Znikające pieniądze z konta.
Napisano 13 listopada 2011 - 18:59

Napisano 13 listopada 2011 - 19:09
Napisano 13 listopada 2011 - 19:09
Napisano 13 listopada 2011 - 19:10
Przecież napisał, że ma.Pakietu danych nie masz wykupionego ?
Napisano 13 listopada 2011 - 19:12
Napisano 13 listopada 2011 - 19:16
Napisano 13 listopada 2011 - 19:20
Napisano 13 listopada 2011 - 19:21
GG, facebook był używany nie przez WiFi lecz z pakietu danych, którego mi przez cały dzień nie ubyło.
Zrezygonować z internetu nie chce, ponieważ to jest największy plus tego telefonu, że przegląda się go komfortowo i odbiera maile bardzo dobrze, co jest mi niezbędne w pracy.
Tak jak ktoś wyżej napisał - wydaje mi się, że iPhone ma jakąś usługę uaktywnioną, która w tym zacofanym technologicznie kraju może być płatna, a pewnie gdzie indziej jest to darmowy standard.
Jakby ktoś wpadł na ciekawy pomysł proszę o informację.
Jak sam znajdę odpowiedź to oczywiście poinformuje.
Pozdrawiam.
@edit,
tasmaniec,
tylko, że w ustawieniach iPhone sprawdziłem ile danych pobrał przez sieć komórkową i jest 3,5mb od rana, także chyba nie tu leży problem.
(...) W ustawieniach sieci jest też 'roaming danych' ... mając go włączonego strasznie szybko pakiet danych mi się skończył wiec może i to jest rozwiązaniem problemu.
brak związku z tematem…
Napisano 13 listopada 2011 - 19:25
polecam też zainstalować program monitorujący przesył danych albo sprawdz w ustawieniach bodajże zakładka 'użycie' ile danych przesłało.
---------- Wpis dodano o 19:25 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:22 ----------
brak związku z tematem…
ja tylko podpowiadam, ponieważ miałem kiedyś właśnie to WŁĄCZONE i pakiet 500MB w 2 tygodnie mi zleciał a używałem tylko GG przez 1 dzień itp, sprawdziłem pozostałość i było ok 480 mb
Napisano 13 listopada 2011 - 19:26
Napisano 13 listopada 2011 - 19:29
tasmaniec,
tylko, że w ustawieniach iPhone sprawdziłem ile danych pobrał przez sieć komórkową i jest 3,5mb od rana, także chyba nie tu leży problem.
no dobra tylko też Ci więcej nabije jak coś tylko się łączy z netem na chwilę (pobiera po parę kilo), a taryfikowane masz już przez operatora co 100kb, a w Orange w zależności od taryfy to może być baaardzo dużo za takie 100kb... i wtedy możesz i mieć 3,5 mb, uzbierane z setek pobrań po 1-2kb, kasowanych za 100kb przez Orange...
Napisano 13 listopada 2011 - 19:29
Najprostszy sposób jak płacić mało za neta używając telefonu apple.
Gdy skończymy korzystać z netu w ustawieniach -> sieć wyłączamy :
-3g
-Dane sieci komórkowej
I nie martwimy się o to co działa w tle. Gdy potrzebujemy skorzystać z netu włączamy to i po problemie.
Nieco paryzancki ten sposób.
Nie po to kupuje się telefon za 2500zł, żeby za przeproszeniem odpierda... jakieś alpejskie kombinacje

Trzeba będzie chyba się skontaktować jutro z Orange i zapytać w czym problem tkwi skoro nikt inny nie miał tego typu problemu.
@edit,.
up,
tylko, że jak miałem rano w Orange napisane, że z pakietu danych miałem około 200mb, a iPhone pokazuje mi, że pobrano od rana około 3,5mb to wychodzi na to, że w Orange powinno się zgadzać, bo praktycznie przez cały dzień nic nie ubyło z pakietu danych, także nie powinien pobierać opłat za każde 100kb tylko z pakietu.
Mam nadzieje, że mnie zrozumiałeś.
Napisano 13 listopada 2011 - 19:36
Orange swoją drogą to złodzieje. Sam kiedyś musiałem zapłacić rachunek na 800 zł za neta. Niby pobrałem ponad 600 mb. Okazało się że rachunek jest źle wystawiony i kwota jest zawyżona o 400zł. Zapłaciłem połowę i zacząłem stosować sposób o którym pisałem wyżej. Potem zrezygnowałem z usług orange na rzecz play i jest bardzo zadowolony.Nieco paryzancki ten sposób.
Nie po to kupuje się telefon za 2500zł, żeby za przeproszeniem odpierda... jakieś alpejskie kombinacje.
Trzeba będzie chyba się skontaktować jutro z Orange i zapytać w czym problem tkwi skoro nikt inny nie miał tego typu problemu.
@edit,.
up,
tylko, że jak miałem rano w Orange napisane, że z pakietu danych miałem około 200mb, a iPhone pokazuje mi, że pobrano od rana około 3,5mb to wychodzi na to, że w Orange powinno się zgadzać, bo praktycznie przez cały dzień nic nie ubyło z pakietu danych, także nie powinien pobierać opłat za każde 100kb tylko z pakietu.
Mam nadzieje, że mnie zrozumiałeś.
Btw iPhone 4 kosztuje max 1800 zł ;]
Napisano 13 listopada 2011 - 19:37
Napisano 13 listopada 2011 - 19:39
Napisano 13 listopada 2011 - 19:40
Btw iPhone 4 kosztuje max 1800 zł ;]
max ?!
chyba minimum ?(jeśli chodzi o nówkę)
Napisano 13 listopada 2011 - 19:42
Napisano 13 listopada 2011 - 19:54
Hm, może coś w tym jest.
A Play posiada jakieś ciekawe oferty dla posiadaczy iPhone? W sensie z pakietem danych? (wiem, że lekko nie na temat)
wszystko na stronie PLAY

zapraszam i polecam bo właśnie też od ORANGE na rzecz PLAY przeszedłem

aktualnie jestem na Kartę i mogę sprecyzować moje wydatki i usługi:
Mając iPhona można sobie zmienić na anteny PLUSA żeby ciągle nie zmieniało kiedy nie ma zasięgu PLAY(bo jak każdy wie same anteny mają słabe dlatego są podpięci pod PLUSA a sama zmiana sądze, że czerpie baterie...w każdym bądz razie napis Plus lepiej wygląda od POL - taka ciekawostka

mam usługe PLAY "darmowe SMS do wszystkich sieci" i mam konto ważne przez 1 rok bez względu na wartość doładowania
Zazwyczaj doładowuję kwotą 30 PLN
dostaję za to 1000 SMS do wszystkich sieci ważnych 30 dni
i 30 zł do wykorzystania dla siebie na internet i połączenia - chyba, ze sie skończą szybciej esy to wtedy na esy
pakiet 500MB 15 zł
i zostaje 15 na dzwonienie
na 1 miesiąc przeciętnemu użytkownikowi starczy

oczywiście są inne taryfy w zależności od upodobań użytkownika ale ja mam tą wiec ją opisałem
---------- Wpis dodano o 19:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:50 ----------
iPhone 4 32GB kupiłem ostatnio 2430zł nowego.
16 GB na pewno tańsze są a właśnie na allegro zaczynają się od ok. 1800 może nawet mniej nowe
Napisano 14 listopada 2011 - 00:41
Nie wiem jaki jest sens posiadac smartfona i miec zablokowany internet...to lepiej se kupic nokie 3310 i nie martwic sie o internet...lolKiedy iPhone 3G był świeżo co po premierze sprowadziłęm sobie go z USA zakupiłem abonament w Orange ok 50zł i po miesiącu przyszedł mi rachunek za internet ok 100zł pomimo tego, że nie korzystałem z internetu. Wszystkiemu winne są aplikacje gdyż iPhone jest głównie robiony pod cywilizowane kraje gdzie na każdym kroku jest WiFi oraz stawki za 100kb nie sa tragicznie wysokie, no i iphone bez pytania się łączy z siecią i pobiera dane o pogodzie o giełdzie iinnych duperelach dzień w dzień, wiec jedyne co mi zostało to zablokować internet w Orange. Pomogło bo już wiecej nie miałęm tragicznego rachunku za pakiet danych. Więc Ja ci polecam poprostu wszystko to co się łączy z internetem powyłączać. Np wyłącz automatyczny update emaila itp. Lecz w moim przypadku nie rozwiązało to całkowicie mojego problmu lecz tylko w pewnej częsci, tak jak już mówiłęm jeżeli dasz rade wytrzymać bez neta to go poprostu zablokuj. Tak na boku powiem, że mój kumpel który ma iphone 4 w Play na abonament po miesiącu przyszedł mu rachunek za internet ok 180zł
a 180zl za internet to nie jest wcale duzo, wiec nie ma co plakac.
Co do autora, jak masz orange mix i wykupisz pakiet na internet to z tego pakietu mozesz korzystac dopiero od nowego okresu rozliczeniowego(czyt. nowego miesiaca), wiec pamietaj o tym, bo moze w tym tkwi problem/
Napisano 14 listopada 2011 - 10:59
Nie wiem jaki jest sens posiadac smartfona i miec zablokowany internet...to lepiej se kupic nokie 3310 i nie martwic sie o internet...lol
a 180zl za internet to nie jest wcale duzo, wiec nie ma co plakac.
Co do autora, jak masz orange mix i wykupisz pakiet na internet to z tego pakietu mozesz korzystac dopiero od nowego okresu rozliczeniowego(czyt. nowego miesiaca), wiec pamietaj o tym, bo moze w tym tkwi problem/
Zablokowany internet? Zastanów się co piszesz. Nie rozumiem po co mam mieć włączony non stop net w telefonie. Nie interesuje mnie pogoda,kursy walut i to czy ktoś do mnie pisze na FB , GG czy innym syfie. Jeżeli chce się czegoś dowiedzieć to sprawdzam sobie to sam. Jeżeli wg ciebie różnica miedzy iphone a nokia 3310 to głownie mobilny internet to gratuluję

Napisano 14 listopada 2011 - 11:05
Napisano 14 listopada 2011 - 11:18
Oczywiście że każdy na to patrzy inaczej. Mając SBSettings stuknąć 2x w zegarek i kliknąć na 2 suwaki nie jest aż tak bardzo uciążliwe. Po za tym niestety w Play gdy mam zasięg Plusa płacę za internet,bo nie jest pobierany z pakietów które mogę wykupić(przynajmniej tak było gdy podpisywałem umowę). Tak więc dla mnie pakiety internetowe nie są niestety rozwiązaniem.Nie rozumiem, po co mając smartphone wyłączać neta i pamiętać aby go włączyć kiedy jest taka potrzeba, ale rozumiem każdy ma inne potrzeby. Nie mniej jednak każdy z operatorów ma już w ofercie pakiety, po których przekroczeniu prędkość jedynie spada a opłaty nie są naliczane. Pakiety też mają rozsądną cenę - w moim przypadku jest to 20 zł za 2GB miesięcznie. Po prostu włączenie i wyłączenia neta jest dla mnie bardzo niewygodne, ale to już kwestia indywidualnego podejścia.
Napisano 14 listopada 2011 - 11:45
Pakiety mam już wykupione od około pół roku i są automatycznie co miesiąc uwzględniane, także to nie tu problem. Cóż, powyłączałem parę dziwnych sieciowych funkcji, doładuje dziś konto i będę sprawdzał co to takiego było, może się uda.
Fakt, dla mnie iPhone bez internetu nie miałby sensu, kupiłbym chyba jakiś inny tańszy złom.
k.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych