Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S w Orange

• Please log in to reply
369 replies to this topic

#351 pinokomar

pinokomar
  • 2 posts

Posted 08 February 2012 - 17:43

Ktoś się orientuje kiedy będą dostępne 4s-ki w orange bo jakaś lipa na stronie. A konsultanci to już w ogóle jacyś ,,LOST,, :)

#352 maniak983

maniak983
  • 11 posts
  • SkądWałbrzych

Posted 09 February 2012 - 16:51

Jest iPhone 4s 16 GB white.

#353 traf_fic

traf_fic
  • 3 posts

Posted 09 February 2012 - 22:24

Ja sobie dzisiaj zamówiłem 16gb white.. Ciekawe co z tego wyjdzie :)

#354 pinokomar

pinokomar
  • 2 posts

Posted 11 February 2012 - 00:17

Ja czekam na 4S 32 black już chyba ze 3 tyg porażka jakaś. Kiedy bym tam niezadzwonił to dostaję info że już jutro ma być. I tak w kółko. Ręce opadają :-)

#355 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 15 February 2012 - 17:37

ostatnio chyba cos zmienili bo mozliwosc zamowienia sie pojawiala i znikala niby zgodnie ze stanami magazynowi. Konsultantka wygenerowala mi zamowienie i zlozylem na 4S 16 black - niby dostepny, zamowienie przekazane do realizacji i zobaczymy.

#356 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 February 2012 - 17:45

Z tego co wiem to aktualnie sztuki 32GB są dostępne i jutro 4 z nich powinien mi przywieźć kurier :)

#357 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 February 2012 - 21:39

wczoraj zamowione - dzisiaj wyslane - 16GB czarny

#358 JagodaW

JagodaW
  • 71 posts
  • SkądZ krainy fantazji...

Posted 17 February 2012 - 13:31

Ja w zeszły piątek(10 lutego, popołudniu) zamówiłam sobie 4s białego 16gb, wcześniej jak poprzednicy mówią nie było na stanach 4s, w końcu jak się doczekałam to nawet lepiej na tym wyszłam, bo weszła nowa taryfa i mam więcej minut, więc mi to na dobre wyszło, że 2 tygodnie prawie czekałam, aż na magazynie się pojawią :) Telefon przyszedł wczoraj kurierem, wszystko spoko.

#359 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 17 February 2012 - 15:23

Ja w zeszły piątek(10 lutego, popołudniu) zamówiłam sobie 4s białego 16gb, wcześniej jak poprzednicy mówią nie było na stanach 4s, w końcu jak się doczekałam to nawet lepiej na tym wyszłam, bo weszła nowa taryfa i mam więcej minut, więc mi to na dobre wyszło, że 2 tygodnie prawie czekałam, aż na magazynie się pojawią :)
Telefon przyszedł wczoraj kurierem, wszystko spoko.

Jaka nowa taryfa ?

#360 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 17 February 2012 - 15:31

Jaka taryfa ?

#361 JagodaW

JagodaW
  • 71 posts

Posted 17 February 2012 - 22:01

Wcześniej był ten iphone optymalny, teraz jest jakiś iphone korzystny, bodaj 200 minut więcej mi wyszło za tą samą cenę.

#362 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 18 February 2012 - 21:58

ktos miale jeszcze problemy z aktywacja nowego microsima? normalnie droga przez meke. Strona orange/aktywacja nie dziala, sms nie dziala, babki mowia ze blad w systemie... w koncu wiadomosc do modow na forum orange pomogla. Z tym ze i tak sam mi sie nie zalogowal tylko dalem reczne wyszukiwanie i wybralem orange.

#363 rejestr29

rejestr29
  • 31 posts

Posted 08 March 2012 - 12:13

Mi poszło wszystko prosto i bezboleśnie - musiałeś mieć pecha.

#364 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 08 March 2012 - 14:05

wczoraj zadzwoniłem i nowego microsima aktywowali od razu, karta przyszła w poniedziałek kurierem

#365 rhemek

rhemek
  • 27 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 March 2012 - 20:02

Dziś za przedłużenie w propozycji Orange pod *400 wytargowałem Iphona 4S 16 za 369 zł. To chyba dobra cena? Na początku próbowali mi wcisnąć iphona 4 32 za 499 , bo niby 4S nie mieli od grudnia, ale podczas finalizowania umowy jedna sztuka jakoś się znalazła. Taryfa pantera 199. Chciałem stargować jeszcze cenę punktami payback bo mam masę ale nie umieli tego zrobić...

#366 medic071

medic071
  • 14 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 March 2012 - 12:12

Moja historia z Orange z iPhonem 4S w tle :) Od ponad 2 tygodni mam możliwość przedłużenia umowy w Orange na kolejne 24 miesiące. Super, to sobie kupię nowego iPhona 4S 16GB białego! W internecie jest podobno taniej to zamówię przez internet, super! NIC Z TEGO NIE DA SIĘ! Olałem białego bo go nie ma chociaż konsultant zapewniał mnie, że będzie dostawa w następnym tygodniu. Sprawdzałem stronę Orange z uporem maniaka co 2-3 godziny codziennie. Po kilku rozmowach z młodymi sepleniącymi konsultantami zrozumiałem, że mają mnie naprawdę w D. i tylko uprzykrzam im życie swoimi zachciankami o iPhonie. Przecież mógłbym wziąć Nokie N8 za którą w komisie dadzą mi 800 zł, powiedział mi jeden konsultant :/, wytłumaczyłem mu, że nie jestem handlarzem i tylko chciałem kupić telefon, który przecież mają w ofercie. Kiedy iPhone 16Gb czarny pojawił się w online sklepie postanowiłem że złoże od razu zamówienie. NIE DA SIĘ. Po wielu nieudanych próbach zakupu telefonu online (w kroku 3 przy podawaniu adresu dostawy przekierowuje mnie na stronę startową orange) zwróciłem się o pomoc do konsultanta na czacie online. Boże ile czasu mi zajęło znalezienie linka na czat :/. Konsultant bardzo miły próbował mi pomóc za wszelką cenę. Generował linki, przysyłał sms-y z kodami, szmery bajery NIC, NIE DA SIĘ. W końcu on sam przeprosił i powiedział, że nie ma zielonego pojęcia o co chodzi. Także dzisiaj po pracy udam się do salonu Orange we Wrocławiu, wywalę 1359 zł na stół i wcale się nie zdziwię jak mnie odeślą z kwitkiem do domu :/.

#367 rhemek

rhemek
  • 27 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 March 2012 - 15:48

medic071 dzwon na *400 tam wytargujesz wszystko bez problemu.

#368 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 09 March 2012 - 21:11

jest też infolinia sklepu internetowego, jak masz problemy z zamówieniem on-line to dzwonisz do nich i za punkty payback zmniejszają kwotę za telefon bez problemu, a tak w ogóle jeżeli chodzi o przedłużenie umowy to najlepsze warunki i ceny tylko pod *400

#369 medic071

medic071
  • 14 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 March 2012 - 16:18

Dzięki za porady, tak też zrobiłem i udało się. Nie zmienia to faktu jakim problemem może być przedłużenie umowy w Orange via internet :/

#370 JagodaW

JagodaW
  • 71 posts

Posted 16 March 2012 - 12:17

Jeśli chodzi o przedłużanie umowy i upieranie się na iPhona to faktycznie jest to tragedia w orange, nie wiem czemu tak utrudniają życie człowiekowi, przecież statystyczny posiadacz iphona wyda na abonament i dodatkowe usługi więcej niż ktoś kto bierze telefon za 1zł, tak mi się przynajmniej wydaje... A tu takie utrudnienia jakby to oni w Orange nam łaskę robili...

Co do tej ceny - ja sprawdziłam 4 miejsca:
1. Infolinia
2. Orange online
3. Przedstawiciel orange dla firm
4. Salon orange

I ogólnie tak - przedstawiciel był w stanie mi dać taka samą ofertę jak salon praktycznie, plus jakiś pakiet minut czy czegoś jakiś mały.
Infolinia miała inne ceny niż orange online i byli mi w stanie obniżyć cenę, ale na iphona 4 8gb, a ja chciałam 4s 16gb, na którego już ceny nie byli w stanie obniżyć - nie rozumiem tego skoro mogą na jeden telefon czemu nie na drugi?
Orange online miał najlepszą cenę i ofertę dla mnie ale... Najpierw te same problemy co Medic071 napisał - wywalanie strony przy przedłużaniu, jakieś dziwne krzaczki na stronach, znikające telefony, itp. Potem telefonu nie było na stanie niby, po 2 tygodniach gdzieś się pojawił i w końcu mogłam przedłużyć.

Jedno zostaje pewne: orange online to kpina - strona nie działa, jak działa to się zawiesza, a jak się nie zawiesza to wywala błędy, albo przekierowuje na główną stronę. Co ja się namęczyłam z nią przez te 2 tygodnie... Raz telefon pojawiał się, że jest ale nie dawało się przedłużyć, potem znikał, potem znowu się pojawiał, potem jak byłam zalogowana to go nie było, a jak nie byłam to był - PORAŻKA. Jeszcze warto dodać, że samo dotarcie do warunków i dokładnej specyfikacji oferty w jakiej się chce przedłużyć umowę jest gorszą drogą niż powrót Odyseusza do domu.

Ogólnie przedłużanie umowy w orange to jest jedna wielka porażka. Jedyny plus, że przynajmniej dostałam więcej minut niż nowy klient, bo jeszcze 2 lata temu jak przedłużałam to za to przedłużanie miałam wielkie G, dostałam te same warunki co człowiek z ulicy, a jestem klientką jeszcze pamiętającą Idee... -.-""

Spytacie czemu nie zmienię sieci - nie zmienię bo w innych jest dokładnie to samo. Mam znajomych w każdej sieci i każdy przechodzi przez praktycznie te same problemy. Nawet z tym chwalonym Play znajomy miał taką akcję, że nigdy do nich nie pójdę.

Ogólnie to chciałam też iść do salonu i przecierpieć nawet te 200zł więcej powiedzmy, ale kurde w salonie też nie mieli akurat iphona 4s -.-""

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users