offtopu to myślę, że można zamknąć temat, bo póki co problem zniknął.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych